Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Annyira nem tûnik rossznak, de azért jobbat is láttunk már. A fegyverekre NATO (HK gyártmányú) gránátvetõ kerül, szereléksín, optikai irányzék, kombinált bipod/melsõ markolat.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az esetek hány százalékában? Többféle SW-t találtam 357 cal.-ben. Történelmi távlatokban nem látom a kaliberek elterjedtségét. De a filmsorozat 1971-ben indul. Az SW Model 27 1949-ben indult 357 cal.-ben. A SW Model 28 Highway Patrolman 1954-ben
Ugyanakkor a .44-es Magnum egy 4"-os csõvel szerintem még bevállalható önvédelmi fegyver, hiszen rendõröknek nem kell rejtve viselni, és adott esetben komoly elõnyt jelenthet, ha a megcélzott delikvens védõmellényt visel. Az természetesen irreális, hogy 8-10"-os csõvel szerelt pisztolyt hordjon rendõr.
Találgatok, nem próbáltam:
Kicsi a valószínûsége, hogy olyan helyzet álljon elõ, amikor erre van szükség. Ezzel medvét lehet ölni. Például önvédelmi szituációban/távolságon akkora a lövedék mozgási energiája, mint egy AK ból kilõtt 7.62-esnek 200 méteren. De a 44 magnum jobban leadja a mozgási energiáját még FMJ lövedékkel is.
Ha megnézel ballisztikai zselébe leadott lövéseket, akkor azokat a tömböket, amikbe az átlagos pisztolylövedékek üreget fúrnak a 44 magnum széttépi.
Volna-e bármiféle gyakorlati haszna?
A 44 magnum lövedékek nem hegyesek, hanem lekerekítettek. Ezek nagyobb szöveti roncsolást végeznek lágy szövetekben, kivéve az izmokat(?) és a tüdõlebenyeket, amik speciális szövetek, jobban bírják az átmeneti alakváltozást. IMHO a zsigereket, emésztõszerveket úgy szétszaggatják, mint a zselatint. Ha a cél az instant halál, akkor van haszna, de duplázásra és hosszabb tûzharcra nem ideális az erõs hátrarúgás miatt.
Emberi célon az átütés minden esetben borítékolható normális önvédelmi lõtávol ( x<10 méter).
"Ez egy 44 es SandW a világ legerõsebb kézifegyvere",mint "Ez egy 22 es NAA a világ legkisebb kézifegyvere"😊
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
2.: Elrettentés. Egy ekkora pisztolynak van tekintélye. 😊
Na most mi fene értelme van, hogy egy akkora pisztolyt használ? A valóságban reális volna , hogy egy rendõr ilyesmi pisztolyt használjon? Volna-e bármiféle gyakorlati haszna?
Amúgy a filmet nagyon szeretem, Eastwood bácsi zseniális.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Van fent két mókus,valami szlávok,ott sok hasznos dolog van,fõleg az hogy sose kerülnek bele egymás lõsikjába,ha jól használom a szót,ha meg igen,a hátsó standby ban van
A másik,nem tudom mennyire hiteles,valami pali a seal 6 standard tesztjét lövi,tulajdonképpen minden benne van majdnem,ha jól emlékszem,fejlövés,testre kettõ,ketõ egy(test fej),akadály,tárcsere,több táv,talán testhelyzet váltás is.
Nem volt kihajlás,meg mozgás.....buzi amcsik,álló nap csak lövöldöznek😊
Bár ki tudja ki voltaz ipse,multkor volt valami vidio,mondom ki ez a dagadék?
Kiderült Larry Vickers😊
Az avionika és a szoftver még nincs teljesen kész, fegyverintegráció, repülési in-situ dolgok hiányosak, tehát kb. olyan állapotban vannak, mint amilybe az elsõnek leszállított Eurofighterek vagy Rafale-k voltak a maguk idejében. De kiképzéshez, tapasztalatgyûjtéshez tökéletesen megfelenek, ezek a gépek amúgy is valószínûleg sose fognak éles bevetést repülni.
Durva ez a szimulátor.....tetszik mikor a faxi beleteker😊
Amúgy a videókat én nagyon ajánlom. Youtube, és kulcsszó: tactical shooting. 😊
A gép gyári száma az érdekes. Még 2008-as pénzügyi évben rendelték meg.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Most már csak bekéne lépni a kapun és kinyögni ott is hogy mit akarok! Köszönöm a segítséget! 😊.
u.i: hogy milyen fegyver az lényegtelen, pisztolytól a gépfegyverig bármi...mondjuk egy gránátot is szívesen eldobnék 😄.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
A kézifegyver alatt mit értesz? Pisztoly? Puska? A helyes kezelést el tudod egy lõtéren sajátítani, de a legnagyobb része (helyes fegyverfogás, a célzás alapjai, fegyverlõvétel, stb.) otthon is gyakorolható akár élethûbb játékfegyverekkel vagy hatástalanított fegyverekkel is. Nézz rá a Youtube-ra, vagy a nagyobb fileletöltõ helyekre, rengeteg taktikai kiképzõ cég rak fel ilyen tartalmú videókat.
Pisztolynál a fegyverlõvétel például tipikusan olyan dolog, amit otthon, a tükör elõtt állva sokkal jobb gyakorolni, mint lõtéren. 😊
Utána jönnek a különféle részelemek, például a sportlõtéren feltehetõen egy kézzel fogják megmutatni a pisztolylövészetet, mert úgy szoktak lõni a sportlövõk. A fegyveres szolgálatok viszont két kézzel lõnek, általában Weaver-fogást használva. Az már pedig izlés és nézetek kérdése, hogy ki milyen pózban tartja készenlétben a fegyvert (az amerikai taktikai oktatóvideókon például általános a mellhez visszahúzott tartás, ahol a lövés elõtt nyújtják csak ki a kezüket).
Puskalövészet dettó ugyanez. Sportpuskánál a fegyver nem szabad letámasztani, a gyenge kéz könyökén támaszkodva lõsz. Egy mesterlövész viszont normális helyzetben mindig letámasztja a fegyvert (bipod, vagy annak hiányában homokzsák), és a gyenge kéz a távcsövön nyugszik vagy keresztben felülrõl a válltust fogja.
Amihez mindenképpen lõtér kell az maga a lövés kiváltás és a fegyver hangjának megszokása. A többi elmélet és otthon is gyakorolható dolog.
Ezzel amúgy nem lebeszélni akarlak a lõtérrõl, hanem csak arra akarom felhívni a figyelemdet, hogy ha valóban komolyan gondolod a megtanulást, akkor elsõ körben azt otthon is el tudod kezdeni...
Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!
Szerintem ha be mész segítenek, nem járnak olyan sokan lõtérre, hogy ne örüljenek minden plusz fõnek.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Nemt'om OFF-e, de miért van, hogy a boci/Rába gumis szárú, a régi 65M/WL meg megkötõs. Meg még egy csomó új ruha is, mikor a gumis 1000x jobbnak tûnik.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Amit meg a nagy tételen megspórolhattak az behozta "munkadíjat". vhogy így tûnik. Sõt régen emlegették hogy a ráfordított keretösszeg is adúkötelesen számított, v.bruttó lesz. De majdnem enélkül is "egál"
Szent Haba-kukk
Ha van nagyszámban sínrendszerre épülõ felszerelés, azok szükség esetén bármi máson is hasznosíthatók
jó látni hogy nem akadt el a program tesztek után..
Jól is néz ki ,az sem utolsó szempont, strapabíró , kommentek alapján úgy tünik van jobb is rosszabb is. Ha a fegyvermester nem panaszkodik, és erre voksoltak, hát lelkük rajta. Néhányezer darab nem a világ amúgysem
Szent Haba-kukk
Engem az érdekelne, megéri e ez? Fegyverenként 1.5 millió forint nem sok egy kicsit, vagy csak a szerelékek dobják meg ennyire? Elfogadható ár ez? És jól értelmezem a cikkbõl, hogy ezek teljesen új gyártású fegyverek?
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
A 90Mról meg annyit, hogy nekem van ennél kopottabb, és ezt fél év alatt értem el, vadonás újról. Mondjuk sokat van mosva, mert ebben megy a közelharc, sport, meg a gyakorlat is.
Bakancs meg van ott Haixtól kezdve, Tiszáig minden. Terepen annyira nem nézik.
Említettem itt a bakancsot... Nah ez is egy szép egyveleg még, 93M sivatagi bakanccsal. 😉 Gondolom terepen (gyakorlaton) pont leszarják náluk is.
A dzsungeltõl a sivatagi színig képes változni a "jó" magyar ruha, csak sokat kell mosni.
Valaki tudja egyébként, hogy vajon szépreményû honvédeink felvehetnek idegen ország egyenruháját (akár magyar rangjelzéssel) szolgálatban?
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
A képen mintha nem csak a színek/árnyalatok nem, hanem a minta sem stimmelne. Tévedek?
A WL-ben nincs ilyen sötét színvilág, sem ennyire "recés levelezés".
WL
2000M

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-