Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Japánok mindig is ügyesek voltak és gyorsak a közel harcban. Ez a lassított videó is megmutatja hogy a mai Szamurájok is hihetetlen gyorsak. Jó szórakozást.

http://www.videotube.hu/120444_szuper-szamuraj.html
Most egy kicsit elvonatkoztatva 911 tõl és minden egyébtõl.

Oszama egy terrorista szervezet vezetõje volt. Szerintem senki sem gondolhatja komolyan, hogy egy ilyen kaliberû ember szép békésen, fegyverek és testõrök nélkül éli világát és bonsait nevel egy kis vidéki házban.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Effe88
ok
értem

Molnibalage
Atyaisten, még egy konteós. Nem igaz, hogy már minden kõ alatt van egy. Esküszöm, ez a XXI. század szellemi drogja. Mint 1000 éve a vallás...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Effe88
nem tom melyik hozzátartozója halt meg de többe embert megöltek az akcióban
amúgy szerintem elmegyünk egymás mellett te lehiszed ezeket az oszamás rémtetteket amiket õ követett el(wtc ugyebár) én meg nem😊
és a legszebb sose derül majd ki az igazság.....

Molnibalage
Család? Melyik hozzátartozója halt meg Oszamának...?

Az általa szervezett merényletekben hányan haltak meg? Az hány család...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Effe88
na hát nagyon profinak kell lenni egy szerintem civil ártalmatlan család lemészárlásához....
de ez csak az én véleményem az osamás témához
no offens😊

Szeretnék én olyan béna lenni mint az akcióban résztvevõk. :-)
qtab986
Miért, a férfinak lesz családja, gyereke? Vagy van? Ha igen, akkor jobb, hogy a gyerek apuka nélkül marad, a felesége meg özvegy lett?
IMHO a háborúba férfiak menjenek és ne nõk. Ha már nagyon háborúzni kell. Egy nõ egyedül is vállalhat gyereket, elmegy egy spermabankba és még szexuális kapcsolat se kell egy férfival. Gyereket szülni csak nõ tud.

Én is tisztelem és hódolok a nõi nemnek, de valahogy ezt a "férfisoviniszta" nézetet nem osztom.
Számtalan biológiai bizonyítéka van, hogy az evolúció nem akart olyan nõket, akik veszélyes tevékenységet folytatnak. A magyar amúgy is egy fogyó nemzet. Egy nõ akkor se válasszon veszélyes foglalkozást, ha arra fizikailag és pszichésen alkalmas.

Molnibalage
Nagy szavak az indexnél egy olyan országtól, ahol lassan egy kurva helikoptert sem tudunk a magasba emelni...

Szokásos indexes szemét, a magyar web legalja.

Scottt
A feladatot végrehajtották,saját oldalról 0 veszteség volt.Szerintem ez éppen, hogy jól sikerült akció..

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Imádom az index híreit. Hülye nethuszárok ezek is. :-S
Ott a pont. '98-ban a halasztását jelentették be, nem a szerzõdéskötést.
Animefox
Lehet egy kérdésem? És pedig hogy van olyan forgótáras revolver amiben gázelvezetés van és az húzza fel a kakast?

[NST]Cifu
A BTR-80 váltás kapcsán került elõ többek között, de annak a feladatkörét nem képes átvenni, legalábbis amit most lehet tudni róla.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

vagy btr 80 -naa, este van már..

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

jármûcsalád;
érdekes, akkor ilyesmivel váltanák le a bmp-ket is?

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Szerencsére (?) egyiküknek sem volt családja.
[NST]Cifu
A Saab AB él és virul, részvénytársaság, a legfõbb részvényese az Investor AB, a Wallenberg család befektetési cége, õket a BAe követi a részvények arányában.

[NST]Cifu
Miért, a férfinak lesz családja, gyereke? Vagy van? Ha igen, akkor jobb, hogy a gyerek apuka nélkül marad, a felesége meg özvegy lett?

Én is tisztelem és hódolok a nõi nemnek, de valahogy ezt a "férfisoviniszta" nézetet nem osztom. Tudta mit vállal, nem kényszerítette rá senki. Ha a feladat végrehajtásához szükséges fizikai és lelki állóképessége, illetve a szakmai felkészültsége megvolt, akkor õ is csak egy katona.

[NST]Cifu

Nem tudjuk tartani a NATO belépésért tett ígéreteket, ezért a kormány a missziózással akar jópontokat szerezni a NATO/USA-nál, hogy ne csapjanak ki.
PSG 1
Nem a British Aerospace..?
Nem hinnem hogy eheznek.. 😊

\"one shot one kill..\"

qtab986
nem is értem mit keresünk még mindig ott
Jó pontokat gyûjtünk és tõkét kovácsolunk vérbõl.

Effe88
szomorú😞
R.I.P
nem is értem mit keresünk még mindig ott:S:S

qtab986
Az egyik egy 24 éves nõ, ha jól sejtem. Õ se lesz már anya, nem lesz családja. Ilyen helyere nem szabadna nõket engedni.

http://hvg.hu/itthon/20110513_raba_tobbmilliardos_honvedelmi_megrendele

Adalék, hogy pár napja a Honvédelmi miniszter a Rábánál valami kutató fejlesztõ központot adott át, de az újságírók, csaka telep 1/5 ét nézhették, meg mert a többi részen titkos fejlesztések folynak. Gondolom, akkor ez lesz az. Az egyik tõzsdés oldalon egyéb ügyben kérdezték a Rába vezért a titkos fejlesztésrõl azt mondta, hogy nem idén kezdték, hanem 2-3 éve dolgoznak rajta!

Hadiiparunk is lesz 😊 Exporttal?

MÁS:

Titkos magyar páncéljármû-fejlesztés

A legnagyobb titokban - bár pályázati pénzek segítségével - készülhet el a Komondor, vagyis az elsõ magyar atom-, biológiai- és vegyi felderítõ terepjáró. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 150 milliós támogatásával folyik a különleges gépjármû megalkotása a Gamma Mûszaki Zrt. és a Respirátor Zrt. együttmûködésében.

http://www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=53489&database_id=382833&forum_forbidden=0&no_results_total=13&lstresults=1

Részvét!

már az 1996 os top gun omban benne volt..

Egy újabb változat a bin Laden elleni akcióról.
Molnibalage
Nem. Nagyon nem... 2001 szeptember 10-én volt a Gripen bejelentés. A 97-es kecsói repnap volt a NATO Expressz repnap. Ezen és a '98-as (?) repnapon volt az iszonyatos tolongás, hogy eladjanak valamit.

Mondjuk elõtte már ment a marketing és a katonák is tesztelték, hogy le tudják tenni a döntés elõtt az asztalra a javaslatukat. Tehát elõzõ évben már bõszen reklámozta magát a Saab a Top Gun-ban.
Errõl jut eszembe, a Saab repülõgépgyár most kinek a tulajdonában van? Az autógyár épp most döglik meg, már fizetésképtelen, de mi van a repülõs részleggel?
Orbán Piktor az egyik kecskeméti repülõnapon jelentette be, hogy egy csudajó szerzõdés keretében az állam Gripeneket lízingel vagy vesz. Ez pedig emlékeim szerint a '98-as repülõnap volt.
Molnibalage
14.

Azért az durva hogy önjelölt szakértõséged dacára még mindig nem sikerült megtanulnod, hogy a Gripen az egy 'P' és nem kettõ. Mióta is vannak a magyar köztudatban a Gripenek, tizenkét éve?

Molnibalage
Rendszeresítenek mást. Pakiesztán JF-17-het, India Szu-30MKI-t + MMRCA gépet, Kína J-11 fejlesztést és majd J-20 + tegnapi Cifu poszt. Japánban lesz F-4J típusváltás, de a földrengés miatt késõbb. F-35-öt lényegében az összes nyugati szövetséges megkapja. Az arab országok most vettek EF-et, F-16-ot vagy fognak venni valamit. Brazíliában is van tender.

Kisebb országok beszerzései nem kerülnek címlapra, de õk is alkotnak. Thaiföld vett Gripent és AEW&C gépet. F-16A sehol nem repül már tudtommal. Minden üzemeltetõ gépe vagy MLU gépet csinált belõle valamilyen módon vagy újabbat vett. A tajvani OCU gépek is ilyenek, a pakisztáni gépek voltak egyedül a régiek. Nem tudom, hogy az új beszerzéssel párhuzamosan volt -e korszerûsítés vagy sem.

Molnibalage
Nem állandó sebességû a pálya. Ez a lényge. Egyébként szinte egyis sem az, mert majdnem minden pályánál van preigeum és apogeum.

Az ûrben meg mit számít? Gyakorlatilag nincs légellenállás 400 km felett. Ott is olyan gyenge, hogy évekig tart, amíg lefékez egy objektumot annyira, hogy magasságot vesszen, de erõs naptevékenység kell hozzá.

Punkerwork
te az ilyeneket hol olvasod? 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

egyszerübb lett volna rákeresnem, belinkelnem... http://en.wikipedia.org/wiki/Iridium_satellite

Mire nagyjából összehozták csõdbe mentek, az ötlet jó volt, csak a GSM/CDMA rendszerek irgalmatlan sebességgel kiépültek kvázi mindenhol. 2001ben egy befektetõtársaság újjá élesztette, de õk is vegetálnak, DOD biztos fizet nekik vmi röhelyes összeget, hogy legyen +1 csatornája hang/adatkommunikációra.

Boconadi
ha most így az ábrán levõ képet nézem, a föld átmérõjéhez képest, 6 óra alatt 3-3 és félszeres föld átmérõ távolságot kell megtenni? Legyen mondjuk 45-50.000km Az nem kurva nagy sebesség egy kicsit? És akkor még a pályagörbületbõl adódó plusz távolságot nem is néztük.

Vagy csak én furcsálom ezt?!
A világ országainak légierejével mi lesz , mert nem nagyon látom hogy tömegével rendszeresitenének akár F-16C Blok 60-okat , Rafale-t , Grippent stb ? 2030-ban is Mig-21-esek fognak repkedni , vagy lestrapált Mig-29-esek , F-16A-k az 1980-as évekbõl ? Vagy annyira el vannak adosodva a világ országai hogy senkinek nem kell vadi új fegyver . Mert még az se nagyon látszik hogy tuningolnák a " trabantot " ! Lesz egy háború két ország között és egyik oldalon lesz pl 10 Grippen másik oldalon meg 12 Su-35 és ez lesz a nagy légiháború 50%-os hadrafohatoság mellet ? Vissza fogunk térni a gyalogsági háborúhoz mert szárazföldi hadseregeknél is még rentgeteg a T-55 , T-62 , T-72 , M-48 , M-60 stb amik lassan elrosdásodnak ?
Molnibalage
Mármint ami nem geostac.

Molnibalage
A geostac csak adott pályamagasságon létezhet, mert attól függ a keringési idõ, aminek szinrkonban kell lenni a Föld forgásával.

A legjobb lefedettség idõben olyan mûholddal érhetõ el, ami 11 órát van az egyik félteke felett, és 1 órát a másikon. Ez a pálya a Molnyija pálya.

Molnibalage
Jó vastag cég ez az Irridium. Mibõl élnek meg? Kinek kell ma mûholdas telefon olyan nagy számban, hogy megéri 77 db mûholdat felküédeni? Milyen egyéb célokra kell? Milyen átvitellel bír? Tisztán civil alkalmazáshozkoz?

Köszi. A geostacionárius holdak csak ilyen magasan elképzelhetõek? Max egy India/Pakisztán vonalon lehetne értelme. Vagy egy Taiwan/Kína esetben. De ugye elõbbi nem vízi határ, a másik meg túl kis távolságra van egymástól. Ezért is volt elméleti a kérdés.