Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A harmadik protogép állítólag még Augusztusban elkészül egyébként.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A cikk, amire gondoltál meg szvsz ez lesz: Armor World
Hozzá kell tegyem azért, hogy bár bizonyos téren valóban nagyon jók az itt olvasható cikkek, sok téren azért itt is észrevehetõek a hazafias csúsztatások.
Nem tudja valaki a linket az oldalhoz, vagy esetleg hogy melyik fórumon lenne érdemes keresnem?
A partraszállást támogató hajóknál megfigyelheted, hogy a minél nagyobb beltérigény miatt általában függõleges falú a hajótest és a felépítmény. A Kijev-osztály ellenben "klasszikus", szép klipper-kialakítású hajótesttel rendelkezik.
Abból a szempontból lehet "hasonló", hogy átvizsgálták, tanulmányozták.
http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/fegyverek/hadihajok/elindult_probautjara_az_elso_kinai_repulogep-hordozo_/
Miért irják azt hogy a megvásárolt két Kijev osztályu repülõgép-hordozó cirlálot is feltételezések szerint át akarják alakitani ? Ha át akarták volna alakitani õket már rég megtették volna ! Tán pont itt a Haditechnika forumon volt róla szó ha jól emlékszem hogy annyira le volt pusztulva ez a két hajó hogy még a kinaiak se láttak benne fantáziát ?!? Meg lehet hogy látják a kinaiak is hogy mit össze szerencsétlenkednek az oroszok az indiai INS Vikramaditya volt Kijev osztályú ex szovjet hadihajó átépitésével magyarul még pénzügyileg se éri meg ?!
Itt.
Ott kommenteltem, itt nem teszem meg...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ezen felül a nem irányíott rakéta tipikuan nem pct. fejes - bár van ilyen is, de az nem a kicsibõl, ami növelné a találat esélyét - tehát nem nyitna fel az semmit.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez ugye nem gondolod komolyan? Legyen béke vagy háború, a RoE, azaz az éppen aktuális Harcérintkezési Szabályok szabják meg hogy mikor, kire lõhetsz. Ezek a szabályok nem véletlenül vannak így, és ha a pilóta/katona áthágja õket, akkor hadbírósági tárgyalás elé néz.
Például a vietnámi háború idején az amerikai fegyvernemek légi egységeinek azt írta elõ a RoE, hogy nem szabad a cél vizuális azonosítása nélkül rakétát indítani a célba vett gépekre, mert olyan sok a baráti gép a légtérben, hogy komoly az esélye a baráti gép lelövésének. Képzelheted, mennyire örültek ennek a Phantom és más gépek pilótái, gyakorlatilag a hajukra kenhették a vadonatúj, látóhatáron túlról indítható levegõ levegõ rakétáikat, mint amilyen a Sparrow volt.
A10 vs.tank
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Amit Balázs betett site-ot (tengerészgyalogos piloták)van egy cikk egy magyar A10es pilotával,azt mondta ,nincs korlátozása a gépágyúnak,rajtad áll,milyen hosszu sorozatot lõsz....más kérdés,hogy felesleges kilõni egyszerre mindet,illetve szvsz az tüzelési ablak se biztos hogy elég rá.......
Illetve mintha CIFU is ilyesmit irt volna,mikor átnyálazta a tipus kézikönyvét.
Érdekes ,hogy ARMA val szimulál valaki A10 et,mikor kint vann a DCS es A10,ami "pöttyet"realistább.....õszintén szólva nekem még gyalogsági szimulátorként is nem kis gondjaim vannak az ARMA val.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Amúgy ez csak tovább erõsíti azt a feltételezésemet, hogy a torony nem forgatható. A Tigris I.-esük is hasonló megoldású (T-54 teknõ plusz saját gyártású, merev torony), azt láttam élõben. 😊
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Én is erre az alvázra tippeltem, de a torony átvert...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Én ugyanakkor nem zárom ki, hogy valójában csak az alváz van a Zsu-57-2-rõl, és erre mókoltak rá egy toronyot saját kútfõbõl. Ha a torony nem forgatható, akkor biztos ez a helyzet.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A RoE lényege pont az, hogy meghatározza a követendõ eljárást. A RoE feladata többek között a vétlen baráti tûz, illetve a civil áldozatok lehetõségének a minimalizálása. Ha megszegi a katona, akkor azzal katonai felelõsségre vonást kockáztat.
Szvsz nem létezik olyan, hogy "nem kell törõdni a RoE-val". Még komoly háború esetén sem. Max. utána kimosdatnak belõle, ha szerencséd van. 😊
Amúgy nem hiszem, hogy lenne értelme vakon tüzet nyitni. Sõt, megkockáztatom, hogy a RoE megszegése lenne, hiszen olyanra nyitsz tüzet / dobsz rá bombát, amit nem látsz / nem tudod azonosítani.
"Az A-10 taktikád akkor is sokkal rosszabb eredményt okozna, mint ha nem lenne füst. Tehát lenne értelme."
Ez most dícséretnek veszem. 😊
A WAH-64 esetén ismételten csak azt tudom mondani, hogy a Longbow-rendszer esetén az egyetlen opció ha fedezéket keresnek maguknak, miközben a légvédelmi gpu.-val próbálnak távol tartani.
Hozzá teszem, hogy ez kb. olyan szkenárió, ahol egyesélyes a küzdelem. 😊
Egy modern eszköz harcol elavult eszközök ellen, ahol ráadásul a gyengébb fél számára létezõ opciók hiányoznak a játékból. 😊
Az Apacs esetében a füst illetve köd nem okoz komolyabb gondot, szóval csinálhat bármit a t-55-ös ígyis-úgyis elkapom max 1 percen belül.
Ott kezdõdik ugyanis, hogy mi van az álcázással? Kögránátok, füstfejlesztés? A T-55-ös is képes gázolajat fecskendezni a kipufogóba, hogy azzal füstfüggönyt fejlesszen - még ha ködgránátvetõkkel nem is számolunk. Mennyire könnyen lõtted volna ki õket, ha fekete füstfellegekbe borítják magukat?
A WAH-64 esetén a Longbow Hellfire esetén nincs sok vita - a T-55-ös nem igazán rendelkezik hatásos ellentevékenységgel (ha nincs ERA vagy Drozd).
Ha viszont félaktív lézeres rávezetésû Hellfire-rõl van szó, akkor megint baj van - ugyanis itt ismét bejátszik a köd- vagy füstfüggöny, mint fedezék...
Köszönöm az elismerést, az egész nem volt több, mint 10 perc, s kb 8 rácsapás 50-100m magasan. Utána megcsináltam ugyanezt a szituációt angol AH-64-essel, ott nem volt több kb mint 3-4 perc, mert a hellfire 1 lövés-1 találat eredményt adott 100-700m közötti távokon. Igazából, amit restellek, az az, hogy 8 harckocsira ellõttem az összes lõszert... mind az 1000+ ot...
A GAU-8/A alap APDU lövedéke olyan 200mm RHA páncélt képes átütni ~1 000 méteres távolságból. A T-55 torony frontpáncélzata hozzávetõleg 200-250mm (KE) RHA értékkel bír. A T-55 a kiegészítõ toronypáncélzattal, ami a T-55 ArmA / ArmA2 modelljén látható emlékeim szerint ez 330mm (KE) RHA értékre növekedett.
Szóval a rövid véleményem:
-Szembõl a tornyot nem képes átütni 1 000 méteres távolságból.
-Oldalról, hátulról, felülrõl 1 000 méteres távolságból bármelyik irányból képes átütni.
Az adott példával az a baj szerintem, hogy garantált hatás nincs. Azért egy A-10-es négy harckocsit kilõ, és négyet harcképtelenné tesz... ez egy igencsak szép teljesítmény!
Azt hogy megmenekültek, azt most nem nézem, mert a háború szempontjából ezek az emberek nem számítottak volna. Az õ szempontjukból meg egy alacsonyabb hk.-ban lehet be sem kapják a lövést.