Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Oplot-M: Jelenleg vevõje nincs.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Oldalt felül reaktív kockák vannak és arról lóg le a kötényezés?
Pld.annak a sáphangú ribancnak a videoklippje,hogy jön a haditechnikához?A festékszórásról nem is beszélve.....hogy a p...ba kerül ide a Jövõ romokban c.cyberpunk film kéziágyuja?
Balage meg minek linkeled be azt ,amit elõtted öttel belinkelt a szárnyas srác?
Ami nem gond,csak fura a leosztó emberünktõl😛 Aki ráadásul,ahogy egy little bird told me😛 mérnökember.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
http://i11.photobucket.com/albums/a193/Tigerhund/3amfbatvarianterew1.jpg
Tengerész gyalogosok
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Ez miféle fegyver lehet?
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
D
Én úgy tudom, hogy másféle era van a t-90M-en és a Oplot-M-en, de lehet, hogy én tudom rosszul.
Az írásod alapján én az Oplot-M-re teszem le a voksomat.
Egyébként hány darab t-90m-et és hány darab Oplot-M-et akarnak majd rendelni?
A dolog úgy kezdõdik, hogy mit értesz "beválás" alatt. Ha a sikerességet, akkor nem vitás, hogy a T-90, mivel egy nagyságrenddel többet gyártottak belõle, plusz ugye licencben gyártják Indiában.
Ha melyik elõremutatóbb, melyik jár elõrébb, akkor nem vitás, hogy a T-84, hiszen az Oplot-al már megvalósították a különálló lõszertároló-elhelyezést. A T-84-esnek erõsebb és megbízhatóbb a motorja (bár a V-96 teljesítmény terén már utólérte a 6TD-2-õt) és az erõátvitele. Ugye érdemes megjegyezni, hogy mind a T-90C, mind a T-84 ugyanazt a Thales Chaterine-E éjjellátót kapta. 😊
Összességében tehát hasonló képességûek, hasonló teljesítményûek, azonos éjjellátóval, azonos vagy hasonló képességû reaktív páncélzattal felszerelve. Még a T-90M és a T-84 Oplot-M is hasonló sok téren.
kinek milyen anyaga van a legujjabb t90 variánsról?
T-90M (export, a hazai célokra a "Burlak" fedõnevû, hasonló képességû program megy):
-Új, nagyobb torony, a lõszer (részben) a torony hátsó részében tárolva.
-Új Relikt ERA '
-Megerõsített tetõpáncél-védelem a felülrõl támadó lövedékek ellen.
-Kettõs automata töltõberendezés, 22 lõszer a régihez hasonló, küzdõtér alján elhelyezett tárolóban, 20 lõszer a torony végében - utóbbiban hosszabb APFSDS lõszerek is elhelyezhetõek.
-360°-ban körbeforgatható különálló panoráma-periszkóp a parancsnoknak.
-Egy 7.62mm-es PKT (?) géppuska a torony tetején, bentrõl távirányítható állványon (a régi 12,7mm-es helyett)
-Új 2A82 125mm-es löveg
-Új tûzvezetõ rendszer, adatkapcsolattal
-Új rádió és navigációs rendszer
-A belsõ térben repeszfogó kevlár-bevonat a korábbi neutron-elnyelõ bevonat helyett.
-Új tûzoltó rendszer
Ahol a hátán van a katonának, így messzirõl ( és rossz minõségben ) én viszont semmi plusz alkatrészt nem látok kívül ...
Érdekelne, remélem késõbb majd lesznek képek .
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Köszi !
Érdeklõdnék: még nem került elõ fotó a modernizált AK-nkal kapcsolatban, a tûzváltó kar érdekelne, hogyan hekkelték rá ( a fegyver jobb oldala leginkább ..) ?
THX !
2. Az a baj, hogy a kamerákon keresztül nem tudod átérezni a helyzetet, s ez hibás döntések meghozatalára sarkallhat.
2.: Márpedig a jövõkép kellemes gallopozásból szépen lassan inaszakadtábból való rohanással kezd el abba az irányba mutatni, hogy a jövõ hadszínterein az elsõ vonalban pilóta nélküli repülõgépek és helikopterek fognak vonulni. 😊
4. Bennem van a hiba, de én még mindig többre tartom a rendes helikoptereket, mint az UCAR-okat.
4.: Kérdés van-e értelme. Manapság már egyre inkább a UCAR-ok (pilótanélküli felfegyverett robot-helikopterek) felé fordul a világ. Nézd meg az AH-64D Block III.-at. Mirõl szól: hogy UAV/UCAV/UCAR gépeket tudjon irányítani.
2. Ez igaz.
4. Akkor csinálnék egy SH féle 25-50%-os méretnövelést. 😊
2.: Ha ezres darabszámokban gondolkodsz, akkor azért nem árt az ilyesmire is gondolni (tudod, sok lúd disznót gyõz 😄).
4.: Hát végül is hasonló mint az egy hajtómûves régi Cobrák, bár még annál is kisebb. Ennek a felszállótömege 4 tonna, ami fél tonnával kisebb, mint az AH-1F-nek. Az AH-1Z felszállótömege 8390 kg, viszonyításképpen... 😊
Rakétablokk,tartály hibrid
@Freeda Krueger
Szimulátor modellezés.
2. Én többre tartom a minõséget, mint a mennyiséget.
3. Egyetértek!
4. Nekem ez cobra kategóriának néz ki. Személyszerint a japók helyében kb 80-100db harci kiadást rendelnék extra páncélzattal, s megnövelt önvédelmi rendszerekkel.
5. Ha jól tudom a uh-1-ek is nagyon sokáig bírták, így feltételezem, hogy megfelelõ karbantartással és odafigyeléssel üzemben lehet õket tartani a váltótípus érkezésééig.