95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Lacusch om:) Az kéne még ,hogy éles helyzetekre edzett ficakok beleszokjanak egy játék formulába. Mert amikor repked (nagyon helyesen megjegyezték itt) a nehézfém az ember körül,nem annyira van neki futkoshatnékja.És a fedezék sem ugyan az egy éles fegyver ellen ugyi:) Mert van ami mögé hiába bujkál az ember.
Viszont megnéznék én egy airsoftos társaságot fordított helyzetben is,lehet nem maradna a végére senki a mosolyogna.
-
aksurv2 #64284 Ennyi.
Már az alapból szívás, ha ismeretlen a hely. Nem hiszem, hogy SF lemondana egy megbízható helyi arc helyismeretétől.
2. Elbukták a kezdeményezést ezért viszont a góréjuk helyében szétrúgtam volna s.eggüket.
Egyébként nem akkora gond, ha ott állsz meg ahonnan belőhető terep, de amit meg lehet kerülni, azt jó eséllyel megfogják.
Én beszéltem olyannal aki megjárt ezt azt, azért ott ahol kilószámra repked az ólom ott igen megnézi az ember mikor lép ki fedezék mögül. -
Laca bakker :D -
Lacusch69 #64282 Biztos sokat játszottak a HalfLife-fal, és tudták, hogy mire képes egy ládabontó feszítővas...
-
Lacusch69 #64281 Laca, piszkavasakat (is) gyártok. Kellhet belőlük mintadarab is a kocsiba...
-
Lacusch69 #64280 Nem AS, hanem PB... (városi harcot imitáló pályán)
Egyébként ott bukták el a dolgot, hogy egyszerűen beragadtak az első fedezék mögé, amit találtak.
Eszükben sem volt váltogatni, a srácok meg elmentek a széleken.
Egyébként a hivatásos katonák is ugyanezt csinálták ellenü(n)k: lapulás az első fedezék mögött. -
Jelzem láttam én már 7 bömöst ezerrel tolatni pár kopasszal amint egy melós srác egy ilyennel megindult feléjük. De az én stokkoló kalapácsom is elég hatékony eszköz tud lenni értő kezekben,no meg a klasszikus pajszer.
-
Otthonra ez tökéletes. Nekem van kollegám aki a csomiban is hord egy kisebbet:)Nincs az a megátalkodott tolvaj aki ezt látva a kezedben ahogy brummog nem szarja össze magát.
-
a rendes lőszer se repül egyenesen ;) -
aksurv2 #64276 De legalább egyenesen repül stb. -
jó mondjuk a simmunition se teljesen olyan mint egy rendes lőszer... kb olyan hátrarúgása van mint egy 22-esnek -
aksurv2 #64274 A pályaismeretről amit említettél, nem is szólva. -
aksurv2 #64273 Azért van különbség AS és az éles között.
airsoft versenyt airsoftos fogja nyerni,ez a verseny akkor lett volna életszerű, ha simulationnal lönek rátok. Az éles után nagyon furcsa BB-vel lőni máshogy kel célozni stb. én is csak néztem amikor megpróbáltam amúgy se sok tapasztalatom gépkarabéllyal géppisztollyal. Jó lenne, de nem fussa. Ráadásul egészen más pisztollyal, gépkarabéllyal mozgásból taktikai pályát lőni. Ha rossz ponton lősz simán felborulsz a hátralökés miatt. Biztonságról meg nem is beszélve amig nem gond bb-vel ha kiemeled a golyófogó fölé és elmegy egy vétlen lövés addig karabéllyal leszeded a mamát 1500 méterre egy kosár tojással a kezében.
Azokra srácokra meg ráfért az alázás, lehet hogy később az életüket menti meg. -
Vegyél egy fasza kis riasztó pisztolyt kezdésnek.
Hidd el Magyarországon a kés (bicsak) az úr.
Ha kellően jó a fellépésed, és nem egy gengszter(profi) van ellened akkor megteszi a riasztó látványa is.
De ez csak feltevés mert kb. 13 éve van riasztó pisztolyom és még soha nem kellett mutogatnom. (adja az ég hogy ne is keljen) Max. ismerősöknek akik mindig azt hitték igazi.
Nem értették hogy lehet tűzijátékozni vele szilveszterkor :)
Vegyük őket az átlag embernek ebből kiindulva feltételezem hogy elég ez is.
A család védelmére meg megoldod majd ahogy tudod. Én pl. ágy alatt másfél kezes templomos lovagi kardra esküszöm (mert az még átszalad a panel ház bejárati ajtaján és még négy emberen mielőtt fenn akad a keresztvas valamin, másodsorban kurva jól néz ki :D).
Magyarország meg marad ilyen szerintem :) -
Lacusch69 #64271 " egy részt mert általában sokkal jobbak mint a civilek ezért nincs kisebbrendűségi érzésük"
No ez túlzás... Sajnos nem voltam ott, de a paintballos csapattársaim játszottak rendőrök (helyi kommandósok) ellen.
Amikor felajánlották a srácok, hogy átadnak valakit, aki ismeri a dörgést (pályát), egy gőgös "Nem kell senki, mi így vagyunk egy csapat. Nem szoktak veszteségeink lenni!" választ kaptak.
Szerinted?
Egyébként a többiben igazad van. -
Ninju #64270 Azért az általad említett eszközök nagy része szerepel a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök listáján. Ezeknek a közterületen való hordása is szigorú szabályokhoz van kötve.
Az, hogy működne e ugyanez a szabályzás nálunk is nem tudom. Az én személyes véleményem az, hogy nem szeretném. -
F1End #64269 Igen, ez is egy indok, nem véletlenül 1956 után szigorították meg drasztikusan ezeket a törvényeket, mindenesetre ez számomra csak még egy ok, hogy miért kéne mindenképpen engedélyezni. -
F1End #64268 Alapvetően én is egyetértenék az alanyi jogon történő fegyvertartás engedélyezésével.
Nem látok rá semmilyen okot, hogy miért lenne Magyarországon a helyzet jelentősen különböző a szlovákiaitól, ahol tudtommal nem volt probléma, tehát nincs ésszerű indokunk feltételezni azt, hogy itt máshogy történne a dolog.
Másrészt, főleg azért ellenzem a tiltás, mert a logikája alapján megtilthatunk valakinek valamilyen dolog birtoklását, csak azért, mert a jövőben esetleg kárt okozhat nekünk vele. Ha konzekvensen ezt a logikát követnénk, akkor teljes egészében fel kéne számolni a fegyvertartást és az esetleges komoly fegyverként alkalmazható egyéb eszközök (pl: szamurájkard, nyilpuska, szigonypuska, hentesbárd, baseballütő stb) kereskedelmét is. -
Amúgy mint már említettem ez az egész a törvényhozókon múlik,de kétségem sincs a felől,hogy soha a büdös életben nem fognak egy USA szintű fegyvertartást engedélyezni,de még szlovák mintát sem ,mert az államnak nem érdeke ,hogy a polgárai "szabadok" legyenek,az USA ban is van emiatt némi nézeteltérés ugye bizonyos körök közt. -
Te is visszaolvashatsz ,kb elmondtam ezt én is ,de én nem gondolom,hogy akkora kardinális kérdés lenne ez az önvédelmi fegyver kérdés,és azt sem gondolnám,hogy széles tömegeket vonzana,leginkább azokat akik vonzódnak a lőfegyverekhez ,és én úgy gondolom,hogy ha indokolt akkor a mostani törvények is lehetővé teszik a fegyvertartást ,sportcélra meg nem kérdés mint tudjuk. Ergo én ezt az egészet kevesek küzdelmének látom.
Itt nem az USA van azért ne hasonlítsuk már a két országot össze pláne nem bűnözés tekintetében. Van miből visszaszorítaniuk.
Mindamellett azért ágálok ellene ,mert nem szeressem a fegyvereket .
-
aksurv2 #64265 Magyarországon illetve világban, ha valóban életeket akarsz megmenteni az autótartást érdemes szigorítani.
Hogy értsd kb. 150 emberölés történik Mon. és durván 600-1000 ember közlekedési balesetben.
Egyetlen értelmes fegyvertartó sem akar szabályok nélküli korlátlan fegyvertartást, de egy szigorú, de elérhető objektív vizsga messze jobb lenne jelenlegi kliensi rendszeren.
Egyébként mint Szlovákiában, mint Csehországban simán elég betérni rendőrségre és szigorú (Szlovákia)fegyvervizsga után megkapod az engedélyt.
Egy normális ember nem fog megőrülni attól fegyvere van, sőt fegyvertartók messze legtörvénytisztelőbb polgárai Magyarországnak, mert senki nem szeretné, kínnal-keservvel megszerzett engedélyét elbukni.
A hülyeségtől meg erősen véd az a tudat, hogy a másiknál is lehet fegyver. Egyébként ezért is hat kontakt bűncselekményekre erősen visszafogóan a fegyvertartás.
Olvasd el ezt, sok mindennel képbe leszel.
fegyvertartás
-
Nem gondolnám,hogy kevertem a dolgokat.
"rendőrök akik rendszeresen lőnek azoknak semmi bajuk nincs civil fegyvertartókkal,"
És? Nekem sincs bajom a civil fegyvertartókkal. A baj szerintem és hangsúlyoznám a SZERINTEM- ET az lenne ha kiszélesedne ez a kör.
Ne mond,hogy ha könnyítenének és egy átlag magyar polgár számára elérhetővé válna önvédelmi fegyver viselése,használata akkor az a sok újonnan fegyverhez jutó ember az mind korrektül betartja amit be kell és semmi probléma nem lesz. -
de nem kell ennyire messze menni :)
-
SZUsszan #64262 És ő még nem is kirívó tehetség, mint ez a
legenda:
-
SZUsszan #64261 Az bszna be, ha a mellalak gondot okozna 25m-en és még itt érvelnél a fegyveres önvédelem mellett.
A 25m-es mellalak kb. senkinek nem kellene, hogy gondot okozzon 1-2 tár éles elpuffogtatása után, ha megmutatják neki hogy fogja meg a fegyvert és hogy süsse el...
Ilyen is van. -
aksurv2 #64260 A hozzászólásaidban korrektül összeszedted azokat tévképzeteket a ami rendvédelmisek között terjed a civil fegyvertartásról.
Eleve átlagrendőrrel beszélni fegyverekről, lövészetről hát....
Vannak akik nagyon normálisan állnak hozzá, de többségüknek gyakorlatilag fogalma sincs az egészről, de a jelvény szakértőt csinál belőle. Azok a rendőrök akik rendszeresen lőnek azoknak semmi bajuk nincs civil fegyvertartókkal, egy részt mert általában sokkal jobbak mint a civilek ezért nincs kisebbrendűségi érzésük, másrészt tisztában vannak a fegyvertartás előnyeivel, hátrányaival. -
ó na :D
megyek építkezni :) -
Építs bunkert. Az felkészültté tesz.
Vagy gyakorolj gumicsúzli csapágygolyó kombóval,sok gyakorlással avval is jó eredményeket lehet elérni.És még nem is büntetik:)Vagy menj el valami jó kis önvédelmi sportot művelni. Van nem egy ami hatékony:)
Na van itt opció. -
Te engem szoktak megállítani néha kocsival,de még egyszer nem motoztak meg abban a 30 évben amióta vezetek:)De a kocsit se kutatták át:)
Bankba meg épelméjű ember nem megy be fegyverrel mert erősen rábaxik ,ha van engedélye ha nincs:) -
és mondom megint NEM érzem magam veszélyben, csak szeretnék felkészült lenni :) -
mivel az egész rendszer fegyverellenes sikeres önvédekező=bűnöző. és mivel még ne mén tartom el a családot, és nem én vagyok a családfő ezért nekem csak részbe na feladatom megvédeni őket :) és nem azzal buknék le hogy illegálisan lőfegyver van nálam, hogy önvédekezek hanem jóval előtte mikor mondjuk az első rendőr igazoltat, vagy bemész az első bankba :)
nem nem éri meg. várok, míg beledöglök, vagy változik az egész. itt ennyit tudok max tenni, meg bosszankodni hogy máshol is működik, akkor itt miért nem :) -
Ez csak onnan jött ,hogy lehet nem is oly veszélyes itt a lét,hogy kockáztasson az ember?:) -
"Mert nincs értelme. "
No várjál csak. No most ,hogy van ez?:)
Ha jól értelmeztem,te szeretnéd megvédeni magad és a családod életét a gonosz arcoktól. Feltételezem ez a gondolat onnan fogant benned,hogy úgy érzed veszély fenyeget benneteket és ezen te úgy tudsz úrrá lenni ha rendelkezel egy kézifegyverrel.
Azt is mondod ,hogy vehetnél hivatalosan.
Nos ha az életed a tét ,akkor szvsz belefér az a ha nem is 8 de 2 év amit azért kapsz mert önvédelemre használtad .
És itt jön a fenti idézett mondatod.
Inkább meghósz a gaz bűnözők kezétől mint leüld azt a 2 évet ,lehet annyit se:) -
nem mondom hogy így lövök, de én is végig tudnám lőni ezeket a pályákat emberi időben. Vannak ugyan olyan no shoot célok (piros x-el áthúzva) amik mögé raknak rendeseket, és azokat is el kell találni. Nem okoz gondot egy mellalak eltalálása 25 méterről. -
Na ezzel van a baj használHATnám de nem fogom, leHETne de nem lesz. Mert nincs értelme. Nem fogom emiatt az egész életem elqrni hogy ülök vagy 8 évet aztán semmit se fogok kezdeni. A nálam lehetne bármikor, miután megszerzed, azt csinálsz vele amit akarsz, max a hatóságok nem preferálják :) És nem veszek pisztolyt és nem leszek biztonságban MÉG :) -
Mondjuk utána kigyúrta magát az isten barma aztán annak a gepárd vagy minek lett valami főnökféléje .Autók után kajtattak asszem. -
Arról nem is beszélve, hogy mi van ha mellé lősz és olyan sebesül meg / hal meg akinek nem kellene (mondjuk szerintem senkinek nem kellene meghalni lövöldözésben).
Egy zsúfolt, zárt helyen lövöldözni - már meg ne sértődj - elég elvetemült gondolt.
Lehet több éves lőtéri tapasztalatod, de akkor sem tudod garantálni, hogy csak és kizárólag a támadód fog megsérülni. Ezt a fajta precizitást max. valami spec. alakult (SAS, Delta) tagjáról tudnám feltételezni, de ő meg napi 8 órában mást sem csinál csak ezt gyakorolja. -
Akkor mi a baj? Leírtad ,max önvédelemre nem használhatod (de ha muszáj akkor muszáj alapon ) max leülöd .vagy nem.:)
Bár kétségeim vannak a nálad lehetne bármikorral:)
Szóval akkor nincs problem ,pár hónap ,veszel egy pisztolyt oszt máris biztonságban érzed magad,beszúrod a gatyába (szigorúan hátulra ) és sose lesz semmi bajod:)
Osztán nehogy úgy járj mint Mikike akinek a faterja adta ki az engedélyeket fegyverre annó ,ez a kölök meg elment rendőrnek oszt első dolga volt,hogy vett egy 45 ös -t ami azért is nevetséges volt mert a srác volt 50 kiló,a csuklója az meg mint egy fakanál nyele. Mutogatta nekünk,mi meg jóóóól kinevettük,hogy majd meglásd egy komolyabb bűnöző majd elveszi tőled. És! Elvette:)))) -
Ha nagyon kell neki megszerzi máshonnan, nem fog végigmenni az engedélyeztetési procedúrán és nem fog éveket lobbyzni meg félmilliókat fizetni, hogy rámtörjön -
''...nem azért mert pszichopata vagyok hanem mert inkább ő hulljon el mint én/mi/ők.''
De pont ezt magyarazzuk neked. En megertem az allaspontodat, de ezzel olyannak is adsz, aki rádtör.