Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ex-keletnémet harckocsik.
Amúgy a páncélzat miatt írtam az A5-öst.
Én meg eredetileg azt írtam, hogy hány Leo2A4 kell egy T-72B/K-5 ellen. 😊
2km-rõl lõhetik egymást, torony front részen nem tudják átlõni egymást. 😊
Testen igen.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Amúgy a páncélzat miatt írtam az A5-öst.
Ez ügyeben inkább a SB topicjába nézz be. De a civileknek elérhetõk közül azt hiszem az a legreálisabb.
Az esetleges 3. vh-ban hány t-72 kellett volna 1 leopard-2A4 kilövéséhez?
Ostoba megközelítés. Egy is elég, ha mögé vagy mellé kerül. Ezt nem lehet így megmondani. A dolog ott kezdõdik, hogy milyen hadszíntér (nyílt terep, ahol 2+ km-rõl is lövöldözhetnek egymásra, vagy városi hadviselés, ahol közelrõl lövik egymást), függ attól, hogy milyen T-72 változat, mert az alap T-72A-t is jelentheti, meg a Kontakt-5-el felszerelt T-72B-t is.
Utóbbit például 2km-rõl a Leo2A4 a DM33-al sehogy sem lövi ki szembõl, szóval akkor úgy is fel lehetne tenni a kérdést, hogy mennyi Leo2A4 kell egy T-72B - K-5 kilövéséhez. 😛
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem tudom, hogy mennyire tartozik ide, de a steel beast széria civileknek is elérhetõ kiadásai mennyire realisztikusok? Mennyit butítottak rajtuk a katonaihoz képest?
@molni: Egy szerb-horvát, orosz-grúz, líbiai konfliktusban azért ez bezony brutál tûzerõ.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A sima Mi-8-asokon azonban általában csak kettes rácstartó látható, nem hármas, tehát max. 4 UB blokk (4x32= 128 Sz-5 rakéta) lehetséges, és ha jól rémlik, nincs pct. rakétaindítási lehetõség.
A Mi-17-eseken (orosz: Mi-8MVT) már általános volt a három pilonos rácstartó, viszont jellemzõen csak a két külsõre került B-20 konténer (4x 20 = 80 rakéta). A késõbbiekben a tartó mérete nem változott, de a belsõ pilon már nem látható rajta, így négy pilonos lett - továbbra is fõleg B-20-as konténerekkel.
Ahogyan elnézem, jelenleg a svédeké a legjobb leo 2 a skandináv országok közül, vagy tévedek? Amúgy nemzetközi szinten mely a legjobb leo 2 variáns?
Ennyire általános kérdésre nem lehet normális választ adni. 😛
Függ milyen típusról beszélünk, milyen környezetben mûködik, milyen feltételek mellett, stb.
Alapvetõen azonban a harckocsik üzemeltetését ne úgy képzeld el, mint egy személyautóét, amibe mondjuk 15 000 km-enként olajat kell cserélni, évente egyszer meg elvinni a szervízbe. Állandó karbantartás igényelnek, és a tömeg miatt sok a "kopó" alkatrész. Például a gumipogácsás lánctalpak általában pár száz, max. 1000km után cserére érettek, és egy-egy ilyen lánctalp tömege akár a másfél tonnát is elérheti.
Az alkalmazás körülményei fõleg a meghajtást befolyásolhatják, például az iraki hadmûveletekben és állomásoztatásnál az M1 Abramsok gáztrubinái például a homokszûrõk ellenére is megsínylették a homok és por áldásos hatásait.
Az 1990-es években az elsõ Indiai T-90S harckocsik V-92 motorjának hûtõje nem volt képes kezelni az indiai forróságot, és menetrend szerint túlmelegedtek, ami miatt erõsebb hûtõrendszert kellett beépíteni. A szomszédos Pakisztán az ukrán T-80UD harckocsikkal nem tapasztalt ilyen jellegû problémát.
A skandináv államokban terveznek-e leopard 2 modernizációt?
Dánia: A Leo2A5DK-k csak kozmetikai újdonságokat kapnak (persze használhatóság terén ezek sem elhanyagolhatóak, pl. légkondi vagy APU)
Norvégia: Ex-dán Leo2A4-ek Leo2A4NO jelöléssel, átalakítva norvég rádiókra és fegyverállványra, végrehajtva rajtuk a Leo2A5 szintû upgrade.
Finnország: Ex-német Leo2A4-esek, nincs szó upgrade-rõl.
Svédország: Õk egy speciális Leo2S változatot használnak az Strv 122-est, ez a Leo2A5 szint többé kevésbé, de pl. francia Galix ködgránátvetõ. Az IBD és a svéd leányka készült egy upgrade csomaggal, új kiegészítõ páncélzattal, aknarobbanás ellen védõ haspáncélzattal, távirányított fegyverállvánnyal, ez az Strv 122B. Nem tudok róla, hogy megrendeklték volna-e.
Amúgy csak hobbi, nem ebbõl élek (sajnos vagy szerencsére, nézõpont kérdése). Igazából gyerekkoromban szívtam magamba a rajongást a haditechnika iránt, aztán bennem maradt. 😊
Nem név szerint, természetesen, csak olyan ámulatba ejtõ a tudásod, hogy valami szakíró, szakértõ, hivatásos katona..vagy mi a foglalkozásod ?
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Természetesen a valódi adatok ismeretlenek, a fenti képek csak becslésre épülnek.
Az alsó még mindig MSTA alvázon mutatja a szériának szánt tornyot. A sorozat gyártott példányok pedig a T-95-össel (Objekt 195) azonos alvázra épültek volna.
itten
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
a T29, T34 vonulatba a T30 illik bele, tulajdonképpen az utolsó kettõt a T29es változatai
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Persze ezek csak pletykák, tán nem is igazak, én is csak úgy olvastam a neten valahol...
De vissza ONtopikba.
Igen, egy hasonló KMW-s oldal igazi csmege lenne. Igazából nem is értem miért nem tesznek ki valami konkrétabb anyagot. Annyi rengeteg infó kint van mindenfelé, gondolom a dzsémszbondok is dolgoznak böcsülettel, hogy valami csak kikerülhetne a gyári oldalra is, ami azé' nem annyira titkos.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Én mindkettõrõl szívesen olvasnék, de általában ez ugye kimerül a "Honvédség megsemmisült" topicban és hasonló helyeken olvashatóakban. A hondvedelem.hu e téren annyira száraz és semmilyen, hogy az már eléri a fájdalomküszöbömet.
Azért ha megnézel egy német, de még odáig se kell elmenni, egy lengyel vagy cseh hadsereg oldalát, azért ott többet tudhatsz meg a hadseregrõl, fegyverzetérõl, sõt, néha még a problémákat is hajlandóak kiírni. Én már ezzel is megelégednék. Lásd például az AK-63MF esetét, amelyrõl tényleg keveset lehet látni/hallani.
Jó, jó, nem ellenõrizhetõ adatok, de hányszor volt má', hogy egy egy technikai eszköz esetében a konkrét vásáró is azzal szembesült, hogy a cuccos nem igazán teljesíti a gyári garikat? A'szem mi - mezei netezõk - megelégedhetünk ezekkel az adatokkal is.
Pont ezért mondtam, hogy szimpatikusak. Egy KMW esetén az életben nem találod meg, hogy milyen értékekkel bír a tûzvezetõ rendszer. 😛
Bár érdekes, hogy az olyanok akiknek lövésük sincs a dologhoz mindig hangosabban fikáznak, mint az olyanok akik valamennyire rálátnak a dologra így vagy úgy, pedig azok se halkak... 😄DD
Jó, jó, nem ellenõrizhetõ adatok, de hányszor volt má', hogy egy egy technikai eszköz esetében a konkrét vásáró is azzal szembesült, hogy a cuccos nem igazán teljesíti a gyári garikat? A'szem mi - mezei netezõk - megelégedhetünk ezekkel az adatokkal is.
Igen, a klímás dologban igazad van, kissé elhamarkodottan ítélkztem.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
A Morozov jó kis cég, szimpatikusak, a weboldaluk is egyszerû, nem pakolják tele felesleges és zavaró csiricsáré flash-cuccokkal, csak nyers adatok, dögivel. Na persze az már más kérdés, hogy az adatok mennyire felelnek meg a valóságnak. 😄
A klima opcionalitása a vásárló országtól függ. Ahol nyáron a 30°C ritkább, mint a Jegesmedve, oda minek a légkondi? A kanadaiak is prüszköltek a németektõl lizingelt Leo2-õk miatt - azokban sem volt légkondi. 😛