Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jól megmondtad neki magadét?
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
99%, hogy még az is olcsóbb lett volna, ha az akkori kis gépekkel 50 kg-os bombákat dobálnak random Párizsra...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Amúgy az IS-2 toronypáncéljának a homlok részére vonatkozik ez a 0,95 és az amerikai tesztpáncélokhoz képest 0,95.
Abban 0,5-ben nagyon kevésnek tûnik, az nagyon rossz még öntvényhez képest is. Ha tele van zárvánnyal akkor lehetséges. Illetve akkor lehet annyi, ha valami ötvözetlen öntvény. Azért olyat csak nem alkalmaznak harckocsi páncélzatként.
Az IS-2-eseknek más gond volt a páncélzatával. Olvastam, hogy elõfordult a test homlokpáncéljának a pattogzódása. Gondolom a nem megfelelõ hõkezeléstõl. Mondjuk sokat nem hiszem, hogy számított. Még így se valószínû hogy bármi is át tudta volna ütni.
A német harckocsik tornyai nem öntéssel készültek, csak egyes részeit öntötték. Általában a lövegpajzsot. Maga a torony hegerelt acél volt, amit összehegesztettek a kívánt formára. A németek nagy méretû alkatrészekk öntésében valóban nagy hátrányban voltak az oroszokhoz képest. A háború végi szovjet tankok tornyait egy maximum két darabban öntötték ki. Ez sokkal jobb megoldás, mint a németeké. A németek esetében az acélt hengerelni kell, azután meg hegeszteni. Az öntés ehhez képest sokkal termelékenyebb és egyszerûbb.
Az öntött acél viszont kisebb páncélvédelmet nyújt, mint ugyanolyan vastag hengerelt acél. Kb olyan 0,95 körüli szorzóval lehet számolni.
A német acél 1943 végéig valamivel jobb minõségû lehetett mint a szovjet. Az IS-2 122 mm-es ágyúja kisebb távolságból ütötte át a korai Párducokat, mint azt az oroszok gondolták. Valószínûleg, mert jobb volt a német acél, mint az orosz tesztpáncélok. Ahogy fogytak az ötvözõk úgy romlott a német páncél minõsége. A Királytigris páncélzata már gyengébb minõségû volt, mint az IS-2-esé. (Bár a vastagsága többnyire megvédte.)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Ez milyen német fegyver,miként mozgatták,milyen paraméterekkel rendelkezett?
Hitler és Albert Speer (építész) tekintette meg együtt a Nazi Hunters 6-ik részében

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
A tigris tornya valójában egy 80mm vastag acéllap patkóalakra hajlítva.
A Párduc tornya szintén hegesztett,csapolt acéllapokból áll össze.
A blende lehet öntött mindkettõnél.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Mintha afelé ment volna hogy azokat a tornyokat is öntötték.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Párducok a gyárban
Az öntést is rohadtul el lehet baltázni...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Tudod T34 (+klónok) + Sherman (+klónok) = 100.000+ db...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Szóval érted,hogy, hogy értem😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Kohaszattal kapcsolatban: a Krasznoje Szormovo jobb minosegu acelt gyartott, mint a Krupp? Erre tud valaki linket adni?
PrasCo: "a szovjet kohászati technológia brutális fölénye és a további technológiai újítások (fedettívû hegesztés, egy részbõl kiöntött torony stb.)"
A Tiger 1 tornyat tudod hogyan ontottek ki? A fejlett technologiaba meg belevehetjuk szerintem meg, hogy milyen futomuve volt pl a Tiger 1-nek, a valtorendszert, az automata tuzolto berendezest a motorterben, vagy a Zeiss optikat. Megbizhatosag: elegtelen szervizlehetosegek mellett, folyamatos alkatreszhianyban azert nem nehez hibat produkalni.
Szamveber Norbert konyveit olvasva eleg sok beszamoloval talalkozhatunk. Nem emlekszem olyasmire, hogy tamadasnal mindig, minden nap egybol lerobbant volna a szakasz fele, vagy hasonlok.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
www.smart-bus.hu
És ugye a mai napig Rheinmetall!😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Szent Haba-kukk
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Még a kohászat is necces de, hogy a német fegyverek lettek volna a legerõsebbek... juj.
Melyik törikönyvben írták ezt?
Itt arra gondoltam ,hogy Wert Henrik is 6 hetet jósolt arra a háborúra , bár én töribõl úgy tanultam ,hogy a német kohászat volt a legfejlettebb ( legtisztább acél) és a német fegyverek voltak a legerõsebbek a háborúban. Persze lehet ,hogy nem igaz sajnos ma már nagyon szétszórt a történelem is minden könyvben más van, én úgy gondolom ,hogy a gond ott inkább az utánpótlás hiányából fakadt és a hatalmas távolságokból.
"Akármelyik orosz fegyvert veszem kézbe, az mind durva formájú, és alig áll néhány alkat¬részbõl, az se finoman csiszolt, szellemes szerkezet, hanem egyszerû és törhetetlen. Nem kell mûmester hozzá, nem kell a szétszedést és összerakást hónapokig tanítani, mert a legegyszerûbb ember is azonnal megérti, el sem ronthatja, s amellett pompásan mûködik. Nézzük az önmûködõ puskát, géppisztolyt, nehézpuskát, aknavetõt, sztálinorgonát, mind kitûnõ hatású, remek fegyver."
Alighanem ott hibádzik a gondolatmeneted, hogy - jól gondolom? - véleményed szerint a "fejlettebb fegyver" a pontosabb illesztés, a Krupp-acél meg a Zeiss-optika. Csak éppen nem ezek nyerik meg a háborút, hanem az, hogy a PPSh sátorvasába kesztyûben is befér az ujjad, hogy a T-34-esre a legutolsó kolhozszökevényt is ki tudtad képezni, egy rohamnál nem rohadt le a szakasz fele a váltómû miatt, negyvenezrével dõlhettek kifelé a gyárból, nem csupán a kapacitás, de a korrekt (költség)optimálás és gyártástechnológia miatt is, nem beszélve arról az apróságról, hogy a Párducig valószínûleg a legkorszerûbb "MBT" volt. Vagy ott a KV-1. Azt sem a "fejlett német technika" nyomta le, hanem a német alegységek kiképzési és vezetési fölénye, ami viszont megint teljesen más kérdés. A "fejlettebb német fegyvereket" jellemzi a szovjet kohászati technológia brutális fölénye és a további technológiai újítások (fedettívû hegesztés, egy részbõl kiöntött torony stb.), mondom mindezt úgy, hogy én is a "német technika" bûvkörében élek.
Vagy valami ilyesmire utalsz a "nem voltak tisztában az orosz fegyverkezés fejlõdésével."-lel is? Mert azt még értem, akkor viszont ellentmondasz önmagadnak.
Természetesen most azokról a területekrõl beszélek, ami a Don-kanyarban dominált, tehát ne keverjük ide pl. a Wasserfallt meg Volksjägert.
"...nem a magyar katonával van a baj, hanem a vezetéssel és az irányítással(minisztérium), akkor is, ma is."
Annak a megtárgyalása lenne érdekes, hogy "cui prodest"? Persze nem itt, mert ez hadiTECHNIKA...
Elõször is: "mint megfelelõ felszerelés és ruházat nélkül kiküldeni a magyar katonákat az orosz télbe"
Ebbõl könnyen érthetõ ,hogy nem a katona küldi ki magát a háborúba.
Másodszor:
"német fegyverzet is gyakorlatban elégtelen volt, mint minõség, mind mennyiséget tekintve"
A német fegyverek fejlettebbek voltak mint az oroszoké a minõségük is kiváló volt,mennyiségileg gondba voltak , csak ti ott mondtok hülyeséget ,hogy a háborúban a támadást nyárra készítették tavasszal indult volna , csak csúszott az Afrikai hadjárat miatt ha jól emlékszem , szóval nem télen akartak volna oda menni és ha jól tudom nem is télen indulnak el csak elhúzódtak a dolgok.
Téli öltözékben küldeni nyáron katonát meg hülyeség lett volna tényleg és gyors gyõzelemre számítottak mert nem voltak tisztában az orosz fegyverkezés fejlõdésével.
Más.
Líbia.
Itt meg mintha lekapnának valamit. Lehet hogy a képeken látott 24-est?:
Ez mondjuk tuti hogy az:
Azt, hogy a Don körüli harcokban meg mi történt, szerintem olvass utána, mielõtt belepuffogsz a világba ilyen világmegváltó okosságokat. Egyébként továbbra sem kell, hogy túlértékeljelek, mint embert, ezt legalább bebizonyítottad.
Bár, hogy mennyivel tud többet, mint pl.: a Centauro B1?... Mindenesetre a Piranha szekere jól megy, mindenféle finomságot rápakoltak már. Érdekes, hogy a koncepcióban 5 tengelyen volt a pácélvadász verzió, itt már csak 4? Nemrég hasonló elgondolása a Honvédelmi Minisztériumnak is volt. Ki is lett írva a pályázat, aztán el is tûnt gyorsan😊 Az ABV jármûre meg 20-ad annyi összeget juttattak, bár ott legalább lezárult a pályázat.
Külföldi missziók jármûveivel kapcsolatban nem tudom mekkora a csúsztatás: "a tálibok félnek a harckocsiktól, ezért több Chel. 2 küldenek_ hír"
ettõl is félnének szerintem, bár pl.: az RPG-29 ezekben nagyobb kárt tud tenni.
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
karosszéktábornok.blog.hu
Mondjuk jobb minõségben is létezik.... pl.:
http://www.youtube.com/watch?v=FZZWbZJPQL4&feature=related
akit pedig a kiszállás is érdekel:
http://www.youtube.com/watch?v=42AxZsNsO9k&feature=related
De sok minden más durva dolgot is csinálnak napi szinten a chinook pilotak.