Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Molnibalage
1300 liter körüli értékek a legjellemzõbbek eddig.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Részben minden bizonnyal, egy része már cirka 5 éve lett hegesztve, vagy még annál is régebben, de ilyen komplett csokor, mellékletekkel együtt még nem készült. Ha már a fele megvalósul az is hatalmas ugrás lenne az EU felé, mert ezen a téren a balkáninál is rosszabb a szabályozás.

Molnibalage
A Jaguar GR.1/3 gépek törzs és szárnypóttartálya mekkora befogadóképességû volt?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Így beleolvasgatva szerintem ez már járt (legalábbis részleteiben) Drazsé elõtt anno, de az keresztülhúzta. (Gondolok itt az otthon tartható sörétes fegyverre ill. a nagyméretû forgótáras revolverre.)
El tudnék képzelni otthonra egy 357-est... 😊

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Most már csak annyit kellene megmondanod, hogy merre laksz, és mikor jársz legközelebb sötét éjszaka kivilágítatlan területen. 😊
Willenbrock
Merkava-egyesek szerint a legjobb harckocsi

videó

Willenbrock
Merkava Mk4 videó:

Nem, az irányzó kézzel keresi meg a célt tudtommal, ráviszi a célkeresztet, lézerrel beméri a távot, ha mozgázsban van, a irányzékot rajta tartja, és a torony mozgásából és a cél távolságából kiszámolja az elõretartást és egyéb lõelemeket, utána már csak rajta kell tartania az irányzékot és leadnia a lövést - a többi beállítást (csõ szögét ill. az elõretartást) a ballisztikai számítógép elvégzi helyette.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Ó fuck! Októberig nem néztem vissza, csak az utolsó pár oldalt...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Willenbrock
Kipróbáltam a Steel Beasts játékot,ha a számítógépes ballisztika be van kapcsolva a harckocsiban akkor automatikusan keresi és be is fogja a célt a gép,csak a lövést kell kézzel leadni.Ez a valóságban is így mûködik?

Az elmélet inkább úgy fogalmaznám meg hogy a harckocsi nyílt/sík terepen mûködik a legnagyobb hatásfokkal. Persze erdõs/hegyes/városias környezetben sem olvad el a kezedben azonnal, de azért lényegesen könnyebb akkor és úgy megtámadni/kitérni elõle, amikor/ahogyan neked jó. Egészen egyszerûen ilyen terepen a harckocsinak sokkal kisebb a harcászati mozgástere. És ez nem jelenti azt hogyha elékerülsz és nincs hova bújni, bármivel is jobb helyzetben lennél, mintha az Alföldön jött volna egy veled szembe.. csak ritkábbak az ilyen helyzetek.

[NST]Cifu
A Britek által felügyelt rész nem a leghegyvidékibb régió, ezért ez annyira nem meglepõ. A fõ "gond", hogy minden ország úgy kezdte az Afganisztáni missziót, hogy "békefenntartás", tehát könnyû jármûveket küldtek. Ugye emlékszünk, hogy a Magyar kontingens is UAZ-okkal érkezett? Na ehhez képest ugye az elmúlt élvekben a komolyabb országok szépen elkezdték felvonultatni a nehéz vasakat is. Legutóbb az Amerikai Tengerészgyalogság, amit számtalan értelen és felháborodott reakció követett, tele voltak kiégett szovjet harckocsis képekkel a témát boncolgató blog- és fórumbejegyzések, azt propagálva, hogy ez a sors vár az amerikai harckocsikra is. Azt csak pár helyen emlegették fel, hogy a Német, Dán, Kanadai, Angol harckocsikról nem nagyon készültek ilyen képek, ahol volt is gond (IED), ott sem vesztettek embert.

Szóval igen, a nehéz vasaknak van létjogosultságuk, csak rohadt nehezen látják ezt be...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
Hmhmhm... Akkor nem évekkel ezelõtt kellett volna ezt megtenni? Megdõlni látszik az az elmélet, hogy hegyvidék (ott vannak?) nem való harckocsinak?

Mondjuk tartós harckocsi állomásoztatás drága lehet. Ez nem mehet a végtelenségig.

A heli érdekes. Félkómásan elõször azt hittem, hogy Mi-28 Apache festéssel. 😊

[NST]Cifu
De, WZ-10A lett volna, ha nem kereszteltem volna át menet közben tévedésbõl. 😊

A Népi Kínai Összezavaró Jelölések Bizottsága jól tette a dolgát, amikor az elnevezéseken dolgoztak. 😊

Bocs, de az nem WZ-10A akar lenni, a WS-10A tudtommal egy hmü?

TG

karosszéktábornok.blog.hu

😊Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elegedve

vita? - de ezt már csak azért írom, mert kétszer nem lehet uazt

Szent Haba-kukk

Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elegedve 😊

Szent Haba-kukk

[NST]Cifu
Néha az is kell. 😊

Az X-47B-re kiváncsi leszek, mikor lesz belõle életképes rendszer. Úgy tûnik az USA-ban a pilóta nélküli eszközök lassan találják a helyüket, az X-45-öst úgy lõtték le, hogy köpni-nyelni nem tudtak a Boeing-nál.

Ja, meg most látom, hogy elfelejtettem elküldeni a posztot az angol védelmi minisztérium elemzésérõl a harckocsik alkalmazásáról Afganisztánban. A jelentés szerint a Talibánok rettegnek a harckocsiktól, azokon a területeken, ahol megjelentek a Challenger 2-esek, drasztikusan csökkent a Talibán tevékenység.

A végére két WS-10A kép.

Kicsit mintha leült volna a fórum. Íme egy kis vitaindítónak való.
Köszi😊

qtab986
Az elõl állónál biztosan.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

m18
AMD
Élhetek a gyanúperrel,hogy a képen szereplõ afgán uraknál is AMD van?

[NST]Cifu
Ahogy az autókhoz, úgy a fegyverekhez is létezik a tuning fogalma. Lecserélhetõ markolathéjtól a csõkompenzátoron át a szereléksínekig mindenféle lecserélhetõ/felszerelhetõ kütyû létezik. A népszerûbb fegyverekhez, mint az AR-15/M16/M4 vagy az AK család kismillió ilyen kapható.

A lenti képen lévõ fegyver egy AKM klón (Freeda Krueger alapján AMD), amire ilyen "tuning" szereléksín került, valószínûleg a válltámasz is az, ahogy a melsõ markolat és a lángrejtõ is az, a tár pedig tán mûanyag.

Tehát kis túlzással bármelyik AK-ból lehet ilyen fegyver "faragni", ha van rá egy kis pénz.

EZ milyen típus ?😄 én nem ismerek mindent😄

Sõt a WIKI szerint az.Afgán határõrnél.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Tán a fegyver az érdekes.
Lehet tuning AMD?😊

Molnibalage

Molnibalage
Copy link location és másold be a címsorba.

Nem látni.😞

Molnibalage
Mit kellene látni a fotón? A fellvarró a lényeges? Mire vagy kire emlékezik?

Molnibalage
Sárga békát nem lehet.

Használd ezt.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Googlival sikerrel jártam -
Csepel mûvek

Szent Haba-kukk

mármint az elõbbit a c202-est /303 sztorno/

Szent Haba-kukk

azt írja az újság, hogy eztet (C303 volvo) mink gyártottuk itthon. <#wilting>

Szent Haba-kukk

Molnibalage
Most esett le, hogy megfeledkeztünk egy évfordulóról. Január 17-én volt 20 (!) éve, hogy megkezdõtött a Sivatagi Vihar.

Én úgy tudom, hogy volt. Sztem az R78-ra gondolsz, abból volt ilyen 100-as mennyiség, de az 7.65-ös volt.

[NST]Cifu
Az RK-59 egyáltalán rendszerben volt a néphadseregben? Amennyire én tudom, nagyon kis szériában (pár száz) készült csak a rendõrség és a belvédelmi erõk számára, és az is hamar le lett váltva az R61-el, majd késõbb a PA-63-al.

Én inkább RK-59-re gondolnék, hogy praktikus lehetett. PA-63 nagy, mondjuk amcsiknál az M9 még nagyobb, de náluk korábban meg SW Airweight .38-as volt. A ruszki ûrhajós puska rulzzz, TP-82 :-)

[NST]Cifu
Békeidõben most biztos nem visznek magukkal lõfegyvert.
Anno mintha PA-63 vagy valami hasonló lett volna rendszeresítve.

bazza
Üdv! Mostanában a tv-ben reklámoznak egy "Harci jármûvek" címû magazint, amihez makettet adnak ajándékba (asszem az elsõ számhoz Char B1) Megpróbáltam rákeresni, de számomra vicc, hogy nem találok semmilyen infót, honlapot. Esetleg itt tud errõl valaki valamit?

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

A magyar harcigép pilóták számára volt/van rendszeresítve önvédelmi pisztoly? Ha van, akkor békeidõben is viszik magukkal fel az égbe vagy csak háború idején ellenséges légtérben történõ bevetések alkalmával?

Molnibalage
Talán az F-4E-vel lehet egyenértékû.

A kinai J-8 II tipususú vadászrepülõgép melyik amerikai géppel van pariban F-16A , F/A-18 , F-4 Phantom II ? Mit tud ez a gép ( radar , fegyverzet , elektronika stb ) a wikipedia szerint 390 db-ot gyártottak belõle most abbol nemtudom mennyi " nyomottorrú " J-8 I és mennyi a Szu-15 kiallakitásu J-8 II ?
Molnibalage
Menekülõ célt ami full utánégetõn teper 20 km-rõl is látni égháttérben IR keresõvel. Esélye nincs elérni ezt egy R-73-nak. 10-20 km-rõl egy ET képes utolréni a célt megfelelõ paraméterek esetén.

Egyszóval ezt nem érem én se. Mégis mivel használnak ki ekkora kinematikai hatótávot? Remek hogy messze repül az R-27ET, de mondjuk a MiG-nek egyik érzékelõje se lát el ekkora távolságokra, sõt, a Szu-27-é is alig.

Hát ez megmagyarázza az ER-t, de a ET-t nem, mert az hõérzékelõs.

Amúgy ezt sosem értettem hogy minek kell nekik egy, az oroszok papírjai szerint akár 120 km-es hatótávolságú(tudom, valójában jó ha fele ennyire elrepül) hõkeresõfejes rakéta. Így se úgy se tudják neki mással meghatározni a célt, mint radarral. Tudtommal a hõpellengátor messze nem lát el még 60 km-re se. Tehát így is, úgy is radarral kell befogni a célt az indításhoz. Fõleg nem értem hogy a fantasztikus teljesítményû R-73as mellé minek kell egy másik hõkeresõ fejes légiharcrakéta, fõleg az R-27es jóval gyengébb manõverezõ képességeinek ismeretében.

Esetleg ilyen szinten nem volt megbízható az R-27R/ER félaktív radaros irányítórendszere, hogy hõkeresõfejes segéderõvel kellett megtámogatni?
Az egyetlen dolog, amire még gondolni tudok, az a hõkeresõfejes megoldásból következõ fire-and-forget képessége az R-27ET-nek.