Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Irán megkezdte a céltábla felrajzolását a saját seggére. Reméljük az óriási iszlamista önbizalom a Tomahawkok és Maverickek ellen is véd majd.
http://www.indian-military.org/news-archives/indian-air-force-news/820-special-report-the-story-of-india-s-mig-27-upgrade.html
Szent Haba-kukk
Részletek a fegyverrõl itt.
No meg a tudomány fejlõdésére.
Gondolj bele. Az elsõ repülõ 1903 ban szállt fel. Száz év és hol tartunk.
Száz év az nincs két emberöltõ,már ha veszünk egy 65-70 éves életciklust.
És nem tudjuk,hogy az MI hogy áll. Szerintem persze.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Érdekelne persze a gázturbina szerkezete. De fõleg a pilótafülkében és az operátor-fülkében lévõ mûszerek kezelése, funkciója, leírása érdekelne.
Ha más géptípusról van ilyesmi, arra is kivácsni vagyok (MIG 21/23/25/27/29/31, Szu-22/24/27, Tu 95M/160, Mi-8/14/26.
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Szerintem 10-15 év és megdöbbenünk.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Véleményem szerint mi tisztán MI által vezetett harci gépet nem fogunk látni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Ráadásul a harci repülõ gépek tekintetében szent meggyõzõdésem,hogy a pilóta nélküli gépeké a jövõ. Megszûnnek a korlátok,nem kell a pilóta létfenntartásával foglalkozni,csak a szerkezet tulajdonságai határozzák meg a manõverek kivitelezését.
A nagy hatótávú UCAV-okkal már ilyesmire nem lesz szükség, vagyis még a kiszolgáló személyzetnek sem kell az életét veszélyeztetni (minimálisan sem).
Én arra tippelek, hogy legalábbis az USA most egy ideig kerülni fogja a megszállós hadviselést, sem Irak, sem Afganisztán nem nevezhetõ sikertörténetnek ebbõl a szempontból. A hosszú távú UCAV-okkal úgy lehet azonban csapást mérni, hogy abszolúte semmiféle saját emberi veszteség miatt nem kell aggódni. Gondolj bele, Vietnamban a lelõtt gépek pilótáit még fogva tarthatták, volt "arca" az ellenségnek. Az UCAV-okkal ez megszûnik. Egy lelõtt drónt nem lehet egy szinten kezelni egy lelõtt pilóta vezette bombázóval vagy vadászgéppel.
A hadviselés nagyon nagyot fog változni, ha az UCAV-ok és a hasonló személyzet nélküli harceszközök elterjednek...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Nem értem, hogy milyen + érdekes faktort ad ez hozzá.
Ez akkortól lesz igazán érdekes, ha az ilyen gépek akár több ezer kilométerrõl is bevethetõek lesznek. Tehát mondjuk az Afganisztáni bevetésekre Guam-ról indulhatnak az UCAV-ok (UCAV = Pilóta nélküli harci jármû).
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Isten áldja a pogányokat!
Az alsó az mit lõ ki????
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

Még a szovjeteknek is volt annyi eszük, hogy ne vessenek be élesben atombombát, pedig õk aztán sose az eszükrõl/erkölcseikrõl/kifinomultságukról/békeszeretetükrõl voltak híresek. Iránnak viszont nincs ennyi sütnivalója.
M1 abrams, és F-117.
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
"ugy kezdodott, hogy visszautott" 😊
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Izrael meg fogja semmisíteni az atomlétesítményt, és jól is fogja tenni.
Nem vagyok nagy fanja az izraelieknek, de félõrültek(ahmanidezsád) vezette szélsõséges retorikájú iszlám országoknak, akik mindenki mást hitetlen kutyának tekintenek, mint amilyen Irán is, ne legyen atombombájuk. Messze nem rendelkeznek ugyanis az ilyen fegyver birtoklásához szükséges bölcsességgel, belátással és mérsékeltséggel.
Igazából már Pakisztánt se szabadott volna hagyni atombombához jutni, a többi iszlám országnak pedig õrültség lenne megengedni.
Szerintem Izrael az ostoba ha megtámadja Iránt...
Iránnak is lesz atomja, oszt kész. Bele kell nyugodni.
Úgyis hamarosan saját szemünkel láthatjuk majd a fejleményeket, mert irán van annyira ostoba, hogy szétrúgatja a seggét az izraeliekkel, esetleg az amerikaiakkal.
Visoznt muszaj kiloni, mert amugy nagy pusztitast okoznak.
Csillaghaborus terv miniben 😊
Kínának van egy 'KT' nevû rakétasorozata, amit feltehetõen a DF-21 ballisztikus rakéta bázisán hoztak létre, ám úgy tûnik elsõ sorban az ASAT (Anti-Satelite) feladatkört látja el.
A hidegháborúban mindkét oldal saját ABM-et (Anti-Ballistic Missile - Ballisztikus Rakéta Elhárító Rakéta) fejlesztett, 1974-ben megállapodott a két fél, hogy mindkét oldal egy-egy ABM rendszert üzemeltethet, 100 elhárító rakétával. Az amerikai rendszer Észak-Karolinában védte az akkori egyik legfõbb légierõ bázist, de pár év után leszerelték. Az orosz rendszer Moszkvát védi, a mai napig mûködik, egyszer már felújították/lecserélték, és hamarosan újabb generációváltás várható.
Bocsbocs!MB!
Maradjunk az oroszoknál...De mégis nagy hatótávolságó IBR-át elhárító légvédelemre (félkész) gondoltál. A fõleg honi légvédelmet ellátó Vojszka PVO-ra? Moszkva légvédelme szerintem a világon a legerõsebb. S-300, S400, Antej-2000, mindenféle közepes és kis hatótávú rendszer. Az USA esetleg a távoli szibériai vagy északi területeket tudná esetleg átütni és megsemmísiteni.
A technika adott hozzá.
Te mire gondolsz különben?
Gyanítom egy kezed elég lenne megszámolni ,oszt még maradna ujjad az orrpiszkáláshoz,popsivakaráshoz is😊 Irán nem is az amikat akarja elrettenteni ezekkel a fegyverekkel,arra ott a jó öreg atom. (bár aztán lehet pont az lesz a veszte). Nem hinném ,hogy hagynák õket atomhatalommá elõlépni.Ellenben ocsó helit építsenek annyit amennyit akarnak😊Meg sokcsövû izéket.
Remek vérnymoás emelõ...
Seaweed kommentje az érdekes.
Azt csiripelik amadarak itt kméten, hogy alaírtak(?)/alaíras elött van(?) 14db L-159 szerzõdése… (7db A + 7db T verzio)
Ezek is pont olyan hülyék és barmok, mint elõdeik...
A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.
Ahogy látom ez a Zsu 23 nagyon kedvelt egy cucc arrafelé😊
Ezzel együtt Irán esetében nem tartom teljesen rossz ötletnek azt, hogy az olcsó, kicsi, de erõsen felfegyverzett egységekre összpontosítanak.
Bavar osztályú rakétás gyorsnaszád két C-701/Kowsar rakétával
Iráni 'Technical': Land Roverek Zsu-23-2-õkkel a tetejükön