95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Ha jól tudom nem lehetséges. Illetve behajtható verzió létezik. Meg ha jól megnézzük a képet a grillrács helyén egy háromszögletű vezérsík lap van. De az is nagyon photoshop szagú..mert mind2 rakétan ugyanűgy néz ki, az eltérő látószög ellenére.
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.11.14. 13:12:39 -
Gyakorló változaton a jenkik sokszor nem rakják fel a vezérsíkokat, mert felesleges. Nem tartom kizártnak, hogy ez R-77-nél is lehetséges. -
JanáJ #65964 Itt MANPAD-ot mondanak, de ilyen magasságon ugye mi más lenne. :-)
http://theaviationist.com/2014/11/13/video-armenian-mi-24-shot-down -
Ill a kép minősége miatt kérdéses a valódisága is...tul sok részletre lehetne ráhúzni hogy photoshop. -
Arckönyv, Pléhvarnyú..idézek: "Venezuela megkapta az R-77-es rakétákat a Szu-30MKV gépekhez."
Khhm...de ez szinte biztos hogy nem R-77 a képen(hol a grillrács?!), hanem talán egy kínai "másolat". -
SZUsszan #65961 Nehéz kivenni azt is, hogy melyik pixel a helikopter... -
JanáJ #65960 Tudjuk mi szedte le? Mert nagyot koppant rajta. A rotort is leszedhette, hogy leesett mint egy kő? -
Armenian MI-24 Helicopter Shot Down By Azerbaijan On Video -
Gondolom nem pont ilyet kerestél, de majd a többieknek hátha van jobb link elmentve.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
http://www.nammo.com/globalassets/pdfs/ammobook/nammo_produktkatalog_2014_web.pdf
http://www.hornadyle.com/assets/site/files/Hornady-LE-Military-Application-Guide.pdf
-------------------------------------------------------------------
http://www.handguncombatives.com/resources/LE_WB_briefing_6_13.pdf
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/22612/woundbal.pdf?sequence=2
http://www.ar15.com/ammo/project/Fackler_Articles/wounding_patterns_military_rifles.pdf
-
EnxTheOne #65957 Hi,
kerestem gyalogsági fegyvervekröl infót, táblázatot de sajnos nem találtam. Talán ti tudtok valamit :D
Armor piercing érdekelne.
Leginkább 5.56, 7.62, .50BMG meg több maroklőfegyver típus is érdekelne.
Szóval az érdekelne hogy x kaliber y távolságon hány mm acélt üt át :) -
Ahogy az F-16C, F-15E, F-18 összes változata és B-1 és B-52 is adott CAS-t... -
Azert bohockodtak eleg sokat afganisztánban és irakban is. Egyebkent a ket gép szerintem össze sem hasonlithato egymassal. :D -
kiskorúbézoltán #65954 Inkább a szakképzésben van együttműködés. Pl a sereg műszaki iskoláján tanulnak (persze külön csoportban a békesség kedvéért :D) a tengerészgyalogos műszakik is, de ugyanezen a bázison a tűztámogató oktatást a tengerészgyalogosok csinálják a sereg műszakijainak is. -
kiskorúbézoltán #65953 Áááááááááááá....!!! Ott az igazság...
-
fonak #65952 Van, de a fegyvernemeknél (úgy értve, Army, USMC, USAF, USN) külön.
http://en.wikipedia.org/wiki/Recruit_training#United_States_of_America -
JanáJ #65951 Ha én egy fűrésszel kalapálok, akkor ugye nem a fűrész gyártója a hülye. :-)
Amúgy UFO-k léteznek, láttam a Star Warsban. :-) -
Én láttam már, aki ilyen szintű képpel érvelt. Nem poénkodott, érvelt... -
fade2black #65949 Azé akinek nem tűnik fel, hogy baromira poénra vették ott nagy bajok vannak. -
Sajnos van, aki komolyan veszi ezt. Eleve ott keződik, hogy a "designed for CAS" rész állatság. Az A-10C is ma már ugyanazon fegyvereket hajigálja, mint az F-16C vagy F-15E és nem GAU-8-cal bohóckodik. Szóval ez a résznél lassú repülést és páncélozást leszámítva, egy hatalmas pipa... A többi rész is hülyeség. -
gondolom viccnek is van szánva... és az is :) -
JanáJ #65946 Az amiknál a fegyvernemek között van valami egységes alapkiképzés? Gondolok itt arra, hogy lövésznek ugyan úgy van kiképezve egy tengeralattjárós, egy pilóta, meg egy heli pilóta is? Az tiszta, hogy a gyalogságiak erre jobban rámennek mint egy harckocsi személyzetnél, de az alap ugyan az? -
Testing WWII Exploding Ammunition -
-
M14 -
Mit kell látnunk? -
Valaki megtudná nekem mondani hogy ez milyen típusú puska?
Utoljára szerkesztette: Ulvar, 2014.11.12. 15:47:56 -
Az összes távolság úgy állatság, ahogy van. Gyakorlatilag nincs olyan helyzet, ahol ezek értelmezhetőek és elképzelhetők lennének, mint indítási távolság.... A lenti értékek vadászgépeknél a légiharc jellemző magasságában DLZ-re vetítve kb. az 1/4-e és NEZ-re meg úgy 1/6 és 1/8 a paraméterektől függően.
Az ilyen balfasz ábráknál repül le nálam a gépszíj, legszívesebben az lekevernék egy sallert, aki ilyen nettó hazugságokat készít. Vicc... -
JanáJ #65939 Űrsiklóról indítva megy az a R-27 messzebb is. :-)
A Warthog összeállítás gigalájk. :-) -
vmi facebook oldalon
tudom, hogy az orosz rész az tulzás, az amcsi fegyverzet az pontos?
-
Hol találtad ezt a göngyszemet...? Ehhez tényleg nagyon idiótának kell lenni... -
valaki nagyon a-10 fan
a-10: why hide
Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2014.11.12. 08:42:45 -
LifeSizePotato csatorna. Érdekes pisztolyok, revolverek.
Ez csak egy része itt az összesnek. Egy ideig el van vele az ember.
Utoljára szerkesztette: qtab986, 2014.11.09. 20:23:05 -
JanáJ #65934 Jobb vagy mint a google. -
Jedicsaba #65933 Átállítottam angolra, így tényleg jobb, köszi.
(Egy ukrán/orosz ismerősömet megkértem, hogy keresse már ki ezt, de te a Google fordítós ötlettel megelőzted :) ) -
Ha a célnyelvet a fordítóban angolra állítod lehet jobban érthető (ha tudsz angolul én nem:)
A fő motoron АИ-24 is van önindító/generátor СГТ-18ТМО-1000 melynek az áramot a РУ19А-300 lévő ГС-24Б önindító/generátor biztosít indításnál.
Elvileg 2 db СГТ-18ТМО-1000 és 1db ГС-24Б DC önindító/generátor van a gépen.
A СГТ-18ТМО-1000 önindító/generátor és mit lát el a gépen árammal
18 KW teljesítményű
Az oldalon bogarászás közben találtam egy ilyet is ГО16ПЧ8 ami egy AC generátor 110Volt/400Hz
Link
Hogy ez hol helyezkedik el arra még nem jöttem rá. mert a főhajtómű alkatrészlistáján nem szerepel
-
Jedicsaba #65931 Köszi szépen, pont ez kellett! -
Itt írják a "feladatkörét" amire szánták a РУ19А-300
Link 1
Itt meg milyen elektromos feladatokat lát el a ГС-24Б generátor ( 9KW a teljesítménye mely vészhelyzetben 14KW-ra növelhető)
Link2
Link 3
--------------------------------------
Az orosz járműveknél is előfordult anno segédmotor, a semmi háta mögött üzembiztosabb volt mint egy elektromos önindító.
http://www.youtube.com/watch?v=0KwDQufGP7k
http://www.youtube.com/watch?v=36c9wNK346E
-
Jedicsaba #65929 Én érvelek amellett, hogy a tolóereje elenyésző, és motorindításnál van csak szerepe. DE eléggé túlméretezettnek érzem azt a 7,96kN tolóerőt "kipufogónak" (bár ez nem mérvadó :D), az RU-19-et használták volna a Jak-30 és jak-32-ben és a wiki szerint "APU and climb rate / high altitude cruise booster" azaz amellett hogy APU-ként működik, még a tolóerejét is használják emelkedésnél és nagy magasságú repüléskor.
Tisztában van vele ő is és én mi az APU, és mi a feladata, és van valami fogalmunk arról is, hogy hogy működik egy repülőgép. Tudjuk, hogy mi az a turboprop, és hogy működik. Másodéves pilóta hallgatók vagyunk a Nyíregyházi Főiskolán, és pont amiatt vetődnek fel ilyen kérdések, viták, mert egyre többet tudunk meg a repülésről és ez egyre több kérdést vet fel. :) -
Na akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba. A barátodnak igaza is van meg nem is ,mert igen 3 gázturbina van az ancsában,de a gép meghajtásában csak a 2 főhajtőmű vesz részt. pont azért mert az APU (segédhajtómű) csak a jobb oldalon van és annak a tolóereje arra sem lenne elegendő hogy megmozditsa a gépet nem hogy még repüljön vele.
Az egészet ugy kell elképzelni mint a kocsinál, van a motor az öninditó és a generátor, ugyan ez a repülönél a főhajtómű a segédhajtómű és a ráépitett generátor.Ha szemléltetni aakrom jobban a dolgot akkor a helikoptereknél is ugyan igy van a funkciója
Ott egy Ilyen AI9es APU van beépitve ami süritett levegőt biztosit a hajtómüvek inditásához . az elején lévő barna henger az inditő motorja amit akksiról vagy külső árammal inditanak ez pörgeti fel az APU-t hogy elinduljon ,de ez az inditómotor egyben generátor is és áramot is termel.
Ha igaz lenne , hogy csak az APU-t használja akkor gondolod, hogy feleslegesen épitenek még bele több ezer lóerős és tolóerős hajtómüveket a repülökbe?
Az meg már megint nem elhanyagolható kérdés, hogy az an26-osnál nem is a tolóeróvel hajtják hanem áttételeken keresztül a légcsavart hajtják meg , tehát amit oldalt látsz az csak mint "kipufogo" funcionál tolóerő minimális van ott jelen ,egy embert sem lökne odébb talán ha a légcsavar nem lenne ott.
-
Jedicsaba #65927 Köszi szépen, amit értettem elolvastam róla, de nem lettem sokkal okosabb, bár az APU gyűjtős német bácsi valami olyat emleget, h "both APU and thrust mode". Megeshet, hogy a generátor lekapcsolható a gázturbináról, és akkor a tolóerejét (wiki: 7,96 kN) használják csak ki? Nem lesz attól túl aszimmetrikus a gép toló/vonóerő eloszlása? Mert ugye ha ellene lép a pilóta, és csúsztatja a gépet, akkor nagy mértékben megnő a légellenállás is.