Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ezért jó puska pl a Blaser, de pocsék...........ahogy kinéz.
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Egy bükkel azért többet szopna😊
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
Y
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
Itt egy link, amely megmutatja, hogy alakítsd AR-15-ösödet szabadon lengõ csövûre.
Egyébként már csak azért is kétlem, hogy a Tavor csöve mozogna mûködés közben, mert a gránátvetõ tartója a csõ végén támaszkodik fel, ahogy ezen a képen is látható.
Azt olvastam valahol hogy a csõ nem fix, hanem valami csillapító mechanizmus van beleépítve...

Tiszta idegesítõ hogy leírásokba mindenki M43-as kompatibilisként emlegeti, közben hírek szintjén még mostanság is hallgatnak ezt illetõen . (?)
Szent Haba-kukk
Kíváncsi leszek, hogy az FN mikor fog beállni a sorba... 😄
http://www.youtube.com/user/nutnfancy#p/u/8/Ow8ySAsrj9M
3/4 óra a Sig stand elõtt..
516-5.56NATO/223, Sig 716 stb.
516-osnak nézegettem hogy mit lehet tudni az áráról például :
félautomata változat Msrp:1300 usd (aj.fogyár) /http://www.americanrifleman.org/articles/sig516-review-3/ alapján _itt egyébként példálózak egy bizonyos Black Hills lõszerrel is
World.guns.run olvastam , hogy tendereztetni akarják Usában ha váltják majd az M4-eseket... - feltételes módban értendõ persze
én sem néztem végig a videót azt nem is tudom hogy SG 751 SAPR LB volt-e benne, 2009óta létezik (55x 7.62-es kivitelben, 650rpm...)
Szent Haba-kukk
Ha valamiért fegyver kell valamihez akkor az úgyse pisztoly, de még csak nem is géppisztoly és nem is feltétlenül kell rejtve viselni... Ne csak a saját melódból indulj ki, a világ azé' annál talán sokszínûbb... 😊
"... 1000% hogy nem kell gyorsan elõkotornod..."
Azé' hátizsákot meg egy pisztolyért nem fog hordani senki. A kényelem meg egyéni, nekem a hónaljtok jött be jobban, neked az öv. Evvan...
Ha valakinek túlságosan kiáll a nagy ágyú az oldalából, akkor viseljen kisebb stukkert vagy használjon belsõtokot, de picit sportolni sem árt, hogy a dereka ne legyen szélesebb a vállánál.
Hónaljtok? Olyat csak b*zik meg hollywood-i játékzsaruk hordanak.
Csípõ meg combtok nem ugyanaz, most akkor melyik?
700 db (+/-30 %) Glock 17
50 db gyári Glock17 pisztolytáska
5 db gépkarabély Tip: Heckler und Koch G36 K cal.:223 remington
15 db Heckler und Koch P2000 subcompact
5 db Heckler und Koch MP5 KA4, cal.: 9x19 parabellum
2 db precíziós puska tip: Remington 700 Police TWS cal.: 308win
15 db hónalj tok normál mérethez (HK USP típusú fegyverhez)
15 db (csípõ) combtok normál mérethez (Safariland) (HK USP-lámpás fegyverhez)
100 db (+/-30 %) Dasta pisztolytáska Jericho 941F és 941FS típusú fegyverhez
15 db III/A fokozatú védõsisak RBR F6 Combat MK II Helmet
2 db lövedékálló pajzs
30 db III/A fokozatú lövedékálló mellény
stb.
Úgy emlékszem, pár hónapja volt itt egy VPOP-s a topikban (önvédelmi fegyvert akart venni és tanácsot kért), azt mondta, HK P30-asuk van. Mi lett a Glock 17-ekkel? Érdekes, 14x több Glock 17-et akartak venni, mint ahány fegyvertokot hozzá. Korábban bespájzoltak belõle? 😄
Úgy tûnik, elég változatos a fegyverzetük maroklõfegyverek terén. Szerintem az ország összes fegyveres szolgálatának egyféle új szolgálati maroklõfegyvert kellene rendszeresíteni.
Kiss Á. Péter 4000-et ír, és hogy a '70-es években már nem csinálták, ami persze jelentheti, hogy mondjuk 1918-tól hagytak fel ezzel.
Az túl sok gondozást igényelne. Úgynevezett hõelemeket (nem biztos, hogy ez a szakszerû magyar kifejezés, angolban Thermal Battery) használnak. Ez a Peltier hõelemnél használt megoldásra épül, két eltérõ fém anód és katód között feszültség kelethetik, ha az egyik lehûtik, a másikat pedig felmelegítik. A hõt lõporhoz hasonló anyagból nyerik. Elõnye, hogy akár 10-20 évig is lehet tárolni, gondozást nem igényel, a teljesítménye nem csökken az idõ elteltével, rövid idõ (századmásodpercek) alatt üzembe helyezhetõ, és viszonylag nagy energiamennyiséget termel. Hátránya hogy egyszer használatos, nagyon felmelegedhet (akár 200-300°C), és csak korlátozott ideig mûködik (itt legfeljebb pár percrõl beszélhetünk).
Adattárolásra csak nyomtatott áramkör+memória, vagy rendelkezik mágneses adattárolóval?
Mágneses adattároló nincs, régebben rom modulokat, újabban flashram modulokat használnak, ha jól tudom.
Az amiknál meg végre sikerült bírósági úton elítéltetni azt a beszállítót aki meghamisította a Virginia-osztályhoz eladott acél keménységét bizonyító papírokat.
Egyébként tényleg elképesztõ, hogy mostanság micsoda lazaság van a haditechnikai fejlesztésekben.
A rakéta számítógépe az kb- mekkora teljesítményû? Adattárolásra csak nyomtatott áramkör+memória, vagy rendelkezik mágneses adattárolóval?
Ekranoplán megközelítés mérnöki szemmel
Nem tom a haditechnikában milyen projektmenedzselési technikákat alkalmaznak, de bármilyet is: ilyen elcseszett projekt csak belsõ szabotázzsal születhet. Vagy a projektben résztvevõk nem bíznak a sikerben, rosszul lettek összeválogatva stb... stb....
Az se használ, ha (szándékosan) rosszul mérik fel a várható költségeket. Nem kell messzire menni: 4-es Metro...kinyert??!: a legolcsóbb pályázó....kiderült /ezt elõre tudták/, hogy min. 3x drágább lesz.
OHH YEAHH...
Szvsz nagyon egyoldalúan nézitek. Pont tegnap láttam egy képet ahol egy svéd szõke cica pózol a pasik közt. Ha a többiek kibírják vele/nélküle, akkor egy meleg is pasik közt.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
A halál csupán a kezdet...
A halál csupán a kezdet...
Aztán valaki kitalálta hogy milyen vicces lenne nagy hatótávolságú rakétákkal ellátni. De igazából nem tudom (majd Cifu megmondja 😊 hogy túljutott e ez az elképzelések és rajzok szintjén.
No, ez a mai világban nem mûködik.
Anglia is a sokadik elképzelést változtatja meg, lásd körmük szakadtáig ragaszkodnak az F-35B-ig, noha a jelenlegi ütemtervek már azt feltételezik, hogy 2020-ig nem lesz ilyen vadászgépük.