Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mijki
http://www.youtube.com/v/EeQyzczLYgk&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
1, 1:26-nál az milyen helikopter?

2, Ti melyik helikoptert szeretitek a legjobban?
Számomra Mi-24(favorit), Mi-8 és Huey. :)

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

[NST]Cifu
FN M3P nehézgéppuska:

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
Mi?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
Érdekesen felfegyverzett Kiowa, nicsak, mi van a bal oldali fegyvertartón:

[NST]Cifu
Milyen egy modulszerû, rétegelt páncélzat kínai módra? Hát ilyen:

A ZTZ-96A tornya "nyersen", lehet látni a torony két frontrészén a kialakított "vályúkat"

A cserélhetõ páncélmodulok a helyükön, a torony "teljes" páncélzatú

A teljesen felpáncélzott, már ERA blokkokkal is felszerelt harckocsi

[NST]Cifu
Egy érdekes típusa az USAF-nak a BGM-34 család. Ez még az 1960-as évekre nyúlik vissza, egy közepes méretû távirányítású repülõgép-család, eredetileg repülõ céltárgynak, késõbb azonban felderítõ (kém), elektronikai hadviselés (ami jobbára csaliszórót jelentett) illetve felfegyverzett támadóváltozatot. Az irányítás általában repülõgépekre (pl. C-130)-asra telepített mikrohullámú adatkapcsolaton keresztül oldották meg. A csúcsverzió lett volna az BGM-34C, amely cserélhetõ orr- illetve szárny alatti függesztõkkel mindhárom feladatot elláthatta volna. A BGM-34 az 1970-es évek csúcsát képezte, de a "vadász-maffia" kinyírta...

http://www.youtube.com/v/Y_VBzSL4mcE

[NST]Cifu
<#eljen>

Jó látni, hogy valami pozitívum is történik a forgószárnyasoknál!

repvez
Lényeg hogy legyen export/transzfer szolgáltatásuk (pl.wordpress,fc2-nél stb -MT format- annyira nem értek hozzá azt tudom hogy ilyen van)

Szent Haba-kukk

természetesen kiegészítésnek szántam a #56950-höz, mert így önmagába nem áll meg

Szent Haba-kukk

Ha elektronikát nem nézzük akkor egy modifikált/modernizált Huey kb. ennyit tudna: http://en.wikipedia.org/wiki/Bell_CH-146_Griffon (+az a kevés ami a BlockII-t jelenti - mondjuk én alapból vmi ilyesmire tippeltem volna ,nem tudom ki hogy van vele - csak aztán megnéztem egy "Venom" árát )

na óver

Szent Haba-kukk

Miért? Max dombnak álcázzák. :-) <#idiota>
Ja-ja ezt is elcsesztem de mindegy, így jár akik kapkod. Most éppen levegõ után, ugyanis az eoldal a Netarzenál alá vágott, így vagy lelépek vagy megszûnik pár hónapon belül az oldal.
"... páncélozott jármûvet keresnek, mely képes egy gyalogos szakasz szállítására..."

Bár inkább fordítási hibának tûnik, de ha nem akkor ez érdekes lesz.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

defenseindustrydaily-n írnak a magyar Uh-1N üzletrõl - megjegyzik érdekes lehetne összegszerûleg egy összehasonlítás pl. talán ezzel is:
Bell412EP (BlockII)

- nem én mondom <#nemtudom>

Szent Haba-kukk

Sajnos újabb technikai probléma lépett fel, így újra nem lehet semmit sem kirakni. Talán ez az eoldal karácsonyi meglepije? Mondjuk volt már ilyen úgyhogy nem nagy újdonság és ezért meglepetésnek is kicsi. De ha szívbõl jön... No addig is ide nyomom, amint helyreállt a rend ott is megjelennek.
Nem tudom mennyi alapja van de egy (újabb) irásaz Iráni UAV sagarol.

http://itcafe.hu/hir/iran_drone_uav_usa_hacker_gps.html

Már hiányoltam, hogy nem frissül az oldal.... :)

Az orosz Rosoboronexport az Amur-1650-es típusú tengeralattjárót ajánlja az indai haditengerészet figyelmébe. A LADA-osztályként is ismert, levegõfüggetlen meghajtással rendelkezõ típusból az orosz flotta eddig egy darabot, a SZENTPÉTERVÁR-t vette át. Az oroszok Új-Delhiben, az alapos lemaradásban lévõ levegõfüggetlen meghajtást alkalmazó, hat tengeralattjáróról szóló beszerzésben szeretnének sikereket elérni az Amur-1650-el.

Jóváhagyásra került az Egyesült Arab Emírségek 260 FGM–148 Javelin irányított rakétára és több indítóállványra szóló vásárlási kérelme, a szükséges kiszolgáló eszközök, tartalék alkatrészek és mûszaki dokumentációk, valamint a személyzet képzésével. Az üzlet becsült összértéke 60 millió dollár.

Két lehetõséget is készített a francia Nexter Kanada számára, ahol egy jól védett, nagy taktikai mobilitást biztosító páncélozott jármûvet keresnek, mely képes egy gyalogos szakasz szállítására és tûztámogatására. A General Dynamics Land Systems-Kanada PIRANHA 5 páncélozott szállító harcjármûve (Lásd) ellenében a VBCI kerül a kiválasztást végzõk figyelmébe, mindjárt két változatban. Az egyik a VBCI 25, a francia haderõben is használatos 25 mm-es gépágyúval ellátott egyszemélyes toronnyal, míg a másik, az erõsebb fegyverzetû VBCI 30-as. Erre az Oto Melara Finmeccanica által gyártott kétszemélyes HITFIST torony kerül egy 7,62 mm-es géppuskával és egy 30 mm-es gépágyúval.

Néhány plusz információ a héten lezuhant indiai Szuhoj Szu-30 MKI géppel kapcsolatban. Egy viszonylag új példány volt a balesetet szenvedett gép, ugyanis 2009-ben gyártották a HAL üzemében. Az orosz gyártótól egy kivizsgáló csoport is érkezett Indiába a baleset körülményeinek felderítésére. Hétvégi jelentések szerint hétfõre végeznek a Szu-30 MKI gépek átvizsgálásával mind az öt légibázison (Pune, Bareilly, Tezpur, Chabua és Jodhpur) ahol a típust üzemeltetik és feloldásra kerül a repülési tilalom.
[NST]Cifu
A bevethetõ repülõgépek esete sokváltozós. Elõször is még ott kellene kezdeni, hogy a fedélzetérõl próbákat hajtanak végre a leszállásra és indulásra.

Az mondjuk meglepõ, hogy nemrég derült ki a fékezõkötél-eset. Igazság szerint feltehetõen jó ideje küzdhetnek vele a kínaiak, de ezek alapján nem jártak sikerrel. Megpróbáltak az oroszoktól szerezni, õk meg beintettek.

Marad az, hogy õk csinálnak (vagy saját kútfõbõl, vagy kémkedésbõl beszerzett információval). Az orosz rendszer azért lett volna jó, mert az már kipróbált pontosan ezen a hajón (ill. a testvérén).

A Shi Lang még várhatóan jó 1, de inkább két évig nem lesz bevethetõ harci gépekkel telepakolva...

Most olvastam hogy a Shi Lang kinai repülõgép-hordozó nem fogja megkapni a repülögép fékezõ rendszert az oroszoktól . Ezzel meddig késleltethetõ a hordozó üzembe helyezése ? Egyáltalán mikor lesznek rajta bevethetõ repülõgépek ?
Molnibalage
Értelmetlen. Ha megállítasz egy esetleg inváziót mi a túrónak repülnél be az ellenséges légvédel hatósugarába...?

Egyeseket túlságosan áthat valamiféle tuadatallati, hogy kinek és mit kellene csinálnia. Ha japánoknak kellene LR csapásmérõ, akkor tennének róla, hogy legyen...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Minek kell? Netán az ellenség megállítása után az ellencsapáshoz? Pl végig bombázni a kínai kikötõket v. éppen Vlagyivosztokot megszórni? Esetleg csupán azért, hogy LEGYEN hiszen sosem lehet tudni, hogy mikor jön jól.
(aztán elválik..) = liszencgyártás v.+ opciós darabszám ... ...

Szent Haba-kukk

És tovább is maradhatnak levegõbe - nemcsak a táv miatt.
De sztem ez így elég cagány mert ott van az SE/új APG/konténerkombók is, ezeket szinte nekik találták ki - hamár egyszer megpiszkálnák.
Üzemet viszont kevéssé zavarná szoval 4+4? 8db-ra próbaképpen nekem lehet okés lenne (aztán elválik..)
izé<#lama>

Szent Haba-kukk

Molnibalage
Japánnak elvben nincs semmiféle hódító szándéka. Hajón kívül nemigen kell más felszíni célpont ellen dolgozni, mert Japánba csak tengeren érkezhet bárki. Ergo minek nekik ilyen gép....? Ami anti-ship kapacitás kell, az megvan.

Szerintem simán megérné nagyhatótávolságú csapásmérésre használni az f-15DJ-ket, persze megfelelõ átalakítással.
Molnibalage
Nem sok. Csapásmérése ott az F-2. CFT a vadászokra nem kell. Az összes jenki F-15C képes CTF-t vinno, oszt mégis szökõévenként teszik, áttelepülésekkor. Lehet, hogy még akkor sem. Az F-15C 3 pótossal és CFT-val légiutántöltés nélkül képes átrepülni az Atlanti-óceánt.

Buta bombákat elvben lehet, hogy tud a gép használni, ugyanis az F-15A gépek esetén is megvolt a korlátozott csapásmérõ képesség, amit az USAF soha nem használt ki. Az IDF legalább egyszer igen. A gép több bombacélzó üzemmóddal is bír, de csak jó idõs bombázó. A radarja meglepõen jó képet ad - kis túlzással egy nagyon gyenge SAR képet (tudok mutatnu róla szkennelt képet) - de nem képes csak a radarral végrehajtott célzásra, mert ezen rendszeren anno spóroltak, hogy a gép olcsóbb legyen.

Az, hogy a C gépekben öröklõdött ez a miniális képessége és a japó gépek tudják -e, azt nem tudom.

A gépek szolgálatának elnyújtása elvileg lehetséges, hiszen a USAF most tervez ez majdnem élettartam duplázást. Persze ez nyilván kihat majd a gép tömegére, de a japán gépek fiatalabbak a jenki C gépeknél. A legöregebb japó CJ lehet annyi idõs, mint a legfiatalabb jenki.

Szerintetek mennyi lényege lenne a következõ modernizációnak/képességnövesztésnek a japán f-15-ösök esetében?
Elõször kapna az összes gép CFT-t + egy nagy élettartalom hosszabbítást. Ezek mellett a teljes flotta szárnytartói belennének kábelezve rakéták és bombák bevetésére + ANTI-SHIP feladatra. Illetve a kétüléses gépek fele esetében a hátsó oktató helyét átalakítani WSO pozícióvá, tovább csiszolni a csapásmérõ képességet.
Az, de szerencsére benézték abdulék.
Fenrir
IED vagy mi ez?

http://www.youtube.com/v/M-F0StZCItg&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

A halál csupán a kezdet...

Molnibalage

Köszi szépen a segítséget :) sajnos a yahoo se talált többet a második vh s zeiss optikáról azért köszi:)

Ez egy elég jó átfogó anyag:

http://mirageswar.com/armor/armor_after_ww2/20240-technology-of-tanks-volumes-1-2.html

(a depositfiles link mûködik, kipróbáltam)

Pedig itt vannak dógok, úgy tûnik

http://www.zeiss.com/C1257088004A21CA/Contents-Frame/276D6A4A56C69C9BC125767700360243

Szent Haba-kukk

Fenrir
Akkor yahoo a barátod :D

A halál csupán a kezdet...

Hi!

Egy kis segítséget kérnék , beadandót csinálok tankokról és fõként a fizikai oldalukat kell bemutatnom és ebben szeretnék kis segítséget kérni Zeiss optikáról akartam bele tenni valamennyit de sajnos csak 1 anyagot találtam eddig ilyen infra vörös érzékeléssel kapcsolatban, emellett kumulatív lövedékekrõl és egyéb dolgokról írok, irányzékok , páncélzat típusok esetleg készítési mûveletek.

Ha valaki tudna pár online is elérhetõ anyagot adni Zeiss optikához vagy lézeres irányzékokhoz vagy netán páncélzat típusokról azt nagyon megköszönönném :) Googleban már sokat turkáltam én is de sajnos Zeiss optikáról kevés információt találtam tehát a Google a barátod kommenteket inkább kerüljük ha lehet.

[NST]Cifu
Nekem erõsen úgy tûnik, hogy sem a VFX, sem az F-X tenderen nem is merült fel a belsõ fegyvertér. Ellenben a "kor divatja" szerint a törzs hasába félig sûllyesztették a nagy rakétákat.

Molnibalage
A VFX-nél tiszta sor, hiszen az elbukott F-111B kiváltására született. Engem a számtalan F-X fantázirajz kavar meg, mert mind elég idióta szögbe ábárzolja a gépet, a törzs viszont majdnem minig dobozszerû vagy szimplán hatalmas.

Én arra gyanakodtam egy ideig, hogy a F-X legelején talán felmerül egyeseknél az, hogy a BVR rakéta belsõ térbe, a winderek meg maradhatnak kint.

Szemüveges mûhold? <#nyes>

[NST]Cifu
Elõször is, ha még nem nézted, nézd meg a Secretprojects.co.uk F-15 fórumát. ;)

Ami a VFX-et illeti...

A VFX esetében a belsõ fegyverelhelyezés nem igazán jöhetett szóba. A gond a méretekbõl adódik, a belsõ fegyvertér megnövelte volna a gép méreteit, tömegét és jelentõsen bonyolítatta volna a rakéták bevetését, lévén az AIM-9 esetében a problémás célbefogásból adódik (ugye az AIM-9 esetében vagy egy kinyújtható tartón, vagy a kiforduló ajtón kellene legyen a rakéta, hogy az infrafeje befogja a célt - fordulóharcnál macerás megoldás.

McDonnel-Douglas Model 225 ábra, látható, hogy belsõ fegyvertér nincs

Vought V 507 makett, a törzs alatt 3 sorban 2-2 rakéta (vagyis 6 Sparrow/Phoenix és 4 Sidewinder)

Rockwell VFX terv metszet, itt sincs belsõ fegyvertér...

Forrás

[NST]Cifu
Ez pedig a legszebb. Per pillanat a kémmûholdak legnagyobb gondja, hogy átlagban 4 naponta tudnak normális képet készíteni egy régióról. De folyamatosan szemmel tartani egy kilövõállást vagy egy tervezett katonai akció helyszínét nem képesek. A LEO (alacsony Föld körüli) pályánál magasabbra viszont nem nagyon lehet küldeni õket, hiszen a felbontás a távolság függvénye. Na most a GEO (Geostacionárius, ~36.000km-re a Föld felett) pályán lehet egy adott területet folyamatosan figyelni, de ilyen távolságból hatalmas optikára lenne szükség. Az meg nem megoldható. Vagy legalábbis eddig nem volt megoldható. A DARPA most egy frappáns megoldással válaszol erre. A kis mûhold felmegy GEO pályára, és "kibont" egy "okkulárét", egy hatalmas, ám vékony lencsét, amivel még GEO pályáról is használható felvételeket lehet csinálni.

A program neve Membrane Optic Imager Real-time Exploitation (MOIRE).

Molnibalage
Még egy dolog zavaros kicsit. Az n+1 koncepció / fantáziarajzon soha nem láttam külsõ függesztésû légiharc rakétát. Pedig egyetlen szövegben sem találtam utalást arra, hogy bárki is belsõ fegyverteret képzelt volna el az F-111 után.

[NST]Cifu
Ez meg egy gyönyörû kép arról, hogy az F-35 gyártás milyen köhögve indul...

Ulvar
Amen, van mit védeniük természeti kincsekben. Pl. Wolfram

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

[NST]Cifu
Na ez a hír gyönyörû, az Ausztrál haditengerészet meghívta a három legnagyobb európai tengeralattjáró-gyártó céget (DCNS (francia), HDW (német) és Navatnia (spanyol - a svédekkel a Collins osztály óta nem ápolnak jó viszonyt), hogy 36 milliárd dollárból Ausztráliában építsenek 12 hagyományos meghajtású, hosszú járatú tengót. 3 milliárd dollár / egység alapján ez 5000-6000 tonnás vízkiszorítást is jelenthet, vagyis jóval nagyobb, mint a Sōryū-osztályú japán egységek, az eddigi legnagyobb hagyományos tengók...

Úgy tûnik Ausztrália komolyan gondolja, hogy a térségben meghatározó katonai erõ lesz...

Molnibalage
Hírek a zsámbéki légvédelmi gyûjteménnyel kapcsolatban, nem jók...

A fegyveres õrzés hamarosan megszûnik. Ennek egyenes következménye, hogy a kiállító helyen lévõ eszközöket (különösen a nem hatástalanítottakat) valahogyan el kell onnan szállítani. A két fõ ok: Nincs pénz, és a Hadtörténeti Intézet és Múzerum jelenlegi parancsnoka esküdt ellensége a dolognak. Ráadásul az idegenforgalmi egyesülettel sem tudnak zöldágra vergõdni a hely és az eszközök gondozását illetõen. Így most nagyjaink nem tudják, mit is kéne kezdeni azokkal a pótolhatatlan értékekkel, amik ott vannak. El kéne szállítani az eszközöket, de egyelõre nincs hová, csak nagyon messzi akad tárolási lehetõség és az se megbízható. FELMERÜLT A HELYSZÍNI BONTÁS ÉS MEGSEMMISÍTÉS LEHETÕSÉGE IS!
Hát ez van. Ezért törtük magunkat néhányan hosszú ideig.'

Marha jó...

Molnibalage
Jelen állapotban nem eldönthetõ, mert alternatív ajánlat nincs és mindenhol több a kérdõjel, mitn a válasz. Én azt cáfolom, hogy miért nem kell élbõl ekézni az ajánlatot, mert láthatólag az emberk túlnyom része fel sem fogta, hogy mirõl szól az ajánlat...

Ezek szerint te teljes mértékben egyetértesz ezzel az üzlettel és árral.

Ez jön le a kommentjeimbõl? Akkor valamit rosszul csinálhatok...
Mondjuk a fogadó oldal is érdekes, mert vagy itt vagy a HTKA-n leírtam, hogy a 30 gépes mennyiséget nem tartom indokoltnak és itt az óraszámnál azt is, hogy mibõl jön az magas ár és itthoni viszonyok között teljesen sci-fi elképzelésket vetít elõre.

inkább ez lehet, igen

Szent Haba-kukk