Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ja bocs nem... elõbb lehülyézed, meg, hogy ez nem így megy (mondjuk az inkább bgabor cimbi)<#whatever>#whatever> és aztán ránk (RÁM) szabadítod véleményed.
De szeretem másokét olvasni, a való életben kurvára leszarok mindenkit😊, mert mindig mindig mindig mindig azt mondják meg mit NEEEEEEEEEEE!!!! és miért NEEEEEEEEEE csináljak junk!
Ennyi!
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Mellesleg az ésszerrû kitérõ manõver és a társad segítségül hívása - ugyebár nem viccbõl repülnek 2-4 gépes kötelékekben - az miért "cél repülése".
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A halál csupán a kezdet...
Persze ez normál körülmények között igaz, amikor Galland még repült... a háború végére a szövi fölény miatt már tényleg felért az öngyilkossággal.. bár ki tudja.. a kísérõvadászok elõli kitérés taktikája se nagyon mûködött nekik, bár lehet hogy addigra már hótt mindegy volt milyen taktikához folyamadnak az elfogóvadászok, de a vadászgép taktikailag alapvetõen támadóeszköz szvsz.
Galland könnyen állít fel szabályokat, csak õ nem átlagos vadászpilóta volt. Neki ez lehet, hogy bevált. A kezdõnek egy egyenes út a hõsi halott státuszhoz.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Ez oda-vissza érvényes.
Ha vitára szállsz, csak a fenti Tõled idézett mondat lebegjen a szemed elõtt.
A Közel KK topic meg szélmalomharc. Amíg az egyik ki nem írtja a másikat ott nem lesz béke. Inkább azt mondom: hajrá palesztinok, mert mást nem tudok hozzáfûzni. Rengeteg pro és kontra hangzik el nap mint nap. Öljék meg egymást, és minél több fegyver adás-vétel kötesség meg (lehetõleg magyar cuccok, az, hogy ki mire hogy miért használja=ki nem szarja le)!
CIFU szívre tett kézzel! Téged annyira foglakoztat, hogy rend és ne elnyomás legyen Afganisztánban?
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
Mellesleg szeritem hihetetlenül ostoba tanács. A jól képzett ellen röhög azon, hogy valaki próbálkozik remélytelen helyzetbõl, aztán (visszafogva a röhögését) szépen leszedi az ellent.
Tudod, mint amikor rohamoztak az I. Vh alatt. A géppuskások az elején biztos néztek nagyokat, hogy ezek mit akarnak már megint. Aztán szépen nekiálltak kaszálni. Biztos megzavarodottak voltak mikor halomra mészárolták az ellent...
Lehet szép körmondatokban megfogalmazni, de itt nem szépen lefektetett elvek és szabályok szerint mûködnek a dolgok.
Afganisztán törzsi berendezkedésû ország, ott a Talibán legalább oly kevéssé volt szívesen fogadott, mint a NATO. De ahogy a Talibán, úgy a NATO sem tudja igazán elfogadtatni magát a helyiekkel.
Egy Talibánt ne nagyon akarj szabadságharcosnak mondani, mert ezzel csak azt mutatod, hogy mennyire nem érted az ottani konfliktust. A Talibán egy vallási mozgalom, õk a "felszabadítást" úgy értelmezik, hogy rákényszerítik mindenkire a szélsõséges vallási nézeteiket. Igazság szerint még a NATO / ENSZ misszió is jobb a Talibán fennhatóságnál. Ettõl persze nem lehet elvitatni, hogy az ENSZ / NATO nem igazán tudja kezelni a helyzetet, leginkább azért, mert erõs központi hatalmat nem lehet kiépíteni egy egy törzsi kultúrában...
leigázom a szomszéd városállamot: MERT! Dicsõségbõl, pusztán a vérontás kedvéért.
Sorolj már fel légyszíves pár ilyet. Mert én ilyenrõl nem tudok. Talán Nagy Sándor hódító hadjárata volt ilyen, de ott sem a vérontásról volt szó, hanem a hatalmi terület bõvítésérõl. A római birodalom már például célszerûen szállta meg a területeket - nyersanyagokért, adókért. Nem a vérontás volt a lényeg, hanem hogy a római birodalom gazdaságát táplálja. Pusztán a harc kedvéért értelmes ember nem kockáztatja az életét...
Ezért nem kellene az USA-nak meg fõleg Magyarországnak beleütnie az orrát olyan dolgokba amibõl semmit nem értünk.
Ehh... A 2001-es Afganisztáni akció nem elõzmények nélküli dolog, az Al-Kaida már korábban is felelõssé tehetõ Afrikai és Közép-ázsiai merényletekért, gyilkosságokért. Anno Bill Clinton elnök még elvetette a megszállást, robotrepülõgépekkel támadta az Al-kaida kiképzõbázisokat. Tehát ezeket a szitukat azért a helyükön kell kezelni...
Mazsolázgatok és ha találok, olyan kérdést amit elmulasztottak bizonyos szemszögbõl elemezi, akkor zsata😊
Ott fent a fejlécben nagy vörös betûvel, hogy Haditechnikai topic, értelmezni. Van közel-keleti konfliktus topic is. A téma katonapolitikai vonulata belefér, minimális off szinten, de ennyi. Ha nagyon elmész ebbe az irányba, akkor nekiállok törölgetni, ha megunom, akkor meg büntipontot osztogatni...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Amúgy az érveiddel legalizáltad Sztálint, Maót, Pol-Potot stb...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
És mit kellett volna csinálniuk?
Betör hozzájuk a házba két tucat tálib, és letagadni, hogy tudnak olvasni?
Milyen jogon érvényesítik az akaratukat?
Szerb-bosnyák: a szerbek görögkeleti katolikusok, a bosnyákok muzulmánok. Ezért (is) volt a nagy utálat (mindkét részrõl)
Abban a helyzetben vagyok, hogy itt a Dél-Alföldön van néhány, a Vajdaságból átköltözött barátom. Közülük többen harcoltak a délszláv háborúban (szerb oldalon).
A horvátokat értelmes embereknek írják le, akikkel nem egyeztek a szerbek érdekei.
A szerbeket sem utálják annyira, mint a bosnyákokat (akik buták és bunkók szerintük)
Pedig ezek a srácok MAGYAROK, akik születésüktõl fogva ott éltek, és elég jó rálátásuk volt a dolgokra...
Mi ezt nem érthetjük.
A nyugat (MI) nem jóságos szamaritánus.
Ha anyázni akarsz menjünk gumizni😊
Hmm...
Akkor én defeniálhatom az én kulturámat úgy, hogy a számomra idiótákat agyonlövöm? Szeritned ez normális? A tálibok is fegyveres elnyomással érték el ezt a baromságot és nem azért, mert az ott levõk ezt akarták. Akkor azok a nõk nem tanultak meg volna olvasni.
Õszintén szólva kezd tele lenni a tököm veled...
Mi nekünk az emberélet olyan sokat számít! (onkológia (máj) 8 hónap várólista). Szal most mondod ezt, hogy felakasztottak valakit. ÉS? Teljesen más kultúra, mi közünk hozzá?
Kicsit délebre szerbek vs. bosnyákok. Tudja valaki annak az okát, hogy a szerbek miért gyûlölték annyira a bosnyákokat? Itt senki sztem....
Mazsolázgatok és ha találok, olyan kérdést amit elmulasztottak bizonyos szemszögbõl elemezi, akkor zsata😊
De ha már itt tartunk: hogy ki a terrorista, az relatív.
Egy szaúdi vagy jemeni zsoldos (szabadságharcos? na ne már...) pont úgy idegen Irakban, mint egy amerikai.
Bár szerintem az sem a normális dolgok közé tartozik, hogy az egyik afgán városban (talán Jalalabadban) a tálibok a hatalomra kerülésükkor minden nem analfabéta nõt felakasztottak...
Terrorista nem lehet az, aki országa, népe, családja szabadságáért, elnyomása ellen, vagy sérelmei miatt bosszúból támadást hajt végre a fenti bûnök (nem bûncselekmények) elkövetésében részt vállaló, ellene nem fellépõ országok, népek és személyek ellen. Ezen emberek, ha támadásikat nem egy jól körülhatárolható területen hajtják végre, akkor viszont szabadságharcosok sem lehetnek.
A terrorizmus-jelzõt mindig az aktuális hatalom aggatja rá, az aktuális szélsõséges csoportosulásokra.
Terrorista csak az lehet, akit önös érdek(pl.: pénzszerzés), vagy erõszakos hatalommegdöntés vezérel, olyan amelynek nincs széles társadalmi támogatottsága.
A lényeg: sem Irakban, sem Afganisztánban nincsenek igazi terroristák, max. szabadságharcosok, vagy gerillák. (az, hogy a gerillák sokszor a terror, ma nemzetközinek mondott etikájával szembenézõ harcmodorral élnek, azt nem lehet egy nép kontójára írni. Igazából ebbõl a logikából következtetve, ha pl. ideggáz-támadást intézne egy iraki férfi egy amerikai nagyváros ellen, mert országát romba döntötték, rengeteg ártatlant megöltek, akkor azt se lehet terrorizmusnak nevezni, csak ellencsapás, amely igazságtalan, mert nem az igazi háború-kirobbantókat éri el, de hatásos!
Irakban nem az irakiak a hunyók! Afganisztánban pedig nem az afgánok! Ott a Hajlandók Koalíciója, valamint mi kicsiny országunk a hunyó.
Régen egy hadjárathoz nem kellett ennyit hadakozni, mint ma: leigázom a szomszéd városállamot: MERT! Dicsõségbõl, pusztán a vérontás kedvéért. Ma már túl okosak és tájékozottak az emberek, hogy ilyen együgyû szarságokkal megetessék õket!
Inkább: ha nem megyünk oda ahol terroristák vannak, õk jönnek ide? De azt sose mondják, miért jönnének ide? Mert nyomorban tartják õket? mert természeti kincseiket kizsákmányolják?
Lehet ez a probléma a világgal. Hogy már nem lehet az ember õszinte. Nem mondhatjuk ki: el akarom pusztítani Szlovákiát, azért: MERT! Dicsõségbõl, pusztán a vérontás kedvéért.
A Delta Force, a Zöldsapkások, az SAS , de válassze ezek közül bárkit nem éppen arról híres, hogy parádézgatnának, de senkinek nem jut eszébe leszólni õket...
Az FL renoméja picit túl nagy szerintem. Egy több ezer fõs alakulat kiképzettségét néhány tucat fõs vagy 200-300 fõs harcoló létszámmal bíró egységhez hasonlítani elég meredek.
100%, hogy az FL nagyon kemény, de nincs az a pénz amit elbírna egy ország, hogy egy kilenc ezredbõl álló alakulat ugyanazt a kiképzést adja, mint pl. az egy (csonka?) ezredbõl álló angol SAS. Tehát az idegenlégió valahol a "mezei" katona és a különleges erõk közt van félúton. Már az is elárul valamit, hogy az SAS felvételinek milyen elõzménye van, míg az FL lényégben franciálu jól nem beszélõ életerõs kisportolt embert is elfogad "az utcáról", csak feleljen meg a követelményeknek. A katonai elõélet nem szempont. Ahhoz, hogy SAS-ben szolgálj, ahhoz már le kell húznod néhány évet máshol is és utána úgy megfingatnak, hogy ehaj. Na, az a feltvételi eljárás az, ami tényleg kínzás, csak éppen nem "f***verés" típusú. Értelme van.
Mi az a sárgaság a bal oldali villámnál? Lencsetükrözõdés?
Nálunk hivatalosan 1 fõ volt, nem hivatalosan 4 fõ. " fõállású, 2 meg betanult. Pont nálam tolódott el a számtógép felé ennyire a dolog. Jó felkészülés volt a mostani melómra. :-)
ja persze mindezt egy szép zöld katonai gépen ami egy XT volt 😄 ( 486os akkor már nem volt elérhetetlen masina ).
na meg persze nyomattam az õrséget ezerrel mert annyira kevesen voltunk.
mondjuk jó idõben nem volt rossz mert nem baszogatott minket senki.
csak télen fagyott be a seggem.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Ha külsõ szolgálat volt mindig mentem,bár voltak ott is néha fura dolgok.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Külön szerettem amikor kiléptettek 10 önkéntjelentkezõt, majd õk elmehettek bárhová és a maradékból kiválasztottak 10 másikat 😊
Ha lebaszták az öregeket,ha elment a tiszt,ebéd elött és után,vagy ha csak volt egy kis szabadidõnk, stb...
Az õrséget és a kapuszolgálatot szerettem,mert nyugodt volt.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Személy szerint én a konyhaszolgálatot gyûlöltem a legjobban, annál még a járõrség is jobb volt.
Pl. Én gödröt ásni (olyan sebességgel) ott tanultam meg😊
Anyád megtanított, hogy tarts rendet otthon, szennyest a szennyestartóba stb...
A hadseregben ki kellett bekkelni azt a 2év, 1év 9 hónap, 6 hónapot valahogy.
Katonáskodásra nem volt pénz, így szívatás...gödörásás, szemle takarítás stb.
Neked nem hiányzik?😊
Ha überdeltaforsznak képeznek ki, akkor megértem a "szívatást", de ha Kovács2 honvéd lõ 20-at hat hónap alatt, akkor feleslegesnek tartom a szívatást, mert csak ettõl nem lesz jó katona. Szerintem.
Miért kéne pont ugyan olyan mintájúnak lenni a festésnek?
Feketére kellett festeni a lánctalpját a BMP-nek és centivel mérték ki mennyire álljanak egymástól.
Persze a sok elõre hátra mozgástól összekoszolódott a szép fekete lánctalp...
Ma az a jó, hogy tulajdonképp már alig van mivel díszelegni😞 és egyre inkább úgy látom nem is lesz semmi változás. Még az is lehet, valami haderõt bérlünk majd, hogy ezzel spóroljunk, aszt olasz meg német vadászgépek védik majd a magyar légteret<#wilting>#wilting><#vomit>#vomit><#wilting>#wilting>
Ezen a képen 0 4. gép(felölünk nézve) mért más festésû?
Másik széria lenne?
Más képeken is látni mintha a "sötétszürke" nem egységes lenne.
Véletlennek gondolnám,de hátha van más is.
Tévedni emberi dolog.
Vannak továbbra is jó német katonai tisztképzõ egyetemek, de ez más, mint amirõl én beszéltem.
Én az alsóbb szintekrõl értekeztem, a bakától a tiszthetesig tartó képzésrõl. A tisztképzés más tészta.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
karosszek.blog.hirszerzo.hu/entry/20046
2010. 10. 01. Külpol megamix, #130
"Egyre jobban kibontakozik a kínai-japán halászhajó-konfliktus: orosz következmény, amerikai nyersanyag-hiány, vietnami találkozó, mint semleges terep."
Szent Haba-kukk