Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Az ilyen éles manõvereket mindig "rákészülve" teszik meg. Amint látod egy gép sincs a fedélzeten (talán a hangárban sincs egyetlen egy sem). Valószínüleg minden lekötve, lerögzítve az egész hajón.

Normális üzem idején ilyesmi elképzelhetettlen lenne.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

A kamikazét nem mondanám (persze nem tudhatni már, hogy hány japó ment önként kamikazénak, és hány csak azért, mert a cseresznyefa virágok mögé bújt császár ezt kívánta tõle). De azt a pilótát, aki hiányos kiképzést kapott, azt igen. Legalábbis az én véleményem szerint.
Fenrir
Ez nem veszélyes már egy kicsit? 😊

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
Létezik olyan teherautó, amely képes ellenállni egy 14,5mm-es API géppuskalövedéknek bármelyik irányból? A Rozsomák ezt tudja. Plusz ugye ezeknél ott van a toronyban egy Bushmaster 30/40 gépágyú.

Lengyel Rozsomák tornya egy találat után. Megoszlanak a vélemények pontosan mi is találta el, egyesek szerint egy RPG-7, mások szerint egy másik Rozsomák.

2008 óta két RPG támadás (egy illetve három rakétatalálat) illetve egy 30mm-es gránát találat volt (baráti tûz), több kisebb kézifegyvertûz mellett. Ugyan egyik sem ütötte át a páncélzatot, de a fenti képen látható esetnél a toronyban ülõ irányzó megsérült.

Molnibalage
Erre egy teherautó is képes lenne, ha van terepjáró képessége. Akkor mi értelme az egész jármûnek?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Remek. És aki egyfeladatos vadászpilóta volt azt is megölik? Valszeg igen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Azok akár meg is fojthatják az ellent.
A ruszkik a járó motorú tankok, traktorok alá rakott kajával idomították a kutyákat, hogy az a kép alakuljon ki bennük hogy ott mindig találnak kaját.A harci zajtól persze elfutottak, általában vissza és a legtöbb esetben sikeresen bebújtak a jól ismert hangú-szagú dolgok alá egy kis kajáért...<#nemtudom>
Én olyat a Red Alertben láttam 😛 Bár ott a szovjetek meg óriás kalmárokat képeztek ki hasonló célra 😛

Y

Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József

[NST]Cifu
Az US NAVY valóban használ delfineket és oroszlánfókákat tengeri aknák felkutatására a mai napig, de támadó feladatokra sose tervezték használni õket Az USN "emlõs-hadosztálya"

A szovjetek a hidegháborúban szintén használtak delfineket, de ellentmondásosak az információk arról, hogy harci bevetésre is szánták-e õket.

[NST]Cifu
Nem urban-legend, valóság. Anti-tank dog.

Sry, akkor kussolok. :-)
Én hallottam, hogy delfineket is treníroztak a jenkik, hogy mágneses aknákat tegyenek az ellen hajóira.
A németeknél. Én orosz farkaskutya (-szerûségeket) terroristákat láttam videón. Vagyis filmen, csak átírva videóra.
Punker
a kutya értelmesebb mint a legtöbb ember valszeg ivánék is rájöhettek erre, a történet meg csak legenda, ha nem akkor igen csúnya FAIL.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Emlékeim szerint a szovjetek azért hagytak fel a robbanószerkezetes kutyákkal kapcsolatos elképzeléseikkel, mert azok minduntalan a 'gazdáikhoz' rohantak vissza - azok visszafogott örömére.

Ulvar
Meg a Goliath.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

[NST]Cifu
A magyar harckocsizók is géppuskázták egymást a II.Vh idején, mert szabályos szovjet-katona bevonatot kaptak. 😊

Egyébként városi harcban még talán nem is olyan reménytelen lefedni a periszkópokat/szívónyílást/kipufogót, ha kellõen szûk a terep, és nincs a közvetlen közelben ellenséges gyalogság. Persze városba harckocsi nem nagyon megy gyalogos kíséret nélkül. 😊

Pontosan ez tartott vissza attól, hogy komolyabban is foglalkozzam a lehetõséggel.
A kutyákra erõsített robbanószer sokkal életképesebb számomra.
;-)
Na igen, a tankra ugrálás. Ha jól tudom, ez a II. VH idején is erõsen alkalmazott eljárás volt szovjet oldalról. Egy beszámolóban olvastam, hogy az egyik Tigrisre felugráltak a jövõbeli Szovjetunió hõsei, akiket a Tigrisrõl alig gyõzött legéppuskázni a mögött haladó másik Tigris...

Y

Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József

Errõl jut eszembe (nem tudom miért pont ez), hogy amikor az alapkiképzésen vettem részt, akkor azt tanultam mint gyalogos ágyútöltelék, hogy az ellenséges tankot a nálam levõ vv köpennyel a tankra ugrással és a vezetõjének kitekintõ nyílásának letakarásával "vakítsam" meg.
Nem is értem, hogyan gondolhatták ezt.
:-)
[NST]Cifu
Igen, én is elképedek mindig, hogy a bemutató-hadgyakorlatokon milyen jól tudják megismételni azokat a látványos T-72 / BTR-80 / Gyalogos összfegyvernemi rohamokat, amik a Varsói Szerzõdés idejében még elfogadott taktikai felállás volt. Bár nem tudom, lehet, hogy csak a politikusoknak / tábornoki karnak akarnak vele imponálni, arra meg ez is jó. 😊

A magyar doktrina másképp vélekedik: Táborfalván egy HT bemutatón a BTR-ek igencsak ott szorgoskodtak a T72esek nyomában 😛

Y

Punker
dögös cucc!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Nincs ebben semmi meglepõ. Mint tudjuk nem a hozzáértõk hoznak döntéseket ebben az országban sem.
Bucser
A véleményeddel azt kezdessz amit akarsz. A vitához pedig újat nem szóltál hozzá és nem is a topic témája szerintem.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Nem. Hanem a kémet alkalmazó ország háborodik fel, hogy egy érdektelen fél teregeti a szennyest. Azután pedig ezen harmadik fél elkezd nyavajogni amikor a kémekre jellemzõ módszerekkel megpróbálják ellehetetleníteni.

Tudod ne csodálkozzon az apáca ha kúrvának nézik amikor a kupiba jár...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

De ez csak akkor igaz, ha a másik véleményét elvbõl, vagy felsõbbrendûségi érzés miatt nem fogadod el...
[NST]Cifu
Az évekkel utánuk azért pontosításra szorul: most kerültek olyan helyzetbe. Amúgy a gyilkosokról nem szól a fáma: iraki vagy iráni állampolgárságú emberek követték el? Mert EZ aztán nagyon nem mindegy.

Mond csak, te el is olvasod a linkeket, vagy csak írogatsz véletlenszûren?

Az #50934-es hsz.-ben linkelt hír elsõ mondata:

"Iran is backing a Shia insurgent campaign of systematically assassinating former elite Iraqi air force pilots as part of a covert sectarian war against Sunnis, according to senior politicians in Baghdad."

Szóval a fáma ezzel kezdõdött, Irán Síita felkelõket támogat, hogy az Irak-Iráni háború veterán Iraki pilótáit levadásszák...

Én azt értem, hogy mai agymosott világban mindig le van írva, hogy kit kell konkrétan kollaboránsnak nevezni, esetleg ki a partizán és ki a terrorista.
A francia Vichy-i kormány a saját értékrendje miatt lett a németekkel "kollaboráló", õ valószínûleg ezt jól elmagyarázná neked. Neki a "másik" francia a kollaboráns, aki az angolszász hatalmakkal paktált le.
De írhatnék még példákat, de csak azért nem te3szem, mert feltételezem, hogy te is tudsz ilyent.

Bucser leírja neked elég érthetõen, hogy nézõpont kérdése ki a kollaboráns. Erre te leírod ugyanezt a saját szavaiddal. Erre most mint lehet mondani?

Szerintem errõl a témáról feledkezz meg, és a jövõben a trollkodást (mert ez már az a kategória) légy olyan kedves mellõzd a topicban. Köszönöm.

Tudod, egy igazi úriember arról ismerszik meg (többek között persze), hogy akkor sem mûvel olyan dolgokat amikor nem látják, mint amikor látják. Tudom, a kémszakma nem úriemberek foglalkozása, csak akkor ne csodálkozzanak.
Lefordítom egyszerûbbre: a kém felháborodik, hogy leleplezték???
Bucser
látod látod? MIlyen jó dolog a kommunikáció? Nem kellett kimondanom, hogy arra gondolok, hogy "olyan veled beszélgetni mint sajtreszelõvel rejszolni, módjával élvezetes de többnyire fájdalmas" csak megemlítettem csaj nevét.

Nos a diplomáciában ennél sokkal árnyaltabbak a dolgok.

Az nem Petals? A filmet én is láttam.
;-)
Egy utolsó utánit, ha megengeded a teljesség igénye miatt:
az "eredeti" hír szerint a kanadai tróger megöletné a Wikileaks alapítóját, aki (a vita kedvéért fogadjuk most el) nem is biztos, hogy az alapítója CSAK a szóvivõje a kezdettektõl fogva.
A lényeg azonban nem az alapítón van/volt, hanem egy emberrõl aki kellemetlen (de nem hazug) híreket hozott nyilvánosságra, és õt jól meg kéne ölni. Ez az alap probléma, és én EZÉRT linkeltem be a cikket.
Ennyi.
Bucser
Hát azt hiszem, hogy befejezem a veled való kommunikációt, mert hasonlítassz Zuzu Petazra.

Bucser
"hogy nyilvánvaló törvénysértések és trógerságok nyilvánosságra hozatala miatt rettegni kell az illetõnek, addig én nem csodálkozom, ha letagadja, és kisebbíti a részvételét a saját jól felfogott érdekében."

A kollégákkal beszélgettünk errõl és egy állásponton vagyunk azt tekintve, hogy például a diplomáciai táviratok nyílvánosságra hozatala hülyeség volt (lengyel, pakisztáni, indiai, olasz, kínai, angol, skót és lett valamint belga emberekrõl van szó, szóval eléggé diverzifikált a minta).

Az információ közlés azaz a kommunikáció érdekes dolog. Egy közlés (mint amilyen a távirat is) többféleképpen interpretálható a közlõ és fogadó szándéka szerint. A közlõ és a fogadó rendelkezik a szükséges kódokkal be és kikódoláshoz. Sokan azt hiszik, hogy ez csak a nyelv, pedig az csak az elsõdeges jelentését adja meg egy táviratnak, holott ezeknek általában 2-õs vagy éppen 3-as jelentésük van ahol fontos az hogy ki külte kinek milyen szituációban és kirõl minek a kapcsán milyen események folyományaként. És ezek az információk bizony hiányoznak a teljes képrõl.

Mintha a sixtusi kápolnát isten és ádám kezének találkozása alapján próbálnád megismerni...

Beszivárgók most kerültek helyzetbe, amikor is megszálló rablók véres fejjel vagy a nagyobb városokba szorultak vissza, vagy éppen menekülnek, átadván az irányítást a helyi erõknek, látszatát keltve a gyõzelemnek. Egy erõs, központosított hatalom esetén ilyen számú sorozatgyilkosságot kivitelezni nagyon nehéz lenne.
Én azt értem, hogy mai agymosott világban mindig le van írva, hogy kit kell konkrétan kollaboránsnak nevezni, esetleg ki a partizán és ki a terrorista.
A francia Vichy-i kormány a saját értékrendje miatt lett a németekkel "kollaboráló", õ valószínûleg ezt jól elmagyarázná neked. Neki a "másik" francia a kollaboráns, aki az angolszász hatalmakkal paktált le.
De írhatnék még példákat, de csak azért nem te3szem, mert feltételezem, hogy te is tudsz ilyent.
[NST]Cifu
Én adtam egy linket, ahol maga Assange ír olyat, hogy nem hívja magát alapítónak.
Neked ezzel szemben vannak feltételezéseid.

Szerintem a téma lezárva.

Felõlem abbahagyhatjuk, de amíg egy olyan világban élek, hogy nyilvánvaló törvénysértések és trógerságok nyilvánosságra hozatala miatt rettegni kell az illetõnek, addig én nem csodálkozom, ha letagadja, és kisebbíti a részvételét a saját jól felfogott érdekében.
Bucser
khmmm....

Most kerültek helyzetbe?? Mióta volt Irak Irán mellett? Beszivárgók ha elég tökösek bármikor végrehajthatták volna a "büntetést". Annak lett volna politikai üzenete. Ez csak szimpla leszámolás.

Bucser
Nem érted igaz? A kollaboráns a saját nemzete ellen fordul lepaktálva az elnyomóval. A lettek meg a korábbi elnyomóik ellen fordultak lepaktálva a felszabadítókkal. 2 totálisan külön dolog marketing szempontjából. (tudod mint a partizánok: van aki rohadt komcsiknak tartotta õket mások pedig felszabadítónak. Csak nézõpont kérdése az egész mint oly sokminden a világon)

[NST]Cifu
Egyfelõl ahogy egy magyar tiszt fogalmazott, a BTR nem harcjármû, mert komoly tûzharcban nem életképes. Arra jó, hogy a harctér közelébe elvigye a katonákat, majd hátraarccal visszarobogjon. 😊

A gond az, hogy a páncélzata gyakorlatilag még a komolyabb géppuskák ellen sem véd...

Lengyel Rozsomák Afganisztánban, vessük össze a BTR-el...

Bucser
"Ezt nem tudod. A következõ hónapban lett õ úgymond "hivatalosan" a wikileaks szóvivõje."

Én azt tudom, hogy õ maga állítja, hogy nem hívja magát alapítónak.

Innentõl kezdve pedig amit csinálsz egyszerû kötekedés.

Az évekkel utánuk azért pontosításra szorul: most kerültek olyan helyzetbe. Amúgy a gyilkosokról nem szól a fáma: iraki vagy iráni állampolgárságú emberek követték el? Mert EZ aztán nagyon nem mindegy.
Miért más tészta? Most ha az ideológia a fontos, akkor így értelmezünk, ha a jelképek és a "társszervezetek" akkor meg úgy?
[NST]Cifu
Biztos vagy benne? (Szovjetunió? Francia SS önkéntesek?)

Ahogy Bucser is leírta, itt évekkel utánról van szó, és kifejezett, célzott támadásokról. Nem olyanról, hogy jön az Iráni hadsereg (mint megszálló), és fõbelövi õket.

Ezt nem tudod. A következõ hónapban lett õ úgymond "hivatalosan" a wikileaks szóvivõje.
Amúgy nem gondolod életszerûnek, hogy egy egy hónapja létrehozott globalista szervezet szóvivõje mégsem lesz akárki, hanem mondjuk egy olyan, aki az elejétõl fogva bábáskodott a szervezet létrehozásában?
Bucser
A lettek más tészta. A lettek lengyelország, majd a szovjetúnió részei voltak amíg nem jöttek a nácik és õk felszabadítóként üdvözölték õket.

Köztük nem voltak klasszikus kollabroánsok mint a francia vagy a holland vagy a belga populációban (ezek esetén voltak a leghangosabb kollabroáns vadászatok a háború végén vagy végefelé)

Ez a lett SS-re is igaz?