Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nagyon sokféle volt nekik...
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A tervezõ irodák-számozásról tudtam de most lementem.
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Az Objekt számozás kavart meg szerintem. Tudni kell, hogy az Objekt után lévõ három jegyû szám elsõ helyiértéke a tervezõirodát és gyárat azonosítja be. Itt van melyik melyiket takarja:
1xx: Altaj Traktorgyár
2xx: Leningrádi Kirov Gyár
3xx: Uraltranszmas
4xx: Harkov Nehéz Gépgyár
5xx: Omszk Harckocsigyár
6xx: Kurganmaszavod
7xx: Cseljabinszki Traktorgyár
8xx: A kisebb tervezõirodák és gyárak, illetve "magányos" mérnökök terveinek kiosztott
9xx: Volográdi Traktorgyár
Na most nézzük itt mi a helyzet:
JSz-8 - Objekt 730: vagyis Cseljabinszkban fejlesztették ki.
JSz-9 - Objekt 730: A JSz-8 továbbfejlesztése, ismét Cseljabinszk
Objekt 266: A JSz-8 egy változata, amit a Leningrádiak terveztek és építettek meg egy példányban. Az alap JSz-8-astól abban tért el, hogy egy hidromechanikus váltót kapott.
JSz-10 / T-10 - Objekt 272: A JSz-8 továbbfejlesztését végül Leningrádban kezdték el gyártani, ezért új Objekt számot kapott.
Objekt 267: két Leningrádi prototípus, az elsõ egy egy síkú lövegstabilizátort kapott, a második két síkút. Az elõbbi a T-10A-ba, utóbbi a T-10B-be kerül majd beépítésre.
T-10A - Objekt 730A: A Cseljabinszk gyártás, egy síkú lövegstabilizátor került beépítésre
T-10B - Objekt 730B: Ismét Cseljabinszk, két síkú lövegstabilizátor, 110 példányban épült meg, 1957-ben.
T-10M - Objekt 272 és Objekt 734: A T-10 egy új löveget (2A17) és új két síkú lövegstabilizátort kapott, a 12,7mm-es DSKM légvédelmi géppuska helyett 14,5mm-es KPVT került fel, és új, V-12-6 motor váltotta a V-12-5-öst. Az Objekt 272 a Leningrádi építésû változat, az Objekt 734 a Cseljabinszki építésû változat. Noha mindkettõ T-10M néven volt rendszeresítve, eltérõ sebességváltóval rendelkeztek, néhány más, hasonló kozmetikai különbség mellett.
Remélem ez kielégítõ válasz. 😄
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Én csak annyit, hogy 1950-es és hogy ez is J. Y. Kotin mûve. Illetve a befoglaló méreteit, fegyverzet, motor típusát. Páncélzatát nem (a tömegbõl, méretekbõl ítélve IS-3/T-10 kategóriájú). Mi lett vele, miért nem került gyártósorra?
http://turkmilitary.com/resim-turk-kara-kuvvetleri-1-tanklar-%28amt%29-4-leopard-2t-288-leopard-2t-ng-11146.htm
Szent Haba-kukk
Uhh, ciki. Remélem összekaparják valahogy repképes állapotba.
http://homemadedefense.blogspot.com/2010/10/rare-weapons-6p62-127mm.html
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Innen nézve lehet, de az elsõ képen az a hüvely nagyon konkrét.
Bár rézhüvelynek látszik. Az meg nem nagyon van sörétesben.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
Micsoda dög ez? Félautomata shotgun hangtompítóval és bipoddal?
A Saiga kicsit igényesebbeket alkotott ennél...
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
a másik kérdés meg nehezebb,de:

Az R.530 az hova ment? Szárny alá? Csapásmérésre elvben használhatták volna a franciák vagy szigorúan vadász feladatokra voltak trenírozva?
Én nem töltöttem le,van igy is elég xar a gépemen ,550mb három filemegosztón párhuzamosan
kép
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Az X-2 másik "újdonsága" a teljesen kompozit sárkányszerkezet, de ez már szintén évtizedek óta jelen van a civil és a katonai repülésben, pl. az NH90 helikopternél...
AH-56A formáció az égen
Orosz TGP-rõl van valakinek jó képe?
Ezen felül a bibi az, hogy a MiG-23 elsõ protója már 1967-ben repült. A mikor még nem nagyon jutottak hozzá ilyenhez gép fejlesztése meg legalább 3 éve ment. A késõbbi változataihoz lehet, hogy adott tippet, de 1:1 másolatnak nevezi az szerintem erõs. Már amennyire én tudom.
A vietnámi Sparrowok E vagy E-2 változatúak voltak. Ha túlságoan azon alapszik az R-27R, akkor az inkább kukába való és nem gépre. Még az F változat sem a monopulzusos variáns volt...
Az olasz Aspide is még az AIM-7E-2 vagy F szintjént képviselte.
Ugyebár kezdõdött az egész a Rolls RoyceNenével, amit a világháboú után adtak át britek a szovjeteknek jószándékuk jeléül, azzal a megkötéssel, hogy haditechnikában nem szabad felhasználni. Ebbõl lett aztán a híres MiG-15ös hajtómûve, a Klimov VK-1, aminek aztán leszármazottjai kiszolgálták a MiG-15/17/19 szériát.
Aztán jött a Vietnámi háborúban lezuhant F-4 Phantomok GE J-79 hajtómûveinek lemásolása, ami szintén az egyik fõ szovjet típus hajtómûve lett.(Talán a MiG-23asé, nem emlékszem pontosan, valahol olvastam errõl nemrég, de nem tudom már hol, és a neten se találtam róla infót)
A szovjetek félaktív radaros légiharcrakéta fejlesztése is erõsen a vietnámban lezuhant Phantomokról beszerzett AIM-7 Sparrowokon alapult, úgy tudom az R-27R szériában a Sparrow számos eleme megtalálható.
Az meg külön vicc, hogy a nyolcvanas évek közepén az olaszok kis mennyiségben adtak el a kínaiaknak saját Sparrow továbbfejlesztésükbõl, azAspide-bõl, sõt, még a licenszgyártásban is megállapodtak. A licenszgyártás mondjuk a Tienanmen téri események miatt kútba esett, de hogy hogynem az Aspide néhány évvel késõbb mégis gyártásba került Kínában, PL-10 néven.
Tízmilliárdokért adna el vadászgépeket a Honvédelmi Minisztérium
Hamár kérdések órája 😊
Mostanában jöttek infok két megvalósult T-72 upgrade felõl. Az ukrán/etiópi t-72e1 és az indiai T-72 ajeya IC /improved combat/
Az ajeya elsõolvasásra jobb lehet valamivel, viszont azért az E1 is hozhatja a kötelezõt .
Ki melyikre voksolna? Cifu? Ajeya-rol a Dardo oldalán van fenn pdf
http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/fegyverek/lo/ukran_harckocsik_a_piramisok_arnyekaban/?print
Szent Haba-kukk
Ez milyen TGP-val és platformmal készülhetett? Az A-10A gépeken tudtommal soha nem volt sem TGP sem MFD, csak atz A-10C kapta meg ezeket, de azok 2007-ben még nem repültek.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Muhahaha... Jo lenne itthonra pár ilyen. Számomra elégé scifi style. 😄
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."