95104
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • mijki
    Ha jól tudom, akkor egy vegyi üzemet találtak telibe, az szólt ekkorát.
  • JanáJ
    Igen. Nem a meglévő vasakat reszelgették tovább, hanem kellett tök új. Pont mint ha jönne egy 150 mm-es orosz hk, akkor elkezdenének vakarózni, hogy a többieknek is kell. Az hogy ebben az amik mindenki előtt vannak fényévekkel és hogy egy 5 gen gép évtizedekig készül, az más kérdés.
    A felülről jövő cuccoknál én a földi indításúakra gondoltam. A levegőből minden hk. szinte védtelen. Nem véletlen van csapat légvédelem.
    Ha nem ismernélek jó pár éve, most lehet én is kiakadnék rád, mint az újak szoktak. ;-)
  • Seaweed
    Bar ketlem hogy be mernek vetni a tulipant tuzersegi nuklearis toltettel. Inkabb valami komolyat talaltak el, ami ekkorat szolt.
  • Seaweed
    http://englishrussia.com/2014/09/20/nuclear-explosions-in-donetsk-today/

Ha ez igaz es nem csak felrobbant mondjuk egy loszeraktar, akkor nagy a baj....
  • Freeda Krueger
    Mintha a "concept" felirat elkerülte volna a figyelmet.
  • Molnibalage
    Fegyverkezésbe...? Mindenkit...? Az YF-22/23 repülése 1991-ben volt. Olyannyira taszítot mindenkit, hogy az F-22 sem érte el az első wing IOC-je után 9 évvel az eredetileg kitűzött vadász képességeket... Európa? Egy részük nem fejleszt stealth gépet a másikak meg egyelőre nem vesznek.

A PAK-FA és kínai vasak még fasorba sincsenek...

Mi kopogtat felülről? Már a késő TOW változatok is tudtommal. AGM-114 új változata, lényegébn szinten minden korszerű ATGM anu helin vagy repcsin van.
  • JanáJ
    A Javelinen kívül mi kopogtat felülről?
  • JanáJ
    Ki beszélt erről? Azt mondom, hogy ahogy az első 5 gen gép fegyverkezése taszított mindenkit, úgy egy merőben új tank is. Pl Cifu által említett 150-es hk ágyú.
  • Molnibalage
    Nem kell feltétlen erős páncélzat és a mai felülről támadó rakéták esetén lehetetlen is. Aktív védelem vagy rakat sok ERA kell. Az viszont, hogy egyik sincs az szerintem feljtős egy olyan harckeszköznél, aminél a "jövő" szót említik.
  • Seaweed
    ...es ha mar a a jovonel tartunk szamolni kell azzal hogy mikrodronok lesznek tankokon, tamogato csapatoknal....azokon celmegjelolo, pontos gps kordinatakat ad...lovedekek ezek alapjan is celba talalhatnak...szooval inakbb legyen egy mbt lapos, gyors, erosen pancelozott, aktiv vedelemmel ellatott.... bar tudjuk ez mind igy egyben mindig is problemat okozott megvalositani....
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.22. 13:54:09
  • Molnibalage
    A köd a te látásodat is korlátozza és nincs idfa chea, mint a Doomban. Előbb utóbb elfogy a ködgránát is, míg az akít és ERA védelem 0-24 órás...
  • Seaweed
    Kodvetozessel az abaj hogy nagyban fugg az idojarastol, szelviszonyoktol. Illetve nincs annyi kodveto es bele valo granat amivel hosszu ideig rejtve tudhat maradni. Hokepalkoto/nagyfelbontasu radar rendszerek elol meg igy sem tud elbujni. Ha nem is foldrol, de levegobol kiszedhetik.

Kizartnak tartom hogy 0 hokepe legyen.-..es eleg ha csak keves van. Ha mozog az latszik..ha meg nem akkor eleg jo celpont igy is ugy is.
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.22. 13:51:11
  • SZUsszan
    Lehet, hogy folyamatos ködvetőzéssel láthatatlanná válik az optikák számára vizuálisan. IR kilőve, lézer duplán kilőve. Amíg eloszlik a füst, addig meg minden hagyományos ellenfelét le tudja küzdeni?
  • Molnibalage
    Vagy távolról talán a jenki M8 AGS-re talán még hajaz. Abban is combos löveg van, de harmatos a páncélzat a légiszállíthatóság miatt.

A videóból nem derül ki egyébként, hogy mitől lenne jó ez a cucc. Aktív védelem semmi, reaktív páncélzatot sem látok. Akkor mitől 30+ tonna? Csak a löveg és a többi rendszer miatt? Vagy a torony 0 páncélzatú cserébe a test védett?

Ok, hogy IR kép "nincs" csak az optikai SACLOS-t és MCLOS vagy lézeres célmegvilágítású rakéta ezt leszara, ha fizikailag látszik a cél sima opitkán keresztül.
  • Seaweed
    Szerintem ez a PL-01 tul magas! Igen inkabb IFV mint MBT.
  • Pluskast
    Ok ezt én is tudom, de akkor ezek szerint nem is arra a feladatra szánják (a videóból nem derült ki számomra a konkrét harci alkalmazása) ?
    UI: elolvastam a másik írásod, így már világos!
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2014.09.22. 13:05:16
  • Molnibalage
    Szeritnem pont arról van szó, hogy ez nem MBT...
  • Molnibalage
    Ott kezdődik, hogy nem is klasszikus MBT, a videó szerint is fura support? Ez gyakorlatialg egy igencsak felhízlalt IFV, csak még ATGM sincs rajta, mint a Bradley-n. A jenkiknek volt valami 40 mm-es IFV-jük, ami elhasalt az M2-vel szemben asszem, de én csak a Wargame játékan találkozta vele.
  • Pluskast
    Hmm érdekes harckocsi. Kérdés már csak az, hogy mennyire jó. Mármint pl lehet e alternatív megoldás a hagyományos MBT-hez képest, vagy esetleg ez is zsákutca mint a Stryker? A szakértők (Cifu) tudnak valami konkrétabbat? Mennyire használható, mennyire export képes, tényleg "láthatatlan" stb?
  • Molnibalage
    Verseny? Hol lenne konkurencia ez egy mai tanknak?
  • Master91
    Úgy értem hogy nem ilyen apróbb fejlesztések lesznek a következő 10-20 évben a tankokon változás, ha nem mondjuk mint ennek a PL-01nek egy kicsit másak a formák, meg legénység nélküli torony, hanem valami olyan új technika lenne ami miatt nagyon megváltozna a tankok jövőbeli képe

(2.vh-s példa, döntött páncél, utána kupolás tornyok)
  • JanáJ
    Drasztikus alatt mit értesz? Szerintem nem éri meg ebbe most pénzt ölni. Nincs hajtóerő a fejlesztésre. Ha viszont elkezdené valaki, akkor abból fegyverkezési verseny lenne.
  • Master91
    halandóként nem tudom hova tenni ezt a tankot, kinézetre tetszik, ez lenne a jövő tankjainak alapja... ?
    mondjuk míg nem találják fel a lézerágyút szerintem nem nagyon fognak drasztikusan változni a tankok :D

szakértőbbek, mit gondoltok ?
  • Drazse23
  • ximix #65542
    http://www.airvectors.net/avmig21_3.html#m4
    J-8I

• Seaweed
    Ez tenyleg J-8.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Shenyang_J-8
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.20. 17:52:10
  • messerharcos
    véletlenül akadtam a képbe, egy kommentelő azt írja, korai J-8. Bár nekem arról az oldalsó beömlős gép ugrik be, és a méretkülönbség marha nagy. Tud valaki valamit róla? kép
  • repvez
    Pedig nem olyan bonyolult, inkább nekem a 4-5. generációból ,nekem kilóg a láb egy kicsit a tornadó, F-14 és a mig31-es esetében, meg még a 29 est is ide vehetem,mert a felsorolt országok közül kevésnek van a 4.genre jellemző fejlettségű verziója.
  • z0ty4
    na ezt bogozza ki valaki

• TVelvet
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2054&artikel=5969481

"The Swedish Armed Forces confirmed on their website that two Russian SU-24 planes had violated Swedish airpace for about 30 seconds around lunchtime on Wednesday, and that they had come a kilometer in over Swedish territory. According to TT, Gabor Nagy, the head of flight tactics at the Swedish Armed Forces headquarters, said the planes had come from Kaliningrad, and are attack and reconnaissance planes. He said it was unlikely that this incident was a mistake, because the planes are well-equipped to define their positions."

Nem is tudtam, hogy a Svéd légierőnél magyar származású emberke szolgál. :))
  • ximix #65536
    Egy oldal, mely tartalmazza a reptereket http://www.mil-airfields.de/hu/list.htm
    ami alapján már név szerint lehet keresgélni a neten képeket.

Elhagyott repterek
    Magyar repterek
    Hardened aircraft shelter
    http://www.simflight.com/2011/05/11/review-of-drzewiecki-design-polish-airports-vol-2-for-fsx/

• Molnibalage
    Igen, az ő fotói GE-n több reptérnél is emgvannak, galérában megtalálható.
  • JanáJ
    Nem tudom mire van szükséged, de vannak akik az elhagyott helyeket fotózzák. Facebookon és a neten is általában nagyon jól dokumentálva.
    Most hirtelen itt találtam reptéri épületeket: http://www.szellemvarosok.hu/2010/07/szellemvarosok-magyarorszagon-%D0%BA%D1%83%D0%BD%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%88/
  • repvez
    Passz,de gondolom ez az orosz verzió, mert kunmadarason is ilyen körives a belseje a hangárnak, pápán meg téglalap alaku egyenes falu volt a belseje és az ajtó se lekerekitett
  • Molnibalage
    Ez melyik típus?
  • repvez
    Mondjuk ez itt elég off téma,de ez egy alapot bemutato tutorial volt a modellezó program tud görbe felületet is rajzolni, és nem biztos hogy az a jó ha pont felüröl van fotozva pont a magasság miatt .Egyébként a mai világban nem nehéz referencia fotót találni bármihez ,de a programon belül tudsz méretet is állitani, ha valaminek tudod a pontos méretét ahhoz már tudod az egészet arányositani.
    ÉS nem kötelező a googles képet felhasználni texturának , később felül lehet rajzolni.
    ÉS akár ebből az egy képből is lehet 3d-s modellt csinálni.
    hangár sármellék
  • Molnibalage
    Igen, biztos. Ugyanis a videón levő épület élekből és sík felületekből áll és pont felülről készült a kép. A hangárok és betonfedezékek meg nem síklapokból állnak és nem mindig felülről vannak fotózva... Ezen felül magasságadatot honnan veszel...? A videóban volt fotó a épületről oldalról. No és ha ezmásról nincs, vagy nincs viszonyítási alap méréshez?

• repvez
    Biztos ?
  • Molnibalage
    Modellezéshez az édeskevés.
  • repvez
    Vagy megnézed a google earthön :)