Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
(...és most harcu elront egy sötét sarok mögül, torkomnak szegezi a puskaszuronyát, és sziszegve kérdõre von, miért az angol átírást használom, amikor õ már egyszer ezt kifejtette a helyes írásmóddal egyetemben... én meg csak azt tudom megmutatni, hogy hova döfjön...)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
-Szabadesésû bombák (szvsz már csak az amerikai Mk.8x széria, bár a franciáknak volt a II.Vh után volt saját 50-400kg közötti általános célú légibombája).
-SNEB 68mm-es rakétablokkok
-Belouga kazettás bomba
-Durandal kifutó-elleni bomba
-BAP-100 és BAP-120 kazettás bomba
-30mm-es Gépágyú konténer
Az elsõ "preciziós" alverzió a Mirage 2000D-R1 (a korai gépeket is felhozták erre a szintre) esetében ezek mellé jött a jobb beömlõnyílás alatti poddal célozható lézerirányítású fegyverzet:
-AS-30L lézer irányítású rakéta
-Amerikai és Francia LGB-k
-Armat radar-gyilkos rakéta
-Új radar (N019M), új opto-elektronikai érzékelõ, új számítógép, új radarbesugárzás-érzékelõ és új tûzvezetõ rendszer.
-Képesség egyszerre két célra rávezetni levegõ-levegõ rakétát (ha jól értem akár R-27R/ER-t is, amennyiben a célok egymáshoz képest bezárt szöge 8°-nál nem több)
-Új levegõ-levegõ rakéták, R-27ET/ER és R-77
-4 tonnára növelt hasznos terhelés, a két-két belsõ pillon használható "komolyabb" fegyverekhez, a külsõ 1-1 pilon csak R-60/R-73/R-77 hordozására képes.
-Fejlesztett automatikus irányítás, amely többek között automatikus gázkar-kezelést is jelentett (?)
Amúgy téged gondolom ez érdekel:
A MiG-29SzM esetén a preciziós földi / tengeri támadás került terítékre, ehhez optikai megoldást választottak (TV irányítás), abból a megfontolásból, hogy itt nem szükséges a cél besugárzása. A mûszerfalba beépítésre került egy Fekete-fehér TV képernyõ. A MiG-29Sz-hez képest az új fegyverzet a Kh-29T és a KAB-500Kr, illetve a Kh-31A.
A föld-levegõ fegyverzetnél igen, a fentiek szerint a földi támadó fegyverzet mellé csak R-73 kerülhet a külsõ pillonokra.
Az Szm ennek továbbfejlesztése földi támadófegyverzettel. Akkor ez is háromfüggesztõs? Ez azt jelenti, ha a belsõ függesztõn is van bomba / f-l. rakéta, akkor R-73-ra korlátozódik a lgh. fegyverzet?
Ha elfogadják a kutak a MOL adalékait, akkor miért van minõségi különbség a kutak közt? Teszem azt miért fogyaszt többet adott jármû, ha Agip kúton tankolok, és miért nem, ha OMW, vagy MOL kúton tankolok? Ez személyes tapasztalat, többször is mértem... sõt, van ahol a gázolajnak teljesen más a szaga... ( pl Shell )
www.smart-bus.hu
Viszont az adalék hozzáadása szerintem társaságonként eltérõ. Ha nem így lenne, nem lenne különbség az üzemanyagok közt... gázolaj terén legalábbis tuti van...
www.smart-bus.hu
Csakhogy most az USAF hasonló mértékû karbantartási költséget állapított meg az F-35A esetében, a jelenlegi F-16C/D gépekhez képest. Szóval az F-35 nem lesz olcsó, ezt már sejthetjük, de most úgy tûnik, hogy olcsón üzemeltethetõ sem lesz. Ez pedig egy újabb csúnya bal horog az F-35 program bordái közé...
A "más adalék" az a kannából adalékolt extra adalékanyag, amit említettem. Amúgy lehet külföldrõl behozni üzemanyagot, csak nem éri meg. A nagy kúthálozatoknál is a prémium benzineknél játszák el (az ilyen Shell V-Power és hasonlóak).
Pardon, nálam a kiadás azt jelentette, hogy a Százhalombattai (az utóbbi idõbe sok kiadóhelyet felszámoltak, nem tudom melyik maradt még, hozzánk néha korábban Sz.fehérvárról és Csepelrõl jött üzemanyag) kikötõben a tankautókba kiadott üzemanyag volt már adalékolt.
Egyébként volt még utólagos adalékolás is, pl. amikor az OMV szállított nekünk (piszok régen, 2002-2003 tán?), akkor az OMV-nak volt saját adalékanyaga, amit a tartályba kellett önteni 20 literes kannákból.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
No utánajártam ennek a benzin dolognak. Az eredmény:
-Légmentesen zárt tartályban csaknem korlátlan ideig tárolható a nyers, adalékolatlan benzin. A MOL a kiadáskor adalékolja a benzint, tehát a tárolótartályokban nyers benzin található.
-Levegõvel érintkezve a benzin gyantás anyag jön létre, ez a folyamat olyan 4-6 hónap után kezd jelentkezni. Emiatt javasolják azt, hogy ha elrakod télire a motort, akkor tankold tele. Ha a benzin tud párologni (mert például a kanna teteje nem zár jól), akkor a könnyebb vegyületek elillannhatnak. Emiatt lesz egy üvegbe kiöntött benzinbõl kb. 1-2 év alatt kocsonás anyag.
-Ha a benzint nem lehet valamiért légmentesen lezárni, akkor vannak un. benzin stabilizáló adalékanyagok. Az ilyen fûnyíróba hagyott benzinbe, stb. ezt ajánlják. Amúgy motoros oldalakon is javasolják a használatát, ha valaki hosszabb idõre teszi le a kecskét.
12 éves koromtól tavalyig motoroztam (30 évig).
Az ember ugye õsszel leállítja, tavasszal elõkeresi a sok kacat alól.
A kétütemû (keverékkenéses) korszakban (Simson, MZ)valóban szét kellett szedni a karbit, és a lerakódott olajsarat kipucolni belõle.
A négyütemûeknél semmi ilyesmi nem volt.
A legutóbbi két motorom injektoros volt. Októberben teletankoltam, kivettem az aksit. Áprilisban visszatettem az aksit, ráadtam a dúsítót, és két fordulat után már ment is.
Hol itt a probléma?
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Y
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
A benzin pedig nem romlik meg. Egy idõ után kiválik a gyantatartalom(megfelelõ körülmények között), de ettõl még jobb lesz az üzemanyag(eltûnik az olefin), max a gépet dugítja el amiben a kiválás történt. Ha egy benzines kannában megy végbe a folyamat, akkor leül az alján. Én mindig benne hagyom télre a benzint a fûnyíróba, de az üzemanyagrendszer tisztítása után megy a régi üzemanyaggal. PEdig a tárolóhelyen igencsak repkednek a mínuszok.
Ez azt jelenti, hogy ahol egy ilyen elmegy, akkor te ottan nem telefonálsz? 😊
2009-es kép, itt az antenna már ott van, de a tengelyek magasságában lévõ "szoknya" még nem látható
2010-es kép
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
"Szóba jöhetne még a nukleáris fúzió, tehát hogy a Napban zajló folyamatokat lemásolva állítunk elõ energiát, ám erre még komoly kísérleti erõmûvünk sincs, az eddigi kísérletekben a francia ITER-ben több energiát kellett bevinni a folyamatba, mint amennyit kinyertek belõle. "
Itt annyi hibát követett el, hogy az ITER-t nevezte meg. Az ITER Franciaországban épül meg, ez eddig oké, de jövõ idõ. A JET angliában található, ha fracia példa lett volna, akkor Tore Supra, bár nem tudom, hogy az mûködik-e jelenleg.
Én úgy tudom ill. a képek többségén általában M16A2/A4 van a matrózoknál. Mondjuk ezzel kapcsolatban találtam még érdekességeket. Az USS Wasp-on például 2004-ben cserélték le az M14-et M16-ra!
Az USMC is ugyanúgy használ M4-et és M4A1-et, ahogy az Army is használ még nagy számban M16A2/A4-et.
Nagy számban? Én általában már a legtöbb képen M4-eseket látok náluk, M16-ost inkább csak sokadik vonalbeli egységeknél (kapuõrség amerikai bázisokon) illetve a nemzeti gárdánál. <#fejvakaras>#fejvakaras>
A mesterlövész puskájuk is ugyanaz, csak kisebb eltérések vannak köztük, M24 az Armynál, M40 a USMC-nél, mindkettõ a Remington 700-on alapul.
Igen, ezen mondjuk mindig vigyorgok, a kettõ elviekben ugyan az, de a két fegyvernem mégis "saját" verziót akar. 😊
A Javelinrõl nem tudtam, hogy nem használja a USMC, szerintem itt tévedsz. Beírtam a gugliba és csomó találatot kaptam, hogy a bõrnyakúak Javelint használnak. Pl: Inside a Marine's Javelin missile mission
Ugyanez igaz a TOW-ra is, hiszen használja az Army is a jármûveiken.[/i
Mindkettõ igaz, tévedtem. A TOW ráadásul ott van az US ARMY Bradley-ken és a Stryker ATGM jármûvein.
Akkor felülbírálom korrábi állításomat. Az amerikai haderõnemek sok esetben használnak párhuzamosan eltérõ fegyvereket/lõszereket azonos célra. 😊
Nekem is van két észrevételem
1.Én tavalyi benzinnel nemegyszer vágtam füvet.A tavalyi benzin errefelé még igen jól ég.Kazánban plána,sokan epilálnak vele
2.Ez inkább kérdés,milyen szakértõ az ismerõsöd,mit nevez tûzfüggönynek,milyen alacsonyan és milyen gépeket?Példákat is kérek,ugyanis ovodáskoromból szép emlékem ,mikor hazafelé baktatva felemeltem a mutatóujjam és azt mondtam puff,egy madár meg leesett az ágról.Évekig hittem abban hogy én lõttem le.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Ha látsz ilyet mutass rá.
Azt mondtam, hogy ez a "nagy" "szaktekintély" alapvetõ dolgokkal nincs tisztába, beszél hülyeségeket... és mielött vki belém kötött volna egyértelmû/konkrét pldakat is hoztam rá. Direkte olyat amivel nem igen lehet vitatkozni, nem mindha más területen annyira képben lenne.
Cifu: Akkor mondta volna a JETet. De akkor meg azt mondom, hogy nem kicsit ferdít a pali, mindha leonardot ugatná le vki, hogy a repülés sose lesz alkalmas tömegek szállítására. De még 101 komoly problémát kell megoldani abból is sorolhatott volna párat (pl acélkpeny-neutron) de nem mond egy nagy kamudumát.
molni: Kijelentette, hogy nem lesz rá képes. Nem azt, hogy még nem bizonyított, hogy többet termel mint amit fölvesz. Mert ugye tervek szerint más keményen +os lesz.
abbahagyom a témát ahogy a benzinest is ht topic agyon OFFoljuk...
http://vakond.hu/
bár egyértelmû, hogy kötekedni akarsz, de azért fussunk neki mégegyszer.
Én a benzin szavatossági idejére 2 hónapot írtam, mivel egy ügyben az OMV ezt az adatot adta meg. Cifu írta, õ a MOL-lal volt kapcsolatban, ott 3 hónapot vállanak. (ez azt jelenti, hogy ennyi ideig, biztosan nem megy tönkre)
A gépekben tönkremegy egy tél alatt. Októberben leállítod a fûnyíród és áprilisban veszed elõ. Folyamatosan érintkezik a levegõvel, tönkremegy. Cifu erre írta, hogy a hadsereg által használt motorok állíthatóak, ergo amivel a fûnyíró nem indul el, egy tank még elpöföghet. Az üzemanyagok kompressziótûrõ képességérõl már biztosan hallottál.
A gyakorlatban a "megromlott" benzinnel nem tudunk begyújtani. Nem, nem a benzintankban próbáljuk begyújtani, hanem a kazánokat begyújtani vele, és nem gyullad meg. Egy dologra jó igazán, mivel apoláris, tisztítani. Képzelj el egy fém tartályt. Az aljában víz van, majd egy perforált lemez a tetején a benzin. Megmosod benne az alkatrészt, a kosz alászáll a vízbe. Amikor az alsó tér feltelik, a benzin aljának a magasságában elhelyezett csapon lereszted a benzint, utánna meg kiborítod a vizet a piszokkal. Hónapokig lehet így használni.
De persze folytathatod a kötekedést... mert az ismerõseid...
És kérdezheted, hogy ki akar benzinnel begyújtani a kazánba? De a kazánban kenyér ég, aminek jó a fûtõértéke, de magas a gyulladáspontja, amit el kell érni, onnantól új gondok keletkeznek. A kenyér 50%-a víz, a magas hõmérsékleten a víz szétesik, durranógázt képez, és felrobban a kazán... Ne, ne próbáld ki, tudom tapasztalatból.
Szóval elhiszem, hogy nem értesz velem egyet, de mi lenen ha hallgatnál olykor másra, mint Cifu, vagy utánna olvasnál?
Én is szoktam tévedni, gyakran. Akkor elismerem. Pl. a Citroenrõl a korabeli média által adott információk dezinformációk tûnnek. Erre felhívta Molni és Cifu is a figyelmem. Igazat adok nekik, és ennyi. Mi ebben a nehéz?!
On:
Tegnap beszétem egy szakértõvel, meglepetésemre azt mondta, le lehet szedni tûzfügönnyel az alacsonyan támadó gépeket...
http://vakond.hu/
USN úgy tudom nem használ nagy számban M4A1-et, õk még mindig a Colt M723/725/727 triumvirátust használják, amik amolyan preM4-ek.
USAF GUU-5/P-t, de ezek mind ugyanazt a lõszert eszik. Az USMC is ugyanúgy használ M4-et és M4A1-et, ahogy az Army is használ még nagy számban M16A2/A4-et. A mesterlövész puskájuk is ugyanaz, csak kisebb eltérések vannak köztük, M24 az Armynál, M40 a USMC-nél, mindkettõ a Remington 700-on alapul. Hiába használnak négy különbözõ gránátvetõt, az összes a 40x46mm-est eszi hozzá. Használják mindannyian az M72LAW-t is. Ugyanazokat a kézigránátokat használják. Ugyanazok a rendszeresített pisztoly lõszerek (9mm Luger és .45ACP). Ez alól egy kivétel van, az USCG használ .40SW kaliberû SIG P229-eket.
A Javelinrõl nem tudtam, hogy nem használja a USMC, szerintem itt tévedsz. Beírtam a gugliba és csomó találatot kaptam, hogy a bõrnyakúak Javelint használnak. Pl: Inside a Marine's Javelin missile mission
Ugyanez igaz a TOW-ra is, hiszen használja az Army is a jármûveiken.
Na de tovább, ugyanúgy használják az M240-es géppuskákat, az M242-es gépágyúkat, ezt egyedül az USAF nem, õk a GAU-12-est használják, de mindkettõ ugyanazt a 25x137mm-es lõszert tüzeli. És még bõven lehetne folytatni a sort.
Nem maga a benzin romlik meg, hanem idõvel kicsapódnak a benne levõ adalékanyagok, és ez csomósodást okozhat. Azonban gond nélkül lehet úgy adalékolni a benzint, hogy ez csak évek alatt jelentkezzen.
Mindemellett párolog ezerrel, tehát ha még nem tetted meg, akkor ne nézz bele gyufával egy benzintankba, mert hirtelen megvilágosodik minden, és leégsz a többiek elõtt - szó szerint.
De hogy idézzek is:
"Korlátlan szavatosság
Az algyõi úti MOL-töltõállomáson érdeklõdésünkre elmondták: a gázolaj – megfelelõ körülmények között tárolva – minõségét korlátlan ideig megõrzi. Mindössze arra kell vigyázni, hogy mínusz húsz foknál hidegebb helyre ne kerüljön."