Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Most nézegetem a különféle oldalakat. Eddig sehol sem említették. A Tankneten és a Secretprojects-en azt feltételezik hogy talán ukrajnából.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Így már értem, de honnan szerezték be a k5-ös 72-eseket?
[NST]Cifu
Hmmm...

Javítom magam. A jelek szerint tényleg nem volt K-5 és T-72B a kelet-németeknél.

1.: 1994-ben a németek ex-DDR T-72M1-eseket teszteltek, K-5 nélkül. Ezeket a teszteken gond nélkül "leküzdötték".
2.: Az amerikaiak 24 db T-72A1 és 12db T-72B1-t teszteltek 1996/97-ben, ezeknél volt K-5 is, erre hivatkozik például Fofanov.

A téma a Tanknet-en.

Van-e bármilyen képi bizonyíték NDK-s t-72b+kontak 5 kombira? ÉN eddig sehol sem találtam semmit, sõt még kontakt 1-es példányaik se voltak... Ameddig nem tudsz nekem egy hihetõ képek felmutatni egy NDK-s kontakt-5-ös t-72-esrõl, már megbocsájts de nem hiszek neked. Tisztelem a munkádat, tudásodat, de ilyen téren gyak menni tárgyi/képi bizonyíték nincsen NKD-s t72+kontakt 5-öre...
[NST]Cifu
De honnan vettek a németek kontakt 5-ös t-72-eseket???

Ex-keletnémet harckocsik.

Amúgy a páncélzat miatt írtam az A5-öst.

Én meg eredetileg azt írtam, hogy hány Leo2A4 kell egy T-72B/K-5 ellen. 😊

2km-rõl lõhetik egymást, torony front részen nem tudják átlõni egymást. 😊

Testen igen.

De honnan vettek a németek kontakt 5-ös t-72-eseket???
Amúgy a páncélzat miatt írtam az A5-öst.
[NST]Cifu
Ugyanazzal a 120mm L/44 löveggel rendelkezett, DM-33 APFSDS-T lõszerrel. A DM-53 1996-ban jelent meg, 7 évvel a T-72B/K-5 után, fõleg az az ellen végrehajtott tesztlövészet tapasztalataiból okulva.

Én nyílt terepen való harcra gondoltam. Szerintem a t72B+kontak 5 kombihoz inkább a Leopard 2A5 illik. 😊
[NST]Cifu
Nem tudom, hogy mennyire tartozik ide, de a steel beast széria civileknek is elérhetõ kiadásai mennyire realisztikusok? Mennyit butítottak rajtuk a katonaihoz képest?

Ez ügyeben inkább a SB topicjába nézz be. De a civileknek elérhetõk közül azt hiszem az a legreálisabb.

Az esetleges 3. vh-ban hány t-72 kellett volna 1 leopard-2A4 kilövéséhez?

Ostoba megközelítés. Egy is elég, ha mögé vagy mellé kerül. Ezt nem lehet így megmondani. A dolog ott kezdõdik, hogy milyen hadszíntér (nyílt terep, ahol 2+ km-rõl is lövöldözhetnek egymásra, vagy városi hadviselés, ahol közelrõl lövik egymást), függ attól, hogy milyen T-72 változat, mert az alap T-72A-t is jelentheti, meg a Kontakt-5-el felszerelt T-72B-t is.

Utóbbit például 2km-rõl a Leo2A4 a DM33-al sehogy sem lövi ki szembõl, szóval akkor úgy is fel lehetne tenni a kérdést, hogy mennyi Leo2A4 kell egy T-72B - K-5 kilövéséhez. 😛

Molnibalage
Az ilyen kérdéseknek nincs értelme és nem is igazán értelmezhetõek, mert összhaderõnemi tevékenységnél alig értelmezhetõ. Ha jön 4 db A-10 CAS-olni, akkor egy század Leo 2 is leamortizál egy nálánál sokkalta nagyobb erõt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Az esetleges 3. vh-ban hány t-72 kellett volna 1 leopard-2A4 kilövéséhez?
Cifu

Nem tudom, hogy mennyire tartozik ide, de a steel beast széria civileknek is elérhetõ kiadásai mennyire realisztikusok? Mennyit butítottak rajtuk a katonaihoz képest?
Köszi.

@molni: Egy szerb-horvát, orosz-grúz, líbiai konfliktusban azért ez bezony brutál tûzerõ.
[NST]Cifu
Ahol AAA van, oda nem megy ilyen szállítóheli, de másmilyen se. De a maga kategóriájában (ahogy az UH-60, Super Puma, NH90, stb. tartozik) meglehetõsen erõsen felfegyverzett. Semmilyen szállítóhelin nem jellemzõ az irányított rakétafegyverzet. Géppuskák, gépágyúk, irányítattlan rakéták.

Molnibalage
Attól függ, hogy mi ellen? Ott, ahol radaros AAA vagy sima AAA van, ott nemv vitézkedénk ilyen szállítóhelivel, de még Mi-24-gyel sem. Bármiféle lévédelem ellen irányított raktafegyverzettel mennék neki.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
Miért ne lenne repülhetõ? Teljesen általános volt. Igen, elég izmos fegyverzet, szó se róla...

Azt tudom, hogy elbírta a Mi-17, a Mi-8 gondolom a gyengébb hajtómû miatt vihetett csak 2x2db-t. Csak nem tudom mennyire életképes ez a konfig. Nézegettem a rakéták súlyát is, hogy mennyi plusz teher, de nem lettem okosabb. CSak mert ha e mellett teljesen repülhetõ, akkor ez szvsz egy elég decens konfig a plusz hátsó gpu.-val.
Fény az alagút végén?
[NST]Cifu
Ez nem elvi, hanem gyakorlati konfig volt a Mi-8TVK és Mi-8TBK tûztámogató típusnál, 6x32 = 192db Sz-5 rakéta, plusz lehet négy Falanga (AT-2) pct. rakéta. A rácstartó annyira komoly ellenállást nem jelent. Amúgy ennek a verziónak volt egy 12,7mm-es géppuskája is az orr alatt.

A sima Mi-8-asokon azonban általában csak kettes rácstartó látható, nem hármas, tehát max. 4 UB blokk (4x32= 128 Sz-5 rakéta) lehetséges, és ha jól rémlik, nincs pct. rakétaindítási lehetõség.

A Mi-17-eseken (orosz: Mi-8MVT) már általános volt a három pilonos rácstartó, viszont jellemzõen csak a két külsõre került B-20 konténer (4x 20 = 80 rakéta). A késõbbiekben a tartó mérete nem változott, de a belsõ pilon már nem látható rajta, így négy pilonos lett - továbbra is fõleg B-20-as konténerekkel.

[NST]Cifu
Az L/55 ágyúval szerelt A6 / E (Espanol, vagyis Spanyol A6) / HEL (görög A6) / A6M (Kanadaiaknak lizingelt módosított A6) / illetve A7+. Az A7+ elsõ sorban a városi hadviselés terén elõrelépés, harckocsi-harckocsi terén annyira nem különbözik az A6 szériától.

Mi-8/17 helikkel szoktak pózolni úgy, hogy tele pakolják irányítatlan rakéta blokkokkal. Majd 200 db rakéta hellyel. Ez mennyire elvi konfig? Van értelme? Azt tudom hogy mire, miért jó, Csak nem ismerem a hátrányait pl: nagy légellenállás, nagyobb terhelés, mittomén.
Konkrétan a leo 2 szériára gondoltam, amikor a meghibásodásokat kérdeztem.

Ahogyan elnézem, jelenleg a svédeké a legjobb leo 2 a skandináv országok közül, vagy tévedek? Amúgy nemzetközi szinten mely a legjobb leo 2 variáns?
[NST]Cifu
A modern páncélosok milyen gyakran szoktak meghibásodni, s akkor is mi a legyakoribb hiba ok?

Ennyire általános kérdésre nem lehet normális választ adni. 😛
Függ milyen típusról beszélünk, milyen környezetben mûködik, milyen feltételek mellett, stb.

Alapvetõen azonban a harckocsik üzemeltetését ne úgy képzeld el, mint egy személyautóét, amibe mondjuk 15 000 km-enként olajat kell cserélni, évente egyszer meg elvinni a szervízbe. Állandó karbantartás igényelnek, és a tömeg miatt sok a "kopó" alkatrész. Például a gumipogácsás lánctalpak általában pár száz, max. 1000km után cserére érettek, és egy-egy ilyen lánctalp tömege akár a másfél tonnát is elérheti.

Az alkalmazás körülményei fõleg a meghajtást befolyásolhatják, például az iraki hadmûveletekben és állomásoztatásnál az M1 Abramsok gáztrubinái például a homokszûrõk ellenére is megsínylették a homok és por áldásos hatásait.

Az 1990-es években az elsõ Indiai T-90S harckocsik V-92 motorjának hûtõje nem volt képes kezelni az indiai forróságot, és menetrend szerint túlmelegedtek, ami miatt erõsebb hûtõrendszert kellett beépíteni. A szomszédos Pakisztán az ukrán T-80UD harckocsikkal nem tapasztalt ilyen jellegû problémát.

A skandináv államokban terveznek-e leopard 2 modernizációt?

Dánia: A Leo2A5DK-k csak kozmetikai újdonságokat kapnak (persze használhatóság terén ezek sem elhanyagolhatóak, pl. légkondi vagy APU)
Norvégia: Ex-dán Leo2A4-ek Leo2A4NO jelöléssel, átalakítva norvég rádiókra és fegyverállványra, végrehajtva rajtuk a Leo2A5 szintû upgrade.
Finnország: Ex-német Leo2A4-esek, nincs szó upgrade-rõl.
Svédország: Õk egy speciális Leo2S változatot használnak az Strv 122-est, ez a Leo2A5 szint többé kevésbé, de pl. francia Galix ködgránátvetõ. Az IBD és a svéd leányka készült egy upgrade csomaggal, új kiegészítõ páncélzattal, aknarobbanás ellen védõ haspáncélzattal, távirányított fegyverállvánnyal, ez az Strv 122B. Nem tudok róla, hogy megrendeklték volna-e.

A skandináv államokban terveznek-e leopard 2 modernizációt?
lac coo
<#worship>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

A modern páncélosok milyen gyakran szoktak meghibásodni, s akkor is mi a legyakoribb hiba ok?
[NST]Cifu
A valódi nevem nem titok, ott van a cikkeim alatt. 😊

Amúgy csak hobbi, nem ebbõl élek (sajnos vagy szerencsére, nézõpont kérdése). Igazából gyerekkoromban szívtam magamba a rajongást a haditechnika iránt, aztán bennem maradt. 😊

lac coo
Már régen akartam kérdezni, és ne vedd személyeskedésnek: benned kit tisztelhetünk ?

Nem név szerint, természetesen, csak olyan ámulatba ejtõ a tudásod, hogy valami szakíró, szakértõ, hivatásos katona..vagy mi a foglalkozásod ?

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

A test alsó részére gondoltam, de ezek az ábrák tetszenek! 😊
[NST]Cifu
Mire gondolsz? A test alsó orr-részére, vagy a löveg melletti részre? Az elöbbi igen, próbálgatják, de csodát nem tudnak tenni. Utóbbi... nem, ott nem tudnak semmit tenni igazából. A Leo2-nél vagy a K2-nél olyan hosszú elõrenyúló "hörcsögpofája" van a toronynak, hogy csak teljesen szembõl lehet esélyesen ott eltalálni. Ennyit tehetnek.

Természetesen a valódi adatok ismeretlenek, a fenti képek csak becslésre épülnek.

De az nincsen megerõsítve több hk (al)típusnál?
[NST]Cifu
A test alsó részén (ahol a Chally 2-õt is átlõtték) bármelyik modern APFSDS lõszer képes lehet erre 120/125mm-es kategóriában. A torony front részén esélytelen a két oldalt. Esetleg a löveg mellett. Talán. 😊

Jelenleg van-e olyan páncélos, amely face-to-face képes kilõni kb 1,5-2km-rõl a legpáncélzottabb m1a2 altípust?
Jelenleg milyen eltérések vannak a keleti és a nyugati városiharcra vonatkozó harcmodorok között?
[NST]Cifu
Te a 2S19 MSTA-ra gondolsz, a felsõ kép valóban egy MSTA alvázra és toronyba épített ágyút mutat, ez a löveg tesztelésére volt kitalálva, kézzel töltötték az ágyúkat.

Az alsó még mindig MSTA alvázon mutatja a szériának szánt tornyot. A sorozat gyártott példányok pedig a T-95-össel (Objekt 195) azonos alvázra épültek volna.

Ez meg mi? 😄 2s9 alváz, és felépítmény, nem?
szerintem Abrams Block 3 proto (TT😎
itten

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
Fííííííííííím vazzeg. 😊

3:10-nél az mi?

Ulvar
Ormótlanul szépek 😄.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Köszi a választ. Konkrétan az uccsó hk egy T30, középtájon meg van egy T29. :-)

a T32 egy nagyra nõtt pershing, ezt jól meglehet különböztetni
a T29, T34 vonulatba a T30 illik bele, tulajdonképpen az utolsó kettõt a T29es változatai

Kicsit elhanyagoltnak tûnik a készlet.De azért szép.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

MBT-70

Ulvar
Olyan kis különbségek vannak a T29 T32 T34 között hogy én nem tudom így megállapítani 😄.

T32-õt nem láttam rajta. A harmadik harckocsi a T28 mögött és a T34 elõtt az milyen típus?

Szó szerint múzeum. :-)
Ulvar
Ebbe van minden T29 vagy T32 M60 Abrams minden.... nagyon durva...komplett múzeum...

Ez azért egy elég kemény szerelvény...

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Vannak sajnos dolgok amik igazából - a szó klasszikus értelmében - nem titkok, a Nagy Magyar Valóság viszont mégis azt mondja, hogy nem okos dolog beszélni. Meglepõ vagy nem de ez éppúgy igaz a pozitív mint a negatív dolgokra.
Persze ezek csak pletykák, tán nem is igazak, én is csak úgy olvastam a neten valahol...

De vissza ONtopikba.

Igen, egy hasonló KMW-s oldal igazi csmege lenne. Igazából nem is értem miért nem tesznek ki valami konkrétabb anyagot. Annyi rengeteg infó kint van mindenfelé, gondolom a dzsémszbondok is dolgoznak böcsülettel, hogy valami csak kikerülhetne a gyári oldalra is, ami azé' nem annyira titkos.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás