Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én azért bízom benne, hogy a "témához konyító laikus" simán olvassa az rro-t, rep-et és kum-ot... 😊
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
A kínai nyelv is "szenved" attól, hogy nehezen talál frappáns és jó fordítást a mélyszakmai rövidítésekre. Mókás látni, ahogy egy kínai kiállításon prezentált radar plaketjén például a sok kínai szöveg között állandóan latin betûket látni, pl. AESA, ECM, RCS, stb. 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Tényleg jobb az angol rövidítés, vagy inkább kimondani teljesen.
Anno a Haditechnikában (papír alapú) volt angol katonai rövidítések jegyzéke asszem pl.: az AA-re volt vagy 4 féle. Bár pl. harckocsiban lekorlátozódik meg gondolom van "szleng" mindenre.
Ui. remélem nem kell 20-30 év múlva a kínai rövidítéséket megtanulni.....
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
Nem szeretném DrEvil-t megsérteni, de felteszem a WoT-hoz készül a fordítás. Ha javasolhatom, kerüljétek a saját kitalációkat (például a tükörfordítás rövidítéseit).
Szvsz mérlegelni kellene, hogy maradjanak angol eredetiben. Az indok az, hogy biztosan helyes, és azért a játékosállomány nagy része tisztába van a jelentésével. Ha elkezded R.Ro-ra fordítani a HE-t, vagy ÜA.Pct-re az APRC-t, az a legtöbb, még legalább laikus szinten a témához konyítónak se fog semmit mondani elsõre, a teljesen laikusoknak meg végképpen nem fog segíteni az, hogy magyar és nem angol rövidítést olvas.
Én arra szavaznék, hogy maradjon angol rövidítés.
HE-> r.ro. vagy rep.
HEAT-> kum.
AP-> pct.
APRC az passz, nem is tudom így hirtelen mit jelenthet az RC.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
De csinálj magadnak😊 pl.:
APSD: Leválóköpenyes ûrméret alatti lövedék LÛAL
APFSDS: ûrméret alatti szárnystabilizált páncéltörõ gránát. ÛASPG]
stb stb stb...
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
néztgettem ezt az iráni fejleztésû tankot(zulfiqar)
mennyire életképes ez a tank??nekem "laikusnak" elég fapadosnak tûnik😄
abrams ellen lenne esélye??
http://www.bloomberg.com/news/2011-01-05/china-rare-earths-leave-toxic-trail-to-toyota-prius-vestas-wind-turbines.html
Ami pld egész jó az a rakétaprogramja. Shahab 2,3. de mivel pl. a Patriot, vagy Arrow direkt ezek ellen van, csak ott tudnák bevetni, ahol gyenge a légvédelem.
Ha valami nehezen elképzelhetõ helyez folytán háború lesz, az véleményem szerint jenki és zsidó oldalról is max. légicsapásokat jelent, Irán megszállása szóvba sem kerülhet. Nincs elég erõforrás rá, értelme sem lenne sok.
Irán haditechnikailag nagyon vegyes. Vannak igen modern pct. eszközei is, de az igazi "nehéz hadiechnikában" - légierõ, harckocsik - a '70-es évek végi szinten vannak, vagy ott sem. Ami fejlett eszköz az még jenki maradék és azok sem mai gyerekek. F-14A, F-4D/E gépek, F-5E (vagy A?) gépek. Iraktól örökölt pár gépet 1991-es átrepülés után és vettek is néhány orosz gépet, de ezek a '80-as évek közepi szovjet szinten vannak. Mennyiségileg nem jelentõsek.
Az egyetlen AWACS gépüket balesetben vesztették el nem túl régen.
A légvédelem régi Hawk légvédelmi rendszerekre korlátozódik fõleg, bár ezt nagyon rég néztem meg. MANPAD és SHORAD kategóriában nem tudom, hogy milyük van.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ti ezt el tudjátok képzelni hogy egyedül megmerjék támadni Iránt???
Egyel talán hogy áll Irán haditechnikailag???
"Kínának van oka az aggodalomra. 2008-ban a világ ritkaföldfém-készletének még 46 százaléka Kínában volt, de mivel más országok alig bányásznak ilyen anyagokat, mostanra ez 30 százalékra csökkent. Ha így folytatódna a termelés, 30 éven belül Kínának nem maradna nyersanyaga, és miután olcsón túladott rajta, kénytelen lenne drágán vásárolni a készletein ülõ többi országtól."
46-ról 30%-ra csak úgy csökkenhetett a részesedése, ha a készletének kb. felét már felszínre hozták:
Ez esetben viszont nem 30, hanem mindössze 3 év alatt fogyna ki a ritkaföldfémból, ha hasonló ütemben termelné ki.
Origo is csak egy kulturáltabban fogalmazott bulvárlap, képes egy bekezdésen belül ellentmondásba keveredni önmagával 😊
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Bár a szóban forgó távcsõ és laptop hordszíjas megoldás együtt már valóban egy kicsit komikus, de minden esetre kreatívabb, mint a mögötte álló úriember.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Amúgy úgy néz ki mint aki másodszorra jön AS-ozni. :-) Lehet nem is élesre való a melsõ markolat. Bár nem tudom számítana-e.
Y
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
Sztem a 21.század fõ problémája mégjobban az intel lesz.
A fõ gond avval volt, hogy a ritkaföldfémek kitermelése brutális környezetszennyezéssel jár. NYon ezt be kell építeni az árba. Kínában nem. Innentõl a NYi cégek versenyképtelenekké váltak ezen a területen. Most persze kaki van és HVGs cikk alapján 5-6év mire a kitermelés+feldolgozás felfut NYon.
HK G36 Instruction video - Part 1
HK G36 Instruction video - Part 2
HK G36 Instruction video - Part 3
A 74/G36-al az a baj, hogy a tok bal oldalán rögzíted az optika tartót, akkor nem tudod behajtani, akkor minek.
Én egy nagy elõnyét vettem észre az M4-nek - airsoft kapcsán- hogy pillanatok alatt állíthatod a hosszát. Ami azért jó mert mindegy mellény van-e rajtad vagy sem. Ez nekem AS-ben szempont lenne, de szvsz a táborban nem mindig az több kilós mellényben lófrálnak a katonák. (Pl: Afganisztán)
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
PS.: Kép forrása?
Tudom ez airsoft, de élesrõl lett "lopva". Egy x-47 szett, meg egy M4 válltámasz és kész. A többi an/paq és egyéb kütyüt úgysem itthon gyártanánk. (A pénisznövelõ csilivi cuccokat ne vegyük most figyelembe.)
Bár szerintem ez nem mondott senkinek újat. :-S
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
- nem a "gyári" orosz szereléksín van a tok bal oldalán. Azt egyféleképpen lehet feltenni, nem kell figelni részleges szétszerelés után, hogy jó helyre rakrd. szvsz könnyebb is az eredeti. Mondjuk lehet számozták a sínt, de akkor is jobb az eredeti
- ez mondjuk 2 mp-es probléma, de minek railes melsõ szíjakasztó? ott van mögötte az eredeti
- a malsõ markolat bal oldalára mit raksz a sínre, ha oda rögzíted a szíjjat?
- a tûznemváltón kívûl az egésznél bárki jobbat, szebbet, talán még olcsóbbat is összerak egy csavarhúzóval a netrõl.
Az tény, hogy ez már használható a többihez képest.
Y
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Elsõre ez már nem is olyan rémes, a Szép-féle szörnyedményhez képest egész fogyasztható. Érdekes a tûzváltókar megoldása, kíváncsi vagyok mennyire esik kézre így...
http://world.guns.ru/shotgun/safr/neostead-e.html
Rendvédelmi cuccnak amúgy ideális egy ilyen duplacsõtáras alkalmatosság.

De két töltõutat kell mozgatni. Bár persze azt is meg lehet csinálni könnyû járásúra.
IMHO nem, ez csak egy pump action shotgun. Egy csöve van, egy zárja van. Az, hogy két tárja van, semmit se nehezít a zár hátrahúzásában vagy elõretolásában. Inkább ott érzem a problémát, hogy a beépített tár töltésének körülményességét kétszerezi meg a nagyobb lõszerkapacitásért. Ez valahol olyan, mintha egy mai gépkarabély beépített, nem kivehetõ kétsoros 30-as kapacitású tárral készülne.
#51653 de a civilek mit csinálnak ezzel önvédelem vagy vadászat??😊
Valószínûleg ez a fegyver is a piac egy olyan szegmensét célozza meg, ahol a praktikusság nem szempont.