95104
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Seaweed
    Ha jól tudom nem lehetséges. Illetve behajtható verzió létezik. Meg ha jól megnézzük a képet a grillrács helyén egy háromszögletű vezérsík lap van. De az is nagyon photoshop szagú..mert mind2 rakétan ugyanűgy néz ki, az eltérő látószög ellenére.
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.11.14. 13:12:39
  • Molnibalage
    Gyakorló változaton a jenkik sokszor nem rakják fel a vezérsíkokat, mert felesleges. Nem tartom kizártnak, hogy ez R-77-nél is lehetséges.
  • JanáJ
    Itt MANPAD-ot mondanak, de ilyen magasságon ugye mi más lenne. :-)
    http://theaviationist.com/2014/11/13/video-armenian-mi-24-shot-down
  • Seaweed
    Ill a kép minősége miatt kérdéses a valódisága is...tul sok részletre lehetne ráhúzni hogy photoshop.
  • Seaweed
    Arckönyv, Pléhvarnyú..idézek: "Venezuela megkapta az R-77-es rakétákat a Szu-30MKV gépekhez."

Khhm...de ez szinte biztos hogy nem R-77 a képen(hol a grillrács?!), hanem talán egy kínai "másolat".
  • SZUsszan
    Nehéz kivenni azt is, hogy melyik pixel a helikopter...
  • JanáJ
    Tudjuk mi szedte le? Mert nagyot koppant rajta. A rotort is leszedhette, hogy leesett mint egy kő?
  • z0ty4
    Armenian MI-24 Helicopter Shot Down By Azerbaijan On Video
  • ximix #65958
    Gondolom nem pont ilyet kerestél, de majd a többieknek hátha van jobb link elmentve.
  • EnxTheOne
    Hi,
    kerestem gyalogsági fegyvervekröl infót, táblázatot de sajnos nem találtam. Talán ti tudtok valamit :D
    Armor piercing érdekelne.
    Leginkább 5.56, 7.62, .50BMG meg több maroklőfegyver típus is érdekelne.

Szóval az érdekelne hogy x kaliber y távolságon hány mm acélt üt át :)
  • Molnibalage
    Ahogy az F-16C, F-15E, F-18 összes változata és B-1 és B-52 is adott CAS-t...
  • Boconadi
    Azert bohockodtak eleg sokat afganisztánban és irakban is. Egyebkent a ket gép szerintem össze sem hasonlithato egymassal. :D
  • kiskorúbézoltán #65954
    Inkább a szakképzésben van együttműködés. Pl a sereg műszaki iskoláján tanulnak (persze külön csoportban a békesség kedvéért :D) a tengerészgyalogos műszakik is, de ugyanezen a bázison a tűztámogató oktatást a tengerészgyalogosok csinálják a sereg műszakijainak is.
  • kiskorúbézoltán #65953
    Áááááááááááá....!!! Ott az igazság...
  • fonak
    Van, de a fegyvernemeknél (úgy értve, Army, USMC, USAF, USN) külön.

http://en.wikipedia.org/wiki/Recruit_training#United_States_of_America
  • JanáJ
    Ha én egy fűrésszel kalapálok, akkor ugye nem a fűrész gyártója a hülye. :-)
    Amúgy UFO-k léteznek, láttam a Star Warsban. :-)
  • Molnibalage
    Én láttam már, aki ilyen szintű képpel érvelt. Nem poénkodott, érvelt...
  • fade2black
    Azé akinek nem tűnik fel, hogy baromira poénra vették ott nagy bajok vannak.
  • Molnibalage
    Sajnos van, aki komolyan veszi ezt. Eleve ott keződik, hogy a "designed for CAS" rész állatság. Az A-10C is ma már ugyanazon fegyvereket hajigálja, mint az F-16C vagy F-15E és nem GAU-8-cal bohóckodik. Szóval ez a résznél lassú repülést és páncélozást leszámítva, egy hatalmas pipa... A többi rész is hülyeség.
  • Tikal #65947
    gondolom viccnek is van szánva... és az is :)
  • JanáJ
    Az amiknál a fegyvernemek között van valami egységes alapkiképzés? Gondolok itt arra, hogy lövésznek ugyan úgy van kiképezve egy tengeralattjárós, egy pilóta, meg egy heli pilóta is? Az tiszta, hogy a gyalogságiak erre jobban rámennek mint egy harckocsi személyzetnél, de az alap ugyan az?
  • z0ty4
    Testing WWII Exploding Ammunition
  • ximix #65944
  • Seaweed
    M14
  • Molnibalage
    Mit kell látnunk?
  • Ulvar
    Valaki megtudná nekem mondani hogy ez milyen típusú puska?
    Utoljára szerkesztette: Ulvar, 2014.11.12. 15:47:56
  • Molnibalage
    Az összes távolság úgy állatság, ahogy van. Gyakorlatilag nincs olyan helyzet, ahol ezek értelmezhetőek és elképzelhetők lennének, mint indítási távolság.... A lenti értékek vadászgépeknél a légiharc jellemző magasságában DLZ-re vetítve kb. az 1/4-e és NEZ-re meg úgy 1/6 és 1/8 a paraméterektől függően.

Az ilyen balfasz ábráknál repül le nálam a gépszíj, legszívesebben az lekevernék egy sallert, aki ilyen nettó hazugságokat készít. Vicc...
  • JanáJ
    Űrsiklóról indítva megy az a R-27 messzebb is. :-)
    A Warthog összeállítás gigalájk. :-)
  • z0ty4
    vmi facebook oldalon

tudom, hogy az orosz rész az tulzás, az amcsi fegyverzet az pontos?

• Molnibalage
    Hol találtad ezt a göngyszemet...? Ehhez tényleg nagyon idiótának kell lenni...
  • z0ty4
    valaki nagyon a-10 fan
    a-10: why hide

Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2014.11.12. 08:42:45
  • qtab986
    LifeSizePotato csatorna. Érdekes pisztolyok, revolverek.

Ez csak egy része itt az összesnek. Egy ideig el van vele az ember.
    Utoljára szerkesztette: qtab986, 2014.11.09. 20:23:05
  • JanáJ
    Jobb vagy mint a google.
  • Jedicsaba
    Átállítottam angolra, így tényleg jobb, köszi.
    (Egy ukrán/orosz ismerősömet megkértem, hogy keresse már ki ezt, de te a Google fordítós ötlettel megelőzted :) )
  • ximix #65932
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ha a célnyelvet a fordítóban angolra állítod lehet jobban érthető (ha tudsz angolul én nem:)

A fő motoron АИ-24 is van önindító/generátor СГТ-18ТМО-1000 melynek az áramot a РУ19А-300 lévő ГС-24Б önindító/generátor biztosít indításnál.

Elvileg 2 db СГТ-18ТМО-1000 és 1db ГС-24Б DC önindító/generátor van a gépen.

A СГТ-18ТМО-1000 önindító/generátor és mit lát el a gépen árammal
    18 KW teljesítményű

Az oldalon bogarászás közben találtam egy ilyet is ГО16ПЧ8 ami egy AC generátor 110Volt/400Hz
    Link
    Hogy ez hol helyezkedik el arra még nem jöttem rá. mert a főhajtómű alkatrészlistáján nem szerepel

• Jedicsaba
    Köszi szépen, pont ez kellett!
  • ximix #65930
    Itt írják a "feladatkörét" amire szánták a РУ19А-300

Link 1

Itt meg milyen elektromos feladatokat lát el a ГС-24Б generátor ( 9KW a teljesítménye mely vészhelyzetben 14KW-ra növelhető)
    Link2
    Link 3

--------------------------------------
    Az orosz járműveknél is előfordult anno segédmotor, a semmi háta mögött üzembiztosabb volt mint egy elektromos önindító.
    http://www.youtube.com/watch?v=0KwDQufGP7k
    http://www.youtube.com/watch?v=36c9wNK346E

• Jedicsaba
    Én érvelek amellett, hogy a tolóereje elenyésző, és motorindításnál van csak szerepe. DE eléggé túlméretezettnek érzem azt a 7,96kN tolóerőt "kipufogónak" (bár ez nem mérvadó :D), az RU-19-et használták volna a Jak-30 és jak-32-ben és a wiki szerint "APU and climb rate / high altitude cruise booster" azaz amellett hogy APU-ként működik, még a tolóerejét is használják emelkedésnél és nagy magasságú repüléskor.

Tisztában van vele ő is és én mi az APU, és mi a feladata, és van valami fogalmunk arról is, hogy hogy működik egy repülőgép. Tudjuk, hogy mi az a turboprop, és hogy működik. Másodéves pilóta hallgatók vagyunk a Nyíregyházi Főiskolán, és pont amiatt vetődnek fel ilyen kérdések, viták, mert egyre többet tudunk meg a repülésről és ez egyre több kérdést vet fel. :)
  • repvez
    Na akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba. A barátodnak igaza is van meg nem is ,mert igen 3 gázturbina van az ancsában,de a gép meghajtásában csak a 2 főhajtőmű vesz részt. pont azért mert az APU (segédhajtómű) csak a jobb oldalon van és annak a tolóereje arra sem lenne elegendő hogy megmozditsa a gépet nem hogy még repüljön vele.

Az egészet ugy kell elképzelni mint a kocsinál, van a motor az öninditó és a generátor, ugyan ez a repülönél a főhajtómű a segédhajtómű és a ráépitett generátor.Ha szemléltetni aakrom jobban a dolgot akkor a helikoptereknél is ugyan igy van a funkciója
    Ott egy Ilyen AI9es APU van beépitve ami süritett levegőt biztosit a hajtómüvek inditásához . az elején lévő barna henger az inditő motorja amit akksiról vagy külső árammal inditanak ez pörgeti fel az APU-t hogy elinduljon ,de ez az inditómotor egyben generátor is és áramot is termel.

Ha igaz lenne , hogy csak az APU-t használja akkor gondolod, hogy feleslegesen épitenek még bele több ezer lóerős és tolóerős hajtómüveket a repülökbe?

Az meg már megint nem elhanyagolható kérdés, hogy az an26-osnál nem is a tolóeróvel hajtják hanem áttételeken keresztül a légcsavart hajtják meg , tehát amit oldalt látsz az csak mint "kipufogo" funcionál tolóerő minimális van ott jelen ,egy embert sem lökne odébb talán ha a légcsavar nem lenne ott.
  • Jedicsaba
    Köszi szépen, amit értettem elolvastam róla, de nem lettem sokkal okosabb, bár az APU gyűjtős német bácsi valami olyat emleget, h "both APU and thrust mode". Megeshet, hogy a generátor lekapcsolható a gázturbináról, és akkor a tolóerejét (wiki: 7,96 kN) használják csak ki? Nem lesz attól túl aszimmetrikus a gép toló/vonóerő eloszlása? Mert ugye ha ellene lép a pilóta, és csúsztatja a gépet, akkor nagy mértékben megnő a légellenállás is.