95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
fonak #62169 Nem értek hozzá, de az orosz gyártók jó pár pisztolytípussal jöttek elő az elmúlt 20-25 évben PJa (Gracs), GS-18, SzR-1 Vektor, modernizált Marakov változatok stb. de egyik sem tűnik túl sikeresnek annyiban, hogy az orosz szerveken kívül senkinek sem kellettek. Sőt az orosz sereg és belügy is több típust kezdett el rendszeresíteni párhuzamosan, úgy tűnik egyiket sem túl nagy számban (gondolom pénzhiány is közrejátszott), de láthatólag eldönteni sem tudták, hogy melyik mellé tegyék le a garast, vagy pár évenként meggondolták magukat (gondolom mondjuk azért, mert változott a vezetés és más lett a "kedvenc"?) -
Érdekes, hogy van pl. orosz GS-18, ami igen magas színvonalú fegyver és egyáltalán felmerül a Glock :) -
Azért ez így nagyon kevés információ. Egyfelől a kérdés az, hogy a forgalmazó ajánlotta-e az árakat. Ha igen, akkor klasszikus eset. A forgalmazó benyújt egy ajánlatott brutális áron, amiből X százalék vándorol majd azok zsebébe, akik az állami pénzekről döntenek. Magyarul korrupció.
A másik változó az, hogy mi is tartozik az árba. Ha csak a fegyverek, akkor durván túlszámlázták magukat. Ha viszont benne vannak különféle szerelékek is (cseretárak, hangtompító, lézercélzó/fegyverlámpa, stb.)... akkor is persze, de azért már némileg érthetőbb, hogy nem csak egy pisztolyról beszélünk... -
Gondolom meghírdettek egy tendert, a Colt meg benevezte az M60-ast, mert nem volt a tenderkiírásban olyan kitétel, amely kizárta volna... -
MOSCOW, October 21 (RIA Novosti) – Russian Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin said Monday that Austrian-manufactured Glock pistols ordered by the Defense Ministry were clearly overpriced and said that Russia should rely on domestically produced small arms.
The Defense Ministry’s procurement agency posted a public notice in October on its website saying it was willing to pay suppliers up 210,000 rubles ($6,600) for Glock 17 handguns and 191,000 rubles for Glock 26 models.
The sums offered by the defense ministry are more than 10 times the prices recommended by the manufacturer itself. -
JanáJ #62164 Az M60 hogy jöhet szóba? Már az amik is kidobták, akkor ők miért raknák rendszerbe? -
JYeti #62163 A dánok tesztelik a HK121-et és az M60-at a korábbi MG3 leváltására. Kicsit bulkynak tűnik ez az M60.
Y -
Az lenne a YMA 95-1-600, amit elsőnek linkeltem, csak img makró nem szereti a kínai karaktereket:)
-
Drazse23 #62161 Köszi!
Elég változatos a felhozatal.
Nem tudod esetleg, hogy az általam linkelt oldalon látható optika milyen típusú? -
YMA 95-1-600, Type 75-ön alap
Type JJJ (egy az egyben PSZO-klón)
GHH-S946, GHH-S124, GHH-S185
Henan Kingopt SF6-25x56mm 007
Cixi Gangfa 0603-1001
Fuzhou Denovo Task3-9x40
Leison Global NV-16
[URL=http://www.chinesedefence.com/forums/military-photos-multimedia/1755-new-optical-targeting-system-type-95-assault-rifle.html]és van nekik is saját fejlesztésű "Targeting System". Hogy ez tud-é annyit, mint a OICW comuterizált irányzékai, azt nem tudom.[/URL]
Wonders Industrial Incorporation -
Freeda Krueger #62159 Ezért írtam hogy majdnem :) -
De, 1996 táján állt le az utolsó jenki F-111F és G.
-
fonak #62157 10 éve már rég kivonták az F-111F-et, nem? -
Freeda Krueger #62156 Pedig elég régi kép,majdnem 10 éves,de örülök ha tudok újat mutatni. -
Ez számomra új. Ráadásul a gép száma alapján ez egy F-111F. -
Freeda Krueger #62154
erre gondoltam,ilyesmire hogy ez a szín azonos e az F-15E színével. -
Jenki F-111-en emlékeim szerint soha nem volt szürke festés. Az ausztrál gépeken volt a \'90-es évek második (?) felétől. A jenki F-111 gépek tudtommal mindig terepszínűek voltak az F-111B-t leszámítva és az EF-111B-t, ami nem a taktikai légierőhöz tartozott. -
Freeda Krueger #62152 Az F-15E sötétszürke színét milyen más típusokon "tesztelték"?Teljesen azonos a szín az F-111 szürkéjével?
A-7 Corsair típuson már láttam,de hátha más típuson is van. -
Drazse23 #62151 Nem tudja valaki, hogy a kína gépkarabélyokon milyen típusú 4x optikát használnak?
A pontos típusára lennék kiváncsi! (pl. ACOG, PSO-1, M145)
Itt egy kép róla. (A lap vége felé.)
Aki esezleg még ismer más kínai katonai (nem nyugati optikák kínai másolata airsoft célra) optikákat szívesen fogadok pár típust vagy linket. A nyugati és orosz optikák jól ismeretek, de a világ másik felén szintén fejlesztenek. -
JanáJ #62150 Szánalom ez a kép.
Boci ruha, rába zsák és -gondolom saját pénzen vett - WL ECWCS kabát.
Egy elit(ebb) egységnél. Lefele mindig van, remélem a dragut meg a lőszert nem ő vette, hogy legyen mivel lőni. -
Brazília max. India mellé felszállhat a T-50 vonatra, de aligha döntenek így, ugyanis lényegi technológiákhoz aligha fognak hozzáférni (hajtómű, radar, fedélzeti elektronika). Azt vagy megvásárolják az oroszoktól, vagy pedig saját maguk fejlesztik ki. E kettő hibridje zajlik ugye India esetében... -
Modification of the PG-7 projectile to remove the self-destruct mechanism
-
Oroszország Mi-35-ös helikoptereket szállít ki Brazíliának a 2008-ban kötött szerződés értelmében -
Új piac a Szuhojnak: megveszi-e Brazília a T-50-et? -
fonak #62145 Ettől függetlenül a jenkik hozzájutottak több ruszki robbanófejhez, az biztos (Project Azorian, de feltehetően a K-219 roncsából is kiemeltek pár rakétát, ugyanis amikor egy orosz kutatóhajó megnézte a roncsot, azt találták, hogy indítócsövek teteje nyitva van, és eltűnt pár rakéta :)) -
Nem is kerestem, mert nem tudok oroszul, anélül meg elég necces. A Cifu által leírt dolgok miatt nincs is igazán értelme. Van ami nem változik. -
Amikor az új atomfegyverkezési versenyről írtam az SG-re, hülyére kerestem a netet ilyesmikért, ám nincs normális információ. Titok, nem titok, számtalan videót, leírást találni, ahol a volt szovjet mérnökök teljesítményét méltányolják, sőt, meg is szólaltatják őket, ám a részletekről olyan kuss van, hogy csak na. Még a szabadesésű légibombáknál is csak az üres burkolatról vannak képek. Semmi, de semmi információ nincs róla... -
Szovjet/orosz ICBM robbanófejeiről, vagy simán fissziós/fúziós bombákról részletes leírást találtál már valahol? [apró]Vagy akár egy normálisabb metszeti képet[/apró]
Állítólag az atomtitok ma már nem titok, de pl az R36M2, vagy RS24. vagy bármelyik régebbi modellről használható infót még orosz nyelven se tudtam leszedni sehonnan.
-
Összefoglaló oldala a 13 részes sorozatnak. -
Az Atomkorszak sorozatot három meglevő részét többször linkeltem már.
A durva az, hogy mit találtam meg ma.
A teljes dokufilm sorozat mintha összes vágatlan interjúja vagy csak a téma kapcsán hosszabb anyag fent lenne. Na, ezt nem hittem volna. Az összes főbb megszólalóval találtam fent anyagot, nem csak a NATO oldaon, az oroszokkal készült beszélgetések is fent vannak.
Nuclear stragegy, intercontinental ballistic missile és strategic defense initative kereső szavakkal gyak. mind megtalálható. -
-
JanáJ #62138 Keverem, az egyenruhák infra "ellen" védenek úgy ahogy, mert "elnyelik".
link -
Igen, van. Van fent a YT-n olyan hőmkamerás felvétel, ahol egy svéd (?) mesterlövész nem látszik a kamerán. Persze figyelembe kell venni a távolság és felbontás kérdését is. -
JanáJ #62136 öööö, de. De a hsz.-om 90%-a stimmelt, onnan meg felfelé kerekítünk.
-
A GK-ban nem Irakban meneteltek Hummerben? (én egy filmre gondolok) -
JanáJ #62134 A modern egyenruhákat valamivel kezelik hogy csökkentse a hőkibocsájtást. Gondolom ettől belerohadnak a bakák. De a generation killben simán takaró alá bújtak az afgánok. :-) -
Létezik olyan ruházata, vagy köpenye a felderítőknek/mesterlövészeknek, ami hőkamerák számára nehezebben láthatóbbá teszi őket?
Ki lehet cselezni ezt a technológiát egyáltalán?
-
Felajánlják, és aztán mi lesz? Hiába kapsz ingyen egy McLaren F1-est, ha nincs pénzed tankolni, vagy az éves fizetésedet elviszi egy gumiszett. Ugyanerről van szó itt is. Megkapod ingyen a Mardereket, utána azokat üzemeltetni, karbantartani, tankolni kell, lőszerkészletet biztosítani (lévén nekünk nincs például hozzá lőszerünk). Ez pedig mind pénz. Nem kevés pénz.
Itthon a BMP-1-est is kivonták, mondván, hogy "nehéz". Szerinted kapálództak volna a több, mint kétszer olyan nehéz Marderek után? -
JanáJ #62131 A BMP-1 üzemeltetésére nem volt pénz. Akkor ezt miből állítjuk hadrendbe? -
Kurfürst #62130 Ajánlgatják ők szerintem, de pl. a levedlett Leó 2-k se kellettek szinte senkinek. Max. a lengyeleknek volt annyi eszük hogy vigyék...