Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
aha, és a sorozat készítõinek szerinted milyen nehézségeket okozott volna ez?😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Punker
az egész onnan indult hogy az 54 fekvõtámasz elég e...

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Felületesen olvasol?

Mindegy hagyjuk.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Punker
nem, ellenben tudom milyen összeesni 14 óra gyaloglás után (pedig 1 óra szünet volt benne) és az tis hogy másnap nem álltam volna talpra ha csak 4 órát alszok...

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Molnibalage
OFF

Nem tudok mit csinálni vele. Ez van. Tökmindegy, hogy milyen állapotban. Totál matt részegen is felébredek 3-4 óra után.

ON

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mivan, álomszuszék vagy? =)

Én is csak az alvás részét írtam, de úgy látom ma nem erõséged a szövegértelmezés.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Punker
a megszállásnak lett vége most, a háború csak pár hónap volt.
ahogy a második vh-nak is 45-ben lett vége, mégis maradtak még a ruszkik

Tikal
Tényleg? Én azt hittem most lett vége az iraki háborúnak.. biztos más híradót nézünk 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Fenrir
Ez baromi egészségtelen, Nagy Feró is megmondta, hogy 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás. Elõbb-utóbb a szervezeted fog figyelmeztetni erre.

Meló elõtt én sem alszom sokat mert beálltam arra, hogy néhány nagyon ritka kivételtõl eltekintve fél 12 elõtt nem nagyon alszom el és reggel 5:15-kor már kelek, úgyhogy jó 5 órám van kialudni magam.
Amikor viszont tehetem ezt bepótolom, múltkor is 11 órát aludtam egyhuzamban éjszakás mûszak után pedig ott bent is aludtam vagy 5 órát.

A halál csupán a kezdet...

Molnibalage
Én is csak az alvás részére reagáltam...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Punker
vazze mennyi ideális rambo jelölt van itt fórumon, nem is értem miért nem innen toboroznak.....

Molnibalage
Hááááááááááát, én 7 éve 2-4 órás szakaszokban alszok. 4 óránál többet egyhuzamban évek óta nem aludtam. Persze a teljes mennyiség, 6 óra, csak néha 2-3 szakaszban.

No offense, de én erre reagáltam:
" próbáld már ki hogy csak a napi teendõidet végzed heteken keresztül napi 4 óra alvással....."

Szóval tartós fizikai kimerültséget ez sem okozhat.

Ha meg éjszakáztál már beteg gyerek mellett, az mit jelent? Hány hónapig?
Ha saját kölök, akkor nyilván a születése utáni fél év 1 év volt a legneccesebb az alvás tekintetében. Értsd mint tartós alvás megvonás.

Egyébként meg ingázó vidéki vagyok. Hétköznap a gyerekáldás elõtt sem aludtam 6 óránál többet. A 7-8 óra az felesleges luxus.

Punker
éjszakáztam már beteg gyerek mellett...
köze nincs a tartós fizikai kimerültséghez.

Hehe, majd ha lesz kisbabád, megtanulod, hogy a napi 5 óra alvás 3-4 felkeléssel elégnek kell lennie kb. fél éven át.

Onnantól lazíthatsz napi 5-6 óra alvás 1-2 felkeléssel még egy fél év és aztán rendes meder...

=)

(természetesen nem a rohamlövészek eredményeit, vagy fizikai felkészültségüket akartam megkérdõjelezni, csak az alvásos részt mosolyogtam meg a fél éve nagy kialvatlan táskás szemeimmel =D)

Punker
te mirõl beszélsz? próbáld már ki hogy csak a napi teendõidet végzed heteken keresztül napi 4 óra alvással.....

Willenbrock
Én a felszerelés csomagolgatásokon buknék el meg a különféle csomó kötéseken,túl lassan készülnék el az ilyesmikkel.

Willenbrock
Rohamlövészek. A fizikai kritériumok nem is annyira durvák szerintem,az 54 fekvõtámaszt már most is meg tudok csinálni.
Ezek valóban elit alakulatok? Ilyen kis létszámban egy századra sincsenek elegen.A felszerelés viszont ránézésre nem elit alakulathoz illõ:UAZ-ok meg AK-k,régi szovjet technika.

Már hogy kapott volna? Véget ért a háború és pont. Mivel folytatták volna?
[NST]Cifu
Nos ez a szuperszámítógépek fogalmának értelmezésétõl függ. A szuperszámítógépeknek azokat a számítógépeket szokás nevezni, amelyek jelentõsen a kor "általános" számítógépei elõtt járnak számítási teljesítmény terén. A Wiki szócikke szerint az elsõ szuperszámítógépeknnek a CDC elsõ tranzisztor alapú számítógépei tekinthetõek (elsõ sorban a CDC-6600).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Az a baj, hogy ügyesen játszanak a kommunikációs manipulációval.

Sun Tzu népszerû, de elõ lehetne venni sokszáz másik katonai gondolkodót (Klausewitztõl Rommelig), aztán hajrá, húzzuk rá a nekünk szimpatikus gondolkodásmódra az õ aranyköpéseiket, és voilá, máris egy olyan anyagot raktunk le, amely azt sugalja, hogy nem a mi, hanem Sun Tzu (vagy más bölcs és nagyra tartott gondolkodó) gondolatairól írunk. Ezzel pedig csak a lényeg vész el - szerintem. Ha egy doktrína jó, akkor az jó, függetlenül attól, hogy Kovács II. Tizedes vetette papírra tegnap, vagy Sun Tzu 2500 éve.

Csak pár gondolat a mûvet olvasva:

-Azt javasolja, hogy az összes, nem könnyen mozgatható egységet fel kell számolni. Amelyik egységet nem lehet gyorsan (mondjuk egy héten belül) a hadszíntérre juttatni, az haszontalan. Na most ez marhaság szerintem. A gyorsan mozgatható egységek rákfenéje a védelem megoldása. Mind a mai napig nincs olyan harcjármû, amely megfelel a tûzerõ/mozgékonyság/védelem kritériumnak kellõen, és ugyanakkor megfelelõen légi szállítható (ie.: max. 30 tonna). Ugyanakkor az írás sem nyilvánítja ki, hogy igen, márpedig ennek az az ára, hogy a katonák (harckocsizók) sebezhetõbbek lesznek... Kétszínûség ez, szerintem.

-Elõhozza John Boyd munkásságát... amivel én megint nem tudok száz százalékig egyetérteni. Nem az YF-12 alapvetõ elgondolásával van baj (ami az F-100-as szériára volt jellemzõ, plusz ugye F-4, F-14), vagyis a nagy sebesség és repülési magasság, irányított rakétafegyverzettel kombinálva, hanem azzal, hogy nem voltak képesek a célpontok megfelelõ azonosítására. Én a mai napig nem értem, miért kiemelt fontosságú a manõverezõképesség, amikor a célpontok nagy távolságú felderítésére és azonosítására illetve nagy távolságú célleküzdés legalább annyira hatékony lehet, amennyiben direkt a ezekre koncentrálnának. Persze ez csak az én véleményem...

Most hirtelen ennyi, ebészünet. 😄

Molnibalage
Kicsitt OFF, de HT-hez kapcsolódik és ide járnak elvileg olyanok, akik ismerik a számítógépek architektúráját és történelmét.

Az kor szintjén az IBM 704 mennyi volt komoly masina? Tekinthetõ az elsõ szuperszámítógépek egyikének?

Molnibalage

Tikal
kár hogy a generation kill nem kapott második évadot, szerintem nagyon jó volt

Tikal
mert õk a BEST 😊

Fenrir
Boldog Karácsonyt 😄

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

mijki

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

mijki
Boldog karácsonyt mindenkinek!

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Currahee!!! 😊....könyvben is jó BoB,
Valahol megvan a Pacific egyik szereplõjének is a könyve.....valami olyasmi,ha jól
tévedek, Helmet for my pillow....de jól, mert megnéztem.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Ulvar
Ha már sorozat, akkor mini TV sorozat.

The Pacific USMC
Band of brothers 101 légideszant

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Na ez megkavarhat valakit, város=várós.....😊

Üdv
Amugy csak ránézve az amerikai háborus filmek palettájára
szvsz akár forditva is áll a helyzet, a Marines a "csont az öklön"
de több film szól egyébb alakulatokról (a Green beretstõl a Szarvasvadászon át a Zöld zónáig, vagy a kedvencem pld a Sivatagi cápák (ami ujabb fantasztikus példa
a magyar filmcímadás hülyeségére)
Sorozatok szintén, igaz a Homeland meg a Generation kill USMC de pld a favoritom
a Tour of duty nem.
Játékoknál is vezet az Army,CoD,BoA.Moh,ARMA (bár ez utóbbi mindkettõ),repülõszimulátornál nem is emlékszem tgy. s ra

A Sziklát inkább hagyjuk😛 Most jön ki majd egy mozifilm a sealrõl,az város.
A Michael Bienes Navy sealnél azért egy Chuck Pfarrer is ott volt mint elkövetõ,
õ azért olvasott egy két cikket a sealrõl😊....vagy hazudik, de aqzt jól.

<#eljen>
Molnibalage
Félelmetes, hogy a hatalmas B-52-es is milyen játékszer a hajóhoz képest.

[NST]Cifu
Ment ugyan egy pár a Felhõk felett topicba is, de ezek inkább ide:

Mélyrepülés Lightning módra (mivel a Lightning az F-104-eshez hasonlóan nem éppen mélyrepülésre, és pláne nem mûrepülésre készült, ezért ez igencsak szép eredmény tõle)

Nem Photoshop, hanem egy 1990-es közös USN/USAF hadgyakorlat, két BUFF engedélyt kért az USS Ranger-tõl egy áthúzásra, már 5 mérföldre voltak, amikor a repülési fõnök (Boss) beszólt a rádióba, hogy "Nem látlak", a válasz: "Nézz lefele".

[NST]Cifu
Ennyi volt az ABL (AirBorne Laser) programnak.

Ettõl persze a lézerfegyverekkel kapcsolatos kutatások nem szüntek meg, jelenleg leginkább a Free Electron Laser (FEL) az, amiben nagyon bíznak. A kémiai lézerekrõl viszont letettek.

Mert a 41. évezredben játszódik.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

De honnan jött nekik a 40k?

[NST]Cifu
A Ryan közlegényben voltak Rangerek és ejések is.

Mindkettõ US ARMY.

A brigantikban nem volt haderõnem, mert akin nincs egyenruha az kém vagy partizán vagy gerilla, de nem reguláris katona.

Roppant egyszerû azért: az Európai hadszíntéren nem volt Marines. Csak US ARMY.

A Sziklában (1996) a magyar fordításban elvész a dolog, de sanszosen SEAL Team volt.

Igen, bár ott meg a "lázadó" tábornok és csapata Force Recon (USMC) volt.

Molnibalage
A Ryan közlegényben voltak Rangerek és ejések is.

A brigantikban nem volt haderõnem, mert akin nincs egyenruha az kém vagy partizán vagy gerilla, de nem reguláris katona.

A Szakaszt +10 éve láttam, de nem végig.

Az Apokalipszistbõl csak részleteket, de az elég is volt ahhoz, hogy a "kösz nem" kategória legyen.

A többit nem láttam.

A lent említett Navy Seals-t ami a bájos ZS jelleggel bír, azt igen.

A Sziklában (1996) a magyar fordításban elvész a dolog, de sanszosen SEAL Team volt.

[NST]Cifu
Nem sztereotípia, csak nézd végig:

-Apokalipszis most -> US ARMY
-Ryan közlegény megmentése -> US ARMY
-Full Metal Jacket -> US MARINES
-Becstelen brigantyk -> US ARMY
-A szakasz -> US ARMY
-Született Július 4.-én -> US MARINES
-Band of Heroes -> US ARMY
...

Fenrir
Kár, szerintem a többi alakulat is van olyan jó, hogy fõszereplõ legyen bármiben.

Molnibalage
Sztereotípia. Mert a warhammertõl kezdve minden film a Marines szót aggatta mindenre..

Fenrir
Nem írtam "majdnem mindent", én a "szinte" szót használtam. Nem azt kérdeztem, hogy ki kihez tartozik hanem, hogy miért van az, hogy ha látsz egy filmet vagy egy játékot és benne van a US hadserege akkor 100-ból 99-szer mindig a Marines?

Nagyon ritkán van Ranger (Black Hawk Down egy üdítõ kivétel), de Seal szinte nem is volt ha csak nem nevezzük a Navy Seals nevû 1990-es filmet Charlie Sheen-nel és Michael Biehn-nel annak (szerintem gagyi volt).

mijki
Hülyeségeket írtam megint. Elnézést kérek.

[NST]Cifu
Mit értesz "majdnem minden" alatt. A 101st Airborne, a "Big Red One", a Rangers az Amerikai Hadsereghez tartozik, a SEAL a Haditengerészethez, stb.

mijki
Mert õk az elsõk akiket bevetnek idegen földön nem? Õk a "Schwerpunkt" támadásoknál.

"A nemzetközi hajózás fejlõdésével szükségszerûvé vált olyan reguláris egységek létrehozása, amelyek a hadihajók kikötõinek (partszakasz, raktárak, egyéb fontos objektumok) védelmét biztosítják. A nemzetközi politika, katonapolitika interkontinentális céljainak érvényesítésére az alapfeladatokat tovább bõvítették, létrehozva a fegyvernemet. A tengerészgyalogság a rendelkezésére álló technikai eszközökkel nagy létszámban, gyorsan mozgatható.

A tengerészgyalogság a haditengerészet egyik fegyverneme. Különlegesen kiképzett, rendszerint tengeri deszantkötelékben harcoló, haditengerészeti bázisok és kikötõk védelmére hivatott katonák alkotják. Az alkalmazási területre többnyire a haditengerészet szállítóhajói viszik, s feladatait elsõsorban a haditengerészet más erõivel együttmûködve oldja meg."

Vissza a helikhez: végül is így belegondolva, sok heli tetszik és elbizonytalanodtam a favorit kapcsán. Mindegyik másért tetszik. 😊

Fenrir
Miért van az, hogy szinte minden filmben és játékban a tengerészgyalogságé a szerep?

V43 1105
Mivel magáért a tengerészgyalogságért is odavagyok, ezért ..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h