Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mikor? hol? Irak?
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
Mennyi fáj egy kilövõ+2 rakéta?

Nem kell mindenre rámozdulni...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Bár ez rohadt régi, de ezt ültetném át a jövõbe.
A cél: jobb oldal és tetõpáncélzat kialakítása, minél alacsonyabb konstrukcióban+ sok lõszert tudjon hordozni, sokáig tudjon harci tevékenységet folytatni.
A torony nélküli tankokkal az a baj, hogy bezsúfolódik a legénység és a löveg környezete sebezhetõvé válik+ kevés lõszer fér bele.
Ez nem jó:

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Lehet csak 90-es...
1945-ben már volt. Kinézete alapján 1960 végére saccoltam volna.
Amúgy a modern tankokat illetõen Én ezt az utat választanám. Kibszott nagy kaliber min 155 mm. De ne legyen torony. A löveg csak minimális szögben mozgatható vertikális és horizontális irányban.
Legális, mondom böki a csõrét egyeseknek, de ez van.
Szar a törvény én csak akartam valamit.
Ha valaki nagyon akar fegyvert (legálisan) az kijárja magának (nem lesz olcsó)."
Erre céloztam, a hátsó ajtó, meg a "nem lesz olcsó. Arról ne is beszéljünk hogy milyen az emberi élethez való hozzáállásod. Meg hogy te jogosan, normálisan hordod/tartod, a sok hülye vadász meg csak riogatná az embereket a hülye puskájával...
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Úgy tûnik ugyanazokra a helyekre járunk.😛
Nagyon tetszik
GAZ TIGER
Azért a DINGO is nagyon tetszik...
Hungarynak miért nincs ilyen héééé????
Egyszer jó lenne, ha elvinnének egy körre. egy zsidó srác😊 F-15I-vel, de egy korábbi TOP GUN cikk alapján (az újságíró csávót MIG-21-el utaztatták meg) ahhoz is sokat kell készülni.
Arra meg, hogy SZU-34 be tehetem bele a picsám az 0.0000%<#rinya>#rinya>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
195 cm vagyok, úgy 109 kiló egyáltalán repülhetném????
Valami olyasmit hallottam, hogy a Jas-39-es, 90 kiló a max. pilóta tömeg.
Líbiában is volt ilyesmi😊, hogy több volt a gép, mint a pilóta.
Én is csak hátsó ajtókon keresztül kaptam meg. Ennyi.
Legális, mondom böki a csõrét egyeseknek, de ez van.
Szar a törvény én csak akartam valamit.
Ha valaki nagyon akar fegyvert (legálisan) az kijárja magának (nem lesz olcsó).
(Bocs Cifu ez megér egy dorgálást.)
Hol kell kitölteni a jelentkezési lapot? 😊
F15 ért megtanulnék arabul is 😊
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Nekem van m.l. fegyverem. Szerintem ez sokak csõrét böki.
Az Én csõrömet is bökné, ha X és Y is tartana magánál.
A legtöbb ember nem szereti a fegyvereket, fél tõlük, sajátja pedig nem lesz, nem is akar venni.
Aki fegyvert akar szerezni az szerez.
Az, hogy a vadászokat szopatják az gáz, de hülye nép a magyar, akit Én ismerek és nagyon szeretne fegyverhez jutni az arra használná, hogy a beszólogató pisiseket félemlítse meg. Egy fegyver nem erre való!
Elsõ szabály, ha elõhúzod használni, vagy lefegyverezni.
Nem igazán hiszem, hogy liberálisabb szabályozás segítene, de a pénzéhes államot mindenképp ki kell zárni és megakadályozni, hogy lefejje a fegyvertartókat!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyébként kezd kicsit belterjesedni a magyar netes HT társadalom. Lényegében 1 napon belül 3-5 oldalon / helyen lejön u.a. Itt / Karosszék blog / HTKA / sg.hu HT topik. 😊
ON
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A szitu persze az, hogy adott esetben Szaud-Arábia amúgy is csúcs szinten felszerelt hadserege van szemben az erõsen elmaradott Iráni hadsereggel. Plusz Szaud-Arábia számíthat az USA és talán Európa közvetlen támogatására, Irán ilyesmire aligha számíthat...
Persze ha beindul megint arrafelé az adok-kapok, akkor úgy is egymás olajkitermelését fogják lõni, az meg nem fog tetszeni a Greenpeace-nek. 😄
Szent Haba-kukk
(ami beszerzésekre fordítható -amortizáció)
optimista számítások szerint is 100 vagy 😞200
de szaudiaknál ezek még nem is bruttó számok
Szent Haba-kukk
Azt inkább elfogadhatnám hogy egy gagyi usa sorozat, de még csak ez se biztos hogy igaz, mert mint írtam erõsen fogadkoznak 😊)
Nekem sem a kedvencem , de az AR-15-t legalább kismillióan gyártják (amik bejönnek nagyrészt azokról azt se hallani hogy lenne rá megrendelõ 6-7cal körül) .
A cikkben amit linkeltem 2.oldalon írják 20ezer lövéses tesztet (percekig sárban) kiválóan hozta. Szóráskép Moa környékén. 3+1 fokozatban állítható gázszelep, válogatott anyagminõség , alapáron 4 sín, free-floating kialakítás.
Amúgy azt hittem svájcban is gyártják... ezügybe el voltam tévedve sajna én is.
G36 is bejön nekem , propagáltam is korábban (csõhossz/lõtáv miatt föleg) <#finom>#finom> , de az alapfegyverre lassan uolyan upgrade ráférne majd mint a kalasokra, kis túlzással - de persze ez nemis lényeges.
Ha egy sima M16-ot is azért még midig elismernek, azért ezt sem kéne annyira lehúzi szvsz (ami nem sokat ér, mert kézifegyókat tényleg csak módjával nézegetem)
Szent Haba-kukk
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Noha Szaud-Arábia elég komoly helyi politikai (és mellesleg katonai) erõ, például a Szaudi-Szír politikusoknak köszönhetõ, hogy Libanon nem omlik jelenleg össze, azért ez akkor is brutális beszerzés...
Ha az USA kivonul Irakból valahogy meg kell védenie magát. Valamint a Közel- Kelet nem egy csendes, nyugis, békés hely.
Work less, play more!!!
84 F-15SA (vadonatúk)
70 F-15SA upgrade (a régebbi F-15S-ek felújítása)
170 APG-63(v)3 Active Electronically Scanned Array Radar (AESA) radar sets
193 F-110-GE-129 Improved Performance Engines
100 M61 Vulcan Cannons
100 Link-16 Multifunctional Information Distribution System/Low Volume Terminal (MIDS/LVT) and spares
193 LANTIRN Navigation Pods (3rd Generation-Tiger Eye)
338 Joint Helmet Mounted Cueing Systems (JHMCS)
462 AN/AVS-9 Night Vision Goggles (NVGS)
300 AIM-9X SIDEWINDER Missiles
25 Captive Air Training Missiles (CATM-9X)
25 Special Air Training Missiles (NATM-9X)
500 AIM-120C/7 Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles (AMRAAM)
25 AIM-120 CATMs
1,000 Dual Mode Laser/Global Positioning System (GPS) Guided Munitions (500 lb)
1,000 Dual Mode Laser/GPS Guided Munitions (2000 lb)
1,100 GBU-24 PAVEWAY III Laser Guided Bombs (2000 lb)
1,000 GBU-31B V3 Joint Direct Attack Munitions (JDAM) (2000 lb)
1,300 CBU-105D/B Sensor Fuzed Weapons (SFW)/Wind Corrected Munitions Dispenser (WCMD)
50 CBU-105 Inert
1,000 MK-82 500lb General Purpose Bombs
6,000 MK-82 500lb Inert Training Bombs
2,000 MK-84 2000lb General Purpose Bombs
2,000 MK-84 2000lb Inert Training Bombs
200,000 20mm Cartridges
400,000 20mm Target Practice Cartridges
400 AGM-84 Block II HARPOON Missiles
600 AGM-88B HARM Missiles
169 Digital Electronic Warfare Systems (DEWS)
158 AN/AAQ-33 Sniper Targeting Systems
169 AN/AAS-42 Infrared Search and Track (IRST) Systems
10 DB-110 Reconnaissance Pods
462 Joint Helmet Mounted Cueing System Helmets
40 Remotely Operated Video Enhanced Receivers (ROVER)
80 Air Combat Maneuvering Instrumentation Pods
A kasszánál a végösszeg: 29.432 milliárd US$...
Sluszpoén: nemrég volt hír, hogy pilótahiány van náluk, tehát gép van, csak elég pilóta nincs hozzá...
Miért nem létfontosságúak? Mert igazából a stratégiai bombázás feladatköre a mai világban nem létfontosságú. A nukleáris fegyvert birtokló országok ballisztikus rakétákkal bírnak, ezek kifejlesztése és üzemeltetése olcsóbb, védekezni ellene nehezebb, mint a bombázókkal szemben. Az amerikai stratégiai bombázók közül csak a B-52-es maradt meg nukleáris elrettentõ erõvel, nemrég írtam, hogy 20 éves AGM-86B robotrepülõgépekkel. A B-2A és a B-1B hagyományos / preciziós fegyverzetû bombázó lett, tehát ugyanarra képesek, mint egy raj / század F-15E, csak nagyobb hatótávolsággal. Ha elrettenteni akar, akkor ott vannak a tengeralattjárókról indított Tridentek és Tomahawkok, plusz a szárazföldi telepítésû Minuteman III.-asok.
Oroszország hasonló helyzetben van, a Tu-160-asok esetében is felmerül, hogy hamarosan nem nukleáris, hanem hagyományos robotrepülõgépekre (Kh-555) fegyverzik át õket egészében. A Tu-95MSz család marad még e téren, a Tu-22M3 meg inkább tengerészeti feladatkört lát már el jó ideje.
Kína többé, kevésbé hasonló cipõben jár, a H-6 képesség fejlesztése a cél, egy új gépet kifejleszteni túl drága.
Más nem gondolkozik igazán ilyenben, drága és nehézkes jószágok ezek.
A feladatkört egyre inkább átvették a robotrepülõgépek és a többfeladatú vadászgépek. Utoljára a Vietnami háborúban volt a nagy volumenû bombázás komolyan alkalmazva, azóta egyre inkább a preciziós csapásmérésen van a hangsúly, e téren pedig a kisebb országok a vadászgépekkel is megelégszenek. A nagyhatalmak (USA, Oroszország és Kína) pedig megelégednek a jelenlegi képességgel, nincs igény azt komolyan fejleszteni.
A másik nagy kérdõjel, hogy merre is kellene továbblépni. Anno a "B-3"-ként aposztrofált bombázó-program elõzetes kiírásánál a légierõ még abban sem tudott egyértelmûen állást foglalni, hogy ember vezette, vagy pilóta nélküli gépet akar-e. Tény, hogy a nagy hatótávolságú bombázógépeknél a mai pilóta nélküli technológiákkal már ígéretes képességek csillanak fel, akár 2-3 napos õrjáratozási idõ, nagyon-nagy magasságban, stb...
De ezt ki kell fejleszteni, az pedig sok pénz. Az meg most nincs, illetve másra kell. Az USAF-nak ott az F-35-ös program, az oroszoknak a PAK-FA, a kínaiaknak meg a J-XX.
Ezek már 20-50 éves tipusok nem kéne már lecserélni õket vagy muzeumba rakni emléktárgyként ?
Csináld meg a matekot úgy is, hogy az F-16-osnak is számolod a repült óráját. Mert akkor marad mondjuk 4 gép. Szóval 16db MiG-29 vs. 4db F-16... azért ez így már messze nem olyan jó.
Ha az õsérgi 16k $ / órával számolunk a MiG-re és mind a 16 gép mától '29-ig üzemeltetésével évi 120 órában, akkor az mai áron 550-600 millió dollár. Ha csupasz F-16-ot - mert fegyverzet és infrastruktúra nem 0-ról indul - 50-60 misinek veszünk, akkor ez 9-10 db gép. 9-10 db AMRAAM-os multirole F-16 messze potensebb, mint 16 db egyfeladatos kõkorszaki gép. Nem igazán vágom ennek érelmét.
ezek az izék😊 milyen rakétát hordoznak?? páncéltörõnek kissé nagy OMG:S