Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen??? OMG<#wow1><#wow1>
Mikor? hol? Irak?

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

Punker
gondold el mikor ezt elkezdték városi harcban orvlövészek ellen használni.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Iszonyatosan széttépte azt a kurva eget:

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

Az SS-26 Iszkander exporttilalom alatt van???
Mennyi fáj egy kilövõ+2 rakéta?

Ez csak ilyen eszmefuttatás volt a részemrõl....
Nem kell mindenre rámozdulni...

Butaságnak tûnik a torony nélküli konstrukció. Szvsz a torony kell, de a legénység ne abban legyen. Azzal, hogy most már a tornyot a lövedék irányába tudják fordítani, azzal szerintem hatalmas az elõnyük egy torony nélkülivel szemben. Ugyanakkor ha nem így lenne akkor sem látom létjogosultságát egy új hk-nak. Nem véletlenül csak foltozgatják a mostaniakat. Hú de nagy hk csaták már nem várhatóak felénk.
Érdemes összehasonlítani a sebességét a Tiger II-vel

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Inkább ilyesmi:

Bár ez rohadt régi, de ezt ültetném át a jövõbe.

A cél: jobb oldal és tetõpáncélzat kialakítása, minél alacsonyabb konstrukcióban+ sok lõszert tudjon hordozni, sokáig tudjon harci tevékenységet folytatni.
A torony nélküli tankokkal az a baj, hogy bezsúfolódik a legénység és a löveg környezete sebezhetõvé válik+ kevés lõszer fér bele.
Ez nem jó:

Valami ilyesmit?
T-30
mi bajod a toronnyal?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Nem a vadászokra gondoltam, hanem egyik ismerõsömre, aki azért akar éles m.lõfegyvert, hogy pl a buszon beszólogató taknyokat megfélemlítse....

Nem tom😊
Lehet csak 90-es...
1945-ben már volt. Kinézete alapján 1960 végére saccoltam volna.
Amúgy a modern tankokat illetõen Én ezt az utat választanám. Kibszott nagy kaliber min 155 mm. De ne legyen torony. A löveg csak minimális szögben mozgatható vertikális és horizontális irányban.

"Én is csak hátsó ajtókon keresztül kaptam meg. Ennyi.
Legális, mondom böki a csõrét egyeseknek, de ez van.
Szar a törvény én csak akartam valamit.
Ha valaki nagyon akar fegyvert (legálisan) az kijárja magának (nem lesz olcsó)."

Erre céloztam, a hátsó ajtó, meg a "nem lesz olcsó. Arról ne is beszéljünk hogy milyen az emberi élethez való hozzáállásod. Meg hogy te jogosan, normálisan hordod/tartod, a sok hülye vadász meg csak riogatná az embereket a hülye puskájával...
105mm es

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Ulvar
122es ágyú van benne? Vagy 107es?

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Ezt ma linkeltem az AirPowerre, gondolom ott találtad.😄D
Úgy tûnik ugyanazokra a helyekre járunk.😛
brutális dög...

Tudom, Hummer koppintás, de teljesen más íze van😊
Nagyon tetszik
GAZ TIGER

Azért a DINGO is nagyon tetszik...

Hungarynak miért nincs ilyen héééé????

szerintem egyetértünk abban, hogy én sose leszek vadászpilóta.<#rinya>
Egyszer jó lenne, ha elvinnének egy körre. egy zsidó srác😊 F-15I-vel, de egy korábbi TOP GUN cikk alapján (az újságíró csávót MIG-21-el utaztatták meg) ahhoz is sokat kell készülni.
Arra meg, hogy SZU-34 be tehetem bele a picsám az 0.0000%<#rinya>

Molnibalage
Hááát... Egyszer láttam egy képet egy Hornet zsokéról. Olyan 190/90-100-as lehetett. Az F-15 elvileg tágasabb. Jó kérdés. Kérdezz megy egy jenkit valamelyik küföldi fórumon.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

F-15-ért, még nem is tudom mit tennék meg😊
195 cm vagyok, úgy 109 kiló egyáltalán repülhetném????
Valami olyasmit hallottam, hogy a Jas-39-es, 90 kiló a max. pilóta tömeg.

körbemetéltetnéd magad😊
Líbiában is volt ilyesmi😊, hogy több volt a gép, mint a pilóta.

nincs szükség büntire.
Én is csak hátsó ajtókon keresztül kaptam meg. Ennyi.
Legális, mondom böki a csõrét egyeseknek, de ez van.
Szar a törvény én csak akartam valamit.
Ha valaki nagyon akar fegyvert (legálisan) az kijárja magának (nem lesz olcsó).

Szvsz akkor te vagy az élõ példa a fegyvertörvény hiányosságaira.
(Bocs Cifu ez megér egy dorgálást.)
"Sluszpoén: nemrég volt hír, hogy pilótahiány van náluk, tehát gép van, csak elég pilóta nincs hozzá... "

Hol kell kitölteni a jelentkezési lapot? 😊
F15 ért megtanulnék arabul is 😊

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

A reakcióm:
Nekem van m.l. fegyverem. Szerintem ez sokak csõrét böki.
Az Én csõrömet is bökné, ha X és Y is tartana magánál.

A legtöbb ember nem szereti a fegyvereket, fél tõlük, sajátja pedig nem lesz, nem is akar venni.

Aki fegyvert akar szerezni az szerez.

Az, hogy a vadászokat szopatják az gáz, de hülye nép a magyar, akit Én ismerek és nagyon szeretne fegyverhez jutni az arra használná, hogy a beszólogató pisiseket félemlítse meg. Egy fegyver nem erre való!
Elsõ szabály, ha elõhúzod használni, vagy lefegyverezni.

Nem igazán hiszem, hogy liberálisabb szabályozás segítene, de a pénzéhes államot mindenképp ki kell zárni és megakadályozni, hogy lefejje a fegyvertartókat!

Molnibalage
Érdekes és sokszor feszegetett téma. Abban egyetértek, hogy szégyenletes az itthoni helyzet.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Az itt az Air Power blog akart lenni. Már a kommenteket is másolom. 😊

Molnibalage
OFF

Egyébként kezd kicsit belterjesedni a magyar netes HT társadalom. Lényegében 1 napon belül 3-5 oldalon / helyen lejön u.a. Itt / Karosszék blog / HTKA / sg.hu HT topik. 😊

ON

Tetszik....

Jemennek annyi😊

[NST]Cifu
Azért nézzünk már egy kicsit szét. Érdekes módon az AR-15 csak ott tudta megvetni a lábát, ahol az USA két kézzel osztogatta. Saját erejébõl egyszerûen alig tudott valahol érvényesülni. A legtöbben vagy saját gépkarabélyt gyártottak, vagy megvettek a nemzetközi piacról egy másik típust.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Zátonyra futott a HMS Astute.<#wow1>

[NST]Cifu
Igen, úgy néz ki, hogy Szaud-Arábia és Irán elkezdte egymás bajszát tépkedni, lásd amíg Libanonban eddig Szaud-Arábia támogatta mérsékeltek voltak az erõs emberek, addig az Irán támogatta Hezbollah inkább csak megnehezítette az egységkormány kialakítását. Erre most Libanonba látogatott az Iráni elnök...

A szitu persze az, hogy adott esetben Szaud-Arábia amúgy is csúcs szinten felszerelt hadserege van szemben az erõsen elmaradott Iráni hadsereggel. Plusz Szaud-Arábia számíthat az USA és talán Európa közvetlen támogatására, Irán ilyesmire aligha számíthat...

Persze ha beindul megint arrafelé az adok-kapok, akkor úgy is egymás olajkitermelését fogják lõni, az meg nem fog tetszeni a Greenpeace-nek. 😄

jobbak na

Szent Haba-kukk

150M dolláronként ?
(ami beszerzésekre fordítható -amortizáció)

optimista számítások szerint is 100 vagy 😞200

de szaudiaknál ezek még nem is bruttó számok

Szent Haba-kukk

Ez az MH-nak hány évtizedes költségvetése?
qtab986
Mintha a HK417-el lett volna egy olyan probléma, a 7.62 mm NATO lõszert nem lehet hozzá használni, csak a .308 Winchester-t.

Akkor a Hk 416/17-re is azt mondanád hogy ratyi?
Azt inkább elfogadhatnám hogy egy gagyi usa sorozat, de még csak ez se biztos hogy igaz, mert mint írtam erõsen fogadkoznak 😊)
Nekem sem a kedvencem , de az AR-15-t legalább kismillióan gyártják (amik bejönnek nagyrészt azokról azt se hallani hogy lenne rá megrendelõ 6-7cal körül) .
A cikkben amit linkeltem 2.oldalon írják 20ezer lövéses tesztet (percekig sárban) kiválóan hozta. Szóráskép Moa környékén. 3+1 fokozatban állítható gázszelep, válogatott anyagminõség , alapáron 4 sín, free-floating kialakítás.
Amúgy azt hittem svájcban is gyártják... ezügybe el voltam tévedve sajna én is.
G36 is bejön nekem , propagáltam is korábban (csõhossz/lõtáv miatt föleg) <#finom> , de az alapfegyverre lassan uolyan upgrade ráférne majd mint a kalasokra, kis túlzással - de persze ez nemis lényeges.
Ha egy sima M16-ot is azért még midig elismernek, azért ezt sem kéne annyira lehúzi szvsz (ami nem sokat ér, mert kézifegyókat tényleg csak módjával nézegetem)

Szent Haba-kukk

... és ez még csak az elsõ fele... a vége állítólag 60 milliárd dodó lesz, Irán ellen úgy néz ki. Lehet hogy õk lesznek az új dél vietnám 😄

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

[NST]Cifu
Az USA most augusztusban kivonult Irakból. 😊

Noha Szaud-Arábia elég komoly helyi politikai (és mellesleg katonai) erõ, például a Szaudi-Szír politikusoknak köszönhetõ, hogy Libanon nem omlik jelenleg össze, azért ez akkor is brutális beszerzés...

Carrotbsc
Erõs hadsereg fegyverkezik gyenge hadsereg öltözködik.
Ha az USA kivonul Irakból valahogy meg kell védenie magát. Valamint a Közel- Kelet nem egy csendes, nyugis, békés hely.

Work less, play more!!!

Molnibalage
Vesznek azt is kilóra... 😊

[NST]Cifu
Hú b+... Hát a Szaudiak tudják aztán szórni a pénzt. Itt a bevásárló lista:

84 F-15SA (vadonatúk)
70 F-15SA upgrade (a régebbi F-15S-ek felújítása)
170 APG-63(v)3 Active Electronically Scanned Array Radar (AESA) radar sets
193 F-110-GE-129 Improved Performance Engines
100 M61 Vulcan Cannons
100 Link-16 Multifunctional Information Distribution System/Low Volume Terminal (MIDS/LVT) and spares
193 LANTIRN Navigation Pods (3rd Generation-Tiger Eye)
338 Joint Helmet Mounted Cueing Systems (JHMCS)
462 AN/AVS-9 Night Vision Goggles (NVGS)
300 AIM-9X SIDEWINDER Missiles
25 Captive Air Training Missiles (CATM-9X)
25 Special Air Training Missiles (NATM-9X)
500 AIM-120C/7 Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles (AMRAAM)
25 AIM-120 CATMs
1,000 Dual Mode Laser/Global Positioning System (GPS) Guided Munitions (500 lb)
1,000 Dual Mode Laser/GPS Guided Munitions (2000 lb)
1,100 GBU-24 PAVEWAY III Laser Guided Bombs (2000 lb)
1,000 GBU-31B V3 Joint Direct Attack Munitions (JDAM) (2000 lb)
1,300 CBU-105D/B Sensor Fuzed Weapons (SFW)/Wind Corrected Munitions Dispenser (WCMD)
50 CBU-105 Inert
1,000 MK-82 500lb General Purpose Bombs
6,000 MK-82 500lb Inert Training Bombs
2,000 MK-84 2000lb General Purpose Bombs
2,000 MK-84 2000lb Inert Training Bombs
200,000 20mm Cartridges
400,000 20mm Target Practice Cartridges
400 AGM-84 Block II HARPOON Missiles
600 AGM-88B HARM Missiles
169 Digital Electronic Warfare Systems (DEWS)
158 AN/AAQ-33 Sniper Targeting Systems
169 AN/AAS-42 Infrared Search and Track (IRST) Systems
10 DB-110 Reconnaissance Pods
462 Joint Helmet Mounted Cueing System Helmets
40 Remotely Operated Video Enhanced Receivers (ROVER)
80 Air Combat Maneuvering Instrumentation Pods

A kasszánál a végösszeg: 29.432 milliárd US$...

Sluszpoén: nemrég volt hír, hogy pilótahiány van náluk, tehát gép van, csak elég pilóta nincs hozzá...

[NST]Cifu
A közeljövõben nincs tervben a cseréjük. A kínaiak modernizálgatják a H-6-ost, és mennek a szóbeszédek az új orosz és az új kínai stratégiai bombázókról, ám ezek bõven 2020 után érkezheteknek, ha egyszer érkeznek.

Miért nem létfontosságúak? Mert igazából a stratégiai bombázás feladatköre a mai világban nem létfontosságú. A nukleáris fegyvert birtokló országok ballisztikus rakétákkal bírnak, ezek kifejlesztése és üzemeltetése olcsóbb, védekezni ellene nehezebb, mint a bombázókkal szemben. Az amerikai stratégiai bombázók közül csak a B-52-es maradt meg nukleáris elrettentõ erõvel, nemrég írtam, hogy 20 éves AGM-86B robotrepülõgépekkel. A B-2A és a B-1B hagyományos / preciziós fegyverzetû bombázó lett, tehát ugyanarra képesek, mint egy raj / század F-15E, csak nagyobb hatótávolsággal. Ha elrettenteni akar, akkor ott vannak a tengeralattjárókról indított Tridentek és Tomahawkok, plusz a szárazföldi telepítésû Minuteman III.-asok.

Oroszország hasonló helyzetben van, a Tu-160-asok esetében is felmerül, hogy hamarosan nem nukleáris, hanem hagyományos robotrepülõgépekre (Kh-555) fegyverzik át õket egészében. A Tu-95MSz család marad még e téren, a Tu-22M3 meg inkább tengerészeti feladatkört lát már el jó ideje.

Kína többé, kevésbé hasonló cipõben jár, a H-6 képesség fejlesztése a cél, egy új gépet kifejleszteni túl drága.

Más nem gondolkozik igazán ilyenben, drága és nehézkes jószágok ezek.

A feladatkört egyre inkább átvették a robotrepülõgépek és a többfeladatú vadászgépek. Utoljára a Vietnami háborúban volt a nagy volumenû bombázás komolyan alkalmazva, azóta egyre inkább a preciziós csapásmérésen van a hangsúly, e téren pedig a kisebb országok a vadászgépekkel is megelégszenek. A nagyhatalmak (USA, Oroszország és Kína) pedig megelégednek a jelenlegi képességgel, nincs igény azt komolyan fejleszteni.

A másik nagy kérdõjel, hogy merre is kellene továbblépni. Anno a "B-3"-ként aposztrofált bombázó-program elõzetes kiírásánál a légierõ még abban sem tudott egyértelmûen állást foglalni, hogy ember vezette, vagy pilóta nélküli gépet akar-e. Tény, hogy a nagy hatótávolságú bombázógépeknél a mai pilóta nélküli technológiákkal már ígéretes képességek csillanak fel, akár 2-3 napos õrjáratozási idõ, nagyon-nagy magasságban, stb...
De ezt ki kell fejleszteni, az pedig sok pénz. Az meg most nincs, illetve másra kell. Az USAF-nak ott az F-35-ös program, az oroszoknak a PAK-FA, a kínaiaknak meg a J-XX.

Amugy egy másik témát felvetve . Mi a helyzet a világon a stratégiai nehézbombázokkal és közepes bombázokkal ? TU-160 , B1B , B2 lopakodó , Xian H-6 , Tu-22M . Ezek mikor lesznek uj tipusokkal felváltva ? Senki nem fejlesz uj tipust , vagy elavult a stratégiai bombázó koncepció , hasznavehetetlen a mai konfliktusokban ??
Ezek már 20-50 éves tipusok nem kéne már lecserélni õket vagy muzeumba rakni emléktárgyként ?
[NST]Cifu
Ha az õsérgi 16k $ / órával számolunk a MiG-re és mind a 16 gép mától '29-ig üzemeltetésével évi 120 órában, akkor az mai áron 550-600 millió dollár. Ha csupasz F-16-ot - mert fegyverzet és infrastruktúra nem 0-ról indul - 50-60 misinek veszünk, akkor ez 9-10 db gép. 9-10 db AMRAAM-os multirole F-16 messze potensebb, mint 16 db egyfeladatos kõkorszaki gép. Nem igazán vágom ennek érelmét.

Csináld meg a matekot úgy is, hogy az F-16-osnak is számolod a repült óráját. Mert akkor marad mondjuk 4 gép. Szóval 16db MiG-29 vs. 4db F-16... azért ez így már messze nem olyan jó.

Molnibalage
2029-ig? Nem igazán értem, hogy mi szükség lenne rájuk. Ha tényleg 2-3-szor drágábban repülnek, akkor inkább még F-16 vagy F-35 vétel bölcsebb lenne. A MiG-29 ami nekik van már ma elavult. A mostani orosz gépek ellen megfelel, de 2029?? Hát ez pöttyet messze van. Egyáltalán hogyan húzzák ki odáig a gépek? Az erdeti élettartam 2400 óra táján van és 20 vagy 25 naptári évben. Lényegében legalább egyszer újra kell építeni a gépeket.

Ha az õsérgi 16k $ / órával számolunk a MiG-re és mind a 16 gép mától '29-ig üzemeltetésével évi 120 órában, akkor az mai áron 550-600 millió dollár. Ha csupasz F-16-ot - mert fegyverzet és infrastruktúra nem 0-ról indul - 50-60 misinek veszünk, akkor ez 9-10 db gép. 9-10 db AMRAAM-os multirole F-16 messze potensebb, mint 16 db egyfeladatos kõkorszaki gép. Nem igazán vágom ennek érelmét.

Lengyelországban fontolgatják a még meglévõ MiG-29-es és Szu-22-es állomány kivonási idejének kitolását. 16 darab 29-est a 32-bõl 2029-ig szeretnék hadrendben tartani, míg a Szuhojok plusz 200 repült órával többet viselhetnék a pepita-mintás felségjelet. Így 2014 helyett 2016-ban kerülnének kivonásra.
[NST]Cifu
Az alsó képen FM-90 rövid hatótávú (~15km-es, legfeljebb 6'000m-en haladó célok ellen bevethetõ) légvédelmi rakéta látható. Ez a francia Crotale rendszerrõl másolt HQ-7 légvédelmi rakéta modernizált változata.

Azta k....eget. Kínaiak nem aprózzák el....

ezek az izék😊 milyen rakétát hordoznak?? páncéltörõnek kissé nagy OMG:S