Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
DCS-ben például trimm nélkül folyamatosan elõre kell tolni a botot ahhoz, hogy vízszintesen maradjon... ha elõre döntöm, felgyorsulok, majd elengedem a botot, akkor az orra az égbe néz, és elkezd emelkedni...
Szóval ez folyamatosa zsonglõrködés, nincsenek ilyen "szabályok"... szerintem. Arma2 repülési fizikája meg a nullával egyenlõ... egérrel meg billentyûzettel irányítják, gondolhatod...
Ha helizni akarsz, akkor DCS, vagy FSX...
www.smart-bus.hu
Ha egy picit erõsebben bedöntöd a gépet valamerre, szinte már nem fogod tudni visszahozni. Nehéz megszokni, de utána a többi játékokban lévõ "autohover" már nagyon idegesítõnek fog tûnni.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Tehát hogyha teszem azt bedöntöm a helikopter orrát elõre majd elengedem a botkormányt akkor a helikopter kis elõre sodródás után visszaáll vízszintesbe és lelassul. Nagyjából így van nem?
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Így pont olyan mintha az autó kerekei nem fordulnának vissza egyensbe ha visszaeresztjük a kormányt hanem továbbra is jobbra/balra mutatnának és csak ellenkormányzással lehetne kiegyenesíteni õket.
Felraktam ezt DevHeaven-re de úgysem fogják kijavítani a közeljövõben.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ha a játékban elõrenyomom a joystickot akkor a helikopter orra elõre billen és elkezd elõre mozogni ahogy az várható, viszont ha visszeresztem a joystickot alapállásba nem történik semmi, a helikopter orra ugyanabban a szögben marad és csak akkor tudom vízszintesbe hozni ha hátrafelé húzom a kart.
Olyan mintha a billentyûzettel irányítanád.
Természetesen, a valóságban amikor a botot elõrenyomod, kell növelned az EVK-val a gázt és a kollektív állásszöget, mivel az addig csak felfelé mutató felhajtó erõ eredõd elõre billen (vagyis a függõleges erõd csökkenni fog, mivel megjelenik egy elõre mutató erõ is aminek az eredõje az addigi felhajtó erõd) amit kompenzálnod kell. Vagyis, szerintem JanáJ véleményével ellentétben, pont meg fogsz süllyedni.
TG
karosszéktábornok.blog.hu
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A németországi Ramsteinben települt 76. szállító század december 7-én megkapta az elsõ C-37A gépét. Ez nem más, mint a nagy hatótávolságú Gulfstream V üzleti repülõgép katonai változata. A pilótákat a korszerû mûszerezettség mellett HUD segíti repülési feladataik végrehajtásában, a szállított személy részére pedig olyan high-tech szélessávú kommunikációs lehetõségek állnak rendelkezésre mintha csak az irodájában ülne. A 9600 kilométeres hatótávolságú géppel a kormány és a hadsereg magas rangú vezetõi is non-stop képesek lesznek megtenni a Ramstein San Francisco, Stuttgart és Johannesburg, vagy Frankfurt Peking távolságot. A 110 fõs század vegyes gépállományát a C-37A mellett C-21A, C-20H, C-40B gépek alkotják.
Bár a Lockheed Martin F-35 Lightning II programon munkálkodó csapata elérte idei célját a 2010-re tervezett 394 felszállást, sõt december 13-ára már a 400. repülést is végrehajtották a típussal, a tengerészgyalogság tábornak James Amos immáron hivatalosan is bejelentette, hogy az elsõ bõrnyakú F-35B század nem fogja elérni mûveleti képességét 2012-re. Emellett a kaliforniai Edwardsra a tesztelést végzõ egységhez megérkezett a harmadik F-35A.
A hét hónapig a tengeren hajózó USS Harry S. Truman repülõgép-hordozó és harccsoportja a jövõ héten befuthat honi kikötõjébe, Norfolkba. A Normandia cirkáló valamint a Winston S. Churchill, Oscar Austin és Ross rombolók által kísért hordozó fedélzetére települt 3. Hordozófedélzeti repülõezred ezen idõ alatt több mint 2900 felszállás során támogatta az Irakban és Afganisztánban folyó hadmûveteket.
A Saab szándéknyilatkozatot írt alá a thaiföldi Aviasatcom Co. Ltd vállalatban történõ 40 százalékos tulajdonrész vásárlásról. A mintegy 120 embert foglalkoztató Aviasatcom-ot 1992-ben alapították és hadsereg részére végez fejlesztéseket.
Lorientben a DCNS hajógyárában megkezdték a francia haditengerészet számára készülõ harmadik FREMM-osztályú fregatt építését. A gyárban 11 francia és egy marokkói fregatt épül majd 2012 és 2022 között. A most elkezdett hajó 2015-ben kerül átadásra.
December 13-án elõször csatlakozott rá a RAF számára készülõ elsõ A330 MRTT-re egy spanyol EF-18-as. A törzs alatti ponton üzemanyag átadása nem történt.
India saját építésû hordozója az INS Vikrant építése lassabban halad a tervezethez képest, ezért vízre bocsátása 2011 elõtt nem fog megvalósulni, míg tengeri próbajárataira is csak 2014 után kerülhet sor.
Ahhoz, hogy elõre repüljön a botkormányt (cyclic) elõre kell mozdítani ami megváltoztatja a rotorlapátok dõlésszögét, a helikopter orra a botkormány helyzetétõl függûen egy bizonyos szögben lefelé mozdul és elindulunk elõre.
Ha most visszeresztjük a botkormányt és hagyjuk, hogy az visszatérjen az alappozícióba akkor a rotorllapátok és helikopter orra is visszatér vízszintes pozícióba és szépen lelassulunk igaz, nem kell "ellenkormányozni" a botkormány hátra mozdításával?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A többire fogjuk rá hogy értem nagyjából.
Amit elfelejtettem írni, hogy elképzelhetõnek tartom, azt, hogy gyakorlati tapasztalatok is vannak ebben a dologban, bár mintha rémlene valami matematikai okfejtése is, de ha a nyakam elvágják sem emlékszem többre.
Viszont a céltól a becsapódás estén az eltérés statisztikai értelmezésében szerintem egy ponttól mért távolság a lényeg.
Az ellipszisnek fontos paramtétere a kis és nagytengely. Ha megvan az adott szélességi és hosszúsági közepesekre esõ gránátszám adott kis és nagytengely mellett. A szeletek a súlypontjába véve a találatokat és a találatok számával arányosan súlyozva 8 db távolságot számolva a számpélda segítségével kiszámítható a szórás (sigma) és azzal az, hogy hány méternél lesz a találat valószínûsége X érték felett.
Ez érhetõ?
A számok amiket leírtál gyors fejszámolással és saccolással kb. azt mondják amit én írtam. Pár % eltérés lehet.
Azért vettem csak a szélességit mert így nem kell foglalkozni a hosszúsággal, az elv meg ugyan az.
Mindössze egyetlen apró pici probléma van, az hogy a teljes szóráskép a CEP, vagyis a szélességi és hosszúsági közepesek négyszerese minden irányban, abban tõlünk keletre és nyugatra is egyetértenek. Egészen biztos, hogy e mögött matematika áll. Én nem hogy elmagyarázni, de elmondani sem tudom a bizonyítását.
Szóval ezt vagy elfogadod, vagy nem. Indokolni nem tudom.
Látom, hogy matekból jó vagy, vagy legalábbis nálam kategóriákkal többet tudsz ezért még egy dolgot megpróbálok, hátha tudsz hozzá tenni valami matematiaki indokot.
Nézzük csak szélességben a dolgot. Ahogy én tudom. A gránátok 50% csapódik egy szélességéi közepesen belül, jobbr is, meg balra is 25-25%. a következõ negyedben a gránátok 16-16%-a jobb és bal oldalon, a következõ negyedben ugyanígy 7-7%, és a legkölsõ részben 2-2%.
Tehát ha kilövök egy célterületre 100 gránátot mondjuk 10m-es szélességi közepesnél, akkor 50 gránát 10m-en belül hullik le. 32db 10 és 20m között. 14db 20-30m között, a maradék 4db pedig 30-40m között.
Ha ebbõl ki tudsz hámozni valamit akkor örülök, ha nem akkor sajnos én mást nem tudok tenni.

Gyakorlatilag csak be kell helyettesítened, de úgy tûnik, hogy kellene konkrét mina az álagérték is a visszaszámoláshoz, hogy normalizálni lehessen a mintát, ha van olyanod. Viszont nincs. Ezért alapból lehet nézni magán a normalizált sûrûség függvényt szerintem.
(A linken levõ példa elvét felhasználva, ott a normalizálás látszik. Két pontra kiszámolta azt az értéket, amit a pdf táblázatban találhatsz. 1-hez a 0,6915 tartozik.)
Mindenesetre szemre látik, hogy +/- 1 sigma estén bõven 50% feletti a terület.
Tehát, ha a CEP = 50% a R sugáron belül találat, akkor a szórás sugár értéke kisebb, mint a CEP. Szemre legyen 0,8*R(CEP) = R(sigma). Tehát 1,6-szeres CEP értéknél kb. 95% (%) csapódik be. 2,4-szeres CEP értéknél gyakorlatilag 100%.
Így megfelel neked?
A német 88-asnak meg nem nagyon volt párja.
A PAK-40 jobb átütõ képességû mint a 100 vagy a 122 es,esetleg a 88as?
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
(Igen, tudom, az ISz-2 lövege speciális eset a feladatkör miatt.)
Ha ezt véletlenül sorozatba gyártják akkor mit fonak lépni erre a ruszkik meg az amcsik ?
A kinaiaktól szivárgott ki az új hir hogy 2100 loerõs motort akarnak alkalmazni .
Ha gyártási kapacitásuk nincs is akkora a kinaiaknak de pénzük az biztosan van !