Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Több forumon is olvastam hogy az izraeli légierõnek az elektronikai felderitõ gépeinek lehetséges célpontja volt egy szlovákiai S-300-as rendszer elektronikai rádiójeleinek kifürkészése radar stb . Meg hogy a repülési távolság is nagyából az Izrael-Irán bevetési távolságnak felel meg ( mondjuk nem mértem le a google mappon ) . Ez év február végi valamelyik internetes weblapon olvastam hogy irán mégiscsak megkapja az S-300-as rendszert ugy döntött Putyin cár valamiért ,hogy miért azt nem tudom . S-300 rendszert az USA is megszerezte ha jól tudom egyik volt szovjet tagálamtól Patriot rakéták továbfejlesztésénél fel is használták az ismereteket róla . Ha az USA rendelkezik az S-300-as ismeretekkel akkor ezt valoszinüleg az izraeli lobby is átadta izraelnek . Meg a másik a szlovákoknak meg az USA-nak az S-300 alaprendszerrõl vannak ismereteik az Iráni verzó valószinüleg már jelentõsen továbbfejlesztett kiadás lesz lásd kinai példát éphogy csak az S-400-as nincs meg nekik ahogy olvasgattam a wikipédián . Nemtudom ha igazak a forumozok találgatásai más forumokon akkor mi értelme egy elavult rendszert elektronikailag feltérképezni ha valoszinûleg sokkal modernebb verzóval kerülnek majd szembe az IAF repülögépei egy lehetséges támadás során ? Egy egyszerû példa hogy SA-2-es légvédelmi rakétáik a kinaiaknak is vannak több mint 50-éves tipus de már más a radar elektronika stb . Vagy a Sidewinder légiharc rakéták több mint 50 éves konstrukció de mindig változó elektronikával .
Igazából nem is akarok belegondolni mihez kezdenél ezzel az õszülõ, 50-es fószerrel... 😛
ON
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az lenne ám csak az izgalmas játék.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Én tömeges alkalmazásról elmélkedtem. Ez az egységek sem Il-76 szintû géppek szivárograk be. Inkább Chinokkal. Azt McNabék egybõl jól le is buktat és utólag megtudták, hogy a heli leszállást bizony észrevették. Nesze neked beszivárgás. 😊
Az Il-76 önvédelmi képességei 0-val egyenértékûek
Chaff/Flare vetõje azért neki is van, ennél többel (hacsak a modern lézeres aktív védelmi rendszereket nem vesszük) más teherszállító gép sem rendelkezik.
Soha többet nem is akcióztak deszantosan tömegesen.
Ha jól rémlik, ez Hitler döntése volt, nem az ejtõernyõsöké, akik tisztába voltak azzal, hogy mik az esélyeik. Viszont az is tény, hogy amit vállaltak, mindig teljesítették...
Ha megnézed az ODS alatt sem csináltak masszívan ilyet, peidg nagyon szétkapták a légvédelmet. Civilek sem zavarhattak be volna nagyon, a terep nagyészt tükörsíma volt. Csak nem azért, mert túl kockázatos volt az egész?
Az ODS alatt az angol spec egységeket bizony dobták le ejtõernyõvel, Land Roverekkel, illetve a határon átlépve gyalogosan is hatoltak be spec. egységek Irakba. A tömeges ejtõernyõs akciónak azért nem lett volna értelme, mert ne feledjük, hogy a fõ katonai akció lényege Kuvait visszafoglalása. Hiába dobsz a hátukba X mennyiségû ejtõernyõst, csak rájuk hajtod az irakiakat, pláne, hogy Szaud-Arábiából amerikai, francia és angol erõk meg amúgy is átkaroló hadmûveletet folytattak. Tehát akkor és ott nem is lett volna értelme...
Azt is tegyük hozzá, hogy az oroszok mellett még egy állam szórakozik ilyen pöttöm harcjármûvekkel, akik történetesen a németek, a Wiesel I. és II. sorozatukkal. Nem furcsa, hogy pont a németek és az oroszok szórakoznak ilyen jármûvekkel, nem lehet, hogy esetleg adott feladatoknál igenis van létjogosultságuk?
Ezen a videón nem látni a rakétákat mûködni, igaz a fékezõernyõk is mások, mint ott, lehet, hogy itt már erre nincs szükség (vagy a rakéták mûködése nem annyira látványos).
Egyébként a BMD-2 esetében csak a személyzet, és nem a szállított ejtõernyõsök voltak a jármûben, a BMD-3 és BMD-4 esetében viszont már eleve úgy készültek, hogy a jármûben foglalnak õk is helyet. A BMD-1 és BMD-2 esetén sokszor okozott problémát, hogy a jármûvek leértek X helyen, az ejtõernyõsök meg Y helyen, és a kettõ közötti távolság illetve egymás megtalálása pedig nem mindig volt egyszerû.
Ha egy hadsereg rendelkezik egy képességgel és nincs olyan a körzetében aki fel lenne készülve ellene az pozitívum. És biza az exszovjet tagállamok egy párezres ejés kontingessel nem sokmindent tudnának szerintem kezdeni. (itt most nem NATO lerohanásra gondolok hisz ahhoz elõbb az oroszoknak a saját területükön kell visszaszerezniük a hegemóniájukat.)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Az elsõ sor meg pontosan azt valósítja meg, amit írtam. A Luftwaffe légifölénye teljes volt 1940-ben, mikor az ejéseket bevetették. Így "könnyû" volt legénykedni fõleg, egy elég passzív ellenféllel szemben. Krétán aztán megtudták, hogy mi az, ha van rendes AAA, vadászvédelem és ellenállás. Soha többet nem is akcióztak deszantosan tömegesen.
Az Overlord és Hollandia esetén is megvolt a korlálan légi fölény, de még így is szétcsapták az szövi ejéseket. (Persze nem ártott volna tisztességes rádió sem.)
D-Day estén tényleg volt értelme, mert ott nem dobták olyan mélyen õket, mint késõbb õsszel.
Tehát részben engem igazol a töténelem, mert a méregdrága fegyvernemet egy félig levert ellenfél is szanaszéjjel szivatott, még a felmentõ erõk sem érték el õket. Persze tudom, hogy eltelt 60 év és az akkori lehetõségekhez képest ma nagyságendekkel jobb a pct. elhárítás ezen a vonalon, de én akkor is cérnaszálon függõnek tartom az ilyen dolokat. Mert a légvédelem is fejlõdött.
Ha megnézed az ODS alatt sem csináltak masszívan ilyet, peidg nagyon szétkapták a légvédelmet. Civilek sem zavarhattak be volna nagyon, a terep nagyészt tükörsíma volt. Csak nem azért, mert túl kockázatos volt az egész? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Csak azért kellettek, hogy megossza az ellenség figyelmét, és haderejét.
Jó nagy területen szétszórták õket, és kezdetét vette a kacsavadászat.
De amíg a németek a kacsákat lõdözték, közben megkezdõdött a partraszállás is.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Aszittem már rég végzett veled a judea népe front.
Vagy épp a D-daykor volt-e értelme az ejtõernyõsöket bevetni.
Ráadásul még a könnyûpáncélos is jobb mint egy páncélozatlan terepjáró élõerõ ellen.
Az Il-76 önvédelmi képességei 0-val egyenértékûek. Ha meg szabadon repkedhet ilyen gép, akkor meg deszantolásra már nem nagyon van szükség, mert tied a légifölény. Ha SZU-nak ez meg lett volna, akkor a NATO már régen vesztett volna...
Értem én, hogy egyes esetekben jól jön, de valahogy az árat nem érzem arányban levõnek a kapott valós harcászat képességgel, mert ilyen dolgot, meg terroristák ellen nem tolsz, mert ágyúval verébre kategória...
www.smart-bus.hu
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
www.smart-bus.hu
Az F-16 legfeljebb abban volt úttörõ, hogy õ volt az elsõ széria FBW (Fly-by Wire, nincs közvetlen kapcsolat a kormányszervek és a kormánymozgató hidraulika között) vadászgép, de hasonló analóg FBW már volt a angol "V" bombázókban és Concordeban is, és a CF-105-ben, a digitális FBW-t pedig a NASA fejlesztette ki az ûrrepülõgéphez eredetileg. Amiben az F-16 úttörõ volt, hogy alapból instabilnak tervezték, és ezt tette lehetõvé az FBW...
www.smart-bus.hu
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
durva ez a gép, fõleg ezzel a háttérrel 😄 Kicsit olyan Fallout, Final fantasy feelingje van 😛
Y
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
Meglepetés az orosz tájban.
Az orosz valóságot ismerve meglepõ, hogy ez még így egyben van.