95085

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Papichulo #66627 Lehet, hogy airsoft :) -
Azért valahol furcsa, hogy elvileg a kőkemény szegénységen élők kezébe hogyan kerül egy olyan értékű fegyver, ami többe kerül, mint amennyiben ezek élnek egy évig... -
JYeti #66625 Azért a Rio de Janeiro-i favellákban elég sok civil lakos kezében látni mindenféle automata dolgokat :P
Y
-
Civileknek? Hát esetleg rendőrségnek, fegyveres testületeknek. A civil piac maximum az USA-ban mérhető, az EU-n belül eleve csak alig egy-két országban engedélyezett automata fegyver civil kézben, Dél-Amerikában vagy a közel- és távol-keleten meg szinte sehol. -
Papichulo #66623 Nos, en csak annyit mondtam, hogy nem csak a fegyvereladasokkal kapcsolatos konteok nepszeruek, hanem legalabb ilyen szamban az olajjal kapcsolatosak is... -
JanáJ #66622 Meg karabélyt tudsz eladni civilnek is, APC-t kevésbé. :-) -
A kontegó blog legjobb írása szerintem a D.B. Cooper-es írás volt. Azért, mert semmiféle idiótaság nincs benne és nem természettudományosan 3. másodperc alatt cáfolható ökörség, mint pl. a chemtrail vagy valami misztikus kisbolygó... Igazából nem is konteó, hiszen egy egyszerű felderítetlen bűncselekmény. -
Azért tegyük hozzá, hogy a "nagy" költségekről beszélünk, és a hidegháború óta annyira beszűkültek a piacok, hogy szinte rémálom a térnyerésre a helyzet. Ugyan Molni csak a vadászgépek helyzetére mutatott rá, de a költségesebb fegyverrendszereknél mindenhol ez megy. Az adott rendszereknél a saját hadiipar megtartásáért folytatnak iszonyatos lobbikat. Lásd például az britek küszködését a Scout SV programmal (a két pályázó a BAe CV90 (ami ugye svéd) és a General Dynamics ASCOD (spanyol-osztrák) alapú rendszer volt, utóbbi nyert egyébként). A FRES utód másik ágán (Future Utility Vehicle - FUV) pedig francia VBCI-k utaznak kölcsönbe a britekhez (ha jó lesz nekik, akkor cserébe a franciák meg brit gyártású UAV-ket vásárolnának). Gyakorlatilag kis túlzással ma a nyugati fegyverprogramok elsöprő többségénél a lényeges az, hogy hány álláshelyet nyújt.... :)
A másik véglet, meg amikor ezeket a fegyverrendszereket máshol próbálják értékesíteni. Na ott aztán minden, de minden engedélyezett, hogy a megrendelést elnyerjék... :)
A másik véglet mondjuk a "kis" költségű programok. Kézifegyvergyártás terén meglepően jól áll szinte mindenki. A HK, SigSauer, Beretta, stb. gyártók mellett simán elvannak a kisebb európai gyártók, mint a CZ - persze utóbbiak jellemzően állami megrendelések miatt. Ha nincs állami megrendelés, akkor tönkremennek, lásd például a Finn Valmet cég esetét...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.01.12. 11:17:29 -
JanáJ #66619
OFF
Az mindenesetre tény, hogy most meglovagolják a hullámot és lesz nagy testvér a seggünkbe is belenézhet majd. Ezzel nekem nincs bajom, mert nem vagyok terrorista.
(Én szerettem a konteó blogot, de csak ötletelés szintjén és már kifogytak a témából.)
On -
Az energetika jóval többől áll, mint az olaj... A világ legnagyobb egy szerződésben levő fegyverszállítása mindkétszer a szaúdiakhoz volt köthető az elmúlt 25-30 évben. Azok átfutási idejük 5-10 év volt és az első 15 mrd USD táján volt - bár ez '90-es évek eleji dollár a mostani meg 30 mrd tája volt kb. 2 éve. (Mindkettő F-15-höz köthető.) Az ausztrál vagy más nagyobb LNG projektek vannak ilyen súlyban és azok max. 5 év alatt tudtommal megvalósulnak. Nagyobb atomerőművek dettó ugyanebben fociznak. Paks II csak két "szutyok" 1,2 MWe-os blokk letelpítéséről szó és a projekt nagyságrendje ~15+ milliárd USD. Ezzel a TOP 5 fegyvereladásba befére így fejből, pedig mi mekkora súlyú ország is vagyunk? Kb. sememekkora. Igen, ez is hosszú átfutású, de mutatja a nagyságrendeket. Kis országok ruháznak be energetikába ennyit, ekkora súlyú fegyereladás meg gyakorlatialg csak a vérkorrupt arab olajkitermelő országoknál lehetnek akiknek tradícionális partnereik vannak. USA, UK és passz. (Bár a 72 db EF beszerzése is akkora korrupcióval történt emlékeim szerint, hogy ihaj...)
Nem véletlen az, hogy a fegyveriparból kihaltak még a nagy legendás cégek is, mert akkora a verseny és úgy leszűkült a piact. A szabad verseny hazájában is gyakorlatilag két repülőgép GT szállító uralja a piac csúcsát jelentő szegmenst és melletük még labdába rúg a Rolls Royce és kb. ezzel a nyuati cégek és opciók ki is merültek. Szélestörzsű airlinerek terén is mi van? Airbus és Boeing uralja a piacot, mindenki más hozzájuk képest csak törpe. A régi versenytársakat felvásárolta mindkettő, a Boeing még katonai gépeknél is piacot szerzett így, holott azelőtt gyakorlatialg nem is foglalkozott ezzel... Hol vannak már a régi nagy nevek? Grumman, Vought, North American, McDonnel Douglas, Marit Marietta, stb. mind megszűntek vagy beolvadtak. Angoloknál dettó ugyanaz a BAE, Hawker Siddley AVRO és társaival. Ennyire "megbízható" jövőképe van egy fegyvergyártással foglalkozó vállalatnak. Persze ezeknek is vannak beszállítóik, itt lehet versenyezni, de a "mag és fej" ezek által van uralva. Új belépőnek az esélye kvázi 0 sőt, ezek segítenek a többi feltörekvő középatalomnak. A dék-koreai T-50 sem önálló, Indiában a Tejas 20+ év szenvedés után a Kaverivel az EF hajtóműve és F404 közötti lamentálást követően F404-et kap.
Remélem így már érthető. Belépésére minimális az esély, a meglevők is a túlélésért közenek. Olasz vesztegetés és kizárás az indiai tenderből, stb. Szóval elég vicces, hogy egyesek szerint ilyen marhaságokkal lehet komoly fegyvervásárlásra "rávenni bárkit is". Az igazás szerint a legtöbb országnak ez púp a hátán oszt mikor rádöbbenének, hogy ez kell, akkor meg szarban vannak, lásd Luftwaffe gyászos hadrafoghatósága. -
bocsánat a képért, de nem hagyhattam ki 
-
Papichulo #66616 Az energetikához képest aprópénz, ehhez képest állandóan csak fegyvereladás konetók hasítanak..
Azert peldaul az olaj koruli konteokban sincs hiany :) -
Tömény marhaság.
1. Ez belügyi fenyegetés ellen 0 értelme van bárhova elmenni. Mintha valaki a magyar cigánykérdést India bombázásával akarná megoldani...
2. Az EU nem egyenlő FR..
3. Ezen felül az ilyen problémát HUMINT-tal kellene megoldani és nem pl. 100 milliós vadászgép vásárlással...
+4 Miért hiszi azt mindeki, hogy a fegyverbiznisz olyan jó móka? Iszonyatosan kockázatos a benne mozgó pénzekhez képest. Az energetikához képest aprópénz, ehhez képest állandóan csak fegyvereladás konetók hasítanak..
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.11. 21:09:45 -
Ezen üggyel kapcsolatban még minden lehetőség nyitott.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pl.: esetleg valakiknek érdekében áll Eu-t belerángatni egy kelti arab ellenes konfliktusba, a válság nem jött be ? Sok a fegyver el kéne adni, jó lenne már egy kis háború ? -
zoltang #66613 +18. Lehet a "beszélgetést" hallani. Más kérdés, mit miért mondanak.
-
Majd küldök én is erre az oldalra egy pár szép mesét ....
Ezeket honnan veszik??? Felvétel van arról amikor lelövi a szerencsétlen rendőrt, ember nem volt a közelben, ki is hallott akkor bármit is ???? -
nem tudom ebből mennyi az igaz. -
Rue East #66610 Máshol meg azt írták először rossz címre mentek, aztán meg az épületen belül sem találták a szerkesztőséget. -
Valahol írták azt hiszem, hogy miután lelőtték azt mondták egymásnak, hogy nem volt közülünk való, vagyis algériai... nekik ennyi elég és volt.. -
Lacusch69 #66608 Az újságírók voltak a szemükben az ellenség: ott nem volt kegyelem (A rendőr kivégzését nem értem, ártalmatlan volt már, ráadásul muszlim. Persze ez utóbbit nagy valószínűséggel nem tudták, bár amint olvastam valahol, igen részletes felderítést végeztek) -
Az újságírókat nem tekintették annak.. a menekülés során viszont tényleg nem öltek meg senkit, pedig megtehették volna számos alkalommal... -
Lacusch69 #66606 Vagy csak ennyi volt a célpontok száma. -
Lacusch69 #66605 Nem akartak civilieket ölni. -
JanáJ #66604 heli tender -
Móricka apukád mit dolgozik ?
Ruha modell.
Nagyom szép apukád lehet !
Ühüm golyóálló mellényeket tesztelnek rajta.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.01.10. 18:54:01 -
Egyfelől a 17 ember is bőven tragikus, és aligha mondanám, hogy szerencsések voltak. Másfelől abban igazad van, hogy egy magányos iskolai lövöldöző is ölt már meg ennyi embert, automata fegyverek nélkül. Ha innen nézzük, akkor igen, elég amatőrök voltak a végrehajtók. -
JanáJ #66601 A túsz szabadításra értettem a szerencsét. Senki nem halt meg közben. Az két zseni elengedte a túszukat, a grafikusról nem is tudtak. A harmadik meg félrerakta a telefont. Hozzá teszem, ha azt nézed, hogy hárman karabélyokkal felfegyverkezve, robbanóanyaggal megpakolva "csak" 17 embert öltek meg... -
Turret emplacement. Egy másik javaslat a Dug in tank, de itt főleg földbe ásott, általában mozgásképtelen harckocsikról van szó.
Szerk.: megelőztek. :)
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.01.10. 13:44:48 -
SZUsszan #66599 Turret emplacement
Janáj. Fortuna? Így is mennyi embert öltek meg a terroristák aznap? -
Freeda Krueger #66598 A harckocsi tornyos "kiserőd" nek melyik lehet a korrekteb keresőszava: a pillbox vagy az emplacement? -
JanáJ #66597 Értem én. CSak innen a fotelból az az elképzelésem, hogy nem meglepő, ha nem tudod pontosan mikor kell bemenni. Fortuna mindenesetre nagyon a franciák mellett volt, szerencsére. Nagyon nem tűnt profinak a dolog. -
SZUsszan #66596 Úgy olvastam hogy meghallották hogy a terrorista imádkozni kezd egy nem lerakott mobilon át es kiadták a rajtjelzést ezért volt ilyen kusza a party
Amúgy meg a videó vágott, mert normál helyeken nem raknak be 18+os tartalmat.
Ezért "állt" meg a felvétel ott. Mert ott a vágás, itt meg a vágatlan:
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.01.10. 11:51:55 -
JanáJ #66595 Szvsz nagyon jó lett volna élve elfogni, de gondolom a túszok és a rendőrök tepsi épsége miatt eleve le akarták vadászni. Jól tették. -
Amúgy igen, én nem értek hozzá, nem is akarok szakérteni, de valóban, ha az normális repeszgránát akkor bajban lettek volna ..
annál is inkább furcsa ,mert egy másik videón látszik, hogy a másik ajtót. ami ezen a videón nem látszik de az épület bal oldalán van, nagyjából ott ahová lövöldöznek, no azt az ajtót berobbantják elsőként, és már akkor hallani, hogy valamit robbantgat bent az idióta, szóval tudhatták, hogy van valami ilyen eszköze . -
Páran átlépik, majd a többi kihúzza balra a járdán . -
Can 9mm defeat IIIA body armor? -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem nagyon törekedtek a kihallgatható állapotban elfogás verzión, nem volt rá lehetőség, ennyire nyitott az ügy háttere...passz. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem is az emberi erényeiket kérdőjeleztük meg hanem az adott szituációban való munkájukat furcsálltuk.
Ez a 10+ ember egy kupacban technika viszonylag jól sült el, de ha tényleg egy komoly bombát, gránátot dob ki akkor ott még elugrani, hátrálni sem lehet a mögötted állótól.
-
0:36nál, gondolom nem véletlenül állt meg a felvétel, ő volt a túszejtő?
Ha így ki szaladt, gondolom nem akart szarakodni hogy haldoklik vagy ilyesmi, inkább "essünk túl rajta" dolog lehetett ?
Hol eshetett össze? Autó miatt nem látni ha ott fekszik. Viszont jó le sz.rják, ha jól veszem ki akkor 1-2 rendőr se megy oda meg nézni hogy él e még vagy ilyesmi.
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.01.10. 00:43:03 -
A sérülést valami robbanóeszköztől szerezte az a rendőr!
Mielőtt kitört a terrorista valami robbanószert vágott a rendörök lába elé , nem túl nagy erejű, gondolom valami házi,barkács cucc, nem értek hozzá ...Szóval mikor ez felrobban akkor rogyik össze azonnal az a rendőr, gondolom a lába sérült meg... De ami előtt fejet hajtok, megsérül ott a másik is, aki pisztollyal lő a kirohanó alakra ( egyébként nem a társa irányába...), le is hajol, gondolom biztosra ment, nem részletezem ...szóval ős is megsérül ,mert utána kimegy az útra és ő is lefekszik a földre ! Tehát előbb a feladat, utána a sérülés !
http://www.dailymotion.com/video/x2edpbq_les-images-de-l-assaut-du-supermarche-juif-porte-de-vincennes_news