Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
F-22A = 361 millió dollár ha a fejlesztési költséget is belevesszük, 139 millió, ha a beszerzési árat nézzük.
F-35A = még nem lehet pontosan megmondani, de legjobb esetben 60 millió dollár lesz a beszerzési ára, ám jelenleg még az elsõ szériás költség mintegy 110 millió dollár. A fejlesztési költség a gyártott gépek száma alapján osztódik el, így azzal még nehéz számolni.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Saab autógyártónak és a Saab repülõgépgyártó cégnek a néven kívül semmi közük nincs egymáshoz... Sõt, a Gripenben például Volvo gyártmányú hajtómû van. 😉
Ha hozzávetõleg elegendõ, olyan 50-60 millió dollár lehet a "nyers" gép ára.
Ez távolról sem igaz. Ugyanis a BVR harcászatban nagyon is fontos, hogy mikor és hol vagy. Az F-22 nagy sebességge és TVC miatti jó manõverezõ képessége nagy magasságban ugyanolyan fontos, mint a jó elektronika. Lehet bármilyen kurva jó elektronika egy rakétában, ha az F-22 paraméterei miatt a NEZ (no escape zone) baromi kicsi és pillanatok alatt összeomlasztja az indítási zónáját az ellennek...
Továbba az sem mindegy, hogy mennyi idõ alatt éri el a gép azt a magasságot, ami az adott pillanatban kell. Hiába csilvili a Griff elektronikája, csapásmérõ konfigban egy F-15E vagy F-16C állva hagyja...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Sztem a mai haditechnika az elektronikán lapul. Bár múltkor volt egy szócsatánk a MIG-25 vs. F-22 teljesítményét illetõen,de továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ma már nem a sebesség és max. emelkedési képesség a döntõ egy vadászgépnél/csapásmérõg.-nél stb, hanem melyik tudja távolabbról leszedni a másikat.
A F-35 repülési tulajdonságai igen szarok nemdebár? de én mégis többre tartom mint az F-22, mert bár az F-22 sokkal jobb, de történelembe bebizonyosodott, hogy mindig a létszámfölény a döntõ.
Mennyibe kóstál egy F-22? és mennyibe egy F-35? Igen kérdezgetek, de sokszor trollkodásba csap át. Szal bocs.
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
Csak tudnám, ha szerited nem tudunk semmit, akkor
1. minek jöttél ide kérdezgetni
2. attól, hogy a számszerû képességeket ne tudni sokmindenrõl, attól az output még ismert az éles légiharcoknak és alkalmazásoknak köszönhetõen.
Mellesleg kit érdekel az, hogy te az elektronikád hangsúlyozod? A repülõgép "picit" több, mint elektronika.
A majmolásos megjegyzést meg tartsd meg magadnak szerintem...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Továbbra is azt mondom, nagyon kevés itt azon emberek száma akik megbízható információval bírnak. Még kevesebb akik felfogják agyilag, hogy a haditechnikai eszközök mi célt szolgálnak. Internetrõl származó "megbízható" információk majmolása nem az Én asztalom<#vigyor2>#vigyor2>. Most az, hogy az F-15E-re miket és mennyit szerelnek fel papíron szép teljesítmény, de ahogy az oroszok, úgy az amerikaiak is szeretnek túlozni. Egyáltalán (MolniB te vagy a szakértõ, válaszolj)!! Élesben, vagy csak éles lõgyakorlaton kipróbálták valaha is a 6 légi cél szimultán leküzdését??? Hány millió dolláros teszt lenne az? <#wow2>#wow2>.
A lényeg: drága játékszerek ezek, csak vitatkozni jó róluk <#boxer>#boxer>amúgy nagyon kevés emberke van itt (sztem.0), aki a szerkezeti elemeket leszámítva az elektronikához akár beleszagolgatás szintjén értene valamit. Szart se tudok az F-15E vagy akár az általam szapúlt Szu-32/34 elektronikájáról, de sejteni vélem nem egy egyszerû multiplex CAN-BUS rendszer mint pl. a helyi alacsonypadlós autóbuszokban.
Szal nem fogok a wikin meg más idióta honlapon nyilvánvaló tévinformációkat magolni, arra van itt elég ember.
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
Nagyon jól elemzi az afganisztáni helyzetet, a magyar misszió tényleges "eredményeit" és hasonlókat, érdemes elolvasni.
Mennyibe kerül mostani áron Magyarországnak egy Gripen? Tudom,hogy nem ilyen egyszerû a dolog, csak egy körülbelüli árra vagyok kíváncsi."
Oszt mé ?
Csak nem venni akarsz magadnak egyet ?! <#nevetes1>#nevetes1><#hehe>#hehe>
Elkell menned Svédországba aztán ott a Saab márkakereskedésben biztos útba igazítanak..
Csak nem szoktam békésen tûrni, amikor kötekednek velem.
Valószínûleg a 630 sem igaz már, mert emlékeim szerint 2008 után több ANG-s alakulat búcsút intett a legrégebbi F-15A gépeknek. Keresd vissza az AP blgon, a hozzászólások között volt asszem a gyakorlat idejében. (2008 június?)
Ugye nem várod el, hogy midenre fejbõl emlékezzek?
Leírtam, hogy az amcsiknak ÖSSSZESEN (USAF+ANG) 630 F-15-öse van.
Erre te leírtad, hogy a 630 hülyeség, mert az USAF-nak 390 darab van.
Ez nem túl logikus kötekedés.
Mindezt a szokásos nagypofájú stílusodban:
A 630-as szám, amit adtál, annak köze nincs valósághoz.
Ez történt. Nem igazán fogod tudni utólag kimagyarázni.
Ezt a megjegyzést továbbra sem értem...
Gyengébbek kedvéért:
"Az F-15A/B/C/D/J/DJ-bõl összesen 1198 darab épült, ebbõl momentán 630 darab szolgál az amerikai erõk állományában, 499 az Air Forceban és 131 az ANG-ben."
Úgyhogy te olvass és értelmezz kicsit nagyobb hatásfokkal a jövõben. És igen, az óriási arcodból is nyugodtad visszavehetsz, nem fog ártani.
Mennyibe kerül mostani áron Magyarországnak egy Gripen? Tudom,hogy nem ilyen egyszerû a dolog, csak egy körülbelüli árra vagyok kíváncsi.
Köszi!
Isten áldja a pogányokat!
Az ANG asszem még 'A' erõsen felhúzott változatait is üzemeltették. Mellesleg az adat 2008-as... Nem akkor voltak itt ANG F-15A gépek és nem akkor jegyezte meg Zord, hogy éppen utoljára. (Emlékeim szerint a kettétört F-15 gép hatására több gépet is nyugdíjazni kellett.)
Devil szepontjából nem releváns, csak tudod engem zavar az, ha pontatlan dolgot írsz le. Mert kb. 30%-os darabszám eltérésrõl van szó...
Forrás:F-15 Operators
Szóval nyugodtan vegyél vissza az arcodból. Érdekes hogy te mindíg lényegtelen részletekbe kötsz bele.
Azt magyaráztam éppen a retardáltnak(drevil666), hogyha van az amerikaiaknak rengeteg F-15C, és sokkal kevesebb F-15E, akkor nem fogják a sokkal kevesebb E típusúakat légvédelmi feladatkörre beosztani, amit a C-k is el tudnak látni.
Erre te elkezdesz kötekedni azon, hogy most 630 darab van, vagy 400.
Holott a téma szempontjából ennek a világon semmi jelentõsége sincs.
Mindezt úgy, hogy én a wikipedia számadatait használom fel, amibe te "emlékeid szerinti" számadatokkal kötsz bele. Nem ezt nevezik véletlenül szõrszálhasogatásnak?
Emlékeim szeritn olyan 380-390 aktív F-15 vadásza van a USAF állományában.
The purpose of the F-15 Multi-stage Improvement Program (MSIP) was to provide maximum air superiority in a dense hostile environment in the late 1990s and beyond. All total, 427 Eagles received the new avionics upgrades. Along with later model production aircraft, these retrofitted aircraft would provide the Combat Air Forces (CAF) with a total MSIP fleet of 526 aircraft. The MSIP upgraded the capabilities of the F-15 aircraft to included a MIL-STD-1760 aircraft/weapons standard electrical interface bus to provide the digital technology needed to support new and modern weapon systems like AMRAAM
Ez sem ma volt és már akkor sem volt 630. A 630-as szám az szerintem az összes Eagle típus az USAF-en belül A-tól E-ig.
A wikis is más gyártási számokat ír, A-tól D-ig 1020 darabot említ. 1184 db a japán egy- és kétüléses vadászverziókkal a legyártott vadászok száma.
Plédul az F-15E szócikk így kezdõdik:
"The McDonnell Douglas F-15E Strike Eagle is an American all-weather ground attack strike fighter."
Ehelyett kezd mondjuk azzal, hogy nem beszélsz többé hülyeségeket, hanem utánanézel a dolgoknak, mielõtt beszélsz. Akkor tudnád például, hogy az F-15 E változata egy taktikai bombázó, az C változata a légifölény vadászgép. Tehát légvédelmi feladatkörbe nem fognak F-15E-ket kivezényelni, mert a C változatot használják erre a célra.
Más kérdés, hogy mivel az E változat a C-bõl lett kifejlesztve, ezért ugyanúgy alkalmas a nyolc darab légiharcrakéta hordozására, tehát a el tudja látni a C szerepkörét is, ha muszály. De gondolhatod, hogy a 230 darab bombázó Eaglet nem fogják kivezényelni ugyanarra a feladatra, amit az 630 C Eagle is el tud végezni.
<#ticking>#ticking>
Nem hiszem , hogy ezen képességeit valaha is tudná alkalmazni az F-15E. Max hány darab légihar rakétát hordozhat (max) törzs alatti stb: 14?
Isten áldja a pogányokat!
Eszerint sem.
Az itt található századok történelme szerint rövid ideig voltak itt F-15E gépek, de már nincsenek.
Itt.
Van AK farokkódos F-15E fotó.

Egy Mi-24 modernizációval akár el is kezdõdhetne.
TWS üzemmódban az F-15C/D/E gépek legalább 4 célra képesek szimultán MCG jelet számolni és küldeni AMRAAM-oknak, de egyes F-15C gépek estén ez az érték 8. Az alaszkai F-15 gépek kapták meg ezt a képességet elõször, de nem tudom, hogy egyedüliként -e.
A radar egyszerre asszem 20 vagy 24 célt képes követi.
""Pl azt, hogy hogyan ne csinálják a dolgokat, hogyan ne üssenek rejtuk legközelebb. ""
Ez meg sajnos nem a talpasok restanciája, hanem a parancsnokoké. Persze erre mondhatod,hogy na ugye ebbõl lehet tanulni. Tudod mit lehet ebbõl tanulni?
Hogy legközelebb felkészültebb górét küldjenek . De errõl már leírtam a véleményem.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A példád sarkított, de erre is van válasz. Pl azt, hogy hogyan ne csinálják a dolgokat, hogyan ne üssenek rejtuk legközelebb.