95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Ez tipus függö van amelyik mozog a szárnnyal együtt és menetirányba áll van amelyiknél ilyen esetekben le van tiltva a szárny állitás.
A tornado és a szu-24-es ha jól tudom akkor mozgatható marad a potosnál is, viszon a mig-23-asnál nem. F-14-esnél meg ugye eleve nincs is függesztési pont a mozgó részen. -
-
Kép lemaradt:
-
Szemre kis kapacitásúnak tűntek a CFT-k. F-16S-en olyan szépen van megoldva, a 600-as függesztettel meg olyan ormótlan.
Ha már erről van szó: a variaszárnyasokon F-14, agy F-111 pl.. a póttank a szárny mozgó részén van ugye. Ezeket forgatja a szárnyálláshoz viszonyítva a tartályok felfüggesztési pontja "menetirányba"? -
Ezt a kapacitás dolgot nem értem. Az F-15C/D/E gépeken egy-egy CFT kapacitása 880 USG táján van, mikor a pótos 600-as. Az F-16C Block 50/52+ és Sufa gépek CFT-je egyenként 450 gallonos. -
SZUsszan #64000 Este is jó a red dot, csak vissza kell venni a fényerőt minimumra.
Illetve gondolj bele, nyílt irányzék a jobb éjszaka, vagy a derengő red dot?
Amúgy én inkább a tríciumos irányzékra esküszöm. A red dottal közelre egyáltalán nem célzok gyorsabban, mint a nyílt irányzékkal, de legalább rendszeresen belelövök a fedezék tetejébe airsoft játékokon. -
Mirage pocsékabb, aláírom. 
Conformal fuel tankok tetszenek, még ha kapacitásuk/flexibilitásuk messze elmarad a szárny alá csatolt verzióktól.
F-16 és F-18 megoldásai jók.
-
Pedig ez csak a 370 gallonos, van 600 gallonos is, de elég ritkán látni. Egyáltalán nem ormótlan. Nézd meg a Mirage 2000 gépeket meg a Rafale-t nagy pótossal.
F-16 és 600 gal.
Mirage 2000 és dudoros tank jobb oldalt.
Rafale. -
Ormótlanok azok a póttartályok ezen a pici gépen... -
JanáJ #63996 Azt el tudom képzelni, hogy este jól látszik egy fényerősítős éjjellátón. De a holokon van éjjellátó mód is, bár ez nem tudom hogy működik. Bár este nem ér semmit maga a reddot szerintem. -
Nem értem a kérdést.
Olvastam egy szöveget, ahol nem írták le egyértelműen, de nekem úgy tűnt, utaltak rá, a reflex irányzék felderíthető. Arra gondoltam, talán a célpont irányába is kibocsájt valamilyen sugárzást. Nem csak az irányzékot használó user/lövész felé. Elektromágneses sugárzást, fotonokat. -
Cold Response 2014
-
JanáJ #63993 Miért nyalna vissza. Odaküldenek orosz egységeket, vérbefojtják a "terroristákat" és hivatkoznak másra. Isten ugye az erősebbel van. -
Igen, ha ez eljön, akkor itt fog visszanyalni, de azért elég messze van az, hogy ez eljöjjön demográfialiag. -
fade2black #63991 "Ez lehet, hogy Ukrajnának fáj, de a demokratukus világ elvben bizony így működik."
Szerintem nem szokás így működnie, de ha Putyinnak ez az alap akkor már ki is lehet írni OO egy meghatározó részén azt a népszavazást... és évről évre egyre nagyobb részén ugye messze a muszlimok a legszaporábbak. Márha csak ilyen esetekben mert ugye Orosz és Orosz között durva difi tud lenni. Hupsz szét is esett Oroszo.
OO anektálta a Krímet. Nem véletlen hivatkozott Koszovóra mint ahol ezt a NYat eljátszotta csakhát Krím esetén nem volt durva etnikai tisztogatás, sött talán egy darab halálos áldozat nem volt anektálásig! Az EUnak, főleg a keleti leginkább fenyegetett államoknak ez volt A vonal. Nem Grúzia, nem Litvánia hanem Krím. A gazdasági/társadalmi hatások mindig lassuak lerakják egy gyár alapkövét és 4év múlva kigördül az első Merci Kecskemétről(2008->2012), elköltik a magyup pénzt ami 2022-2023 tájékán lett volna először 0ás államnak, nekünk meg már svéd rendszerben nevetséges nyugdíjunk lesz emiatt. Itt is kb ez lesz EU durván nekiáll diverzifikálni pl gáz esetén KRKi terminál, US gáz, arabok nem elfákjázzák a gázt, palagáz durva lökést kap Europában is ld az elmúlt hét! Lengyel, Brit történéseit. Oroszo exportának 68% az EU fele megy és ennek 92% nyersanyag túlnyomórészt energiahordozó.
Meg persze hamár HT topic vége a nevetségesen alacsony katonai büdzséknek eközben Europa konvencionális tekintetben csak Kre kell figyelnie OOnak kb minden fele. -
JanáJ #63990 Nem értem a kérdést. A reddot egy piros pötty, szemből látod, de csak közelről. Airsofton pl az épület sötétjében világít 5 méterről. -
szenyor Lopez #63989 Nem, a lencsére vetíti a pontot. -
És milyen passzív elektromos optikai irányzékot lehet felderíteni? -
És milyen passzív elektromos optikai irányzékot lehet felderíteni? -
JanáJ #63986 a Red dotra gondolsz? Mert azt sehogy. Max közelről látszik a piros pont, de addigra szvsz már lelőttek. :-) -
A reflex irányzékot (reflector or reflex sight), amit a gyalogsági lőfegyverekre tesznek hogyan lehet felderíteni? Valamilyen sugárzást bocsájt ki a célpont felé? -
A Mistral-szerződés felmondása 1,2 milliárd euróba kerülhet Franciaországnak Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_03_19/269887349/
-
http://hungarian.ruvr.ru/2014_03_19/India-kozel-60-milliard-dollar-ertekben-vasarolt-orosz-fegyvereket-9950/ -
Folytassuk itt a témát. -
Gibraltár mióta akar elválni UK-tól...? Pont az erősítették meg, hogy nem Spanyolhoz hanem UK-hoz akarnak tartozni. Arról még soha nem volt referendum, hogy önálló állam legyenek tudtommal. Sanszosan nem is lenne életképes. -
Nem gondoltam volna, hogy te ebben a kérdésben az orosz (krími) álláspontot tartod logikusnak
. Pozitív csalódás.
-
statisztikai adatszolgáltatásra biztos jó lesz :) -
A nemzetközi jog alapján ez valóban nem lehetséges. Ahhoz, hogy egy ilyen referendumot kiírjanak megfelelő számú aláírást kell összegyűjteni, amiről aztán az ország parlamentjének dönteni kell, hogy igen vagy nem.Lásd Skócia függetlenségének kérdése amiről idén ősszel szavazhatnak. Ott abban az esetben maga az angol parlament is jóváhagyta a referendumot. -
változnak az idők, nagy az elégedetlenség, s egyre nőhet ez a szám :). -
Egyébként meg ez egy internetes szavazás lesz. Ahhoz, hogy ez valósággá váljon előbb 500 ezer aláírást kell összegyűjteni amit már négyszer megpróbálta, mind a négyszer sikertelenül. Szóval nem eszik olyan forrón azt a kását:) -
JanáJ #63975 Nem vagyok nemzetközi jogász, de józan paraszti ésszel ilyen nincs. Ez szerintem úgy működhetne, ha Ukrajna is bele egyezik. Szerintem a Krím ki sem írhatna önfejüen népszavazást. Ezzel nem mondom, hogy nem jogos a szándék, hogy el akarnak szakadni.
Sopron szvsz nagyon más, a határok újra rajzolásakor kérdezték meg őket. (tudtommal)
Az egy másik kérdés, hogy nincs legitim ukrán kormány sem. De ez most csak elvi dolog, mert a maci elveszi amit akar és pont. -
Hát jó...de Velence az a város (történelmileg is ugye) mely a tartomány központja és az egész területi gazdaság hatalmas részét teszi ki. De amúgy yes, igazad van. -
Nem Velence, illetve nem csak Velence, hanem venetio tartomány akar kiválni. Ez jóval nagyobb terület :) -
Miért nem?
Soroljak pár példát? Olaszországból ki akar válni népszavazás útján Velence. Katalónia, Baszkföld, Spanyolországtól, Gibraltár UK-tól, Flamandok és Vallonok Belgáknál, Skótok UK-tól...etc...mind mind népszavazás útján. Természetesen a nagyhatalmak mind fenyegetik az itt élő embereket, hogy ha megmerik tenni akkor óriási szankciók lesznek, és csődbe fognak jutni.
Amúgy ott a korábbi Jugoszlávia, tökéletes példa, hány részre is szakadt? -
kamionosjoe #63971 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én is egy hasonló mondatot akartam a végére írni, de aztán kitöröltem. Végül is már mindkét ország az EU tagja és határok sincsenek, szóval annyira már nem rossz nekik ott. -
Oddball29 #63970 Akkor biztos megérted azt az effektet, amit akkor érzek, ha eltávolodsz a haditechnikai vonaltól. Inkább maradj annál. Speciel ez a cikk éppen korrekt, nekem is úgy ajánlották. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
És azóta is bánják.
-
Azért mondtam, ha joszerűen. Értő olvasást kéretik gyakorolni. Egyébként meg a 444 site elég nagy marhaságokat szokott írni, ezért nekem linkelni kb. a vörös posztóval egyenértékű. Az atomenergia kapcsán emlékeim szerint olyan marhaságokat írtak, hogy alsó hangon egy agyalapi tockost vágtam volna le nekik... -
Oddball29 #63967 &action_type_map=[%22og.recommends%22]&action_ref_map=[]]Jogszerűen az eszed tokja, az. -
Igen, ezt is megemlítettem a HTKA-n. Szóval a sok turbó, aki annyira büszke Sopronra és még pár másik településre az szálljon magába, mert Krímben ponotsan azt történt. Egy etnikailag igencsak orosz többségű terület úgy döntött, hogy nem akar Ukrajna része lenni. Ez lehet, hogy Ukrajnának fáj, de a demokratukus világ elvben bizony így működik. És pont a demokrácia felkent bajnokaik papolnak arról, hogy szerintük meg nem. Komolyan mondom, hogy okádnom kell...
De ezt ne itt tárgyaljuk ki, mert ez nagyon nem HT topik már...