Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Mert szerintem arra amire egy a magyar honvédség használná tökéletesen megfelel egy orosz csodamasina is. Gondolom tized áron.Vagy tízszer többet lehetne venni.
Akkor meg már mért nem Hammer? Mert az is jó.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
(amúgy miket hallottunk a honvédekrõl?)
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Ez szerintem a világon mindenhol így van, ez egy politikai szék. :-S
OFF
A kõröshegyi völgyhíd ~40 milliárd forint körüli építési költségének kb a fele a politikusok zsebében landolt.Nem az elsõ és nem is az utolsó eset... <#falbav>#falbav>
ON
A Mercikrõl én azt hallottam, hogy pont az a baj hogy civil motorral jöttek, nem a hagyományos faék egyszerûségû elektronika mentes "katonai" változatokkal.
A GLK 10.380 eFt
A GL 21.000 eFt
A G pedig 20.350 eFt
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A harcképtelenné vált BRDM harcjármûveket szétdarabolják,amibõl a misszióban szolgáló páncélozott Mercedes terepjárók páncélozását oldják meg.
Azért arra kiváncsi lennék hogy ebbõl mi valósult/valósul meg...
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
amúgy gratulálok, honvédségünk szárazföldi tûzerejének a felét sikerült lefényképezned😊)
Igen kétes dicsõség ez <#shakehead>#shakehead>
Egyébként a legviccesebbnek a BTReket találtam, nemtudom mi volt a nagy épületben ami elõtt álltak, de biztos nem azért álltak kint mert menni készültek velük valahová 😄.
amúgy gratulálok, honvédségünk szárazföldi tûzerejének a felét sikerült lefényképezned😊)
Egy századnyi harckocsi van a HM-ben (12+3db), az MH.25 Klapka György dandárban, a harctámogató zászlóaljban.
"Ezzel egyidejûleg felszámolásra került a MH 11. Hunyadi Mátyás Harckocsi Zászlóalj, az ágyútarackos tüzérosztály, a páncéltörõ rakétaosztály, melyek állományából megalakításra került a Harcitámogató Zászlóalj. A logisztikai zászlóalj, a híradószázad és az egészségügyi központ is felszámolásra került."
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
1.: A nagybetûs PÉNZ. Egy T-72-est üzemeltetni nem olcsó mulatság, nem csak a gázolaj drága, de a kenõanyagok sem olcsóak (anno hallottam errõl egy történetet, miszerint a rendszerváltás után nem az ÁFOR/MOL drága hardkocsi-olaját vették meg, hanem egy nyugati cég olcsóbb termékét, ám a harckocsik motorja azt nem nagyon szerette - jogosan, mivel maga a kenõanyag olcsóbb, de kell hozzá egy sûrítõ adalék, amit viszont "elfelejtettek" megvenni hozzá (a kettõ együtt már kb. azonos értéket képviselt volna a korábbi olajjal), takarékosságból), az alkatrészek is piaci alapon mennek már. Szóval üzemeltetni drága, szétszerelni megint pénzbe kerül... hát így marad az, hogy kint tárolják a szabadba. Hagyomány van már rá a rendszerváltás óta.
2.: Doktrína. Egy hadseregnél kell egy határozott cél, hogy mire kell képesnek lennie a hadseregnek, és ehhez milyen eszközökre van szükség. A takarékosságot szem elõtt tartva, ahol csak lehet leépítettek, de felépíteni nem nagyon építettek semmit. A harckocsik nem csak a harckocsik, de a korábban létezõ páncéltörõ feladatkört is betöltik. Ugyebár korábban volt BRDM-2-re telepített páncéltörõ rakétás harcjármû is rendszerben. A jelenlegi doktrína (régen olvastam, lehet már más a helyzet) nem is számol igazán a harckocsizó egységekkel, kvázi csak csapattámogatásként van feltüntetve.
Nem értek hozzá ,de szerintem nem kerülhettek annyiba.
Ha mégis ,akkor erre nem lehet mit mondani.
-Képzeld el, mit láttam. Láttam egy nyitott, zöld, katonai, terepjáró TRABANTOT. Na ezzel támadni, még csak hagyján. De MENEKÜLNI!
Ha civil változatot vesszük meg és azt alakítjuk át katonai változattá kb mennyibe fájt volna?
És végezetül...nem jártunk volna jobban ha pl: régebbi land rovereket veszük vagy valamilyen más típusú terepjárót a mercedesek helyett?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A magyar hadsereg páncélos erõi miként vannak megszervezve,mennyire tudnának önnálóan tevékenykedni ha harcra kerülne a sor?
Van önálló mûszakimentõ,utász,légvédelmi...stb alakulata a páncélos egységeknek?
Apám szerint laktanyák helyett a magyar hadsereg alkalmazhatna egy pár mobilizálható laktanyát melyet szükség esetén könnyedén szét lehet szerelni és át lehet telepíten máshova.
A pontos változat megállapításához ehhez a képek kevesek sajnos, pláne, hogy pár azonosítási pont (pl. ködgránátvetõk elhelyezése) azért is bajos, mivel egyszerûen le van szerelve.
Hozzá kell tenni, hogy itthon általánosan T-72M1 néven vannak emlegetve a hetvenkedõk, de ebbe bele tartozik a cseh, a lengyel licencváltozat, és a egyébb különféle alváltozatok.
Itt egy nagyszerû oldal a témáról, ám német nyelvtudás nem árt hozzá...
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
És majd elfelejtettem:
Elég rossz szögbõl kép a két APCrõl, mit gondoltok milyen tipusúak?
Sajnos teleobi nem volt nálam, nem éppen lesifotózásra készültem, úgyhogy ilyen gyatra a kép :/
Köszi!
A hétvégén jártam a Pilisben túrázni, és ahogy áthaladtunk egy honvédségi területen, ezt fedeztem fel:
Egy pár tank (gondolom T-72esek), meg 2 APC, nekem BTRnek nézett ki, de ki tudja
Közelebbrõl a tankok, meg tudnátok mondani, hogy a löveg melett balra a nagy reflektor micsoda? Jól gondolom hogy valamiféle infra lehet?
3. kép, megint tank, a tetején a kupolán van valamiféle tartószerkezet, légvédelmi géppuskának van?
Köszi szépen!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A gond az, hogy nemzetközi szerzõdési kötelezettséggel szemben szart sem érsz az alkotmányos érdekkel, miután már magát a szerzõdést kellett volna akkor megtámadni amennyiben ilyen aggály merül fel.
Ha meg nem teljesítjük a szerzõdésben vállalt kötelezettségeket határidõig akkor megint az lesz mint Bõs-Nagymaros esetében.
A alapvetõ emberi jogok, mint az egészséges élethez való jog az alkotmányban rögzítettek, azt pedig semmilyen más jogszabály nem írhatja felül. Adott esetben az alapvetõ jogok korlátozhatóak, de az élethez és az egészséghez való jog nem (de pl. a szólásszabadság igen). Csak az apró probléma, hogy a törvényekre nincs egységes értelmezés, minden bíró úgy értelmezi, ahogy szeretné, vagy ahogy a tisztelt fizetõvendég szeretné. Márpedig Páva már jelezte, hogy sz@rik a törvényekre, ha az érdekeit kell képviselnie. Ez most nem szól másról, minthogy még van 9 hónapja, hogy bebiztosítsa magát a következõ választásra, miközben a városi kassza üres, hitelt sem nagyon kap, az EKF el lett kúrva, az M6-os autópályát még az MSZP fogja átadni, tehát nincs a kezében semmi, csak ez. Ezért ragaszkodik ennyire hozzá. Egyébként a népszavazás elõtt messze nem volt ennyire aktív.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Interjú egy hordozóra feljutott spotterrel/fotóssal
- Távozás elõtt átnézték a memóriakártyád?
Nem, nem nézték át. Igazából nem is lenne értelme. Azért mehet fel média a hajóra, hogy megmutassa a világnak, hogy mi folyik ott. A hajó és a gépek az adófizetõk pénzébõl épültek, a személyzet és pilóták az adófizetõk pénzébõl vannak kiképezve, az üzemanyag is ebbõl van, és ezt szeretnek mindenki számára nyilvánvalóvá tenni. Mint említettem, a PR nagyon fontos a haditengerészetnek. Olyasmit nem tudsz fotózni úgysem, amit nem akarnak megmutatni. Egy ilyen hordozóról és a gépekrõl, fegyver rendszerekrõl a legtöbb információ, amit fotózással meg lehetne szerezni amúgy is nyilvánosan elérhetõ. Ami meg tényleg titkos, oda nem mehetsz be. Két ilyen hely volt a hajón. A harcvezetési központ a hajó szívében, a repülõfedélzet alatt és az atomreaktorok. Ez utóbbi annyira nem nyilvános, hogy volt olyan reaktormérnök a hajón, aki még nem járt a reaktoroknál, pedig azokkal dolgozik.
Nonszenz. Végsõ soron az állampolgárok védelmére felesküdött Honvédség feladatának végrehajtásának tesznek keresztbe az idióta civilek. De gondolom, õk is autóval mentek ki tiltakozni, az nem zavarja õket... <#gonosz1>#gonosz1>
Mi itt sírunk hogy megnyomorították az MH-t, pedig ez sokkal durvább. Persze a délszláv válság alatt kus volt, akkor nem sírtak hogy letapossák a honvédek a virágokat <#violent>#violent>
ON
Nincs valami olyasmi törvény ami az ország érdekét/kötelezettségét fõlé helyezi a helyi érdeknek?
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A reakcióm a "ez már hihetetlen" lenne, de hát ebben az országban olyan, hogy "hihetetlen"...?