95104
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Molnibalage
    Első bekezdésben ott van, hogy magyar...
  • BRAT
    Azért, akik még nem tudják illő lett volna mondanod, hogy ez egy magyar fejlesztésű szimulátor.

Letöltőlinkek, dokumentációk:Linkek
  • Molnibalage
    Interjú a SAMsim készítőjével.
  • Molnibalage
    Szu-25 vs F-15. Nem olvastam, véletlenül találtam.
  • Pluskast
    Miért? Tök "sexy"
  • fonak
    A világ legdrágább MBT-jét? :)
  • Pluskast
    Hm érdekes hír. Lehet be kellene tőlük szerezni pár Type 10-et (bár ha jól tudom azt a Mitsubishi nem engedi exportálni).
  • Vogel
    A 15mm-es 2. Vhs MG151/15-öt is gépágyúnak tekintették.
  • JanáJ
    http://htka.hu/2014/04/03/az-uj-gepek-megerkezeseig-hasznalt-mi-8-asokat-kap-honvedseg/
  • BRAT
    Újra lehet fegyvert venni Japántól?
  • Molnibalage
    12.7-est még nehézgéppuskának hívták a II. Vh alatt és mai is géppuska rá a magyar terminológia. 20 mm már gépágyú.
  • ZuluC
    Tudtommal 23mm-től.
  • BRAT
    Hány milliméter felett tekinthető gépágyúnak valami? (USA, EU, és orosz terminológia szerint)
  • Molnibalage
    Mármint páncéltörő rakétásnak? Konkursz rakétáink tudtommal még vanak.
  • BaleniX
    A vicc az, hogy egyik ismerősöm elment páncélrakétásnak, de Mo.-nak nincs páncélrakétája, így gyakorlatozni se tudnak, meg az oktatók se tudják hogy mit kéne oktatni. Nem értem hogy akkor miért lehet rá jelentkezni.
  • z0ty4
    Amikor háromszor dörren egy lövés

jóvvan, 3 tankunk működik
  • fonak
    Jaja, szerintem egy Vörös téri díszszemlén több katona vonul fel Putyin előtt, mint amennyi a teljes tényleges "harcoló" honvédségünk létszáma. :)
    Ugye most olyanokról ne is beszéljünk, mint az 50 éves önkéntes tartalékosok, vagy hogy hívják őket, mert valahogy kétlem, hogy azok védenék majd meg a hazát.
  • Zero 7th
    Van vagy ötszáz T-54-esünk raktáron rohadva! Meg vagy száz T-72-esünk! Nem elég? :P :D
  • BaleniX
    Mo.-on csak a légierő tehetne valamit ha támadás éri az országot? Mert másunk nagyon nincs...
  • Freeda Krueger
    Köszönöm,akkor jól sejtettem.
  • Molnibalage
    Interjú Viggen pilótával.
  • Molnibalage
    Egy kinti fórumon bukkantam erre a kérdésre.

Can you help me find a RAF HAWK T1 solo display pilot video? The video was filmed between 70 -80's and the pilot pre-plans the whole flight on video as he is being graded to be able to solo fly at air show its a British video I tried can not find it.

Én soha nem futottam össze ezzel. Nektek rémlik ilyen videó?
  • Molnibalage
    Kis időutazás.

• davidbog
    Elvileg nincs eltérés. Mindkettő 23 hüvelyk széles.
    A T80 lánctalpat a T23 HVSS felfüggesztésű verziója és a T25 pilot 2 használta a T80E1-et a Pershingek és legelső M46-osok.
    A Hunnicutt szerint a Pershingeken volt T81 is. Az 24 hüvelyk széles és egy csap van benne, a T80 és T80E1-ben két csap van és 23 hüvelyk szélesek.
  • foxxi
    AZok a csóró ostobák meg kivágnak még egy pálmafát és faragnak belőle még 100 ladikot. Nem kicsiben kéne keménykedniük, hanem nagyban. Főleg ha már vállalták a kalózok elleni "háborút"
  • Lacusch69
    Egyik barátom hk.pk. volt (T55), simán belőttek a faluba...
  • Lacusch69
    Nem rajongok az oroszokért, de legalább megoldják azt, hogy ezzel a bárkával nem kalózkodnak többet. (És még humánusak is voltak...)
  • JanáJ
    Asszem értem felénk miért égnak álló csővel közlekednek.
  • JanáJ
    Az amik pont így lövöldöztek mindenre Irakban. :-) Szeretünk rombolni, na. :-)
  • JanáJ
    http://htka.hu/2014/03/28/lezuhant-egy-super-hercules-indiaban/
  • Freeda Krueger
    Egy kérdésem lenne...
    A T80 és a T80e1 lánctalp közt van szélességbeli eltérés?
  • V43 1105
    Lezuhant az Indiaiak egyik J-s Herkulese kiképző repülésen öten meghaltak :(
  • foxxi
    jah. Az amcsiknak legalább van annyi ha már gyakorolni akarnak 300m-es kötélen célt úsztatnak amit bármikor szétlőhetnek Az orosz meg örzi a hagyományt és szétlő mindent amit meglát ( még ha ciki is )
  • JanáJ
    Szvsz ennek a videónak van egy hosszabb változata. Ott valami csónakba teszik a kalózokat, hogy irány a part. Ezt a ladikot meg buliból szétlövik. Gondolom a CIWS-en nincs "lőjük szarrá a ladikot" program. Mindenhol belinkelik milyen tökösek az oroszok és milyen töketlenek a nyugati hatalmak, hogy nem lövik szét a ladikokat. :-)
  • foxxi
    Igaz. A célokat nem tudjuk és találgatni mindenki tud
  • [NST]Cifu
    Gondolj bele, hogy a harckocsik is képesek egy (kiszámíthatóan) mozgó célt eltalálni úgy, hogy közben terepen haladnak. Nyílván romlik a találati arány, de azért nem konvergál a nullához.

A Bismarck elsüllyesztésénél Sea State 6-8 volt, vagyis eléggé kutya időben lőtték szét. Ezt egyébként sokszor kihagyják az elemzésekből, ahol a britek pocsék találati eredményeire mutogatnak...

Videó erről az összecsapásról, van benne pár jelenet, amely mutatja az időjárást...
  • qtab986
    18+ Érthetetlen hiba.
  • Molnibalage
    Ilyen időben a támódrendszerek és potenciális támadók nagy része is megfekszik...
  • flashpointer2
    Az összes bemutatólövészeten olyan szép hullámmentes a víz de szerintem az ellenség nem csak a csendes napsütéses időben támadhat.
    Vajon mennyire lenne eredményes ilyen helyzetben úgy hogy még a cél is csak másodpercekre bukkan fel a nagy hullámok miatt?

• z0ty4
    a legutolsó pár percben van akció csak. 1:24 az 1 óra és 24 perc lenne :)