Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
35 fekvõ (a mellnek nem kell érintenie a földet)
47 felülés
két mérföldet 16 és fél perc alatt lefutni.
zsír és tömeg
Brit hadsereg
41 fekvõ
50 felülés
10 és fél perc alatt 1,5 mérföld
Az ausztráloknál számot nem találtam, de a kérdések alapján ennek a seregnek lehet a leggyengébb követelményrendszere
Erre én viszont kíváncsi lennék! Van errõl vmi összesített oldal?
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
De veszelkának igaza van, megfelelõ edzés, 3 hónap, és egy alap fizikai állóképesség megszerezhetõ. (Értsd: MH fizikai alkalmasságija.)
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Amúgy ismered a minimum követelményeket a nyugati hadseregekben?
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Ezért lövünk paintballban két szemmel.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Tudtommal területvédelemrõl beszélgettünk, ahhoz meg nem kel tudni hegyet mászni, se biciklizni, csak idõnként gyorsan pozíciót változtatni.
Amúgy egyet értek ez a téma már eléggé elüt a topictól...
A sniper elit címû játékban pedig elég ritkán érsz el találatot hogyha a mesterlövész puska távcsövének szálkeresztjét pontosan a célra igazítod ugyanis számolni kell a lövedék röppályájával és minimálisan a szél irányával és sebességével is.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
A halál csupán a kezdet...
Hadmûvészetben is vannak máig ható régi tételek,amiket nem ír felül az újdonság,legfeljebb újra rájuk találnak.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Abban esetleg lehet vmi, hogy belerögzül már fiatalon, hogy hova érdemes lõni. Persze harci cselekményben lehet semmit nem ér. Bár ez egyénfüggõ már nagyon.
Egyébként ilyen iskolák ma is vannak, az USA-tól Oroszországig, ex-katonák képeznek ki iskolásokat, általában vagy nyári szünet alatt, vagy direkt aféle "magániskolák". Kemény fizikai kiképzés, fegyverkezelés, és általában katonai fegyelem és szigor.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Oyama azt mondta,hogy õ 36-38 évesen érte el élete csúcsformáját.Fizikailag:)Szexuálisan nagyjából áll.Nem most nekem:)hanem a 22 év,bár minden férfi, akit megkérdeznek pont abban a pillanatban hozza a legjobb formát.
Az urak nagyon nekiugrottak az FPS es srácnak,pedig pár dologban szvsz van igazsága.
Azt most hagyjuk hogy a virtuális tér mennyire használható kiképzésre.Szerintem nagyon,használják is,jobb helyeken a gyaloggalop katonáktól a Delta force-ig.Sok helyen (és ki tudná jobban mint Cifuék:)a Bohemiás cuccokat)
Gondoljatok bele,a katonai drillnek ma is része az elméleti sulykolás,mennyivel könnyebb megérteni pld a kalasnyikovok nyilt irányzékának használatát egy interaktiv programmal,mint a setét tizedes magyarázatából,aki egészen addig csak pottyantós budiba xart:)
Egy jobb FPS ben sok olyan információ lehet,ami elengedhetetlen egy gyalogos katonának.Ráadásul nekem az R betûre semmit nem csinál soha a gép,én mindig a num0 ra állitom:)
Sorkatonaság detto.Én ugyan pucoltam a kanálgép késével krumplit,nem keveset,hülyét is láttam ott,nem keveset,de biztos hogy sok dolog megmaradt amit egy háboruban(nem egy CNN es csili vili ben,hanem egy yugo szerû mocsokban)használhatnék.
A kézi fegyverek átlagos szintû használatának megtanulása,azért nem olyan ördöngõs dolog szvsz.Azért bizalmat szavaznék én sok mai srácnak is.
Végül is ,ha belegondolunk,minden az agyban játszódik,a két út,a szimuláció két utja,vagyis a külsõ környezettel,vagy a virtuális környezettel szimulálás is az agyba ir be rutinokat:)
Én biztos vagyok abban,hogy nincs messze az az idõ,mikor a valódi harc érzetét le tudják majd szimulálni,virtuálisan.Akár még a sebesüléskor létrejövõ ingereket is.
Amugy az egyik amerikai iskolai lövöldözés kapcsán kérdeztek egy pszichomókust,aki régebben a különleges erõknél volt,õ azt mondta hogy az akkor életében elõször lövõ,emberre biztosan,srác,szinte minden lövése olyan részt ért,ami halált okozott.A faszi szerint ez az FPS drill hatása,mivel a játékokban
belesulykolták azokat a célterületeket ahová lõni kell.
Másrészt atvágta azt a gátat,ami az egyik oka azoknak az eseteknek,mikor közvetlen közelrõl szinte egy tárat mellélõnek önvédelmi helyzetben.
Ugyanis normális társadalomban az emberekbe sulykolják hogy az emberölés a legnagyobb bûn.Ezt vagy a drill,vagy az életösztön irja felül,de segithet egy jó FPS is.:P
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem rég léptem ki a tizenéves korból de nem mondanám hogy keményebb testnevelés órát valaha is átéltem.A testenevelés órák zöme java részt szabad folgalkozásból állnak ahol az ember könnyen ellazsálhatja a dolgokat.Egy ismerõsöm van aki elmondhatja magáról hogy tényleg normális tesi órákon vesz részt...a tesitanára egy idegenlégiós veterán :D
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Mai viszonyok között a magyar teenagerek többsége azért erõsen el van puhulva.Sok tizenéves csak a szótárból ismeri a pofon fogalmátde a gyakorlatban még soha nem tapasztalta meg.
Reméljük nem fog kiderülni, hogy mit csinálnának a kis divatbuzik. Elnézést, a 16-18 éves korosztály.
molni.: Nem azt írtam, hogy 18 évesekkel kéne védeni a hazát, csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy nem érdemes a békebeli helyzetet alapul venni egy háborúra, pillanatok alatt megváltozhat az ember értékrendje, gondolkodása. Fõleg fiatalabb korban.
hagyjuk, ha nem akarod megérteni, akkor nem is fogod. A hadviselésnek is vannak törvényszerûségei, akár belátod akár nem, ilyen az általam említett súlypontképzés amelyet 2300 éve találtak ki, és amit nagyon sokan félreértelmeznek, ugyan is a támadónak nem kell 2-3 szoros fölényben képezni, ezt csak a súlypontban kell megtennie. Tudod amikor pl a második világháborúban a repülõk szoros kötelékben repültek, hogy kisebb radarképet mutassanak, akkor pont az általad lenézett Szun-Ce alapelvét követték anélkül, hogy valaha is hallottak volna róla. Amikor a sivatagban a könnyû harckocsikat elõreküldték, hogy az ellenség lövéseivel felfedje tüzelõállásait, amelyet a távolabb lévõ közepes harckocsik sorra kilövöldöztek, pont ezt az alapelvet valósították meg. Amikor II. Menelik elhitette az olaszokkal hogy serege felbomlóban van, majd hülyére verte õket, ugyan ezt az alapelvet követte, pedig lehet, hogy még Kína létezésérõl sem hallott. Amikor a vietnami légiharcokban egy kisebb kötelék eljátszotta a csali szerepét, hogy utána a Phantomok elkapják a MiG-eket ugyan ezt az alapelvet valósították meg. Amikor a Nyílt Tengeri Flota elõreküldte csatacirkálóit, hogy a fõerõk elé csalják a Honi Flottát ugyanezt az alapelvet követték. Ennyit arról, hogy mennyire "szép kulturális adalék, amelyt nem kellene idézni"
TG
karosszéktábornok.blog.hu
* das Deutsche Jungvolk (10-14 éves fiúk),
* a tulajdonképpeni Hitler-Jugend (die eigentliche Hitler-Jugend) (14-18 éves fiúk)
* der Jungmädelbund (10-14 éves lányok)
* der Bund Deutscher Mädel (BDM) (14-17 éves lányok)
* das BDM-Werk Glaube und Schönheit (17-21 éves lányok).
Valamint a Napola iskolák.
Ezzel az egésszel a jövõre alapoztak akkor bevetni õket ilyen fiatalon...elszántak voltak mer bizonyítani akartak a felnõtteknek, de nagyon törékenyek is, akárcsak felnõtt társaik egy része.
De ne menjünk idõben ilyen messzire, nézzük meg a mai Afrikát melyet polgárháború sújtott illetve sújt. Csak más a cél.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Szent Haba-kukk
Egyébként a wikis linken asszem ott van az összehasonlítás.
Egy saját összefoglaló a FreeFalcon kézikönyvbõl.
A vietnámi- és hozzá kötõdõ konfliktusban – Laosz felett is repültek – az USAF 2,251 db repülõgépet vesztett, ebbõl, 1,737db gépet ellenséges tevékenység miatt. 530 db repülõgépet vesztett a flotta (US Navy), ebbõl ellenséges tevékenyég által 329 darabot. Az USMC 193 repülõgépet vesztett el harcban. Ebbõl az elképesztõ mennyiségbõl mindössze kb. 250 (!) darabot semmisített meg légvédelmi rakétarendszer.
A veszteségek értelmezéséhez fontos tudni, hogy ez hány bevetésbõl történt meg. A számok önmagukban nagyon súlyos veszteséget mutatnak. Azonban ezt kb. 8 év alatt sikerült összehozni és iszonyatos mennyiségû
bevetés mennyiségbõl. Kb. 2500 bevetésenként vesztett el egy gépet a légierõ. Ez a II. Világháborús átlagnál kb. 20-szor (!) jobb érték. Ebbõl kiszámítható, hogy milyen irdatlan mennyiségû bevetést repültek a gépek, és hogy a politikai okokból a célpontok kiválasztása mennyire nem felelt meg a harcászati és valós háborús követelményeknek. Ez azonban már egy másik történet...
Helikopterekbõl a US Army kb. 5000 darabot vesztett el. Azonban ezt nagyjából 40 millió bevetésbõl hozták össze, tehát nagyjából minden 8000 harci bevetésre jutott egy veszteség...
Jogos. (Y)
Legalábbis a néphadsereg szintrõl volt szó. Már pedig biztosan nem voltak eléggé képezve a kis honvédek..
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy bízzuk a tinikre a honvédelmet.