Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem fog akkor a köpeny a csõben megakadni és a lövedék magja kirepülni? A FMJ lövedék köpenye nem borítja be az egész lövedéket. A lövedék fenékrésze nyitott.
Nekem új volt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
- Úgy értem a szerelék síkjától mért kell még magasabbra rakni a dotot.
- A nyíltat benéztem, ez nem M4 ezen van nyílt irányzék. <#falbav>#falbav>
- A gripoddal nekem egy bajom van, amúgy is nagyon ki kell emelkedni a tár miatt fekve ha lõni akarsz, ez még tovább növeli. Szerintem.
- A ruszkik is elõször bal oldalra tették a GL irányzékát, de ez zavar a mászásban. A következõ szériánál már át is tértek a jobb oldali irányzékra. De mi megint okosabbak vagyunk. :-S
Panzernak igaza lehet és a fele katonán WL lehet, nem is boci minta.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mondjuk elég marhaság szvsz, ugyanúgy ahogy a hárobúban a gombásodó lövedékek tiltása... :S
A háború kegyetlen, ezen max. az segítene, ha lovagi tornát rendeznének háborúk helyett. 😄
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A srác valószínûleg hollow-point, vagyis üreges hegyû lövedéket használt.
A dum-dum "golyó" ugye alapvetõen az olyan FMJ (teljesköppenyes) lövedéket takarná, aminek lereszelték az orrát, hogy az ólommag kilátszik, így jobban gombásodik.
A céltudasoan gombásodásra tervezett lövedékek még durvábbak, mint a a dum-dum lövedékek, ám a laikusok számára a dum-dum lövedékek azok, amik "nem normálisak", vagyis nem FMJ lövedékek.
Pedig a vadászok is ilyen gombásodásra tervezett lövedékeket használnak például...
Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!
Kis segítséget kérnék.
Mi lehet ennek a puskának a típusa?
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Valóban úgy látszik, de az általam látott képeken nem látni, hogy ez befolyásolja-e a láthatóságot. Azért ennyire alap dolgot már csak megoldottak.
- minek ilyen magasra tenni a dotot a csõ vonalától?
Ha megnézed a tartóbak-szereléket látható, hogy nincs más mód ennél a megoldásnál. Az AK esetén ennél alacsonyabbra csak úgy tudnád szerelni, ha az elõágy felsõ részén lenne a red dot. De itt az elõágy tetején nincs szereléksin.
- minek elsõ nyílt irányzék, ha esélyed sincs vele egy magasságban lévõ hátsót rárakni.
A nyilt irányzék megmaradt, és ha leveszed az optikai irányzék(ok) tartóbakját, akkor simán használható marad az eredeti irányzék.
- minek vertikális grip a GL mellé (mondjuk egy mozdulat leszedni)
Ez csak képek alapján engem is zavar. De ugye az elsõ pisztolymarkolatban van egyben a bipod is.
- miért nincs felül rail a melsõ markolaton?
Mármint az elõágy tetején miért nincs szereléksin? Nem tudom. Ha tippelnem kellene, úgy vélték, hogy a lövés közben felmelegedett csõ által gerjesztett hõ miatt nem célszerû.
- hova rakná az An/paq-et?
Az elõágy jobb és bal oldalán van szereléksin. Gránátvetõ mellé mondjuk tényleg macerásnak tûnik, de feltehetõen jobb oldalra így is felszerelhetõ.
- miért bal oldalon van a GL-er irányzéka
Mert jobb kezes lövõnél így optimális? 😊
Amúgy ez így egyben szerintem már durván nehéz egy karabélyhoz mérten.
Hát gránátvetõvel együtt én is már 7kg-os tömegre tippelnék...
Utolsó képen milyen gáz már, hogy nincs két egyforma egyenruha. Mindegyik másképpen kopott ki.
De legalább a mintázat egyforma. A korábbi PRT váltásoknál lehetett látni, hogy egy váltáson három eltérõ mintázatú egyenruha volt...
- nincs egyvonalban a dot a magnifierrel
- minek ilyen magasra tenni a dotot a csõ vonalától?
- minek elsõ nyílt irányzék, ha esélyed sincs vele egy magasságban lévõ hátsót rárakni.
- minek vertikális grip a GL mellé (mondjuk egy mozdulat leszedni)
- miért nincs felül rail a melsõ markolaton?
- hova rakná az An/paq-et?
- miért bal oldalon van a GL-er irányzéka
Ha valamelyik hülyeség, akkor mondjátok.
Amúgy ez így egyben szerintem már durván nehéz egy karabélyhoz mérten.
Utolsó képen milyen gáz már, hogy nincs két egyforma egyenruha. Mindegyik másképpen kopott ki.
A több lábon állás egyfelõl drága mulatság, és logisztikai rémálom, másfelõl viszont hasznos mert:
-Több, eltérõ származású fegyvert hasonlíthatnak össze, így több tapasztalatot gyûjthetnek.
-Versenyeztethetik az oroszokat. Érdekes kérdés, hogy nem-e jártak volna jobban, ha például anno a Kuznyecov átépítésére az európai hajógyáraktól is kértek volna ajánlatot.
-A saját fegyvereik fejlesztéséhez több tapasztalatot, információt, technológiai forrást szerezhetnek.
India a jelek szerint noha igyekszik a saját fejlesztésekre is erõsen hajazni (Tejas,INS Arihant, Arjun, stb.), az orosz eszközök mellett egyre látványosabban vásárol európai és amerikai fegyvereket. Lásd Scorpéne-osztályú D/E tengók vagy a P-8I Poseidon tengerészeti repülõgépek beszerzése...
A kínai LD-2000 demonstrátor
Szép dolog a nyugati fegyverzettel és avionikával megáldott orosz platform, de olyan sokba kerülne az átszabás, hogy ennek költségeit soha senki nem vállalta fel. Izrael csinált már AMRAAM shootert F-5E Tiger vadászból is, de egyetlen orosz gépre sem integrált még tudtommal Sidewindernél vagy Maig R.550-nél komolyabb fegyverzetet. (Egyiptomi és román MiG-21 változatok.)
Kicsit vicces lesz az indiai MMRCA tenger vége, ha európai gép gyõz. Elvileg a Meteor rakéták csak AMRAAM mehet az EF-hez. Az viszont jenki. Adják, nem adják? Gõzöm sincs. Ha francia nyer, akkor Mica lesz aminek a fejlesztése viszont leállt. Ki fog halni. Kis hatótávolságú / IR rakéta fegyverzet? ASRAAM, IRIS-T és esetleg AIM-9X Sidewinder, de az utóbbi jenki...
Szóval nem elég, hogy vegyes gépflotta lesz, de légiharc rakéták is igen vegyesek lesznek. Amennyire lehet tudni képességek terén is nagy lesz így a szórás. Mert egy AMRAAM-os EF-hez én nem mérném az Szu-30MKI + R-77 párost...
Indiának +200 MKI gépel lesz elvben, de még erre sem vették tervbe, hogy lecseréljék az R-77-et...
Nem kell elõvenni semmit, mert Silka most is lehetne, ha nem dobjuk ki õket. Akár modernizálva is. Lásd lengyelek.
Amit Cifu írt az ül. Az 57 mm ûrméretnél elvárnám a minimum félintelligens lõszert.
Egyébként meg itt is ez a téma...
http://lemil.blog.hu/2011/07/21/vendegposzt_a_voros_kiralyno_a_voros_kiraly_es_tarsai
Túzásba vinni azért nincs értelme, mert +4-5 km távolságban sem fog már manõverezõ célt eltalálni a sima lövedéket használó gépágyús cucc, afelett is programozott gyújtás, körbelövéses tûzvezetés és lehet, hogy végfázis vezerélésû intelligens gránát kell. Akkor egy meglevõ rakétás SHORAD már olcsóbb...
Hogy mennyire van jövõje a SPAAG-oknak azt a 35mm-e SkyRanger vagy a 76mm-es Draco tornyok is mutatják. (Igen, más kérdés, hogy ezeket meg is fogja-e rendelni valaki...)
SkyRanger (35mm-es Oeriklon gpá.)
Draco (76mm-es Oto-breda gpá.)
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
A Type-95 pedig aktív használatban van, hogy múzeumban is kiállították, az egy dolog.
Type-95 a 2010-es Pekingi katonai parádén:
Másoknak sem voltak jobbak.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Kihagytam valamit?