95104
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • JanáJ
    Én azt nem értem, hogy háborús veszélyben kussolni szoktak az emberek az alacsonyan szálló vasaknál. Amekkora hiszti volt a szerb-horvát balhénál, most annyira nyugis mindenki. Akkor valahogy nem sírtak, hogy a NATO repked felettünk.
    Kíváncsi vagyok hogy ezek tervezett dolgok, vagy beütemeztek pár gyakorlatot az ukrajnai válság (?) miatt. Ez, a pápai eje dobás amikkal, a győri griffes "alájátszás".
  • qtab986
    Hotchkiss Universal SMG
  • ximix #64643
    © repvez

:) ez is valami, ugyan már. Tegnap amikor ház takarásából megérkezett az AN-2 szúnyogot irtani és láttam a pilóta fogtömését arra mit írtak volna.

Vagy amikor a MIG-29 3x elhúzott a falu felett permetező stílusban az volt a móka.
    ----------------------------------------

© gyalogstuka

Kösz, majd rákeresgélek.
  • Rue East
    Jaj de örülök, hogy minden egyes mondatot meg kell magyarázni.
    Nyilván elolvastam párat és az alapján írtam azt amit. Én arra reagáltam ezt, hogy olvassam el még egyszer.
    Az, hogy ilyen ostobaságokat következtetnek, szerintem a műveletlenségük miatt van. Ennyi információval rendelkeznek.
  • Rue East
    Merthogy ha valaki nem tud írni rendesen, az mondjuk nálam a műveletlenség jele. Nem folytattam a mondatot, de mondjuk szerintem egyértelműen kiderül a hozzászólásból: pontosan azt állítottam, hogy nem intelligencia kérdése...
  • Tikal #64640
    számomra abból, hogy egy ilyen eseményből milyen ostoba következtetéseket tudnak levonni.. persze ha el sem olvastad a kommenteket akkor miről is beszélgetünk :)
  • Molnibalage
    Bocs, de ez olyan vicces, hogy röhögnöm kell. A helyesírás kurvára nem az intelligencia fokmérője...
  • Boconadi
    Az a szomoru hogy ez magyarorszagon nagyon divat. Nezzuk meg mit is csinaltak budakeszivel, meg a tobb tucat magyar repterrel. A helyukben orulnek hogy ilyen van.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    rohadtul feltudom idegesiteni magam a sok nyomorult, tudatlan, kinjaban nemtudja mit csinaljon faszkalapon. Marellnezest!
  • Rue East
    Van jobb dolgom is minthogy ezeket a kommenteket olvasgassam.
    Viszont az érdekelne, hogy miből is derül ki, hogy valaki nem intelligens? Merthogy ha valaki nem tud írni rendesen, az mondjuk nálam a műveletlenség jele. Hogy milyenek a logikai készségei, milyen jó a memóriája, s a többi, arról már azért sokkal kevesebb derül ki egy kommentből.
    Szerintem.
  • Tikal #64636
    szerintem inkább inteligencia... olvasd el a kommenteket még egyszer...
  • Rue East
    Szerintem ez inkább a műveletlenséggel van összefüggésben, mint sem az intelligenciával.
  • sulyid
    Agyhalottak, már bocsánat. Komolyan IQ teszthez kéne kötni az internet használatát lassan...
  • tpM
    Erre a sátánista C-17 szerkezetre miért nem véste fel a titkosszolgálat, hogy "vigyázz"? xD
  • repvez
    Csak azt nem értem, hogy miért olyan félelmetes és extrém ha egy reptérre egy repülő száll le.
    Ugy tesznek, mintha a cesnák meg más gépek amik a pgányi reptérre szálnak,nem a házuk felett menne el.
    Meg mikor megvették a házat tudták, hogy reptér van a közelbe akkor ne csodálkozzanak, ha néha le is száll egy.

Gyanitom a reptér előbb ott volt mint a házak.

Meg ugy általában a '80as években egyiknek sem volt zavaró, hogy napjába többször röpködtek magyar és szovjet gépek a feje felett,de mostanába meg ha évente egyszer odatéved, akkor nemhogy aztmondaná, hogy dejó ,hogy végre látom élőbe is meg, hogy van légierőnk aki vigyáz, nehogy megint olyan helyzet álljon elő mint barcsnál, nem inkább rinyálnak arra a fél orára mig ott van a légtérbe.
  • Tikal #64631
    hihetetlen a szellemi színvonal a kommentekben :DD
  • modellmaker
    Sose fogom megérteni ezt miért tartják ördögtől valónak...
  • repvez
    megint az agyhalottak láttak valamit
  • repvez
    Kiképzési repülést hajtottak ma végre a kecskeméti Gripen-ek Győr légterében - az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonáinak munkáját segítve.

Kerozingőzős oldal irta
  • qtab986
    Ma délelőtt Gripenek repkedtek? Mit dolgoztak?
  • Molnibalage
    Nem valószínű, csak nagyon hasonlót. Modellezési szinten bőven megfelel.
  • Jeffjohnson
    magyarán, erről akkor blueprintet, ami alapján a 3d-s modellt meg tudnám csinálni nem fogok találni...
  • Molnibalage
    Ez sem egészen igaz. JAS-39 EBS HU. A gép ugyanis hibrod, mert C/D törzse, de használt A/B szárnyakkal bír és szanszosan van pár más kisebb eltérés is.
  • Jeffjohnson
    Közben meglett a típusszám (JAS-39 Gripen)
  • Jeffjohnson
    A magyar Grippeneknek mi a tipusjelzése? 3d-s modellt akarok csinálni és ahhoz keresek blueprint-eket meg fotókat, ezért kellene.
  • gyalogstuka
    A tippem az Attack Force Z cimu film 1982-bol, Mel Gibson főszereplésével.
  • ximix #64620
    Régen volt egy film, amiben ha jól emlékszem ausztrál katonák "szambáztak" az őserdőben és egy számomra érdekes hangtompítós automata fegyverrel masíroztak aminek az oldalán volt egy kis zsák az üres töltényhüvelyknek.
    Valaki emlékszik a film címére, vagy tudja milyen fegyver lehetett ?
  • JanáJ
    link
  • fade2black
    A HB féle támadások nagyjának elhárítása is az Iron Dome felségterülete. A kissebb része közepes hatótávolság, jellemzően Iráni eredetű rakéták ellen a David Sling védi Izraelt.
    A védelem 3.lépcsője pedig az Arrow ez pedig már ABM kategória.
  • modellmaker
    Teljesen jó, köszönöm!
  • gyalogstuka
    Szia,ezen a linken van egy szakszerű összefoglaló a 2006-os libanoni harcokról,és a hatodik oldalon fel vannak sorolva Hezbollah rakétafegyverei:
    www.zmne.hu/kulso/mhtt/hadtudomany/2007/1/2007_1_8.pdf
  • Molnibalage
    Sanszosan. Segítenek nekik kicsik szakképzettebb vegyészek is. Találtak vegyi labort a 2006-os vagy a 2008-as hadműveletek során meg oktatási intézmények átkutatásakor kicsit sem békés célokat szolgáló anyagokat.
  • qtab986
    A hajtóanyagot is a palesztinok csinálják?
  • Molnibalage
    Konkrétan milyen típusokra gondolsz...?
  • Molnibalage
    Még annál is primitívebb, de az elv ugyanaz.
  • modellmaker
    "Egy Hezbollah féle támadással az Iron Dome nem sok mindent tudna kezdeni."

Erről van valami infod is? Igazából az is elég, ha van leírás, hogy az Iron Dome mit tud, meg a Hezbollah a múltban mire volt képes.
  • gyalogstuka
    Igen,habár ezek még a II-ik világháborús lövedékek technikai szintjét
    sem érik el,a teljes blokád alatt levő Gázai övezetben gyártják őket,a csóró palesztinok.
    A durva (fejlett,nagy űrméretű)rakétákat Irán juttatja el,a Hezbollah-nak,aki Libanonból lövi ki ezeket. Egy Hezbollah féle támadással az Iron Dome nem sok mindent tudna kezdeni. Izrael szerencséjére az összes épkézláb Hezbollah harcos most Szíriában van elfoglalva.
  • SZUsszan
    Ja értem, kb. katyusával lövik őket?
  • gyalogstuka
    Hali,ezek nem irányított rakétalövedékek,a kilövés után 1-2 másodperccel
    kiég a hajtómű,és utána sima ballisztikus pályán repülnek a becsapódási pontig,ezek kb faék egyszerűségű szerkezetek,és bármelyik lakatosműhelyben elöállithatóak.Olcsó terrorfegyverek,a legtöbbjük beavatkozás nélkül sem találja el a célt.
  • SZUsszan
    Értem, és akkor belépnek a célzónába és a célig csak siklanak?
  • Molnibalage
    A bejövő kis rakéták hajtóművének égésideje alig néhány másodperc.