Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Nem, standard T-80U és UK változatok, Kontakt-5 ERA-val.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
T-90M: Jelenleg vevõje nincs, esetleg India lehet, hogy a hazai gyártású T-90-eseinél elõbb-utóbb áttér a T-90M standardra (vagy hasonlóra). Az orosz hadsereg csak 2014-2015 körül fog a T-90AM-el elõállni, ott pár százas nagyságrend lehet, ám pontos szám még nincs.

Oplot-M: Jelenleg vevõje nincs.

Szerintem igen.
Molnibalage
Nem vettem észre.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szerintem is.
Oldalt felül reaktív kockák vannak és arról lóg le a kötényezés?
Csak én érzem most itt ugy magam ,mint egy csehszlovák abszurdban?
Pld.annak a sáphangú ribancnak a videoklippje,hogy jön a haditechnikához?A festékszórásról nem is beszélve.....hogy a p...ba kerül ide a Jövõ romokban c.cyberpunk film kéziágyuja?
Balage meg minek linkeled be azt ,amit elõtted öttel belinkelt a szárnyas srác?
Ami nem gond,csak fura a leosztó emberünktõl😛 Aki ráadásul,ahogy egy little bird told me😛 mérnökember.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

A ciprusi t-80-asok eltérnek-e valamiben az orosz, ukrán társaiktól?
Ez csak szerintem szép?

Illetve, szakmai hiba, s a halála pedig szakmai ártalom..
Ha nem mûszaki hiba volt, akkor csak annyit tudok mondani: szakmai hiba...
Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Segítettél,köszönöm.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Egyszerû steampunk kitalált fegyver. Itt a link ahol megtalálod a többi fotót róla. Remélem segítettem.

Punker
That's the patch used by the Swedish Marines.

http://i11.photobucket.com/albums/a193/Tigerhund/3amfbatvarianterew1.jpg

Tengerész gyalogosok

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Ezek melyik svéd egység tagjai?
SgtChris

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Akadály nélkül!
veszelka
Mivel a tár vékonyabb, mint a fegyver ûrmérete, ránézésre, így valami modell lehet.

Ez miféle fegyver lehet?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

ha arra gondolsz, hogy a jobb oldali is nagyobbnak látszik, akkor igen, az is nagyobb (és hosszabb is), mint az alapváltozat hasonló elemei

Molnibalage
Jé, tényleg. Az csak optikai csalódás, hogy a dudor amúgy is nagyobbnak látszik?

A

D

Molnibalage
Ez eddig fel sem tûnt. Igazából most sem. Összevetettem egy rakás képet, de nem látom a méretdifit. Mondjuk túl jó szögbõl készült fotókat nem igan találtam.

ott van elhelyezve a plusz elektronika

te is megtudod, a D apache baloldali "tartálya" (most hirtelen nem tudom minek nevezzem) egészen felhúzódik a szárnycsonkig (itt is látható a képen), az A apachenak mindkét oldalon a hagyományos, kisebb van

Molnibalage
Külsõre te ezt meg tudod különböztetni egy A változattól?

Köszönöm!
Én úgy tudom, hogy másféle era van a t-90M-en és a Oplot-M-en, de lehet, hogy én tudom rosszul.
Az írásod alapján én az Oplot-M-re teszem le a voksomat.
Egyébként hány darab t-90m-et és hány darab Oplot-M-et akarnak majd rendelni?
[NST]Cifu
Szerintetek melyik poszt szovjet hk fejlesztési vonal fog majd beválni? A t72/t90 család, vagy a t-80/84 féle útvonal?

A dolog úgy kezdõdik, hogy mit értesz "beválás" alatt. Ha a sikerességet, akkor nem vitás, hogy a T-90, mivel egy nagyságrenddel többet gyártottak belõle, plusz ugye licencben gyártják Indiában.

Ha melyik elõremutatóbb, melyik jár elõrébb, akkor nem vitás, hogy a T-84, hiszen az Oplot-al már megvalósították a különálló lõszertároló-elhelyezést. A T-84-esnek erõsebb és megbízhatóbb a motorja (bár a V-96 teljesítmény terén már utólérte a 6TD-2-õt) és az erõátvitele. Ugye érdemes megjegyezni, hogy mind a T-90C, mind a T-84 ugyanazt a Thales Chaterine-E éjjellátót kapta. 😊

Összességében tehát hasonló képességûek, hasonló teljesítményûek, azonos éjjellátóval, azonos vagy hasonló képességû reaktív páncélzattal felszerelve. Még a T-90M és a T-84 Oplot-M is hasonló sok téren.

kinek milyen anyaga van a legujjabb t90 variánsról?

T-90M (export, a hazai célokra a "Burlak" fedõnevû, hasonló képességû program megy):

-Új, nagyobb torony, a lõszer (részben) a torony hátsó részében tárolva.
-Új Relikt ERA '
-Megerõsített tetõpáncél-védelem a felülrõl támadó lövedékek ellen.
-Kettõs automata töltõberendezés, 22 lõszer a régihez hasonló, küzdõtér alján elhelyezett tárolóban, 20 lõszer a torony végében - utóbbiban hosszabb APFSDS lõszerek is elhelyezhetõek.
-360°-ban körbeforgatható különálló panoráma-periszkóp a parancsnoknak.
-Egy 7.62mm-es PKT (?) géppuska a torony tetején, bentrõl távirányítható állványon (a régi 12,7mm-es helyett)
-Új 2A82 125mm-es löveg
-Új tûzvezetõ rendszer, adatkapcsolattal
-Új rádió és navigációs rendszer
-A belsõ térben repeszfogó kevlár-bevonat a korábbi neutron-elnyelõ bevonat helyett.
-Új tûzoltó rendszer

Illetve még 1 kérdés: kinek milyen anyaga van a legujjabb t90 variánsról?
Szerintetek melyik poszt szovjet hk fejlesztési vonal fog majd beválni? A t72/t90 család, vagy a t-80/84 féle útvonal?
lac coo
Lehet ! 😊

Ahol a hátán van a katonának, így messzirõl ( és rossz minõségben ) én viszont semmi plusz alkatrészt nem látok kívül ...
Érdekelne, remélem késõbb majd lesznek képek .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

[NST]Cifu
Valószínûleg balkezes volt a baka, aki mutogatta a fegyverét.

lac coo
Jah..mintha képeken szándékosan nem mutatnák a jobb oldalt...😊

lac coo
Nagy kedvel építeném át így az egyik as AK-mat, de jó lenne valami támpont ...
Köszi !

[NST]Cifu
Nem, sajnos azóta én legalábbis új képet nem láttam róla. Egy cikkben elég jól körülírták a hánnyatatott sorsú modernizációt (Erre található). Ezt érdemes lehet elolvasni, tanulságos, nagyon. Viszont a konkrét kérdésedre ez sem ad választ.

lac coo
Üdv !

Érdeklõdnék: még nem került elõ fotó a modernizált AK-nkal kapcsolatban, a tûzváltó kar érdekelne, hogyan hekkelték rá ( a fegyver jobb oldala leginkább ..) ?

THX !

1. Akkor másképp: nem jelentkeznék az USMC-hez. 😊
2. Az a baj, hogy a kamerákon keresztül nem tudod átérezni a helyzetet, s ez hibás döntések meghozatalára sarkallhat.
[NST]Cifu
1.: A katona azzal harcol, amit a kezébe kap. 😊
2.: Márpedig a jövõkép kellemes gallopozásból szépen lassan inaszakadtábból való rohanással kezd el abba az irányba mutatni, hogy a jövõ hadszínterein az elsõ vonalban pilóta nélküli repülõgépek és helikopterek fognak vonulni. 😊

1. Ez igaz, de én jobb szeretnék az agyon páncélozott apacsban ülni, mint az öreg Cobrában. 😊
4. Bennem van a hiba, de én még mindig többre tartom a rendes helikoptereket, mint az UCAR-okat.
[NST]Cifu
1.: Ettõl függetlenül azonos a feladatkör. Még a fõ fegyverzetük is ugyanaz (Hellfire). És annyira sok szituáció nincs, ahol az Apache elõnyei kijönnének. Sõt. Szvsz az USMC eleddig nem is találkozott olyan szituációval, ahol a Cobra ne lett volna jobb, mint az Apache. 😊
4.: Kérdés van-e értelme. Manapság már egyre inkább a UCAR-ok (pilótanélküli felfegyverett robot-helikopterek) felé fordul a világ. Nézd meg az AH-64D Block III.-at. Mirõl szól: hogy UAV/UCAV/UCAR gépeket tudjon irányítani.

Például mikor?

1. Nem azonos célra lennének. A nehéz célpontokat kapnák az Apacsok, míg a többit a Cobrák. Valljuk be õszintén, sok olyan szituáció van, amikor hasznosabb az apacs, mint a Cobra.
2. Ez igaz.
4. Akkor csinálnék egy SH féle 25-50%-os méretnövelést. 😊
[NST]Cifu
1.: Mi a fenének telepítenél azonos célra két eltérõ eszközt a hajó fedélzetére? Dupla logisztika, kiképzés, üzemeltetés. Nem logikus.
2.: Ha ezres darabszámokban gondolkodsz, akkor azért nem árt az ilyesmire is gondolni (tudod, sok lúd disznót gyõz 😄).
4.: Hát végül is hasonló mint az egy hajtómûves régi Cobrák, bár még annál is kisebb. Ennek a felszállótömege 4 tonna, ami fél tonnával kisebb, mint az AH-1F-nek. Az AH-1Z felszállótömege 8390 kg, viszonyításképpen... 😊

Nekem a JL-100 tetszik nagyon.
Rakétablokk,tartály hibrid

Molnibalage
Beszarás. 😊

@Freeda Krueger

Szimulátor modellezés.

[NST]Cifu
A francia póttartályok közül nekem a kedvencem az RP10K, amire négy 250kg-os bombát lehet függeszteni. 😛

1. Én sem többszázas mennyiségre gondoltam, hanem pl hajónként 4 db a cobrák mellé.
2. Én többre tartom a minõséget, mint a mennyiséget.
3. Egyetértek!
4. Nekem ez cobra kategóriának néz ki. Személyszerint a japók helyében kb 80-100db harci kiadást rendelnék extra páncélzattal, s megnövelt önvédelmi rendszerekkel.
5. Ha jól tudom a uh-1-ek is nagyon sokáig bírták, így feltételezem, hogy megfelelõ karbantartással és odafigyeléssel üzemben lehet õket tartani a váltótípus érkezésééig.
Miért?

[NST]Cifu
Azt hiszem ezek RP30-as, 1700 literes "ferry tankok", amiket áttelepüléskor szoktak használni.