95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Az angol erre már azt mondaná, hogy "too big to fall". Ez már végig lesz hajtva, max. anyáznak a végén vagy kártérítést vagy árlejtést kérnek, stb. -
Drubowski #65165 Huh, hát, akkor ezek szerint még az is megeshet hogy idő előtt elgáncsolják a projektet? Ha kilépnek az indiaiak? -
Senki sem mondta, hogy érdemben hozzátett. Maga a megalkotása az, ami igencsak durva és maga az ötlet, hogy ennyire rugalmasak. Volt egy probléma és a rendelkezésre álló eszközökkel a legkreatívabban és leggyorsabban megoldátták. A későbbi GBU-28-as bombák típusjelzése azonos, de azok tudtommal már nem úgy készültek, mint az elsők. Az egyszerűen kényszermegoldás volt. -
Érdekes kommentek... -
JanáJ #65162 Ebben igazad van, de én a jelenkorban mire jóra reagáltam egy smile társaságában. Most kb arra jó, hogy Afganisztánban egy sárkunyhót is szét tudnak kapni úgy, hogy a közelben baráti egységek vannak, vagy Gázában épületett bontanak - nem prec bombához képest - kis járulékos veszteségek mellett.
Divat volt isteníteni az amikat az ágyúcsöves bunkerromboló bomba miatt. Engem is lenyűgözött a mérnökök talpraesettsége, de szerintem érdemben nem sokat tett hozzá a harcokhoz. -
Ez sem feltétlen igaz. A páncéltörő / bunkerrombóló PGM célpontok ellen a bombaszőnyeg semmit sem érne. Pl. a megerősített betonfedezéket ilyen nem rombolja le, de pl. hidaknál is elenyősző esély van arra, hogy az útpályán kívül a pilléreket is eltalálja, de a földalatti megerősített célok ellen sem ér semmit az ilyesfajta szőnyeg húzása... -
JanáJ #65160 Korábbi kérdés volt a lövedékállók, most van cikk a CGB-on róla: link -
JanáJ #65159 Nézőpont kérdése. Amire most egy 2000 fontost dobnak, arra lehet korábban húzott volna egy "csíkot" egy B-52-es. :-) -
fonak #65158 Az nem számít, ha a cél a tömeges megtorlás, válogatás nélkül, civil célpontok ellen.
Anno a SZU pedig a semleges országokat is megszórta volna atommal, olvastam valahol, hogy magyar tisztek is láttak olyan szovjet hadműveleti térképet, ahol Bécs köré egy nagy kör volt rajzolva a radioaktív kihullási zónát jelölve... -
A prec fegyverek önmagában a célpont környékét nem védig, mert egy 2000 fontos PGM-től eléggé elszáll minden a környéken.
Atomfegyverek közötti is van olyan, ami mélyen föld alatt levő célok ellen készült és mindössze kt nagyságrendű hatóereje van. -
JanáJ #65156 Ez azért szerintem nem így működik. A precíziós fegyverek inkább a célpont környékét védik. :-) Meg közelebb tudsz tevékenykedni a saját erőkhöz. Az atom szerintem csak a tárgyaló pozíciódon javít, meg hogy nem fognak megtámadni. Lásd orosz o. aki teljesen elvesztette hagyományos katonai nagyhatalmiságát, csak az atommal maradt nagyfiú.
Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2014.08.27. 15:30:07 -
Massari #65155
-
Én is ebben reménykedem , hogy a precíziós bombák, rakéták jelenkorában már nem kell , nincs szükség atomra.
Egyrészt a szélirány miatt a küldő fél is kaphat belőle, az elfoglalni kívánt ország hasznavehetetlen lesz, saját egységeket ilyen területre küldeni is igen nagy rizikó és sok egyéb.
-
JanáJ #65153 Szvsz semmit nem kapnánk. A lengyeleken kívül kinek van minimális ereje az oroszok környékén? Minek lőnének egy cirka 10 ezer fős sereggel rendelkező országra?
Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2014.08.26. 20:41:27 -
forrás -
F1End #65151 Ha már nukleáris háború, egy jó link egy elképzelt 1988-as atomháború hatásairól:
[URL=http://www.johnstonsarchive.net/nuclear/nuclearwar1.html][/URL]
Összesen 18000 robbanófejjel számoltak, mintegy 8500 megatonna összerővel és ezek alapján a becslések alapján az akkori 5,15 milliárd főről 3,3 milliárdra csökkenne egy év alatt mindennel ( éhínségek, járványok, sugárzás stb. ) együtt a Föld lakossága, ebből egyébként 400 millió fő lenne az, aki közvetlenül a robbanásokban hal meg, a veszteségek szinte egészét az északi féltekén élők szenvednék el.
Ami elgondolkodtató, hogy ma mi lenne a helyzet, főleg nálunk. Ugye NATO tagok vagyunk, szóval egy esetleges nukleáris háborúban valószínűleg az oroszoktól kaphatnánk az "áldást". Budapestre gondolom biztos jutna valami, de lenne elég hordozóeszközük a vidéki nagyvárosokra is?
Így végiggondolva, mivel nálunk semmilyen rakétavédelmi rendszer sincs, gondolom valami régebbi, rakétaelhárító rendszerek ellen nem tervezett típust kapnánk, mondjuk SS-19 -et. Elvileg 6 MIRV szállítására képes (bár lehet, h. most csak egy töltet van használatban rakétánként). Arról van valami infó, hogy a MIRV-ek milyen távolságra képesek eltávolodni egymástól? Gondolom csak van valami korlát, a kérdés az mondjuk, hogy képes-e olyasmire, hogy pl. 2-3 bomba Budapest, a maradék pedig vidéki nagyvárosokra hullik? -
Az első Vh után sok helyen ment ez a cucc., pl itthon is asszem. Máshol később helikoptereket teherhautók szimuláltak, stb... -
Lol nincs itt a melohelyen hang a nagy gepen, de csak ezert bekapcsoltam a laptopot :D
Azert szegyen hogy nem futja vaktoltenyre, meg csoszukitore...aztan meg ha eles helyzet van akkor, jujj ez hangos, meg rug..meg becsukottszemmel esznelkul lovoldoznek....bar ez afrikaban nem szokatlan
-
JanáJ #65148 Szvsz az elvinné a bolygó felét, ha egy közepes csit-csat tiszta fegyverekkel megoldható lenne. Vagy mondjuk csak felrobbantanak öt amerikai nagyvárost. Semmi szennyezés, semmi hamu, csak ott megszűnik az élet. Annyira mindenki mindenkivel össze van kötve, hogy gazdaságilag megölné a fél világot.
Atomnál a halottakkal már nem lenne gond, a sérültekkel annál inkább, bár gondolom belátható időn belül nekik is reszeltek. A többiek meg mondjuk csak éhen hallnak mielőtt a sugárzás kinyírja őket. -
SZUsszan #65147 Jahm a sebesült ellátásra gondoltam, nem az elektromosságra. Természetesen a sugárzás is széltől függően rengeteg bonyodalmat okozna.
Kicsit más:
Mindig besírok, ha újra megnézem... Bumm bumm bumm pölölö pölölö!
-
Nem csak mi. Az összes környező ország villamos hálózata szerintem azonnal dobna egy hátast és blackout lenne még az EMP hatás nélkül is. -
SZUsszan #65145 Jesszusom, "halljanek" =D
Most olvastam csak újra.
Na igen, ebben igazad van Molni. Egy ilyen támadás után az országunk és valószínűleg Szlovákia déli része teljes katasztrófában vergődne azonnali segítségre szorulva. Ami Szlovákiában megoldható lenne, de nekünk az egész BP centralizált rendszerünk miatt gyakorlatilag megoldhatatlan lenne. -
Ez csak az azonnali halálseteket tartalmazza szerintem. Egy ekkora katasztrófa után a túlélők nagy része is meg fog murdelni ellátás és higiénia hiányában, hiszen sérült bőrfelület és gyengült immúnrendszer miatt aratni fog minden, ami arathat. -
SZUsszan #65143 Nem tudom, mindenesetre a Cegléd-Mór-Jászberény átmérőjű harmadfokú égés zóna elég keménynek hangzik ahhoz, hogy "csak" ennyien halljanek meg azonnal. -
Nem, ez kb. reális. A teljes fővárosi lakosság halott és az agglomerációban mindenki 1. és 3. fokú égési sérülés. Ez kb. az ország 1/3-a. -
SZUsszan #65141 nukleáris csapás teszt progi
Érdemes megtekinteni, még ha csak becsléseken is alapszik, amit ír.
(Pl.: az áldozatok száma Tzár bomba vs Parlamentnél 1.8 millkó+ugyanennyi sérült eléggé alulbecsült szerintem.) -
Leginkább az lenne az ami észlelhető. De ugyanakkora problémát okozna a szennyezés, ami akár ha másik kontinensen történt is, mégis a többire is hosszútávú hatással van. Lásd ma már tudják hogy a hurrikánok a mexikói öbölben mind nyugatafrikai szelekből, időjárási jelenségekből alakulnak ki, és hozzák is magukkal az apró szemcséket! Vagy pl hozzánk is rendszeresen elérnek az afrikai homokot hozó frontok. -
Igen. -
SZUsszan #65138 Feltételezem a hamu miatt. -
Nézd meg, hogy a történelemben feljegyzett nagy vulkánkitöréseknek milyen hatása volt. -
SZUsszan #65136 2-3 fokos hőmérséklet csökkenés? Pont az kellene, mielőtt elolvadnak a jégsapkák. Uccu neki. -
Még ennyi sem kell. Egy indiai-pakisztáni korlátlozott atomháború utóhatása is 2-3 fokos átlaghőmérséklet csökkenéshez vezetne. A fejlett világban nagyon durván megugrana az élelmiszer ára, a fejlődő országokban meg olyan éhínség pusztítana, amit emberemlékezet óta nem láttunk... -
JanáJ #65134 Szerintem nem a kőkorba, hanem elnéptelenít. Bár a borúlátó elemzések szerint, akkor is kihalna a fél emberiség, ha pl csak a ruszkik leatomozzák az amikat. Annyira felborítaná a bolygót. -
Film forgatás , drog, fegyver, vodka csempészés :)
----------------------------------------------------------------------------------
Amúgy egy ilyen orosz Thyphon tengo ahogy elnézem konkrétan Európa méretű földrészt vissza röpített volna a kőkorba ha mind a 20darab R-39 rakétája célba ér ?
http://youtu.be/t7G0Ae4gQNQ?t=2m16s -
Ez sem igaz. Senki nem kötelezte őket, hogy két soros indítót tervezzenek. Lehetett volna kisebb tengó is. Mondom, a tipikus kinek a nagyobb című műsor volt, semmi más. -
messerharcos #65131 Az ukránok azt az egy foxtrot osztályú tengójukat ami most az oroszoknál van minek tartogatták meg toldozták foltozták eddig, mire jó az egyáltalán manapság? -
Rue East #65130 Arra próbáltam célozni, hogy nem a Tájfun volt nagy, hanem a rakéták. Ha jól emlékszem az R-39 a legnagyobb szolgálatba állított SLBM. Talán nem annyira meglepő, hogy végül a világ legnagyobb tengeralattjáróját kellett a hordozásához megépíteni.
-
http://entiredocumentaries.blogspot.hu/2014/05/soviet-doomsday-submarine-megastructures.html -
Elavult lett, mert rájöttek akár tengo méretű rakétákat is kilőhetnek :)
https://www.youtube.com/watch?v=LRxdTiVSuNo
https://www.youtube.com/watch?v=YmuyxY5Ev54
http://www.ausairpower.net/msls-bmd.html
http://wikimapia.org/14426881/Typhoon-Boat-R-39-Missile-Loading-Dock
-
SZUsszan #65127 Általában airsoft játékokon a szem-fog-bőr-tenyér-talp-térd van veszélyben. Nyilván a szemvédelem kötelező, a többi, csak javallott.
A leggyakoribb sérülés az a fog, üvegbe tenyerelés-térdelés. Szögbe lépés. Gödörbe lépés és ebből boka-térd sérülés. Bőrbe fúródó BB.
Ritkábban égési sérülés:
Nekem pl.: a kezemben egy honvédségi ködgyertya okozott igen komoly égési sérüléseket a tenyeremen, amikor a szúrólág a begyújtás után azonnal kicsapott (meglepetésemre) ráadásul kb. 15cm hosszú volt (duplán meglepetésemre). Szóval a plate carrirer gyakorlatilag semmi ilyentől nem véd meg.
Na meg ilyenektől sem: