Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Az író nem igazán van tisztába a dologgal, pedíg amúgy egészen szép szösszenetet hozott össze.
Az amerikai T54 nehéz harckocsiról senki semmit nem tud?
karosszéktábornok.blog.hu
A gebasz vele hogy ha max a sebessége védi, meg az infra csapdái.
Mi az a lézer vezérelt rakéta?
Szvsz egy Amerika szintû csúcs hatalomnak nem ügy az utánpótlás. Míg nem tudja ezt biztosítani addig nem megy be sehova, mert akkor sok Johny fog meghalni.
Ha feleannyi embert visz akkor elvileg egy egységben több van?
Nem írnak számot a hajó oldalán vagy csak én nem találtam.
Az 1/144 hajót építeni akarja egy ismerõs.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A CH-56D-k helyett a V-22. A CH-53E marad rendszerben, majd a CH-53K Super Stallion fogja váltani várhatóan 2017 körül.
Van ahol a V-22?
Lásd fent. A CH-54D-ket váltja, de ez félig-meddig reális megoldás, mert a V-22 elviekben 24 katonát szállíthat, a CH-53D meg 55-öt...
Mivel lehet helyettesíteni egy 144 es hajón?
144-es hajó?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A CH-53 családot mi váltja az amerikai erõknél?
Van ahol a V-22?
Mivel lehet helyettesíteni egy 144 es hajón?
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Nem értem a gondolat menetet, a kérdés az, hogy harckocsi nagyobb vagy kisebb tömege (50 - 70 tonna) az aszimetrikus vagy a klasszikus tömegháborúknak kedvez.
Az érthetõ, hogy széjjellövik az utánpótlást, mivel egy kevésbé felfegyverzett irreguláris haderõ oly módon száll szembe az ellenféllel, ahogy azt a képességei a legjobban megengedik. Ez pedig a jobban sebezhetõ utánpótlások támadása, ott jobban lehet alkalmazni az üss és fuss taktikát. Ez a tény a páncélosok tömegétõl függetlenül mindig így volt - lesz.
"Egy reguláris sereg ellen szerintem nem kell ennyire védekezni a már elfoglalt területeken, igaz a partizánok keverhetnek, de ugye õk inkább civilek lennének."
A reguláris haderõ ellen valóban nem, maximum a beszivárgó egységek szintjén. Viszont ekkor is ott van a konvojrobbantgatós partizán tevékenység, tehát az elfoglalt területeken is védeni kell a saját egységeket.
Y
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
Szvsz ez pont fordítva lenne/van. A szövetségesek emberveszteségeinek felét Afganisztánban pont az utánpótlást szállító konvolyok elleni támadások adták. Irakban szintén a hk-k után vonuló utánpótlást lõtték. Egy reguláris sereg ellen szerintem nem kell ennyire védekezni a már elfoglalt területeken, igaz a partizánok keverhetnek, de ugye õk inkább civilek lennének.
Irakban az M1-ekre az olvastam 4 óránként tankoltak. Nem tudom egy dizel Leo mennyi ideig húzná.
A kínaiaknak az elszántságuk és az anyagi lehetõségeik azért más dimenzióban mozognak.
Fázisvezérelt radar persze elõbb volt légvédelemnél, mert a miniatürizácíó eltartott egy ideig.
Mindig a repcsikben és helikben vannak a legfejlettebb szerkezeti anyagok, mert az élettartam, súly és fajlagos teljesímény (sûrûség / szilárdság arány) itt a legkritikusabb.
Szerintem nem lehet ilyen kijelentéseket tenni hogy 'abban van a csúcs', mert értelmezhetetlen.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Túlságosan átsiklanak az emberek a haditengerészeten, pedig szerintem iszonyú nagy jelentõsége van. (Nem kötekedni akartam, csak így eszembe jutott😄)
A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Elõtte is a teljes neve Munkás-Paraszt Vörös hadsereg röviden RKKA (Рабоче-Крестья́нская Кра́сная А́рмия😉, csak ezt egyszerûsítették Vörös Hadseregre.
Bocs, de csak kötözködtem, de az a gond, hogy nagyon sokszor pl az AS-ben is olvasom ezt a tévedést és egyre jobban megy át a köztudatba.
TG
Ha jól rémlik a Jaguár készül valami ilyesmi megoldással. Viszont teljesen elektromos meghajtással, a turbina csak generátort hajt.
Viszont "takarékossági" szempontból továbbra is rossz döntés, a Diesel messze takarékosabb menet közben is.
A kongresszus most pedig dönthet máshogy.
1.: 2009 végén volt egy elnöki felülvizsgálat. Nem történt kérelem a kongresszusi újratárgyalásra. Szóval az export tilalom él. Ezt feloldani legalább fél éves politikai háttérmunka, *ha* mindenki egyetért vele. Ám ez koránt sincs így, szóval kb. esélytelen kategória.
2.: A gyártósor gyakorlatilag már kifutott, idén márciusban adhatják át az utolsó, 187.-edik Raptort, ez annyit tesz, hogy most már a végszerelési fázisban vannak. A gyártósor eleje már több, mint egy éve megszûnt. Újraindítani a gyártást iszonyatos plusz munkákat jelent. Ergo hacsak nincs rá nagyon nyomós érv, akkor nem fogják. Mivel pedig a 2012-es védelmi költségvetést már most megnyirbálták, erre az esély szerény véleményem szerint zéró. A véleményem a GAO, RAND és DoD elemzések elolvasása után hoztam...
Na errõl beszélek, hogy ennek lökést ad. 😊 És továbbra is baromira nem lepne meg ha hasonlítana az FB-22 concepthez. Tudom már mondtad ami nem akkora...
Az FB-22 gyakorlatilag egy deltaszárnyú F-22A, kibõvített bombatérrel. Már csak azért sem valószínû, hogy jó választás lenne a célnak, mert az F-22A gyakorlatilag az 1980-as évek technológiáján alapul, a gép sárkányszerkezetét, hajtómûveit akkor tervezték meg. Azóta sokat fejlõdött a repülõgépgyártás és a lopakodó-technológia, tehát logikailag sem lenne a legjobb választás, hiszen a konkurensek fejlettebb gépekkel szállhatnak a ringbe. A Boeing például az F/A-XX programjára támaszkodhat, a Northrop az X-47B-re, és így tovább. A Lockheed egyszerûen hátrányban lenne velük szemben.
Ha valamelyik ország az életéért küzd, akkor mindenki küldi ki a frontra ami van.
Y
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
Egy aszimetrikus háborúban ezek a hátrányok kevésbé jönnek ki, lévén, hogy gyakorlatilag bármekkora utánpótlás rendelkezésre áll. Példának hoznám a sokszor hivatkozott Leo2A7-et: a ~ 70 tonnás tömeg lehet kedvezõtlen lenne egy területfoglalós tömegháborúban, azonban arra tökéletes, hogy az afgán terepen minden oldalról fogja az rpg-t, tûztámogatást nyújtson a gyalogságnak és megvédje a küzdõtérben lévõket. A nagy tömegbõl eredõ hátrányok (pl. a mozgékonyság, fogyasztás, habár ezeken is fejlesztettek) kevésbé hangsúlyosak itt.
Egy tömegháborúban viszont az utánpótlás kérdése meghatározó lehet. Ha több száz harckocsit kell mozgatnod terepen 100 kilométeres távokon, ott nagyon nem mindegy, hogy egy HK 100 lityivel többet vagy kevesebbet fogyaszt, ill. milyen gyakran kell rendberakni a futómûvet. Vedd hozzá, ha közben folyamatosan szétbombázzák a hátországodat meg a konvojaidat (ld. a Fritzeket a 2. Vhban).
Y
TG
A kongresszus most pedig dönthet máshogy.
"A hivatalos elnevezése NGB (Next-Generation Bomber), 2009-ben a programot leállították, jelenleg arról beszélnek, hogy 2012-ben újraindítják. De az eddigi információk szerint ez aligha az FB-22 lesz (annál nagyobb méretû gépre tartott igényt a légierõ)."
Na errõl beszélek, hogy ennek lökést ad. 😊 És továbbra is baromira nem lepne meg ha hasonlítana az FB-22 concepthez. Tudom már mondtad ami nem akkora...
Ezért választották anno a US mérnökök sztem teljesen jogosan a gázturbinát.
gázturbinát hibrid rendszerrel mennyire lehetne jól kombinálni? Pont alapjáraton amikor ugye egy dizelhez képest sokat eszik nem kéne, hogy menjen a turbina...
A pontonhidak kapacitása meg sem közelíi egy normális hídét is igencsak sérülékenyek.
Csendesebb azonos teljesítmény szinten.
Nem kell neki annyire erõsen finomíott petrolkémiai termék, mint egy motornak. (Tudtommal a nem high-end keró jóval olcsóbb.)
Mi a hátrány? Az alapjárta igen magas, emiatt álló helyzetben is fogyaszt, mint állat. A kiáramló magas hõmérsékeltû füstgázok miatt a gyalogság nem mehez közel sok irányból, nem használható fedezékként a hk.