95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Úgy tudom, hogy még ma is gyártás alatt van a típus. -
JanáJ #62799 Nem értem, hogy a ruszkik miért nem hordanak védő szemüveget. Filléres tétel és sokat számít. Mondjuk kesztyűt is csak hidegben hordanak. Igaz én ilyen szempontból selejt vagyok, mindentől könnyezek, szóval lehet csak nyugaton menőznek túl sokat. -
JanáJ #62798 én voltam a felbújtó, de tényleg elintézhettük volna pm-ben. bocs. -
AMD 65 SBR BFPU Hungarian FEG
-
fonak #62796 Nekem sem a szívem csücskei, de szerintem az ilyen "poénok" nem ebbe a topikba valók. -
fonak #62795 Uhh, ezek zsír újak a gyárból? :) Vagy csak felújítás? Mindenesetre most adták át az elsőket nemrég. A T-90MS túl drága gondolom... -
Konkurenciában nincs hiány, az nem vitás, a Textron úgy látja viszont, hogy a Scorpion jóval gyorsabb lehet, mint a turboprop gépek. -
JanáJ #62793 Coinra minek sugárh? Ott a Tucano. -
Tessék, van még itt harci gép fejlesztés... ha nem is AAA kategória szintjén. Textron Scorpion, egy könnyű, 0-1-2 személyes (opcionálisan személyzet nélküli, és direkt UAV/UCAV változat is tervben van) könnyű harci/felderítő repülőgép. A gép nem megrendelésre készül, hanem a fejlesztő cég nyíltan bevalja, hogy az MQ-1 Predator-hoz hasonlóan abban bízik, hogy a saját fejlesztést aztán megveszi az USAF. Plusz ugye reménykednek abban, hogy ahol az F-20 elbukott, most ott piacot találnak, mert hát azért F-35-ösöket használni COIN feladatokra túlzás és pocséklás...
Mi sem természetesebb, hogy a gyártó cég sok más feladatot is el tud képzelni, a határőrségtől kezdve a katasztrófa-elhárításig.
Persze kérdés, hogy mennyire fog beválni...
A kis gép felszálló tömege ~9,6 tonna, a hasznos teher max. 2,8 tonna (vagyis emlékeztet egy F-5-ösre / F-20-asra, csak éppen nem szuperszonikus).
Honlap
-
Kettős választ tudok adni:
1.: Elképzelhető, hogy a torony még nem volt kész, csak egy súlymakett (vagy egy félkész torony) volt csak a teknőn, löveg nélkül. Az biztos, hogy a méretei sehogy sem stimmelnek a film elején látható toronnyal, és nincs rajta a parancsnok és az irányzó periszkópja sem.
2.: Álcázás. Egyfelől hogy ne derüljön ki, hogy pontosan mit tesztelnek, másfelől pedig a torony alakját is rejtik a kíváncsi szemek elől. Amúgy nekem úgy tűnik, hogy valami olyasmi, mint a Barracuda (látható és infravörös tartományban is hatásos) álcaponyva (v. álcsaháló). -
-
A mobility testnél 2:00-tól mitől védik a ponyvával? -
Lacusch69 #62788 Szóval OFF:
"A legfrissebb kutatási eredmények alapján a románok tényleg a rómaiaktól származnak. A történet a következő:
Az eddig ismerttel eltérően az anyafarkasnak nem két gyermeke született, hanem három: Romulusz,Rémusz és Románusz. Mivel a farkasnak csak két melle volt, ezért csak két gyermeket tudott szoptatni. Így a harmadiknak (Románusz) csak az apa farka maradt. Ezért nevezték el őket dákó-románoknak...."
(eredeti helyesírás korrigálva) -
Lacusch69 #62787 Passz, egy volt iskolatársam mondta, aki T55 pk. volt a seregben. -
T-72B3-ak az Orosz hadseregben (továbbra is a T-72-esből áll a legtöbb rendszerben amúgy ott):
[center]
-
JanáJ #62785 OFF
nem, halljuk. -
fonak #62784 Erről lenne szó? Hogy ezt tőlünk "lopták" volna? -
Az aknavetős dologról hallottam már, de csak pletykák szintjén.
Az 5TD(F)-nek milyen magyar vonatkozása lenne? Ez egy elég kimerítő forrás az 5TD(F) fejlesztéséről. -
Lacusch69 #62782 " Túl sok magyar hiszi azt, hogy a mi seggünkből süt vagy sütött a nap."
Elég sok nemzet hiszi még ugyanezt, nálunk kevesebb alappal... -
Lacusch69 #62781 Gondolom ismered a viccet Romolusról, Remusról,Romanról, valamint az anya- és apafarkasról, meg hogy melyik gyerkőcnek mi jutott... -
Lacusch69 #62780 Így fejből beugrik egy automata aknavető, ami a SzU lenyúlt (egykori szakaszparancsnokom apja mk. ezredesként részt vett a tervezésében), valamint (lehet, hogy tévedek) a T64-esek ellendugattyús motorja is tőlünk került keletebbre.
Hogy a túloldalról is beszéljünk, az USAF is elég sokat köszönhet valami Kármán Tódornak, ugye... (a tanácsköztársasági múltját nem bolygatva)
Elie Wiesel (ha egyáltalán az, akinek mondja magát) és Kertész Imre Nobel-díja... Háááát... Inkább hagyjuk... -
JanáJ #62779 OFF
Én úgy gondolom, hogy egy magyar (nem magyar származású) által elért eredményre akkor is büszkék lehetünk, ha nem itthon érte le. A zsidó üldözés és a komunizmus nem - csak - rajtunk múlt. Nem volt egy befogadó környezet. Amúgy meg mindenki ezt csinálja, a románok fejlövése a sok Romulusz és Rémusz szobor. Kell a nemzeti öntudatnak. -
Nem rád vonatkozott a hurrogás, hanem általánosságban. Túl sok magyar hiszi azt, hogy a mi seggünkből süt vagy sütött a nap. Hát rohadtul nem... -
1 kommentet látnék tőled ahol valakit nem le " hurrogsz "
Cifu véleménye :
Szóval igen, én is büszke vagyok minden Magyar tudós által elért eredményre, de vegyük észre, hogy közülük hányan nem Magyarországon érték el eredményeiket, és vonjuk le ebből a következtetést... [...]
A Magyar származású tudósok egy jó része nem a pénzhiány, hanem a politikai okok, vagy egyszerűen a jobb lehetőségek miatt távozott az országból.
2 országot meg ne hasonlítsunk össze még akkor SE ha azonos gazdasági (inkább a politika itt a kérdés) helyzetbe vannak.
Hogy miért?
Évek óta tök máshogy él a 2 ország, teljesen más gondolatokkal, meg úgy mindennel.
Körülbelül én is ezen a véleményen vagyok, letudom nyelni hogy nem mi voltunk a hiper sztárok, nem mi sz.rtuk a spanyol viaszt
Vannak magyar nevek akikre büszkék lehetünk DE ezekből rengetegen külföldön vagy külföldi segítséggel érték el azt, amit elértek. És ez a szomorú igazság.
-
Miért? Az ország gazdasági helyzetéhez képest az adott korban mutass olyan országot, ahol ennél szebb eredményeket értek el arányosan...?
Egyszerűen egyeseknek - már elnézést - csak ki kellene nézni a turbómagyar seggükből és elfelejteni azt az UL-t, hogy "mi magyarok" fúdemennyit adtunk a világnak. Igen, ott voltunk, részt vettnük. Ahogy sokan mások is... -
erősen szomorú tények... -
Na szép... -
Ez az OFF tag, kiveszem, ha zavar, de ezzel akartam jelezni, hogy nem a topic témájához tartozik a hsz.-em. -
Állítólag mi voltunk a 3. nemzet aki kézi pc. törőt rendszeresített (német o és az amik után)
Ami a német kumulatív robbanófejű rakétákon alapult...
Ezzel mi a gond? Szürke állomány van, pénz nincs.
A Magyar származású tudósok egy jó része nem a pénzhiány, hanem politikai okok, vagy egyszerűen a jobb lehetőségek miatt távozott az országból.
Továbbá nem gond, csak egy állapot. A szomorú fajtából. -
JanáJ #62771 Ezzel mi a gond? Szürke állomány van, pénz nincs. -
Miért kell szürkével írni? Csak kijelölve lehet olvasni, úgy bassza a szemem.
-
JanáJ #62769 Állítólag mi voltunk a 3. nemzet aki kézi pc. törőt rendszeresített (német o és az amik után) -
Én itt arra gondoltam, hogy sok remek tudós, mérnök magyar volt, sok mindent köszönhet a magyaroknak az emberiség.
Remélem nem a sok Magyar nobel díjas tudóssal akarsz példálózni.
Nézzük végig őket:
Lénárd Fülöp (1905) - Osztrák-Magyar Monarchia, utána Németországba költözik, ott él haláláig.
Bárány Róbert (1914) - Bécsben született, Osztráknak vallotta magát, nem akart a Magyar tudományos életben részt vállalni, később Svédországba emigrált.
Zsigmondy Richárd (1925) - Szintén Bécsben született, Osztráknak vallotta magát, a Magyar tudományos életben nem vett részt.
Szent-Györgyi Albert (1937) - Ő a Magyar Tudományos életnek is jeles tagja volt, viszont a II.Vh után először Svájcba, majd az USA-ba emigrált.
Hevesy György (1943) - Noha részben Magyarországon tanult, és rövid ideig oktató is volt itthon, valamint állandó kapcsolatban volt sok Magyar tudóssal, valójában Dániában, később pedig Svédországban élt és dolgozott.
Békésy György (1961) - Magyarországon élt és dolgozott, de 1946-ban Svédországba, majd az USA-ba emigrált.
Wigner Jenő (1963) - Németországban doktorál, majd még 1930-ban az USA-ba költözött, és halálaig ott is élt és dolgozott.
Gábor Dénes (1971) - Németországban doktorál, majd még az 1930-as években Angliába költözik, és haláláig ott is él és dolgozik.
Polanyi, John Charles (1986) - Németországban születik, Német, Amerikai és Kanadai egyetemeken dolgozik élete folyamán.
Wiesel, Elie (1986) - Magyarországon születik, de családjából egyedül ő éli túl a deportálást, Franciaországba, végül az USA-ba emigrál.
Oláh György (1994) - Magyarországon születik és tanul, de Kanadában, majd az USA-ban él és dolgozik.
Harsányi János (1994) - Magyarországon születik és tanul, 1950-ben azonban Ausztráliába emigrál.
Kertész Imre (2002) - Magyarországon él és dolgozik, mikor a legsikeresebb művét (a Sorstalanságot) megírja, de itthon annyira nem kap figyelmet, hogy Németországba költözik.
Szóval azt láthatjuk, hogy szinte mindegyikük külföldön élt és dolgozott, mikor megkapta a díjat, vagy utána ment külföldre, hogy tovább dolgozzon. Én Boldal szedtem azok nevét, amelyeket szerintem valóban Magyar Nobel díjasoknak nevezhetünk, és ezzel nem áll szándékomban semmi pejoratívat mondani egyikükre sem.
Lehet még sikeres magyar tudósokkal példázóni (Kármán Tódor, Szilárd Leó, stb.), de ezeknél is azt találjuk, hogy idegen földön érték el munkásságuk csúcsát.
Szóval igen, én is büszke vagyok minden Magyar tudós által elért eredményre, de vegyük észre, hogy közülük hányan nem Magyarországon érték el eredményeiket, és vonjuk le ebből a következtetést... -
valószínűleg a cseheknél több tőke volt bevonva, mint nálunk
-
Túlnyomórészt nem itthon alkottak. -
ZuluC #62765 A SERO Kft. mije?
Azt már rég eladták, a kedves szomszédoknak.
http://www.defensesecurity.eu/COMPANY-PROFILE-63.html -
Az AMP a jobb AK klónok közé tartozott szintén a maga korában.
Talán ez is legenda és sosem volt jó. Most eltekintve a puskagránáttól és mint gépkarabélyt tekintve. -
Én itt arra gondoltam, hogy sok remek tudós, mérnök magyar volt, sok mindent köszönhet a magyaroknak az emberiség. Az igaz, haditechnikában nem voltunk a toppon sajnos, de még van idő ezen változtatni. :) -
Szürkeállományban mindig jók voltunk, már csak elhatározás és pénz kellene.
Elnézést kérek, fel tudnád sorolni, hogy milyen sikeres Magyar haditechnikai fejlesztéseket tudtunk felmutatni az elmúlt félszáz évben? Vagy az elmúlt 100 évben? Én meglehetősen rövid listával tudok szolgálni. A Gepárd M1, M2 és M3 valóban páratlan fegyver volt a maga idejében. Az AMP a jobb AK klónok közé tartozott szintén a maga korában. Mit hagytam ki?
Az I.Vh előtt még volt egy-két jobban sikerült dolog a Monarchia idejében, pl. a Teggethof-osztály, ahol a 3 löveges ágyútornyok figyelemre méltóak voltak.
A II.Vh előtt és alatt komolyabb eredményeket nem igazán tudtunk felmutatni. A Csaba páncélautó tervezője (Straussler Miklós) angliába költözött, a világ Alvis AC2-ként ismeri a tervet, ami viszonylag sikeres volt, de a háború alatt hamar elavult.
A Toldi I. egy svéd Landsverk L-60 licencén alapult, annak kis mértékben módosított változata, gyakorlatilag a háború kirobbanásakor már elavult volt,
A Turán harckocsi a csehszlovák Skoda T-21 tervein alapult.
Még a sokat ajnározott 44M Tas is egy Frankenstein szörny volt, a futóművét a Pz.III-asról koppintották, az erőátvitelt úgy mókolták össze két, a Turánokban használt Weiss Manfréd motorból, a lövege pedig német 75mm-es KwK 42 L/70 lett volna a tervek szerint.
A légvédelmi Nimród-ok alváza ugyebár a már említett Toldi-kon alapult, amire egy 40mm-es svéd Bofors gépágyút raktak. Mégis leginkább mint páncélvadász híresült el, csakhogy erre a feladatra korántsem volt tökéletes (magas volt, és a lövege legfeljebb a BT szériás harckocsik ellen ért valamit).
Szóval én nem látom azt, hogy katonai fejlesztések terén kimondhatnánk, hogy a szürkeállomány meglett volna. Ha így lett volna, akkor hogy magyarázzuk azt, hogy Csehszlovákia híresebb a hadiiparáról (LT-35, Hetzer, CZ kézifegyverek, Aero Vodochody kiképző és könnyű harci repülőgépek), mint mi? -
Alkotni kellene valami olyan ütős(innovatív(pl.:G11)) kézifegyvert, ami van olyan jó, hogy exportra lehessen gyártani.
Abba (G11) tönkre ment a HK és megvette a BAe. Magyarország nem az a súlycsoport, ami valami ennyire innovatívat csinál. A G11-hez a lőszert Dynamit Nobel segítségével csinálták meg, tehát a G11 mögött nem csak a HK áll. Mert ugye a G11 mit sem ér az egyedi, hozzá tervezett lőszer nélkül.
Meg valahogy valószerűtlen, hogy ebből az országból egy cég kihasít magának egy szeletet a világ fegyverpiacából bármilyen kategóriában. Részegységek beszállítsa másoknak. Erre van esély.