Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Merkava Mk.4 faránál lévõ helyet a lõszer foglalja el, tehát ha ott emberek vannak (szám szerint 3-4), akkor a félautomata töltõberendezésben lévõ lõszeren kívül nincs lõszerutánpótlása. A harckocsik feladata nem az, hogy gyalogosokat szállítsanak, erre ott vannak az erõsen páncélozott APC-ik, az Achzarit és a Namer....
Achzarit:
Namer:
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Bal oldalon az UDES-11, testbe beépített löveggel, mint az Strv-103, de a függõleges tengelyen lehet mozgatni (nincs szükség az Strv-103 hidropneumatikus rugózására a célzáshoz, így mozgás közben tüzelés is elképzelhetõ).
A középsõ két képen az UDES-17, süllyesztett és kiemelt löveggel, ezt "másolja" a lenti Merkava Mk.5 fantázirarajz.
Jobb oldalon az UDES-19, ahol a löveg mereven van külsõleg beépítve.
A Svédek arra jutottak, hogy a kiemelhetõ löveg nem jó megoldás, a külsõ löveg elhelyezés csak minimálisan növeli a célfelületet, viszont a lövegmozgató rendszer sokkal egyszerûbb, és nem vesz el helyet a harckocsi testébõl.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Azért a 105-össel felszerelt páncélos és 1 molotov-koktélt dobáló csecsen lázadó között azért van egy kis különbség... én most páncélos vs páncélos ütközetre gondoltam... 😊
ui: molotov-koktéllal gyak minden páncélos felgyújtható. 😊
"1. Tényleg össze csaptak 82-ben a merkavák a t-72-esekkel?"
Ez tenyleg erdekel..(nem sok mindent talaltam rola,igaz most kezdem utana nezni, mert felkeltetted az erdeklodest..)
\"one shot one kill..\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"one shot one kill..\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Lenne 2 kérdésem.
1. Tényleg össze csaptak 82-ben a merkavák a t-72-esekkel? Sok oldalon azt állítják, hogy hazugság, sok oldalon pedig az ellentétét.
2. Lõttek-e már ki a páncélossal merkavát, ha igen milyen típussal?
Elõre is köszönöm a válaszokat! 😊
Kérdés a katapult mennyire tudna pörögni.
A Cifu által linkelt kép mérethelyes? Mert a 3. és 4. hosszabb. Nem lehet hogy onnan a nagyobb vasak mennek (C-2, C-3, stb)?
Hozzá kell tenni, hogy a négy katapult használata elég ritka jelenség lehet. A "standard" eljárás az 1. és 2. katapultról indítás, és közben a ferdefedélzeten leszállás (emiatt ugye a 3. és 4. katapult nem használható), ez a standard szerint 37 másodpercenként indulhat két gép, és szállhat le egy.
Ezért kérdeztem, hogy tartalék, vagy így is tudják használni.
@Cifu:
Én a 3.-ra gondoltam a ferdét és a 4.-rõl nem is tudtam. :-)
Így mi értelme van a 4db-nak? Csak tartalék, vagy szükség esetén egyszerre négy katapulttal is tudnák emelni a gépeket? Ki bírnák szolgálni a 4 katapultot a liftekkel meg egyebekkel?
Ebben az a szép, hogy ez kb. szóról-szóra igaz a Honvédségre is, pár szépséghibával (pl. a Szlovákoknál önjáró tüzérségbõl van 16db (Zuzana), nekünk meg csak vontatott van). Csak nálunk ezt valószínûleg senki sem merné beismerni...
Az az eltérés nagyon minimáis....
Ha neadjistem meghibásodna egy a 3-ból, akkor az komolyabb kiesés, mint a 4-bõl -1.
They then march cross country against the clock, increasing the distances covered each day, culminating in what is known as the Fan dance: a 14 miles (23 km) march with full equipment scaling and descending Pen y Fan in four hours.
Vagyis a menet maga 23 km ez 4 óránbelül akkora sebességet követel,mintha sik terepen kocognál,csak itt full felszerelést ir,meg a BBNP elég huzós turavidék.
The candidates are divided into two groups and each starts from opposite sides of Pen y Fan, an 886 metre high peak. One group starts at Torpantau Station, the other at the Storey Arms Mountain Rescue Centre.<2>2> Each carrying a 18 kilogramme Bergen backpack, a rifle (a further five kg) and a water bottle. The candidates climb Pen y Fan and descend on the far side, they then turn around and reverse the route. The Fan Dance is distinct from the Long Drag, a 64 km march with a 25 kg backpack that is the culminating event of the Fitness and Navigation phase of the selection course
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
A külsõ szárnytartón max. pótost vihetett. A belsõ szárnytartón 2xR-60 vagy 1xR-40. A törzs alatt 4xR-33.
Figyelembe véve, hogy a 42 km -es maratoni távon kb 2 óra 3 perc a világrekord, amit futófelszerelésben, sík terepen, egy, csak erre éveken át készülõ átléta tett meg, szerintem hegymenetben, 25 kg felszereléssel, bakancsban nincs olyan ember, aki 12km/h -s átlagsebességgel futna 4 órán kereszetül.
Szerintem ez a nyugdijazzák se igaz,ugyanis az SAS is a brit hadsereg része,akkor mehet nyugdijba,ha megvan a szükséges szolg. ideje.
Miért lenne az SAS zsákutca?
A tiszteknél se véletlen,hogy csak egy kötött ideig (ha jól tévedek 2 év)ig maradhatnak,utána visszaforgatják õket a hadsereg többi részébe,nyilván emelendõ a szinvonalat....utána azt hiszem x idõ elteltével még visszamehetnek egyszer.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
"The candidates climb Pen y Fan and descend on the far side, they then turn around and reverse the route."
Csak 24 km 4 óra alatt, illetve 64 km 24 óra alatt.
Ez 6 km megtételét jelenti óránként, elég húzós, de ez, a 48km/4h tervvel szemben szerintem még teljesíthetõl.
Egyébként miket használnak? MP5? Van valahol részletes leírás az egész SAS-rõl? (nem wikire gondolok, hanem valami komolyabb cikkre..régen kerestem de semmi értelmeset nem találtam)
Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX