Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Ez erõsen csalóka kép. Azt sugalja, hogy a drágább felszereléssel a katona túlélési esélyei megnõnek. Csakhogy az, hogy Vietnamban például kevesebb halott jusson egy sérültre, mint a II.Vh-ban az is kellett, hogy például megjelenjen a helikopteres sebesültkimentés. A jelenlegi hadszíntereken ez csak tovább javult.

Természetesen a túlélési esélyt növeli például a hatékonyabb ballisztikai védelem, de azt is érdemes megnézni, hogy hatékonyságban mi a helyzet, és milyen konfliktusokról beszélünk. Vagy például mennyibe került a katona kiképzése...

Szó se róla, egyértelmû, hogy egy mai katona harcértéke többszöröse egy II.vh-s szinten lévõnek (márpedig például egy Afgán milicista kb. ezen a szinten mozog), ám itt akkor már gazdaságossági kérdések is felmerülhetnek. Például megéri-e a 17 500 $-os felszerelésében, napi 1 000 dollárba kerülõ katonával kergetni az 50 $-os AK-47-essel harcoló, melaszért és vízért harcoló milicistát...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

veszelka

[NST]Cifu
Igen, ahogy ilyen álcafestést sem látsz hadgyakorlatokon, illetve "éles" harckocsikon. Anno mikor beraktam a Pekingi díszszemlérõl képeket, akkor is megjegyeztem, hogy az "álcafestések" látványorgia célját szolgálják, nem harcáaszatiakat.

Ha elbújni szeretnél az ellenfél elõl, akkor kerülöd az ilyen feltûnõ megoldásokat. 😊

A Full Spectrum Warriornak is kijött a civil változata,ráadásul egy cheattel át lehetett alakitani (aki akarta)eredetivé.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

A görgõk szélének fehérre festése parádés célokat szolgál,vagy valamilyen természetes formát szimulál?😊

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

jó lenne játszható pc változat 😄 amit nekünk adnak😄

Szimulátor.

Cry Engine 3-al.

<#email>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Marha szép tankok😮

[NST]Cifu

Ka-52

Type-98

Type-99

Molnibalage
Légvédelmisek hazai fellegvára.

Aza ausairpower oldalon sok anyag van Sz-300-ról minden téren.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha mondjuk egy S-300 vagy S-400 légvédelmi egység ellövi a rakétáit akkor milyen eszközökkel és mennyi idõ alatt tudják megoldani az újratöltést,hogy újra lõ pozícióba tudjon állni.
Elõre is köszönöm a válaszokat.

\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

Nekem az olcsó csapból elõhívható folyékony is.Célnak tökéletesen megfelel😊

A hk-k - még a 72 is - ennél azé' többre képesek, különösen támadásban. Egy kürasszi kategóriájú lepkesúlyú versenyzõnek esélye sincs a nyílt placcon, mindamellett, hogy az ilyenek - rendszerint - nem rendelkeznek stabilizátorral sem.
Persze lehet támadni hk - és egyéb támogatás - nélkül is, az eredmények ismertek.

Szakami szempontok meg régóta nem játszanak szerepet a haderõt érintõ döntésekben (tisztelet persze a kevés kivételnek).

Ha a 72-re költenek azt rögtön megtámadják, hogy má' megint az ócskavas komcsi hulladékra költik az adófizetõk pénzét, fújj, le vele, monnyon le...

Viszont a kürasszi, na azt simán lehet úgy tálalni, hogy "meeeeekkora fejlesztés mán!".

"A Magyar Honvédség kivonja a - kommunista érából még megmaradt - elavult és megbízhatatlan, orosz gyártmányú, páncéltörõ rakétáit.
Helyettük, már használt, de kifogástalanul mûködõképes, a magya katonai igényeknek teljesen megfelelõ, nyugati harcjármûveket szerez be az ország a szomszédos Ausztriából."

Képek, pár tábi "szakértõi" nyilatkozata, aktuális kormány méltatása, bizakodó arccal fényes jövõbe tekintés, hogy lám megtettük (megint 😊) az elsõ lépéseket a modern hadsereg felé, de még sok munka van...

No, mond, hogy ez elképzelhetetlen kicsiny országunkban. 😊

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Molnibalage
Nekem mindig a szlovénb T-55 modernizáció az, ami a lelki szemeim elõtt lebeg.

Ha ez ilyen szépen modernizálható, akkor a T-72 vajh miért ne lenne?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
Cifu, nem má'... Hát hogy lenne azonos a 72 és a kürasszi feladatköre?
Vagy hogy érted ezt? A 72 mint kimondottan csak páncélvadász és nem hk?
Vagy a kürasszi mint hk áttöri az ellenséges vonalakat? Vagy hogy?

Mi lenne mindkettõ feladatköre a Hátvédségben (ellopom tõled ezt a jól hangzó megnevezést engedelmeddel 😄)? Az ellenséges harckocsik leküzdése. Tökmindegy, hogy harckocsi vagy páncélvadász a besorolása. Ezt értem az alatt, hogy ugyanaz lenne a feladatköre nálunk.

Csakhogy, 72-t biztosan nem veszünk többet, se D-20-at, se 55-ös alvázat, mer mocskoskommunista, meg persze nagy értelme se lenne. Nem utolsó sorban pénz sincs.

T-72-õnk van még pár darab. Alkatrészt meg lehetne venni a Lengyelektõl, Csehektõl is... Hejj, ha a Visegrádi Négyes tényleg együtt akarna mûködni...

A kürasszit viszont valószínûleg - értékének megfelelõen - ócskavasárban adják... Lõszert úgyse veszünk hozzá többet mint ami a bemutatókhoz szükséges, meg persze alkatrészt se.
Vó't is "fejlesztés", meg nem is került pénzbe... 😊

És elõreléptünk bármiben is? Na neeee... 😊
Én személy szerint azt mondom, hogy akkor már inkább T-72-esekre költsenek.

Molnibalage
Nekem a szilárd, hegyes éles és fémes is tökéletsen megfelelne.

Cifu, nem má'... Hát hogy lenne azonos a 72 és a kürasszi feladatköre?
Vagy hogy érted ezt? A 72 mint kimondottan csak páncélvadász és nem hk?
Vagy a kürasszi mint hk áttöri az ellenséges vonalakat? Vagy hogy?

Hk ellen a 72 nyilván jobb (báááár, ha a kürassziba valamilyen nem_túl_elavult éccakai irányzék van szerelve akkor ez naplemente után egyenlítõdhet valamelyest)a kürasszi viszont (elméletileg)olcsóbb, egyszerûbb, stb.

Csakhogy, 72-t biztosan nem veszünk többet, se D-20-at, se 55-ös alvázat, mer mocskoskommunista, meg persze nagy értelme se lenne. Nem utolsó sorban pénz sincs.

A kürasszit viszont valószínûleg - értékének megfelelõen - ócskavasárban adják... Lõszert úgyse veszünk hozzá többet mint ami a bemutatókhoz szükséges, meg persze alkatrészt se.
Vó't is "fejlesztés", meg nem is került pénzbe... 😊

De azé' én is remélem, hogy csak elméleti a dolog és nem veszünk kürasszit, max a két ország múzeumai cserélgessenek egymásközt ilyesmit.

Most kellene elõvenni, és a fejét valami szilárd és dudoroshoz ütögetni annak, aki elsegélyezte a 72-eseinket...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Molnibalage
Mármint csak a vézérkart.

A bringás & zsidós viccet ismerem. 😊

A honvédséget miért?(biciklisták szindróma)

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
Mi lennem, ha egyszer a honvédséget és a politikai vezérkart vonná ki valaki? 😊

[NST]Cifu
Ne a 72-höz hasonlítsd, a kürasszi nam hk, inkább páncélvadásznak mondanám.

A feladatkör kb. azonos. Ha reálisan gondolkozunk, akkor a T-72-esek üzemeltetése inkább lenne logikus, hiszen jól ismeri már a Honvédség, van belõle raktáron és kellõen széles körben elérhetõ hozzá minden (pótalkatrészektõl kezdve a lõszerig). Az említett két páncélvadász viszont új jármû, a kezelõszemélyzet és a karbantartók kiképzése is macerásabb, mert senki sem tudja, hogy mûködnek. Mindenképpen kell beszerzni hozzá lõszert, mert úgy anblokk nincs hozzá egy darab se.

Bármilyen röhejesnek hangzik, én mégis azt mondom, hogy még a Kürasszi is elõrelépés lenne jelen körülmények közt, olyan szánalmasan gyenge a hátvédség tûzereje.

Ebben egyetértünk, de én úgy vélem, hogy ilyen szinten "csõ-csõ", hogy 105-ös vagy 125-ös nem nagy különbség. De még annak is jobban örülnék, ha a T-55-ös (esetleg T-72-es) teknõjére szerelnének D-20-asokat. Ha már a Gvozdgyikákat kivonták...

Ne a 72-höz hasonlítsd, a kürasszi nam hk, inkább páncélvadásznak mondanám.
Valamilyen lobbi mintha nagyon nyomná ezt a vonalat, ha emlékeim nem csalnak valamilyen olasz, kerekes jármûröl is volt szó évekkel ezelõtt szintén 105-ös löveggel.
A magyar sztrájker emgées program... 😄
Bármilyen röhejesnek hangzik, én mégis azt mondom, hogy még a Kürasszi is elõrelépés lenne jelen körülmények közt, olyan szánalmasan gyenge a hátvédség tûzereje. Persze csak elõrelépés lenne, mer' ha szokás szerint csak beszerezzük a "teknyikát" de üzembentartásra/kiképzésra nem lesz keret akkor olyan mindegy mit veszünk vagy nem veszünk, lásd a GriPPen esetét...

Willenbrock
Végre! Azt hittem ebbõl sem lesz már semmi.

Ulvar
Oroszoknál? 😄 Legyintenek és bármi szarral lõhetsz...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

[NST]Cifu
Hivatalosan én nem olvastam semmit, de ugye míg az osztrákoknál említették, hogy a Honvédelmi tárca érdeklõdik, és feltehettjük ezt nem az ujjukból szopták, miközben itthon nem kommentálták a dolgot, ezen nem vagyok meglepve.

Egyébként irtó nagy marhaságnak tartanám. Erõsen elavult technika, nem igazán elõrelépés a T-72-höz képest.

[HUN]Crassus
de a csúcs"poén" hogy ez egy LEGÁLIS CIVIL verzió!! nah az a kókemény😛😊

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Hát öööö.... nem is tudom nekem valahogy nem kóser ez a videnyó...

Na mindegy.

Volt annó ez az osztrákoktól tankvásárlás dolog - igen, ahol nagyon beégettem mgam a nagy pofámmal 😛PP - na, azóta van errõl valami hír? Mintha mostanában emlegetnének valamiket de a Kürasszikról beszélnek. Ugye ez csak valami tévedés és szó nincs ilyesmirõl?

Molnibalage
Az elektronika valszeg. A török Block 50 gépek "mezei" B50-es konfiggal bírnak. Szerintem politikai okokból B60 nem lehet, mert az van az emirátusoknak.

Külsõre a gerincre szegezd tekinteted. 😊
Nem véletlen van az ott. Ott vannak a fincsi és top secret dógok.

hooah
Valaki meg tudná mondani, mi a lényeges különbség a Block 50-es jelzés mögötti + ban?

Molnibalage
Yeaaaaaaaaaaaaah!

karosszéktábornok.blog.hu

Molnibalage
Itt.

Elõre figyelmeztetlek, 11-es betûrmérettel 1,15-ös sorközzel Word-ben 112 oldal. 😊

Fõoldal.

Punker
hol?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Molnibalage
Ez milyen altípus? Stonefort nekem azt mondta - és táblázat is volt róla - hogy az Sz-300 rakétájának (mondjuk melyiknek...?) égésideje 8 másodperc. Ez jóval tovább bohóckodott...

Ez sem gyenge:
Molnibalage
Olvastátok Oli legutóbbi mûvét? Talán az eddigi legjobb.

Infók, videó ITT.
Ulvar
Jaja detto!

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Én az összes videóját láttam kb 😄 szerintem marha jók fõleg a távirányítós kocsikás😄

[HUN]Crassus
Civilian LEGAL!!!Full Auto artillery....no komment😊

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Molnibalage
Igrn, ott megy a végösszeszerlés. Asszem Block 60 szerû konfigurációt kapnak.

Ez a török gyár?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

hooah
Türkiséknek új F-16osok? Hány darab, milyenek?

Molnibalage
Török gépek végösszeszerelése.

Egy török ismerõsöm most mondta, hogy az elsõ gépet elvileg átadták.

Sõt van olyan aki ilyenkor mégjobban teljesít. Versenydrukk vagy minek híjják.)

Szent Haba-kukk

Végvár rendszerrõl írtam volna, vagy végvárrendszerrõl írtam?

A szimpla kõvárak szétszórva és a végvárrendszer között volt némi különbség. No persze nem is a mongol hordát állította meg, hanem a törököknek nyújtott arcvonalat egy jó idõre.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Tegyük hozzá, hogy csatatéren, komoly stressz körülmények között is tud pontosan lõni egy képzett mesterlövész. 😉

Akkoriban is voltak képzett íjászok nem csak a mob egy galyra kötött madzaggal! =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Bojevaja masina pehoti Toyota:

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Ez nem teljesen igaz.
Sok nagy kán pártolta a mûvészeteket, és nem feltétlenül pusztítottak el mindent. Persze mikor egy nagylelkûen megkímélt város az elsõ adandó alkalommal fellázadt, azt elég csúnyán elpusztították.
A más vallásúakat tisztalték, talán épp ezért nem maradhatott egységes a birodalom. Túl sok templomot kíméltek meg és meghagyták a sokszínûséget.
A kereskedelmet és az árútermelést is serkentették tömeges áttelepítésekkel, tudatában voltak a gazdaságépítés fontosságának. Egyáltalán nem vírusszerûek voltak, csak mivel baromi hatékony pusztítógépezet volt a seregük, kicsit ez lehet a benyomása annak aki nem sokat tud róluk. Az a sereg gyakorlatilag egy csoda volt visszatekintve a hadtörténelemben.

Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.