Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A 7,62 NATO-nál ezt a hatást a duplex lõszerrel szerették volna elérni (egy lõszerben 2 lövedék egymás mögött), de második lövedék csak vélatlenül csapódott be a cél közelében.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Arra leszek kíváncsi hogy tényleg bekövetkezik e az iráni háború... mert ha igen, abból semmi jó nem fog kisülni. Félõ hogy az Oroszok ebbe már beleszólnának, kérdés tényleg kitörne e a térségért folytatott harc Amerika és Oroszország között. Gondolom errõl is van valami jó kis véleményetek.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
A megjegyezhetetlen nevû orosz csoda karabély is tudott ilyen rögzített hármas sorozatot. Ott az volt a mondás nem durvább a visszarugás, mint ha egyes lövést adnál le. Igaz ott volt erre valami ellen "súly".
Az 5.56-ból simán engednek sorozatot, csak elmászik a csõ, szóval nem értem a G11 visszarúgásamiért lenne vészes.
Ja persze most sincs nyugalom (az oroszok szerint az USA is kavar, ugye nem igazán kedvelik Putyint, az ellenzékét is pénzelik, nem lenne meglepõ, az már nyilvánvaló, hogy nem szoktak le az amcsik 9/11 után sem arról, hogy iszlámista radikálisokat használjanak a saját céljaikra, lásd Líbia, Szíria, szóval az oroszok ellen is szívesen felhasználják õket, folyik a "Great Game" Közép-Ázsiáért (pl. az azeri-örmény konfliktus is idetartozik), és ebben Oroszo. és az US nem épp egy oldalon érdekeltek).
Majden pontosan ott álltam, ahol a videó készült.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
komoly hatásuk lesz a szárazföldi harcokra.És egyre közeledünk a robotkatonákhoz.Néztem egy videót az Oshkosh UGV-rõl,ahol sebesültet
raknak rá.Már is 2 ember visszatérhet a tûzharchoz,míg a jármû kimenti a kolégát.Nem kis elõny szvsz.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
A hüvely nélküli lõszernél megoldották azt a problémát,hogy lövés után túl sok a visszamaradt anyag?Azt hiszem mintha lett volna ilyen probléma is.
Minden esetre ha 3 lövedék csapódik be kb.0,03 másodperc alatt,nem lessz
õszinte a mosolyod az biztos.Persze ez inkáb a "Close Combat"-ra érvényes.Ha belegondolok komoly visszarúgás lehetett a 3 lövedék után.Legalábbis az egyes lövéshez képest.
Arra gondoltam,hogy így nagyobb esély van arra,hogy nem csak egy lövedék talál el.
Nem tudom alátámasztani, de azt hiszem a szándék az volt, hogy mivel a lövedékek nagyjából ugyanoda csapódnak be, ezért a második és fõleg a harmadik lövedék roncsolt testpáncélba/páncélba csapódik, így könnyebben hatol át azon.
errõl ez jut eszembe 😊)))))
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Nem igazán. Ennek az ára ugyanis a gyengébb átütõerõ, márpedig a 7.62x51mm NATO-ban ezt szerették.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Tudom,hogy 3 lövéses.Valószínüleg sokkal többet nem is bírna a csõ. +Lõszer pazarlás.
Arra gondoltam,hogy így nagyobb esély van arra,hogy nem csak egy lövedék talál el.
"de alapvetõen egy probléma van ezzel: nem számol a lövedék deformálódásával."
Igazad van.Viszont én a ker.met.terhelést úgy értettem,hogy jobban tartja a sebességét a levegõben.
Amúgy 7,62-ben volt próbálkozás arra,hogy úgy viselkedjen mint az SS109?
Egyébként még arra is emlékezek, hogy F-14D + LGB volt a killer. Beírom a keresõbe, és nini, mit találok?
http://www.political-humor.org/taliban-bmp.shtml
http://www.think-magazine.com/politics/38-war/290-attack-on-a-taliban-bmp.html
N+1 más helyen is megtalálod a hírt. Igen, jó a memóriám. 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"It's an American video from Afghanistan in 2001": No, it isn't.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Szóval ezek után a többi bevágott részltet is óvatosan kezelném a helyedben, a videó címe pontatlan lehet.
Innováció terén a HK G11 testesítette meg a "következõ lépést", hüvely nélküli lõszer, és igen nagy elméleti tûzgyorsaság, különösen az LMG11 és G11 PDW-vel együtt egy jól körberajzolt, ügyes elképzelés volt szerintem. Hozzá kell tenni, hogy németesen precíz fegyver, tehát érdekes lenne megtudni, hogy viselkedne mondjuk Afganisztáni körülmények között.
Ennél a fegyvernél a kicsi lõszert ellensúlyozza az,hogy sok csapódik be,nagyon gyorsan.
Nem csapódik be több, a rögzített sorozata ugyanúgy 3 lövéses, csak a lövések kiváltása között a hagyományos gépkarabélyokhoz képest cirka háromszor rövidebb idõ tellik el. Sorozatlövõ üzemmódban pedig a tûzgyorsasága vissza van véve "normális" 460 lövés/perc-re.
Ezt a kifejezést egy értekezésben olvastam,ami szerintem a 90-es évek végén íródott EGYÉNI SOROZATLÖVÕ FEGYVEREK FEJLESZTÉSI LEHETÕSÉGEI címmel,Egerszegi János billentyûzetérõl.
Olvastam én is azt az írást, valóban érdekes volt, de alapvetõen egy probléma van ezzel: nem számol a lövedék deformálódásával. Ez az, ami miatt Zichermann is jobb megállító hatást ír az 5.56x45-ösre. Mert annak SS109-es lövedéke bizony változik a testbe csapódva, míg a 7.62x51mm NATO nem igazán...
Biztos cociálisan túl érzékeny vagyok.😊
Egyet értünk.1 hét 1.VH-s frontszolgálat a lõvészárokban,(fõleg angol oldalon) segítene ezen.😊
"Érdemes megjegyezni, hogy azok a kurafi németek, akik általában nagyon nem értenek semmihez, fõleg a fegyverekhez nem, a G11-esnél még ennél is kisebb lõszert használtak. Az drága volt nekik, de azért most a HK MP7A1 esetében ismét a kis átmérõre mentek rá, és nem a nagy stophatásra. Biztos nem értenek hozzá. 😊"
Jól sejtem,hogy a G11 titkos favoritod? Ennél a fegyvernél a kicsi lõszert ellensúlyozza az,hogy sok csapódik be,nagyon gyorsan.
Jó lett volna látni mit hoz harci helyzetben.
"Az meg micsoda?"
"Keresztmetszeti megterhelés = a lövedék tömegének és keresztmetszetének hányadosa.
Hétköznapi nyelven a felületegységre esõ lövedéklassulás fordítva arányos a keresztmetszeti megterheléssel."
Ezt a kifejezést egy értekezésben olvastam,ami szerintem a 90-es évek végén íródott EGYÉNI SOROZATLÖVÕ FEGYVEREK FEJLESZTÉSI LEHETÕSÉGEI címmel,Egerszegi János billentyûzetérõl.
Nemsok minden valósult meg belõle,de azért sok érdekesség van benne.
Szóval lehet hogy Amcsi videókban ilyet nem látni, de másutt igen. nekem van is egy playlistem háborús videókról. még élõ meg volt háborúk XX. és XXI. században.
A konfliktus inkább kiszélesedett, és kiterjedt Dagesztánra, Ingusföldre és Észak-Oszétiára. Az ellenállók kikiáltották a Kaukázusi Emirátust, és terrorista (gerilla) módszerekkel harcolnak, robbantásokkal, kisebb fegyveres támadásokkal. A konfliktus hivatalos megnevezése most Észak-Kaukázusi Lázongás.
Is, meg arra is, hogy az 5.56-os nem igazán hajlandó átvinni a vályogfalakat, míg a 7.62x51mm milyen jó erre. De a megállító hatása kis távon a 7.62x51-esnek se jobb.
Tökéletes lõszer nincs, az amik meg imádnak panaszkodni a több tízezer dolláros felszerelésükben, (az iraki megszállás végén már általános) ACOG optikás M4A1-essükkel, éjjelátó szemüvegükkel.
Érdemes megjegyezni, hogy azok a kurafi németek, akik általában nagyon nem értenek semmihez, fõleg a fegyverekhez nem, a G11-esnél még ennél is kisebb lõszert használtak. Az drága volt nekik, de azért most a HK MP7A1 esetében ismét a kis átmérõre mentek rá, és nem a nagy stophatásra. Biztos nem értenek hozzá. 😊
a jobb keresztmetszeti terhelés miatt.
Az meg micsoda?
Csecsenek harc modora tipikus ez az erdõben bujkálunk és onnan lesbõl rajta ütünk az ellenségen. Ruszkikat nem nehéz, hogy õszinte legyek. Millió egy videó terjed arról, hogy Dagesztánban, Csecsenföldön mennyire nem képesek fenntartani a "rendet", és folyamatos veszteségeik vannak, bár tény hogy szarnak rá...de van olyan videó, ahol harci helikoptert légvédelmi rakétával lõnek ki, a fegyvereket meg marha olcsón szerzik be az ország területérõl a szabadságharcosok...A ruszkik mondjuk cserébe a falvakat kirámolják és férfiakat visznek el megtorlásra. Volt errõl is valami tényfeltáró riport.
Mindenesetre nagyon kevés hírt kapunk mostanság a területrõl, pedig tudjuk, hogy a 2. csecsen háború még lényegében tart. (tudomásom szerint)
kis stop hatásra.Nagyon régen volt itt egy videó,ahol egy busz lángolva gurul és két iraki sebesûlten próbál lecsúszni a középsõ ajtónál.Aztán az egyik megpróbál beszaladni egy kis bódéba.Vesztére,mivel pont a bódé mögött voltak ami katonák,akik azonnal tüzet nyitottak rá.
Ebben az esetben szó sem volt stop hatásról,mivel Abdul be tudott vetõdni.Igaz ott már nem mozdúlt.Szóval ebbõl azt vettem le,hogy kicsi a megállíto ereje az 5,56-osnak.Már ha azzal lõtték szitává.Mondjuk pár méteren lehet túl nagy a lövedék sebessége és nincs idõ elfordúlni.
Minden esetre kössz az infót.
Ui.:Én azért 7,62-es párti vagyok,a jobb keresztmetszeti terhelés miatt.
Megtendereztetnék tuti 100e/db áron átalakítanák. :-)
Az a vicces kép megvan, amikor két törzs írtja egymást botokkal, majd feltör az olaj, vesznek vadászgépeket és két szomszédos dombról egymásnak gurítják?
Igazából meg azért, mert az ellenség a tapasztalatok szerint rosszabbul céloz, ha lõnek rá.
Amúgy meg azé' fizetik az otthoniak az erforszt, hogy ilyenkor legyen kit hívni. :-)
4:50-tõl. 90 fokos azimut kiétrítés? WTF?
Mi baj Po?Megtudtam, hogy az apám...nem az apám. Apád a lúd? Igen. Hmmm...biztos nagyon meglepődtél!
Mi baj Po?Megtudtam, hogy az apám...nem az apám. Apád a lúd? Igen. Hmmm...biztos nagyon meglepődtél!