95104
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Boconadi
    Köszönöm : )
  • fecska
    Lehet fegyverem :)
    0.22est akár ebben hónapban is legálisan.
    pár hónappal később nagykaliberű fegyverem is lehetne legálisan. :)
    és mindezt úgy hogy egy pszichopata kiskamasz vagyok.
    igaz önvédelemre nem használhatom, de nálam lehetne bármikor ha úgy van kedvem.
    Akkor egy érett felnőtt nem pszichopata embernek miért ne lehetne önvédelemre?
  • fecska
    szerintem aki akar fegyvert az megszerzi most is (még Laca is pedig ő nem bűnöző :D)
    aki ölni akar most is öl. ugyan mindegy milyen eszközzel.
    Minden országnak ,ahol enyhítettek a fegyvertörvényeken, ha megnézed, visszaesett a bűnözés, és nem ugrott meg jelentősen a fegyverrel való visszaélés/bűnözés.
  • Her Laca
    Tudod mit:) Hál istennek nem lehet fegyvered :))) és asszem ez jól van így ,és ha jól látom ez marad is ebben a formában. Rugózhatunk ezen akármeddig.
    Max ha leszel valami qrva befolyásos arc a parlamentben,bár még fiatal vagy előtted az élet ,és akkor tudod befolyásolni a dolgokat:)
  • fecska
    8 éve lövök.
  • fecska
    alapból beírtam a 21 évet amibe nem férek bele. igen jól gondolod, önvédelemre magamnak még nem adnék lőfegyvert.

szlovákiába és ausztriában is alanyi jogon jár pl.

és én leélném az életem úgy ha valakit megöltem, aki az életemre vagy a szeretteim életére tört. nem azért mert pszichopata vagyok hanem mert inkább ő hulljon el mint én/mi/ők.

és végül szerintem meg nagyobb biztonságban lennék egy lőfegyverrel mint most pl egy gáz riasztóval.
  • Jeffjohnson
    A mondandóm lényege az lett volna (lehet a dzsipós példa rossz volt), hogy olyan emberek kezébe jutna fegyver, akiknek nem kellene és ez elkerülhetetlen lenne. Én nem mondom azt, hogy ha mindenki kezébe fegyvert adnának akkor halomra lőnék egymást, másnapra de a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények (pl:szerelemféltés, nem leszúrná hanem lelőné)száma jelentősen megugrana. A bűnözők kezébe (akik már most is hozzájutnak ha kell nekik) még könnyebben jutna fegyver. Nem beszélve azokról az emberekről akik hirtelen felindulásból vagy valamilyen rejtett elmebajnak köszönhetően nem a késhez nyúlnának, hanem a lőfegyverhez, mindezt mondjuk egy forgalmas bevásárlóközpontban vagy éppen villamoson tennék akkor, annak beláthatatlan következményei lennének. Mi van ha apu fegyverét megszerzi kis pistike és mivel az osztálytársai szemetek voltak lelőné őket. Innentől ez is realitássá válna ha könnyebb lenne fegyverhez jutni.
  • Her Laca
    Fecska. Ne akassz már hasba baxki. Elmentél lőni és most azt érzed te vagy a tell vilmos. Nem így van ez,nem így működik. Még képzett (ez a szakmája ) krapekkal is megtörtént már,hogy bár kiváló lövő volt de emberre stresszhelyzetben képtelen volt lőni.
  • SnowF
    Viszont te pont az adott cikkre reagálva állítottad hogy lehet hogy segített volna egy lőfegyver. Főleg nem amit írsz hogy szúrás után lőni... komolyan átgondoltad ezt? Kvázi fél sokkos állapotban emberekkel körülötted lőni, mert hátha ott marad aki megszúrt???
  • Her Laca
    Alanyi jogon neked nem jár fegyver ,sem másnak. Még ámerikában sem.
    Ha meg tudod indokolni és az indokok nyomósak most is lehet önvédelmi fegyvered.
    Másik. Ki az aki alkalmas. Felvázolsz pár dolgot ami szerinted alkalmassá tesz valakit. De ez közel sem így működik.
    Lehet ,sőt biztos vagyok benne,hogy jelenleg (a korod leszámítva) te sem vagy alkalmas ha rendesen megvizsgálnának,eleve a hozzáállásod már necces.
    A FEGYVER NEM JÁTÉK! A FEGYVER EGY ESZKÖZ! mégpedig azért van létrehozva,hogy egy másik emberben kárt tegyünk vele,és az én meglátásom az,hogy ezt a lehetőséget lelkes amatőröknek nem szabad megadni.Erre vannak a megfelelő szakmák,lévén a fegyverrel bánni,pláne jól bánni bizony ugyan olyan szakmai hozzáértést igényel mint bármi más az életben. Műkedvelők menjenek a lőtérre puffogtatni ,ott megtehetik gond nélkül felügyelettel.
    Tudom nem tetszik neked ez ,lehet példálózni más országokkal ,(mondhatnám cinikusan ki kell menni oda élni) de itt hál istennek az emberek nem (legalábbis nagy többségben) akarnak fegyvereket a lakásukba.És azt se szeretnék,hogy a szomszédnak legyen,legalábbis én így vagyok vele. A fegyver nem jó ,attól mert van neked még nem leszel biztonságban és nem fogod jobban megvédeni magad,pláne ha aki fenyeget annak is van. És a fegyver azért sem jó mert ha ne adj isten lelősz valakit egy életen át cipeled a terhet,nem olyan könnyű dolog megbarátkozni ám a tudattal,hogy legyilkolunk valakit,valakiket.
    Sorolhatnék még okokat ,de szerintem elég ennyi.
  • fecska
    látod, pont erre való a lövészet mint sport. ahol megtanulod hogy kell használni a fegyvered, és nem csak a célra koncentrálva, hanem felméred a hátteret, azt ami előtte van. ezek nagyon alap dolgok mikor elkezdesz dinamikus lövészsportokat. egyértelműen nem fogok rálőni egy olyas valakire aki mögött vagy előtt ártatlan van. de nem utasokkal teli villamoson szoktak késelni hanem este. m
  • Jeffjohnson
    Igazából te sem csinálsz mást csak ugyanazt szajkózod... Létezik ám más vélemény is mint a tiéd, el kell fogadni, hogy más emberek, másképp látnak teljesen szubjektív dolgokat. Nem kell őket meggyőzni csak el kell fogadni, hogy másképp gondolkodnak mint te. Ettől még nem lesz rossz ember sem te sem a másik. Ha idősebb leszel talán belátod majd te is.
  • SnowF
    Azzal remélem tisztában vagy, hogy egy utasokkal teli villamoson lövöldözni akár önvédelemből is semmivel sem jobb mint késelni... Lehetsz te felőlem az olimpiai bajnok is lövészetben, ha ezt meg mernéd csinálni nagyon komoly bajok vannak a fejedben. Ártatlan emberek testi épségének kockáztatása ilyen módon nagyon nem fér bele...
  • repvez
    Azért több mint 1000 repidővel nem mondanám tanuló pilótáknak öket.
  • fecska
    Nem vagyok egy ideges ember, de az hogy le se szarják az emberek mit mondok, és csak szajkózzák a saját gondolataikat, az azon kevés dolgok közé tartozik ami fel tud baszni.

NEM élek olyan környéken NEM vagyok veszélyben, csak alanyi jogomnak tartom hogy meg tudjam magam védeni.

És mint pár órával ezelőtt mondtam NEM MINDENKINEK kell lőfegyver, csak aki arra alkalmas! Aki tudatán kívül cselekszik, az nem alkalmas!

Egy ismeretlen és váratlan helyzetben reflexből viselkedsz. Ezért úgy kell betanulnod, hogy az reflex szerű legyen.
    Épp ez amiért JanáJ mondta hogy nem elég az évi öt lőtérlátogatás. havi 2-3 sztem a minimum amikor ezt el tudod érni.

De ezt mind elmondtam már ebben a pár napban csak el kéne olvasni és értelmezni.
    Ki lehet fejteni az egyet nem értésed, csak ne azokkal az idióta érvekkel, amit már 5x megcáfoltam, vagy valótlannak állítottam.
  • Boconadi
    Biztosan én vagyok az elfogult, de ha egy olyan környezetben élsz, ahol egy összeszolalkozast, komplikaciot, ellentet, szoban, vitaval, egy pofonnal, barmivel ami "ertelmes", es nem halalos eszközzel nem lehet megoldani, ott mar eleg nagy a problema. Ti fenyegetve erzitek magatokat? Szinten nem a Ti hibatok. A tarsadalomnak, neked, vagy a meghatarozo környezeted hozzaalasanak kell megvaltoznia, nem pedig löfegyvert adni mindenki kezebe a problema megoldasara. Ha pedig csak hobbibol szeretsz fegyvert tartani, most is megteheted.
    Az az igazsag (szerintem), hogy mindenkiben megfordul egy kis düh, vagy ellenerzet a masikkal szemben, es ezt mindenkeppen szelsöseges peldakkal dobalozva pörgeti le az eszeben. Pontosan ezert cselekszik az ember varatlan helyzetben "tudatan kivül". Pont ezert nem kell mindenkinek löfegyver. Egy ismeretlen és/vagy varatlan helyzetben, ugysem ugy viselkedsz ahogy betanultad. Szerintem. (Az mas kerdes hogy azokat maskepp tudod kezelni, mint az "atlag")

• fecska
    csak mondtam egy számot mert az nem állapot h most is kijön a rendőr nem találja el a gyorspont lapot 15 méterről...
    akkor most mit várjunk tőlük
  • JanáJ
    Évi öt lőtér látogatás mellett én lőtéren nem merném hagyni egyedül, nemhogy lőfegyvert adjak neki.
    Nem hinném, hogy divat lenne belőle, ha 100e a vizsga még 10-50 az eü, illeték, stb. még 50-100 a fegyver és kötelezően lövészetre kellene hordani ami nem olcsó.
  • Nohab
    Képek hozzá.
  • Molnibalage
    Átengedig őket, de valójában egy részük nem tud olvasni vagy simán funcionális analfabéta.
  • Molnibalage
    AH-64 placcs. Tajvan.
  • Molnibalage
  • SZUsszan
    Amerre én lakom, a szóban forgó népesség java része minimum 8 általánost elvégez. Azt meg írás-olvasás nélkül fantasztikus teljesítmény.
  • Her Laca
    Ebben nem értek egyet.
    Abban az országban ahol levizsgáztatok egy gépkocsit úgy ,hogy motor sincs benne (jelenleg is bármikor ) szerintem nem is kérdés,hogy engedélyt lehet e szerezni úgy ,hogy a delikvens nem felel meg mindenben a követelményeknek.
    És én nem hamis jogsit mondtam,hanem korrekt rendes ,bejegyzett ,eredetit:)
    Pénzzel mindent elintézel,és kiknek is van belőle sok? No nem irigylem ,csak megjegyeztem.
  • Molnibalage
    Egy részünek nincs jogsija és egy hamis megvett jogsi azért egészen más kategória, mint egy fegyvertartási. A jenkiknél évente több ezeren halnak meg fegyverhasználati balesetben a saját hülyeségük miatt. No, egy félhülye dzsióknál vajh milyen lenne az arány?
  • Her Laca
    Ne csináljunk már úgy ,hogy a réti négerek az elsődleges veszélyforrások ha önvédelemről van szó. Ha megnézed azaz visszanézed kik öltek meg embereket akár tömegesen is ,vagy magánházban rablásnál ,akkor én nem azt látom,hogy a kisebbség a legveszélyesebb ebből a szempontból.Vagy a nemi erőszakot tévők között sem ők vannak túlsúlyban .

"A dzsipók nagy része nem menne át semmiféle teszten, mert még olvasni sem tudnak..."

Igazad van ,de akkor pl (ismerek olyat) jogsijuk hogy lehet nekik????
    Na ugye:)
  • Molnibalage
    A dzsipók nagy része nem menne át semmiféle teszten, mert még olvasni sem tudnak...
  • Her Laca
    Én a fiamat 14 éves korában elvittem a Vasasba boxolni. Két évig hordtam oda ,vittem ,hoztam. Na nem azért mert olimpikont akartam faragni belőle,hanem mert ott megtanulta ,hogy milyen kapni a pofonokat,ráadásul asszem volt vele együtt 3-4 fehér gyerek összesen a teremben. Szokta is emlegetni,hogy az egy jó döntés volt a részemről,abszolute le tudja kezelni a kisebbséggel a vitáit:)Nem érezte,hogy fegyver kéne neki,holott koránál fogva ő sokkal többet mászkál az éjszakában ugye mint pl én.
    Volt már ,hogy véresen jött haza,de nem csinált belőle nagy ügyet.
  • fade2black
    kb azonnal minden "raj"nál ott lenne vmi mert menő, másnak is van és még tudomisén mobiltelcsinél is menöbb lenne... és véletlenül, menőzésből, vagy csak a 16-18-20éves tesztoszteroncsúcs miatt dördülne el mindegy is.
  • fecska
    Ismétlem a mindenkire úgy értek csillagozva, hogy:
    Pszichológiailag, egészségügyileg alkalmas.
    Leérettségizett, fegyvervizsgát tett.
    Betöltötte 21. életévét, büntetlen előéletű, nincs ellene eljárás.
    Minden évben ki kell menni a lőtérre mondjuk 5 alkalommal, amit egy könyvben a lövészetvezetővel pecsételni kell hogy lehessen igazolni,
    meglövi minden évben az I. osztályú minősítést, és részt vesz minden mondjuk 2. évben egy "taktikai" képzésen (mint a blue line vizsga) ahol megtanulják a helyzeteket kezelni, és abból vizsgázni kell életszerű helyzetekkel, nem a lőképességet felmérve, hanem a hekyzetfelismerést, ésszerű gondolkodást.
    Ha ezek után sem ment el a kedve az embernek akkor igényelheti az önvédelmi lőfegyvert.
    Ha ezek a feltételek közül valamelyik megszűnik, azonnal bevonják az engedélyt, és lefoglalják a fegyvereket.
    Én így érte ma mindenkit. Nem úgy hogy Barna Rináldó bemegy a boltba, oszt csókolom berettát kérnék meg 50 golyót he!
  • fecska
    Mondom az ég világon semmi veszély nem fenyeget úgy általában.
    De csak egyetlen egyszer kerüljek olyan helyzetbe, már megérte a fegyverkezhetnékem :)

Nem akarok semmilyen rendvédelmi szervnél szolgálni :)
    ÉS mondjuk szegény rendőrök akiknek adnak egy szaros péjá 63-at ami nem lenne rossz fegyver, ha nem lenne aluból, nem lenne gyenge a lőszere, és karban lenne tartva annyira, hogy ne csak 5öt lehessen bele tárazni mert amúgy elakad. A rendőrök cső alá tölthetik csak bebiztosítva :)
    Elavult szolgálati fegyvernek.
    Meséltek olyanról, hogy nem adtak tokot a fegyverhez, és amíg nem vettek nekik a gatyájukba kellett hordaniuk :)
  • Jeffjohnson
    Én Lacával értek egyet. Emlékezzetek csak vissza mi volt akkor, amikor először(?) engedték a petárdát szilveszterkor legálisan használni... összehasonlítva az előző évvel. Rengeteg sérült volt az idióták a tömegbe hajigálták a petárdákat a különböző szilveszteri szabadtéri programokon. Rengeteg kárt és sérülést okozva ezzel.

Ugyanez lenne ha mindenki fegyvert kaphatna önvédelemre. Mert nem csak te kaphatnád meg, hanem a dzsipók is. Elkerülhetetlen lenne, hogy olyan kezébe is kerüljön fegyver, akinek nem lenne szabad és itt nem a bűnözőkre gondolok, bár ott is csak könnyebb fegyverszerzést jelentene.
  • Her Laca
    Most már értek mindent:) Honnan ez a hév.
    No nem baj majd elmúlik,emlékezz a szavaimra.
    Javallom minden nap csinálj egy 50 fekvőtámaszt 50 felülést,fuss esténként 2-3 km ert ,én a mai napig az első kettőt csinálom,futni azt nem mert utálok:)
  • SZUsszan
    2-3, nem hinném, hogy éles Glockod lenne önvédelemre. Az IPSC-t meg ne vesd össze a váratlansággal.

Mert ügye a villamoson oldalt, gyors CQC tokban fogod vinni a csőretöltött Glockodat és a kezed hegye érinti a markolatot, ha már csak valaki hangosan szól hozzád?

Ha ezt te nem ismered be, akkor sincs semmi meglepő, 18 évesen az emberek már csak ilyenek.

5. Ja, az előzmény is lehet akár 10 mp is. Van cigid? Mé nem adsz egy kis pénzt? Pakoljál ki! Hol is adod le az első lövést? A "pakloljál ki"-t már késsel a kezében mondja, a "mé nem adsz egy kis pénzt" meg még kés nélkül.

Lelőnéd a keresetlen kéregetőket is rögtön?
  • Her Laca
    Tényleg nem értem mi a retek nálad ez most ,hogy annyira fegyverkezhetnéked van amúgy:))
    Azt értem,hogy jó kis biztonságot kölcsönöz a viselése egy mordálynak ,na de te milyen veszélyekkel teli életet élhetsz ha ez ennyire fontos neked azt el nem tudom képzelni.
    Különben van megoldás,ha hurcibálni akarsz egy pisztolyt éjjel nappal. Elmész rendőrnek,oszt annyit viszed,hogy meg is unod:)Vagy hivatásos katonának,mondjuk a Bercsényisekhez ,ott is cipelheted a különböző szerszámokat reggeltől estig.:) Vagy van még a Légió. (bár fiam barátja az előzetes felmérést se bírta ,pár hónapja jött vissza .Meg már 26 éves és aszongya az már túlkoros ott.
  • fecska
    18
  • fecska
    1. Nem, szerencsére még csak fenyegettek meg kb 14 éves koromba vele
    2. Folyamatban, van
    3. Sportlövök, egy glockot nem kell tűzkész állapotban hozni, csak azzal hogy ráteszed a kezed az elsütőbillentyűre
    4. Mondtam tokból ruha alól rántva IPSC timerrel 1,7-2 mp alatt megy ki az első célzott lövés, és követi kb 0.3-0.5 mp-rre a duplája

5. Általában nem késelnek csak úgy meg egy embert. Annak vannak előzményei
    6. No comment
  • Her Laca
    Tamáskodnék.
    Nem minden szituációban tudsz reagálni gyorsan és helyesen,és nem minden támadásnak vélt szitu az aminek látszik. Sőt a legtöbb az csak max szájkarate.
    Pl Béla cimbim (aki nem egy doktorandusz) ha bántani akar annak te semmi jelét nem látnád,csak max a kórházban ébrednél fel,és még a fegyvert is elvenné mert biztos ér valamit. Nem egy szószátyár krapek,esze se sok ,viszont üt olyat ,hogy (megfigyelésen alapuló következtetés) 1-2 hétig tuti kórházi ápolás.
    Ezt csak azért írtam,hogy egy váratlan nyakleves az jöhet bármikor,lehet akármi nálad.
    Mondják sokszor,hogy sok beszédnek sok az alja,az igazán veszélyes arcok nem sokat szoktak dumálni előtte .
    Én aszondom,tartsa magát fitten az aki ilyesmitől fél,és ha köll akkor fusson.Ha meg elkerülhetetlen a szitu akkor meg tegye amit meg kell tenni.
    Amúgy Fecska te mennyi idős is vagy?
  • SZUsszan
    Te Fecska, késeltek már meg téged? Van éles, vagy gázriasztó fegyvered? Próbáltad már váratlan pillanatban előrántani, tűzkész állapotba hozni és célozva lövéseket leadni vele?

A késelések általában kartávolságon belül történnek és igen gyorsan. Vagy te már azért lőnél, mert egy kellemetlenkedő alak bejön a te 2 ms közeledbe?
  • fecska
    ott voltál? :)
    nem lehet tudni, de már akkor is előrébb vagyunk ha a szúrás után rálősz, és ottmarad/elviszik
    -1 nyomorult az utcákról és lehet a többi is meggondolja utána