Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valaki ezt írta egy F-15C-rõl. Szerintem elég hihetetlen finoman szólva.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A PVO által alkalmazott rakéták és hordozóik igaz oroszul, de elég érdekes, mert leírja, hogy melyik gép melyik rakétát alkalmazhatta, milyen rendszerrel. Talán hasznos lehet neked.
Rakétákról, igaz oroszul itt bõvebben
TG
karosszéktábornok.blog.hu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Az érdekes az, ha AESA radart szimulálnak, akkor a pásztázás kijelzés miért látható és miért mérhetõ? Én azt hittem, hogy gyakorlatilag tizedmásopercen belül pásztáz a teljes tartományon belül...
Pl az F-86 századok hrsz-e 1-10, az F-104 századok 200-asok. Ezért gondolom, hogy Phantomoknál elõvették a 300-as sort (2 kivételével). De ez csak puszta találgatás.
TG
karosszéktábornok.blog.hu
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A honlap információ szerint az idei repülõnapon láthatunk izraeli F-15öst.
Ha jól emlékszem akkor ezek közt a típusok közt az F-15I nevet viselõk, az F-15E-k kissé módosított verziói Izrael számára. (Cifu kijavít ha nem így van 😊 ) Ha szerencsénk van akkor ilyen látogat meg minket 😊
Mindenképpen kuriózum lenne egy ilyen gépmadár látványa, nagyon remélem, hogy nem fújják le!
Ha a a mûsor nem változik akkor láthatunk Flankert, illetve a Franciák csúcstípusát a Rafale-t is!
Úgygondolom ezek alapján simán megéri kilátogatni Kecskemétre!
A Mig-29ek búcsúrepülésérõl nem is beszélve.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Nem tudtok véletlenül egy linket ahol a Hikotai 301 gép evolúcióját lehet találni?
Mivel repültek a Phantom elõtt?
Tán én vagyok ügyetlen,de nem találtam jó találatot.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
gyertya, esetleg fáklya……na ha nagyon jó lesz a beszerzési bizottság akkor zseblámpa 😄
ON
Lenne egy kérdésem. A Szuhoj Szu-34-es az mitõl frontbombázó?
Vagy ez a frontbombázó is csak az oroszoknál használt jellemzés, más ország doktrinájában és ugyan ugy vadászbombázó?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Amik az angol oldalon vannak, azokat ma is használják a seregnél, vagy kifutott modellek?
Ezek amúgy mennyire titkosak?
Itt van egy kis áttekintés az angol IFF-ekrõl. Ez pedig egy német nyelvû oldal a FuG 25 IFF-rõl.
A kérdés adott esetben egyébként arra vonatkozott, hogy félautomata vagy revolver, mivel a lõállások nincsenek elválasztva, ezért a félautomatákat általában jobb szélre osztjuk be. Hogy mégis nem így tettem fel a kérdést, az a szakmai kíváncsiságnak és a persze a beosztással kapcsolatos dolgok. A miénkhez hasonló kis lõtereken is elõfordulnak azért Walther GSP és hasonló sportfegyverek, amik .32 S&W-t lõnek például, õket például általában össze lehet rakni a .22 LR kaliberû sportpisztolyokkal, míg a nagy kaliberes pisztolyokra páran panaszkodnak, ha egy sorozatba kerülnek velük (zavarja õket a nagy hangjuk).
Na az a gáz!
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Mindenki tudja mirõl van szó (a parával lövök = a 9mm milis félautómatával (ezt is tudjuk mit jelent, az emberek döntõ többsége 9x19-est használ ma már, elvétve van csak 10 milis AUTO vagy 7,62 Tokarev, 9x18 Makarov stb.. arról nem beszélve hogy lõtéren igen kevés embernek van több fegyvere adott ûrméretbõl, és általában tudják kinek-mije van, mivel lõ(het)..) és mondjuk nem a 38-as forgóval... tudtommal nincs megkötés típusra minõsítõ versenynél, én még olyanra se nagyon emlékszem hogy bárhol felkerült volna az eredmények közé, hogy ki az aki mezítlábas Féggel és ki az aki csilivili Sziggel lõtte meg a minõsítését.
Ahogy a zõccséges merci is zõccséges merci és nem W 124... mert az igazán mûvelt zõccséges belsõ gyári típusszámmal nevezi nevén a gyereket, az asszony is úgy mondja hogy menjünk le anyámhoz a W 124-es, Otto motorossal. Haggyukmáel. 😉
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Nem, mert a SWIP (ystems/Weapons Improvement Program) csak 1992-ben kezdõdött.
[i]Az F-16C Block 25 vagy Block 30/32 gépek azt tudom, hogy 1991 táján nem bírtak HARM-mal. AGM-45 integráció volt? Van pár F-16-tal foglalkozó terjedelmesebb forrásom, de még így sem egyértelmû most a dolog.
A Tajvani Block20-asokra került AGM-45, ennyi rémlik, és hogy a Block 30-asok is bírtak már az AGM-45 hordozás képességével. De hogy használták-e õket ilyen fegyverzettel? Passz...
Az F-16C Block 25 vagy Block 30/32 gépek azt tudom, hogy 1991 táján nem bírtak HARM-mal. AGM-45 integráció volt? Van pár F-16-tal foglalkozó terjedelmesebb forrásom, de még így sem egyértelmû most a dolog.
LANTIRN használatban is bizonytalan vagyok A Block 30/32 gépekhez. A Block 40/42-höz volt, de az ODS alatt azért nem használták, mert még nem volt elég belõle.
Nehéz kérdés, mert az A-6B-k és az A-6E-k tûzvezetõ rendszere alapjaiban eltér, így szerintem az se biztos, hogy az A-6B alapú A-6E-k vihették még az AGM-45-öt, de sehol sincs ezzel kapcsolatban ékes bizonyíték (fénykép). Mindenesetre elég valószínûtlen, hogy az A-6E-k nem rendelkeztek volna SEAD képességgel a HARM integrálásáig... Bár a fene tudja... :S
Az A-7E gépek képesek voltak AGM-65 bármely verziójának használatára?
A Hughes végzett egy NAVY A-7E géprõl AGM-65F indítást, de csak a tesztgépekig jutott a dolog, a NAVY és a Marines úgy tudom sose használt Mavericket az A-7E gépeken.
Nem sok ugyan, de ennyit találtam az aknavetõkrõl, de csak nyúlfarknyi belõle az automata (gondolom ez itt az automata töltõsre gondolsz) aknavetõkrõl. mortars @ defense-update
itt sokan sok más fórumon is ott vannak,ezért hátha: nem tudtok hiteles fotót Szíriai Su-24-esrõl?
Nem találok róla semmi konkrét adatot😞
Az A-7E gépek képesek voltak AGM-65 bármely verziójának használatára?
Ha igen, a fentiek mennyire voltak gyakoriak?
Itt írnak róla igaz csak angolul,de kiindulásnak jó.
Nem tudnál linkelni egy oldalt, ahol sok infót lehet találni a mai, illetve régebbi (2. vh-s) IFF rendszerekrõl?
Érdekelne a technikai része, történelme és maga a használatuk is képekkel illusztrálva, ha lehet.
Tudtok segíteni? Két oldalas esszét kell írnom az automata aknavetõkrõl. Neten nem sokat, sõt semmit nem találtam. Tudtok adni pár forrást? (angol-német is belefér)Nem lustaságból kérem, csak hétvégén menetgyakorlatom van. THX
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!