Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
az irdatlan mértékû hõhatás elpárologtatja a környékbeli víz komoly részét-a gombafelhõ ugyebár nem a semmibõl jön létre;tulajdonképp olyan,mint amikor beleteszel valamit a vízbe,de nem meríted bele teljesen és aztán kiveszed onnan.Lesz hullámzás,de semmi olyan ami a partban bármi kárt tenne.(Nem kedvelem a hidrogeológiát,de azt is tanultam és ott volt errõl szó,még ha mellékesen is).
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Erre a konkrét kísérletre a képen a "Baker"- ill. "Operation Crossroads" kulcsszavakkal lehet keresni:
Videó
Wiki
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
http://htka.hu/2010/04/09/lezuhant-egy-osprey/
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
"Csak a külsõ szemlélõnek tûnik szokatlannak az amerikai katona kezében az AK–47-es gépkarabély, a PKM géppuska, a Dragunov távcsöves mesterlövész puska, és az RPG–7-es gránátvetõ. "
AK-47es a honvédségnél?😊
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A PTR-91 esetében viszont látni ilyen elõágyat, szóval gyanúsítottnak nem rossz. Viszont a PRT-91 csak csõszájfék nélkül készült, ami érthetõ, hiszen sorozatlövésre amúgy sem képes, és a csõszájfék amúgy is ront valamennyit a fegyver pontosságán. Egy apró probléma van, a korábban Wampa által belinkelt videóban látható fegyvernek van csõszájféke. Szóval én kezdek arra gyanakodni, hogy ez a fajta elõágy tényleg valamilyen utángyártott alkatrész lehet. A (G3)/HK41/HK91/PTR-91 család elég népszerû a civilek körében is, tehát logikus, hogy a fegyver-részegység-utángyártásra specializált cégek ezekhez is gyártanak egyedi részegységeket, kiegészítõket. Én tehát továbbra is ezt tartom valószínûnek, persze bizonyíték nincs rá, tehát ez is csak feltételezés.
PTR-91F
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ezen a topikon mintha errõl a változatról lenne szó,de nem látok lényegi infot.topik
Ez nem egy civil változata lehet a HK nak?Nézegetek ilyen PTR es karabélyokat,de mindegyik civilnek néz ki.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
No meg a #46052 hozzászólásodat is alapul véve.
Én azt mondom,hogy nincs számottevõ jelentõsége a technikának ebben a háborúban. Teljesen mindegy ,hogy az orosz gép alacsonyról tudott csak bombázni,lehet kissé pontatlanul ámde jó sokat odaszórt,vagy az ami gép magasról pontosan ,precízen a kijelõlt területre. Az eredmény mindkét esetben zéró. Nem értek el vele semmit.Talán annyi a különbség ,hogy az oroszoknál sok gépet lelõttek. De ez semmit nem jelent ,fõleg a szovjet katonai hozzáállást ismerve. Cifu jól mondja. Az embereket kell megnyerni ,de ha nem tudsz folyamatos jelenlétet biztosítani ,márpedig ott ez jószerivel lehetetlen akkor megint csak cseszheted.
Tehát látni kell,hogy van olyan helyzet ahol tök mindegy a technológiai fölény.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Elõször is attól függetlenül, hogy a NATO a legmodernebb technikát veti be most Afgánföldön, csodák nincsenek. Eredményeket anno a szovjetek is értek el, de nem tudták felszámolni a mudzsahedineket. Ahogy most a NATO sem képes erre, legyen akármilyen fejlett technika is a háttérben. Erre utal az is, hogy Hamid Karzai most azért akarja összehívni a vének tanácsát, hogy valahogy kiegyezzen a Talibánnal. Bezony, ott tartanak a dolgok, hogy le akarnak ülni tárgyalni a talibánokkal az után, hogy pár éve ezt a lehetõséget még határozottan elutasították, mint lehetõséget.
Azt pedig azért lássuk be, hogy hiába akár a legfejlettebb UAV, hiába a legmodernebb precíziós fegyver, vagy akár a legdurvább robbanóerejû fegyver (MOA😎, ezekkel nem lehet egy gerilla háborút megnyerni. Ahhoz az embereket kell megnyerni, a földi erõk és a CIMIC kezében van kulcs, nem a légierõ kezében. A levegõbõl nem lehet a civil lakosság biztonságát szavatolni, ez bebizonyosodott a Dél-szláv válságban, bebizonyosodott Koszovóban, és itt sem értek el érdemben semmit. Márpedig ha a civil lakosságot nem tudom megóvni, nem tudod a biztonságát szavatolni, akkor nem fog ellenkezni a gerillák akaratával. Ez egy õsi probléma az ilyen hadviseléssel, és erre a modern idõk sem tudnak még megoldást találni, sõt, kilátásban sincs ilyesmi. Attól, hogy robottankok meg robothelikopterek fognak harcolni, csak a saját áldozatok száma fog csökkenni, a civilek védelme tekintetében ez semmiféle elõrelépést nem jelent, sõt, pont hogy visszás helyzetet teremt, mert egy kecskepásztor csak annyit fog látni, hogy emberek helyett már csak gépeket küldenek a harctérre. Magyarul amíg a szövetséges (most nevezzük így) erõk nem kockáztatnak emberéletet, addig az ott élõ civilek a saját életüket nem tudják kiváltani, tehát csak azt látják, hogy még jobban elidegenednek, semmibe veszik õket, ezzel pedig pont, hogy a gerillák kezeibe hajtják õket...
Ami pedig a gyõzelmet illeti, én korábban is azon a véleményen voltam, hogy van katonai gyõzelem és van politikai gyõzelem. Teljesen mindegy, hogy hány embert veszített, hány csatát veszített el az a fél, amelyik a végén a terület feletti uralmat megszerezte, mert a végsõ gyõzelem mégis csak az övé, elvenni tõle azt nem lehet.
Azér fura, hogy ennek ellenére elég rendesen aprították a felkelõket.
Nem vágod, hogy nem arról beszélek, hogy a légierõ nem mindenható, de azért a szovjet CAS ne mérjük már össze a 20-30 évvel késõbbi jenki CAS-sal, mert ez egyszerûen nevetséges.
A történelem jó tanítómester példát meg nem értem. Hogyan jön a HT-hez. A legtöbb gerilla háborúban a vesereség politikai oldalról következett be. A harctéren sem az oroszokat, sem a jenkiket nem verték meg...
A gyalogos járõr meg ugyanazt tudja elmondani amit alant írtam .
Már ha talál olyan poziciót ,hogy egyáltalán találkozhat az ellenséggel,ha az nem akarja.
Nézd a történelem elég jó tanító mester,van aki okul belõle ,van aki nem veszi tudomásúl. Afganisztán szerintem egy jó példa erre.
Mi alapján? Hát a gyalagos járõrök irányítják a CAS-t.
Éjjel mit lát? Birkapásztorokat? Sétálgató embereket? Az ,hogy valakinél fegyver van nem jelent semmit,hiszen kb mindenkinek van .Tizen éves gyerekek Ak val mászkálnak.
Mi alapján határoz meg célt. Bombázza a hegyeket? Hisz nincs infrastruktúra,nincsennek jármû oszlopok,még igazi utak se,csak emberek vannak akik kóvályognak a hegyek között.Nekik nem kell "Nato "tipusú utánpótlás,stb.
Hidd el pontosan tudják ,hogy ezt elcseszték,már mint katonailag.
Már az elején nyilvánvaló volt,de a politika az politika.
Láthatólag sokan összekeverik az, hogy "ha akkor és ott vagynuk, akkor szétrúgjuk a seggüket" felállással azt, hogy "nem tudunk midenhol ott lenni". Ez két teljesen különbözõ dolog.
Én csak idézni tudom kedvenc rajzfilm figurámat Eric Cartmant "Ezt benézték"
Én nem vélek fölfedezni nagy különbséget ,hacsak az eltelt éveket nem amiben a technika fejlõdött.
Cifu az alapaja egy Classic Army G3-SG1 volt erre lett ráfaragva a fa cucc, viszont a németek elég gyorsan átálltak a mûanyagra ezért én valami korai típusra tippeltem a fát.
kösz a segítséget
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Egyszóval igazad lehet, csak én vakarom a fejem, hogy mindig elõkerül valami, ami eleddig nem úgy volt. 😄
Viszont a tûzváltója nagyon nem úgy néz ki, mint az elsõ G3-asoké, pláne nem a CETME, ez inkább az újabb G3A3/A4-eké.
CETME C
"BW G3 Schulterstütze + Handschutz aus Holz.
Passend auch für alle G3 Klone.
Guter Zustand."
persze bõven kellett rajta fúrni faragni.
Lehet valamelyik kép linkje bugos. Mondjuk én jó ideje felhagytam a folyamatosan mûködõ víruskeresõkkel. Malwarebytes van, oszt ezen kívül csak kerülöm a gyanús oldalakat. 😊