Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Egy dolgot meg kell hagyni, hogy a PAK-FA bitang jól néz ki 😄

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

"Mi az 1:1 ellenfele pld.: az USAF-tól? vagy US NAVY-tól?"

valamelyik külföldi fórumon írta egy pilóta aki látta bemutatózni a J-10t, hogy az F-16 és F-18(nem emlékszem melyik változata) közé taksálná valahova.

Szent Haba-kukk

[NST]Cifu
K00001: J-12 program a kínaiaknál, hogy halad?

Kínának igen zárt a hadiipara információáramlás terén, így amirõl nem akarják, hogy tudjon a külvilág, arról nem is tudni különösebben semmit. Rengeteg fantáziarajzot látni a neten, de megbízható forrásokból kevés van. Ami biztos, hogy valamikor a 2000-es évek közepén koncepció szinten felvázolták az elképzeléseket, és legalább három vagy négy verziót "versenyeztettek" a tervezési fázisban. Hogy most pontosan milyen állapotban leledzik nem tudni. De általánosan a várakozások szerint valamikor az évtized közepe felé szállhat fel elõször az elsõ prototípus, a sorozatgyártás pedig a 2020-as évek elejére várható.

Egy ismeretlen forrású ábra a három korai verzió koncepcióábrájáról, az elsõ egy F-22A utánérzés, a második egy fejlettebb Rafale-nek tûnik, a harmadik pedig egy canard-szárnyas F-22A verzió

K00002: A J-11 az 4 gen.-os?, vagy 4+, vagy 4++?

A J-11A 4.generáció, a J-11B már inkább 4+.

K00003: J-11 indítható hajófedélzetrõl?

Nem, de van egy saját gyártású J-11 / Szu-33 verziójuk, amit "maguk" fejlesztettek ki, ezt J-15 (néha J-11BH) jelöléssel illeti a szakma jelenleg. Errõl még keveset tudni, gyakorlatilag hajófedélzeti alkalmazásra felkészített J-11B lehet kínai gyártású WS-10 hajtómûvekkel.

K00004: A kínaiaknak jelenleg hány anyahajójuk van? Végül amit vettek abból tényleg kaszinó lett Makaó-n?

Egy ismert hordozójuk van (megj.: vannak, akik szerint az anyahajó a helyes elnevezés, én például azok közé tartozom, akik az 1980-as években általános besorolást preferálják, e szerint az anyahajó az a vizirepülõgép-anyahajó, a simafedélzetû hajók repülõgép-hordozók.), az Ex-Varjag.

Ez itt a ex-Gorkoskov (nem tom milyen osztály) asszem )India vette meg. Az van írva, hogy anyahajó, nekem ahhoz mintha kicsi lenne. Hány harci repülõt képes hordozni?

Jelenleg INS Vikramaditja néven nevezik, nem kicsi az, sõt, éppenséggel picit még nagyobb is, mint a Francia Charles de Gaulle...

India mennyire biztosítja az anyahajóját?

Majd ha egyszer feláll a hordozócsoportja, megtudjuk. De feltehetõen az egyik lizingelt Akula osztályú nukleáris meghajtású vadásztengeralattjáró, valószínûleg egy az új (a Vikramaditja-val együtt hadrendbe álló) Kolkata-osztályú rakétás romboló, egy-kettõ Rajput (Kashin II.) osztályú rakétás romboló, és 2-4 rakétás fregatt, feltehetõen az újabb Talwar (Krivak IV.) vagy Shivalik osztályból.

Akkor csak egy aktív anyahajója van Kínának. Az nem sok...

Egyetlen egy sem, az ex-Varjag átépítésen/felújításon van három éve, továbbá nincs jelenleg hordozóról indítható repülõgépük, az oroszoktól akartak venni Szu-33-asokat, de ezt az oroszok végül elutasították. A J-15 meg még odébb van...

A J-10-re gondoltam (megtévesztett a visszafelé számozás). Az 4, 4+, vagy 4++. Mi az 1:1 ellenfele pld.: az USAF-tól? vagy US NAVY-tól?
Ez indítható hajófedélzetrõl?

A J-10A olyan 4 vagy 4+, a J-11B 4++.
Az ellenfele az F-16C/D. A J-10-nek nincs és feltehetõen nem is lesz hordozófedélzeti változata.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
Nem, jelenleg egy sincs.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Akkor csak egy aktív anyahajója van Kínának. Az nem sok...

A J-10-re gondoltam (megtévesztett a visszafelé számozás). Az 4, 4+, vagy 4++. Mi az 1:1 ellenfele pld.: az USAF-tól? vagy US NAVY-tól?
Ez indítható hajófedélzetrõl?

Molnibalage
A J-11 az én véleményem szerint sima 4. gen, de annak is az alja inkább. Lényegében egy orosz Szu-27, semmi több. Nem, nem indítható a J-11 hordozóról.

Amit a képen betettél az egy betonhajó, gyakorláshoz szerintem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Na ez mennyire van befejezve? gagyi sg<#gonosz3><#falbav><#idiota>

K00001: J-12 program a kínaiaknál, hogy halad?
K00002: A J-11 az 4 gen.-os?, vagy 4+, vagy 4++?
K00003: J-11 indítható hajófedélzetrõl?
K00004: A kínaiaknak jelenleg hány anyahajójuk van? Végül amit vettek abból tényleg kaszinó lett Makaó-n?
Ez itt a ex-Gorkoskov (nem tom milyen osztály) asszem )India vette meg. Az van írva, hogy anyahajó, nekem ahhoz mintha kicsi lenne. Hány harci repülõt képes hordozni? (K00005) India mennyire biztosítja az anyahajóját?

Ez a kínai cucc mennyire van befejezve? Mennyire van biztosítva?

Molnibalage
Régi gépek esetén nagyon nehéz megtudni, hogy melyik kapcsoló mit csinált. Nincs róla anyag.Teljes kabinképet sem nagyon lehet találni.

Mai gépeken is van INS annak ellenére, hogy van GPS. Csillagászati navigáció amennyire tudom kikopott és sosem volt széleskörûen használt a nagy helyigény és idõjárás + napszakfüggés miatt.

Molni....egész jó az F-111 cikk.
Az az INS egy agyrém<#wow1>. Már amikor ábrát néztem is sejtettem: lesznek eltévedések, fõleg ha nincs semmi jellegzetes pont (pld: sivatag). De a franciák meguszták😊
A hadmûveletrõl: messzirõl indított gépek, nekem laikusnak egy kicsit sok a meghibásodás. Az, hogy messzi az tudom relatív, mert a britek Falkland-i parádéja (Viktor>Viktor>Vulcan....) na az a legagyrémebb csapásmérés amirõl én tudok.
Szal: Nem tudom milyen navigációs rendszert használnak a mai gépek. A GPS/Glonass alapút kivéve. Egyszer hallottam a B-2 kapcsán valami csillagkép alapján való tájékozódásról. Ez mûködik? Orosz megfelelõje van?
Ja és az F-111. A mûszerfalat, kijelzõket is jól leírtad, de nekem valamiért az a hepp-em, hogy minden kapcsoló mûködésével funkciójával tisztába legyek😊.
Vagy az általam talált, vagy a nekem linkelt F-15E honlapon, az F-15E kapcsoló-funkciót bemutatják.... na azon meglepõdtem. Pilóta súlykorlátot nem írtak az E-hez (a Gripen-é asszem 90 kg) kíváncsi vagyok a "májas" amerikaiaknak mennyivel bt-zik túl a pilóta súlyát.

Fenrir
<#worship>

A halál csupán a kezdet...

Az öreg Kocsis Józsi bá fia,nem messze laknak,szembe,a nagynénje az öreg postamester lánya,akinek az unokáját a hentes fia vette el😛

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Fenrir
Ki a tököm az a Kocsis Gábor? <#nemtudom>

Molnibalage
Egy dologban tévedsz, sajnos lehet ilyen idióta... 😞

semmilyen weblap nem kell saját fórumok kategóriába belépsz és ot nyitsz topikot, nem kell hozzá weblap, csak annyit jelent, hogy a tiéd lesz a topik és kész
azért a best of.-ba ez is beleférne😊

"még lehet ma nyitok az ilyen attrakív gondolkodású embereknek egy topicot."
Nem lehetne az a topik csak simán attraktiv hölgyeknek nyitva?😊

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

úgy lesz de ahhoz weblap kell

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

A másodikkal se értesz egyet?
A tegnapi hozzászólásomat nem tudom ki törölte ki, ÉN nem rimánkodtam senkinek.

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

sajátba nyissad, ott leszarják
Ezek szerint te úgy gondolod az atom, biológia, vegyi fegyverek kifejlesztõi és alkalmazói tizenéves faékek? Nem hiszem.... szeretném, ha olyan rózsaszín lenne a világ mint amilyennek ti gondoljátok.

Udvarias voltál. Én pedig belátom, hogy itt (SG mert saját topicomban akartam hangot adni az elképzeléseimnek) nem vevõk semmilyen háborús konfliktusra.
A valóságban is provokatív ember vagyok (debreceni fõsulin 2x volt fegyelmim). Ilyen vagyok, így kerek a világ.
Az amit fentebb a fõvállalkozókról és családjukról írtam, azt komolyan gondoltam. Ezen ügyek és impotens kezelésük miatt is szar most a gazdaság Magyarországon és mernek egyre kevesebben vállalkozni..

Ezt HZ-t is lehet törölni...

Pedig milyen csodálatos volt!

drevil best of:

"Látom még nem tudod elképzelni, vagy nem mersz belegondolni, hogy milyen kis befektetéséssel milyen nagy számú ellenséget lehet kiiktatni.
pld ebola 10 millió magyart beoltani az ellenszerrel utánna 10000 Euroért/fõ árulni a szomszédoknak😊 (persze ez vicc, nem adnánk nekik az ellenszert)"

"Embert ölni lehet, de annak világos reális célja legyen.
pld.: nem fizet fõvállakozó> lelöni a feleségét, ha továbbra se a gyerekét ha akkor se akkor balt....
Érted a logikám. Egyenesen kell gondolkodni, nem mindig azon agyalni, hogy lehetne megúszni a konflantációt."

Pedig én is emlékszem rá, roppant magasröptû volt.

Valami olyasmi volt, hogy végleg elmész, és a továbbiakban egymást traktáljuk a kitalált hülyeségeinkel.

Mi lett a nagy elhatározással? És érdekelne, hol sírtad ki hogy töröljék az ominózus hozzászólást, hiszen non-VIP tagként nincs jogosultságod hozzászólásaid utólagos törlésére. El is gondolkoztatott, hogyan tudtad kivitelezni.

Fenrir
Igazából az elmúlt 2-3 oldalt lazán törölhetné.

Her Laca
Na most már csak leírom. Majd Cifu törölje ha kérhetném.

Na szóval szerintem te simán provokálni akarsz. Ez most vagy egy kísérlet a részedrõl,vagy csak jól szórakozol . Vagy tízen pár éves gyerek vagy.
Hogy mire alapozom? Egyszerûen arra , hogy szerintem nem lehet egy ember ennyire idióta (fõleg aki egy felsõoktatási intézményt abszolvált) .
Én ismerek sajnos személyesen jó pár egyszerû embert (még annál is egyszerûbbek mint a faék) de amiket te leírsz az minden határon túl megy,sérti a jó ízlés minden formáját.
Nagyon kérlek bárki vagy is ezt ne folytasd tovább. Asszem udvarias voltam,és meg kell mondjam nehezemre is esett.

Cifu! Nyugodtan töröld,sõt megkérlek rá.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Fenrir
Tévedsz ha azt hiszed, hogy bármi közöm is volt hozzá, annyira engem egyáltalán nem érdekelt. Amúgy sem vagyok az a mószerolós típus, én megmondom bárki szemébe, hogy ha f@sz az illetõ, megmondtam neked is, hogy baromságokat írsz.

Cowie
Az általad nyitott topikba akartam írni, de "sajnos" már nem lehet.

Mért akarunk megállni ilyen kicsinyes terveknél. Világhatalomra kell törni mégpedig 5 éven belül. Az elgondolást már a a Judea Népe front is felvetette 2000 évvel ezelõtt. Lásd itt

Komolyra fordítva a szót.
Mégis ki a fene akarnak háborúzni!? Normális ember nem akar háborúzni. Egyébként tényleg megfordulnak olyan dolgok a fejedben, hogy egy szomszédos országot támadni pl. nukleáris, vegyi vagy biológia fegyverrel? Hogy mást ne mondjak, közelebb élek Pozsonyhoz mint Budapesthez. És akkor, ez csak egy gyakorlati probléma. Morális oldalról még nem is néztem.
Természetesen egy szuverén országnak fontos hogy fenntartson valamekkora haderõt. Pontosan azért kell, hogy az ilyen terveket fontolgató embereket elrettentse attól, hogy ténylegesen cselekedjenek.
Ennek megfelelõen kell felszerelni, fejleszteni és pénzt költeni a hadseregre (nem annyit mint most).

Köszönöm közbenjárásod. Valóban célszerûbb inkább egy weblapban összefoglalni a gondolatokat és abba nyitni egy SG fórumot.

Fenrir
Gratulálok drevil, 1 órát sem élt a topikod 😄

Fenrir
Én viszont igen, írni is akartam rá egy frappánsat, de ventrilon a többiek leszólítottak egy BFBC2 meccsre.

nem emlékszem ilyenre!

Fenrir
Láttam, rettentõen népszerû lesz...

Her Laca
Nyitott a srác magának egy topicot😊 remélhetõleg el lesz benne😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Fenrir
Tegnap minta láttam volna egy hozzászólásodat amiben rettentõ szívhez szólóan elbúcsúztál tõlünk, az hova lett?

Voyager5
No offense, de pontosan a hozzád hasonló gondolkodású emberek miatt tervezem elhagyni kicsiny hazánkat.
"Attraktív. A tömeggyilkos népirtó gondolkodás az attraktív gondolkodás?"
Lehet.
30-40 év alatt sem😊 ez túlzó! az 50% 15 éven belül elérhetõ lenne, de ehhez még legalább 2 új a.erõmû kellene. Hõszivattyús/levegõkazános megoldások meg már régóta léteznek, ehhez kellene támogatási csomagot a lakosságnak dobni.
Egy újabb dolog amiben nem értünk egyet.... sebaj.

Molnibalage
Attraktív. A tömeggyilkos népirtó gondolkodás az attraktív gondolkodás? Ha másol is ezt csinálod, akkor a modik elõbb uttób úgy dobnak ki innen, mint azt a bizonyos macskát. Röviden, húzz a francba innen...

A gázfüggõség csökkentése meg álom. Több olyan erõmû épül itthon vagy áll tervezés kivitelezés alatt, ami gázüzemû lesz. És nem pár MW-ról van szó. Kb. 1000-2000 MW-os kapacitásokról beszélek. Ez a mostani csúcskapacitás 1/6-a 1/3-a.

A gázt itthon sem eneregetikaliag sem távhõ és közvetlen gázfûtésben nem váltható ki még 30-40 év alatt, még a -50% is olyan kolosszális eredmény lenne, ami már sci-fi kategória. Az ország úgy rászokott a gázra, mint a narkós a heroinra.

Amit írtam az valóban nem haditechnika téma a közeljövõben, még lehet ma nyitok az ilyen attrakív gondolkodású embereknek egy topicot.
A gázveték téma: amíg nem állunk át nukleáris/geotermikus fûtésre nem is lehet szó offenziváról. És számos más dologban is csökkenteni kell a függõséget!

Molnibalage
Nyilván nem lenne sétagalopp, de egyetlen brutális vegyi-biológia támadással+télvíz idején a teljes infrastruktúra (gáz, energia, élelmiszer, víz ellátásának szétzúzásával) a min 800e-1 milliós fõleg civil veszteséggel (ellenséges országonként), olyan elõnyre tennék szert és akkora ütközõzónát hoznánk létre, amit tartósan fent lehetne tartani.

Milyen elõnyökrõl beszélsz egyáltalán? Úgy húzna el minden befektetõ a környékrõl is, hogy a szennyezett és fertõzöt romokon lengethetnénk a magyar zászlót. Az külön vicces, hogy a határ mentén sok magyar él, az országhatár túloldalán.

A gázvezeték szétkapása tényleg értelmes lenne, mikor rajtuk kerersztük kapjuk a gázt (és az olajat) te hatökör...

Ezután minimum egy permbant érdemelnél, ha én lennék itt a modi. Megáll az eszem. Te itten népirtásról beszélsz...

Her Laca
Drága ecsém😊 Benned egy Asimov vagy minimum egy Arthur C. Clarke veszett el😊))
Vagy bátran lépj fel a Showder klubb ban😊 Bár ez még viccnek is rossz😊
Tudnám ajánlani neked a Heart of Iron sorozatot,jó kis stratégiai játék.
Na ott leigázhatod európát kis hazánkkal😊 már ha sikerül.
További jó tervezgetést😊

Nyilván nem lenne sétagalopp, de egyetlen brutális vegyi-biológia támadással+télvíz idején a teljes infrastruktúra (gáz, energia, élelmiszer, víz ellátásának szétzúzásával) a min 800e-1 milliós fõleg civil veszteséggel (ellenséges országonként), olyan elõnyre tennék szert és akkora ütközõzónát hoznánk létre, amit tartósan fent lehetne tartani.
Az F-15E egyenként 9 db B-61-es típusú nukleáris bombát tud hordozni. Ennek hatóerejét 0,3 és 300 kT között lehet "állítani". nyilván ezt nem kapjuk meg az F-15'H'-hoz. De hasonló nagy rombolóerejû, de vadászbomázóról indítható fegyver mindenképp szükségeltetik egy gyors és sikeres csapássorozat végrehajtásához. Az ellenséges országok fegyverkezésnek megakadályozása inkább titokszolgálati, diverzáns-katonai feladat.

Her Laca
És ebben a témában az uccsó😊 lévén nem idetartozik.
Arra gondoltál,hogy bárkit akiket felsoroltál csesztetnék,(még ha erõfölénybõl is)
a szomszédos szláv testvérek azon nyomban összefognának ,oszt úgy lennénk kipicsázva ahogy kell. Na ott szûnne meg Magyarország.
Remélem elgondolkoztat a dolog.

Her Laca
No de akkor milyen elõnyt akarsz kovácsolni a fegyverek használatából?
Gondold tovább. Ne adj isten lenne rá pénze az országnak ,és elkezdenénk fegyverkezni. A szomszédok ezt hogyan tolerálnák? Hiszen egyértelmûen fenyegetésként fognák fel. Meddig hagynák? Esetleg õk is fejlesztenének?
Abszolút erõfölényt nem lehet kialakítani ,számomra ez teljesen világos.
A nagyhatalmak hogy állnának hozzá? Netán kialakulna egy közép európai konfliktus?

Én is nagyjából meg vagyok a környezetemmel fajra, nemre, vallásra való tekintett nélkül.(bármily hihetetlen nem gyûlölöm a zsidókat (ezt a jelzõt egy viselkedésre aggatom), nem utálom a buzikat (génhibának titulálom, attól még lehet értékes és hasznos ember). Én a háborúkat eddig úgy látom mindig gazdasági érdekek mozgatták. Ütõképes haderõ bevetését szintén gazdasági érdekek kiszolgálásának rendelném alá. Az etnikális tisztogatások felszámolása, terroristák felszámolása, atomreaktor építésnek megakadályozása (még ha tudjuk hogy békés célt szolgál) csak ürügy...
A legnagyobb probléma az szerintem nem is az, hogy lehetetlenítsük el pld Ukrajnát, Szlovákiát, Romániát, Szerbiát, hanem az, hogy a nagyhatalmak, hogy reagálnak, kinek mit tudunk ajánlani a tortából, ki, hogy húz hasznot egy nagy közép európai mesterséges konfliktusból? Ez már inkább politológiai kérdés.

Her Laca
Akkor eljutottunk (a szavaidból ezt veszem ki) arra a pontra,hogy te egy agresszív ,háború párti politika híve vagy, ha tényleg jól értelmezem a szavaid.
Nos csak egy megjegyzés. Az emberek többsége nem szeret háborúzni. nagyon is jól megvan a környezetével fajra ,nemre ,vallásra való tekintet nélkül.
Van egy hangos kisebbség (mindig is volt jelzem) mint te is ,akik ha olyan pozícióba keverednek mesterségesen olyan hangulatot teremtenek ,hogy kedvenc idõtöltésüknek a háborúnak rendeljék alá a tömegeket. Megbocsáss ez számomra nem tolerálható.
Én erre a mondatodra gondolok
" Ha pedig ezek használatából nem kovácsolunk elõnyt beszerzésük valóban túlzó és erõforrás-zabáló."
Mert a haditechnika érdekes dolog ,én is szívesen olvasom a hozzáértõk írásait,de pusztán technikai érdekesség pl a számomra ,isten ments ,hogy használni kelljen. Pedig hidd el nem vagyok pacifista .

Hali!😊
Abban egyetértünk, hogy a hadsereg siralmas állapotban van és abban is komplex megoldás kell.
Most itt az F-15E a legparázsabb téma.
De vitára adhat okot: a 60000 aktív állomány elképzelése, a Leopard 2A6 (most már A7) 80-100-db-os beszerzése+ 40 páncélvadász, az Sz-400-as és Arrow rendszerek hadrendbe állítása, a Tunguzka h.r.á-sa a Szu-25T h.r.á, a Mi-24 modernizáció, C-17 vétel, BM-30 vétel, kilépni az atomfegyver, vegyi és bio. fegyver, kazettásbomba, teflon b.lõszer stb. használatát korlátozó szerzõdésekbõl. sok sok ezer milliárd forint....
Nyilván ezekbe a mostani tutyimutyi, ambició-nélküli gazdasági politikával nem lehet belevágni. Ha pedig ezek használatából nem kovácsolunk elõnyt beszerzésük valóban túlzó és erõforrás-zabáló.
De ha nem lépünk csak sopánkodunk az se jó megoldás (bár az a legolcsóbb, így pazarolhatják a pénzt másra)

<#ticking><#csodalk>
Valamit lehet tudni rola, hogy mit fejlesztettek? Mik a parameterei?

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Her Laca
Szia.

Nem akarok e nemes vitába beleszólni,nem is neked címzem csak a mondandómat.
A haderõ fejlesztésrõl beszéltek ,beszélünk már jó pár hozzászólás óta.
Csapongsz te is a különbözõ haderõ nemek közt,ötletelsz,ami végül is vitát generál ,evvel nincs is semmi baj.
De neked mint mérnök embernek azért tisztába kéne lenned bizonyos alapfogalmakkal.
Nem ,nem a fegyver ismeretre gondolok az részemrõl mellékes is ,hiszen én sem és gyanítom itt sokan mások sem ismerjük behatóan õket.
Arra gondolok,hogy egy jól mûködõ hadseregben nem elég valamit ,valamiket fejleszteni,hiszen csak akkor ér valamit a dolog ha komplexen megy végbe .
Minden összefügg ,mindennel,nincs olyan ,hogy a légierõt fejlesszük belerakunk X db gépet és jaj de jó. És olyan sincs ,hogy a veszünk 500 db hiper szuper páncélost és milyenk a világ.
Magában mindennek megvan az ellenszere , mindez csak akkor ér valamit ha teljes körûen mindent fejlesztenek,de ez jelen pillanatban vágyálom.
Mert lehet nekünk egy raklap jó rep gépünk ,ha nincs hozzá fegyverzetünk ,avagy csak egy vagy két repterünkön van meg a használatukhoz nélkülözhetetlen infrastruktúra. Vagy nincs awacs,vagy komoly földi radarhálózat.
Avagy a páncélosok mit érnek ha nincs körülöttük megfelelõ védõfüggöny ,légelhárítás,gyalogság? Azt lásd be ,hogy jelen pillanatban a hadsereg majdnem a nullán van ,és így gondolkozz tovább. Mondjuk víztisztító egységünk az korrekt van😊azt láttam ,mellesleg az is fontos.