95104
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Master91
    igaz, origo, de:

Anton Gerasenko, az ukrán belügyminiszter egyik tanácsadója azt írta a Facebookon, hogy a gépet egy Buk típusú légvédelmi rakéta találta el. Az Associated Press hírügynökség munkatársai láttak is ilyen rakétakilövőt csütörtökön a kelet-ukrajnai Sniznyében.

Kelet-Ukrajnában hónapok óta zajlanak harcok az oroszbarát szakadárok és az ukrán hadsereg között. A szakadárok önhatalmúlag saját népköztársaságot kiáltottak ki, és feltehetően orosz támogatással küzdenek az ukrán biztonsági erőkkel. Korábban az ENSZ és az USA is azzal vádolta meg Oroszországot, hogy tankokat és rakétakilövőket küldenek a szakadároknak.

És most akkor megy a mutogatás hogy ki is lőtte le?
  • mijki
    HTKA fórumot érdemes olvasgatni
  • benőmenő
  • Molnibalage
    A jelek szerint lelőttek egy utasszállítót Ukrajna felett. Nem semmi...
  • Lacusch69
    Persze csak Abszurdisztánban, ahol egy vízipisztoly miatt is bevihetnek, adott esetben...
  • Sith
    Ahogy elnézem nem sorolható lőfegyver kategóriába szóval nem, a szép színes szán ellenére viszont simán rá lehet húzni a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt szóval én közterületem nem venném elő.
  • qtab986
    Vagy engedély kellhet hozzá
  • qtab986

Ez legális lehet Magyarországon?
  • BRAT
    T-72 egyenértékű a Leo 1A4-el, a Konkurs meg jobb lenne, mint a Milan?
  • Molnibalage
    Érdekes cucc.
  • Molnibalage
  • Fenrir
    Kár, hogy vágott a videó, így képtelenség megmondani, hogy mennyi idő tellik el a figyelmeztető lövés és a bombatalálat között.
  • qtab986
  • qtab986
  • Lacusch69
    Azért tegyük hozzá, hogy 360km2 / 1.7 mill lakos, és nemigen van lehetőségük máshová tenni.
  • JanáJ
    Amikor én oda benézek mindig seggel jövök ki, mert megy a zsidózás. :-(

Tudom pénz nem számít, de az első üres bumm többe kerülhetett mint az a ház.
    A figyelmeztető meg szvsz nem arra van, hogy ki tudj menni a házból, hanem hogy a házon kívül levő gyalogok el tudjanak seperni onnan, vagy legalább fedezékbe.
  • Molnibalage
    Van Közel-Kelet topik...
  • Renegade
    A fene tudja, hogy mi innen mennyire látjuk jól a dolgokat. Én már lassan azt sem tudom, hogy a sztorikat/híreket hogyan kezeljem. Nyilván lassú lángon kéne puhára főzni mindenkit aki kicsavarja a Koránt és rávesz pár megkeseredett/lánglelkű embert, hogy robbantsd fel magad, mert az milyen jó. Mondjuk az az izraeli sem normális, aki betű szerint értelmezi a saját szent könyvét, és határokat figyelmen kívül hagyva igyekszik benépesíteni egy területet, mert az vagyon írva. Mondjuk én sem lennék boldog, ha egy tetszőleges szomszéd állam lakosa elkezdene házat építeni a kertemben, mert a Úr azt mondta. :)

Mondjuk az rohadt nagy nonszensz, hogy egymás gyerekeit lopkodják, gyilkolják, valami magasztosnak gondolt eszme miatt.
  • Jeffjohnson
    Itt még szerintem a palesztin oktatás hiánya/minősége is eléggé hozzájárul a dologhoz. Egy tudatlan, buta népet könnyű irányítani és azt mondani neki, hogy mindenért a másik a felelős, éppen ezért a vezetőiknek ez tökéletes helyzet, ezért is nem akarnak változtatni ezen, hogy Izraelnek ebben mi a jó ebben az egész konfliktusban azt nem tudom. Terrorizmus ellen nem is tudom, hogy lehetne az Arab országokban hatékonyan harcolni. Mert ezek nem demokratikus országok nincs tisztességes oktatás. Vallás nevében meg ugye mindent lehet.
  • Molnibalage
    Minden társadalomban vannak idióták, itt a krémjét láthatod most.
  • Molnibalage
    Sanszosan igen.
  • JanáJ
    Köszi. És az első is csak "üresen"?
    A videóra mondtam, hogy véletlen pont ott volt a kamera. Gondolom innen indítottak pár rakétát, majd letették a kamerát, hogy legyen felvétel a gonosz válaszcsapásról.
  • JanáJ
    Hát szerintem elég fekete-fehér, csak nem zsidó/arab módon. Megint a 90-99% élne kusban, békében. A többi meg lövöldöz össze vissza. Tökre megértem a zsidó tiniket, hogy utálják az arabokat. Ezt nyomja a media, tuti meghalt pár ismerősük és ugyan ez van a túloldalon is. A II. VH-ban is démonizálták az ellenfelet, kellett a társadalom támogatása a háborúhoz, mert ez kvázi az.
  • Molnibalage
    Szeritnem 250 kilós lehetett legfeljebb. Nem randomra bombáztak épületet, abban az épületben volt vagy történt valami, pl onnan indult rakéta.

De ezt miért csinálják? Kilakoltatásként nem lenne olcsóbb odamenni egy tankkal meg egy szakasz katonával és a tank szépen ledózerolná az épületet?

Lásd fent. Ellenséges területre meg nem mész be csak úgy harckocsival. Sztálingrád mond valamit? A világ egyik lesűrűbben lakott városias területéről van szó. Oda csak nagyon végszükség esetén megy valaki harcolni. Egy légicsapással összevete a kockázat végtelenszer nagyobb, mert légvédelemmel gyak. nem kell számolni...
  • Jeffjohnson
    Elvileg ezekben a házakban vannak a fegyver, rakéta gyárak/raktárak és direkt van tele civilekkel a Hamasz vagy hogyan hívják őket kifejezetten ilyen épületek be/alá települ, hogy aztán lehessen mutogatni a civil áldozatokat. Egyébként az Izraeliek is próbálnak kampányolni.
  • Renegade
    azért nem ilyen fekete-fehér a kép. a legutóbbi háborújuk után, ők lettek a mumusok. az sem segít rajtuk, hogy nagyon veszélyes a szélsőjobbjuk. vannak beteg dolgaik, kötelező katonaság fiúknak-lányoknak, palesztinoknak nincs szavazati joguk, őket tovább lehet előzetesbe tartani, kevert házasság nem megengedett. ilyesmiket EU-ban a nácik csináltak utoljára. vagy nézd meg ezt (klikk) biztos nem reprezentatív, de ha csak minden 10. kiscsillag ilyen az nem jó. Nyilván a környező országok fanatikusaival is van baj, de ugye rájuk a terrorista szót kell használni. ráadásul megint forrong az egész arab világ, nem jó ez így sehogy sem.
  • JanáJ
    Szerintem ez egy végtelen történet. Izraelt nem hagyják elpusztulni, de azt sem hogy ő tegyen rendet a környéken erőszakkal. Mondjuk az egy érdekes gondolat kísérlet, hogy a hadsereg hagyná-e/érdeke lenne-e az arab fegyverletétel. Vagy hogy arabék mit csinálnának az után ha elfoglalnák Izraelt. Mennének Szíriába, Líbiába, Irakba?
  • JanáJ
    Szerinted ez mekkora vas volt ami így össze csukta az épületet? Én ezt az épület bombázást sem értem mire jó. Ezzel nem érnek el katonai sikert, max a lelküknek jó, hogy vissza ütöttek.
    Nem értem miért a zsidók a szemetek, mert ők jobban/hatékonyabban/ügyesebben ölik a másikat. Vagy mert ők ügyesebben tüntetik el bunkerben a civileket, hogy ne haljanak meg a rakétáktól.
    Nem értem a "szuper modern über talpraesett" zsidó állam miért nem csinálja jobban a propagandát. Miért nem ők mutogatnak halott zsidó gyerekeket.

Az meg végképpen gyanús, hogy valaki pont három épületet kamerázgat, amiből az egyiket véletlenül pont bombáznak.
  • Jeffjohnson
    Ebben az egész Palesztin-Izraeli válságnak vajon mi fog véget vetni? Vagy akarják ezek egyáltalán, hogy vége legyen mert, amit én látok belőle, hogy mindkét fél mutogat a másikra, hogy azért lőlek téged mert te lőttél. Vagy ez lenne Izrael vietnami háborúja, amit sohasem akarnak befejezni? Végül is nagy pénz van a háborúban...
  • SZUsszan
    De ezt miért csinálják? Kilakoltatásként nem lenne olcsóbb odamenni egy tankkal meg egy szakasz katonával és a tank szépen ledózerolná az épületet?
  • flashpointer2
    Ki tudja hány olyat hajigáltak csak pont amiatt nem maradt rólafelvétel :)
  • Molnibalage
    Ennyi idő alatt egy fiatal egészséges ember talán 3 emelet magasságból kijut, de senki más. Ő sem fogja megkösszin azt, amit hall és a szétrepülő törmelék is lazán megölheti. Ez több mint a semmi, de azért nagyon sokan ottmaradnak még ilyen módszerek mellett is. Az viszont látszott a videón, hogy legalább elmebeteg módon nem 2000 fontos bombákat hajigáltak, mert akkor ezt a videót most nem látnák és a szomszédos épület sem maradt volna állva...
  • Doma #64813
    Az 1 perc bőven elég arra hogy a közelben tartókodók vegyék a bátorságot és egyáltalán feleszméljenek, "Hoppá segíteni kéne!" Uccu neki és boom, még 10 halott vagy sérült hever a romok alatt.
  • qtab986
    This is a bombing technique employed by the IDF. The technique involves a "warning shot" which gives civilians the opportunity to evacuate the building. The following missile arrives shortly after, in this case a little over one minute, destroying the entire building. Courtesy of RT.
  • SZUsszan
    A kérdés, hány ember kell egy AN-94-es hiba harctéri elhárításához? =)
  • qtab986
  • YukapoppSimon
    www.sg.hu/cikkek/87437/kezifegyverekhez-keszul-oniranyito-lovedek

• YukapoppSimon
    Link

hátha
  • Molnibalage
    Nem jön be semmi a linken...
  • YukapoppSimon
    Izé "plusz"