95104
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • ximix #67408
    Isten hozott a Field Target kedvelői között ö oldalaikon találsz leírásokat a célpont távolságának becsléséhez fegyver távcsővel.
  • repvez
    Válaszd a mil rendszerű távcsövet ott már szinte méterre pontosan meg tudom beszülni a távot. a 183cm es célmagasságot annyival kell osztani ahány nagy osztást látsz +plusz amit hozzábecsulsz. tehát az origót ráviszed a cél és a föld találkozásához majd megnézed hány osztás magas a cél. ez adja meg a távolságot a szélre még nem jöttem rá, bár csak az erősége változik nálam az iránya nem ,de igy sem jöttem rá az összefüggésre.
  • Palinko
    kicsit elbeszélünk egymást mellett, most a függőleges beállításnál számoltam 330 métert első célpontnál és ott kéne legyen 5.3-7 az elevation MOA ban ami fogalmam nincs mennyi click vagy minute. előbb azt hittem minute lesz ott, de nem. nagyon alacsonyra lő :S

szélnél még bonyolultabb mert első esetben ugye dél nyugatról fúj észak keletre így asszem csak felét éri szóval 8 helyett 4 el kell szorozni ami a távon 4.8-6,4 amit ha beállítok túl jobbra hord :S
  • repvez
    Mondjuk a táblázat szerinti csúszás 1km/h-ás szélnél van meghatározva távolságokra. tehát ha 6,3ös akkor 8as szélnél 6,3x8 nak kéne lennie szerintem. a végén meg 35cm-re hozta ki a csúszást 649m-re.

• Palinko
    pl első célnál kiszámolom hogy 330m re van, ez a kártya szerint 5.3-7 között kéne legyen az elevation, erre hogy vízszintbe jöjjön a lövés kell 79 click, 19.75 minutes az 5.3-7 helyett :S a szelet meg fogalmam nincs hogy számoljam.
  • Palinko
    itt a metric

ezt a minutes dolgot nem értem, mondjuk ha mil linest használok
  • repvez
    Elvileg a 2 pont közti távolság 200 méter a szálkeresztnél. a skálabeosztásnál a minutes résznél kiirt értékre tekerve a távolság és szél kompenzációt ugy jó.
    A távolság becslés igy elég pontatlan ,de a képlet ott van csak a foot és az inch átváltás elég macera. amugy a középső célokat már 1 lövésből leküzdöttem, ott lehetett viszonyitan az elözö célokhoz, hogy közelebb vagy távoplabb van e és a szelet is, hogy erösebb vagy nem.
  • Palinko
    jó így nekem is megy, de biztos van ettől profibb megoldás is, a mesterlövészek sem adnak már le próbalövéseket mint annó :D
    pl ha jobbra fúj a szél, mennyit csavarok balra, meg az elevation számolást sem épp értem
  • molnibalage83
    Lenyomod a stage gombot és állítgatsz. Ennyi.
  • Palinko
    valaki el tudja mondani, hogyan kell ezeket játszani?
  • molnibalage83
    c) instantaneous: 40 g
    d) deadly: 100 g (record: 179 g)

Ez egyik sem fej-láb irányő volt, az ziher. A 179G egy autóverseny balesetnél volt emlékeim szerint.
  • Palinko
    az a negatív gyorsulás az már más azt sokkal rosszabbul tűri az ember úgy néz ki, meg a pilótákon van kompressziós ruha is

1) Vertical axis g-force:
    a) positive: untrained: 5 g; trained, with special suit: 9 g
    b) negative (drive blood to the head): - 3 g
    c) instantaneous: 40 g
    d) deadly: 100 g (record: 179 g)

2) Horizontal axis g-force
    "The human body is considerably more able to survive g-forces that are perpendicular to the spine."
    Untrained humans:
    a) pushing the body backwards: 17 g
    b) pushing the body forwards: 12 g

3) "Strongest g-forces survived by humans
    Voluntarily: Colonel John Stapp in 1954 sustained 46.2 g in a rocket sled, while conducting research on the effects of human deceleration.
    Involuntarily: Formula One racing car driver David Purley survived an estimated 179.8 g in 1977 when he decelerated from 173 km·h−1 (108 mph) to 0 in a distance of 66 cm (26 inches) after his throttle got stuck wide open and he hit a wall."
  • molnibalage83
    Azon nem fej-láb irányú túlterhelések voltak és nem tartósak. 9.3-at G ruhával minden pilótának bírnia kell legalább 10 másodpercig. A magyar Gripen pilóták centrifugás tesztje 15 sec + 9G-s.
  • Papichulo
    9.3-at kibír a pilóta? Nem gondoltam volna. Ez ilyenkor kuka?

Dehogyis! Meghuzzak azt mehet vissza! :)
  • Freeda Krueger
    Igen,simán.
    Semmivel sem nagyobb mellébeszélés mint a többi.
  • JanáJ
    Ha valaki nem követné az Aranysast a fb-on, annak egy hangulatos videó: link
  • JanáJ
    Ezek nem ilye speciális esetek? Mert valami horrort olvastam lassulásra, de majd kiugrott a szeme a rakétás sín autón.
  • Palinko
    32G körül még elsétál, de túléltek már 178G-t is. nyilván ezek nem tartósan fennálló erő esetében
  • JanáJ
    9.3-at kibír a pilóta? Nem gondoltam volna. Ez ilyenkor kuka?
  • Papichulo
    A Viperen nincs G limiter?
  • molnibalage83
    Vagy F-16. Lehet, hogy félreolvastam egy kommentet.
  • molnibalage83
    Mirage-2000 vs 9.3G.
  • molnibalage83
    Imádom ezt a képregényt. :)

Ez a másik gurulva röhögős. :)
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.22. 00:39:36
  • SZUsszan
  • JanáJ
    Mellébeszélsz, ha szemedbe szúrok egy jégcsapot, akkor túléled, mert nem életszerű?
  • Palinko
    végül is úgy látom volt egy kis dőlés :S
  • Freeda Krueger
    Le is írtad," ez nem lehet eljárás"

Miről beszélünk?
    legteljesebb kontrafribralitásom a téma iránt,de életszerütlenségí versenybe megy át lassan.

Ez is megoldás lehet....
  • JanáJ
    Miért olyan extrém az IFV találat moder nyugati hk-in? Városban simán oldalba / hátba kaphatja. Betolat egy épületbe és kussol, oszt jól megszórja. A 25mm-ről megyünk felfelé IFV-nél és a repeszképő lőszerek szerintem leborotválnák a külső érzékelőket. Persze ez nem lehet eljárás, mert elvétve működhet, de működhet. A magyar 72-es/BTR tesztnél is kamillázás volt emlkeim szerint. Átütötte, de nem életszerű a dolog.
  • Lacusch69
    Szerintem nem merőlegesen találta el.
    Hülye példa, de otthon próbálgattam az Onestámat: merőlegesen lazán átviszi a 2 centis pozdorját, ha megdöntöm 10-15fokkal, akkor nem.
    (Természetesen tudom, hogy a kettő nem összemérhető.)
  • Palinko
    hogy-hogy nem visz keresztül egy 50BmG AP 1 incses acélt?
    video

vagy civileknek mégsem olyan brutált árulnak?
  • Freeda Krueger

Ezt csak úgy....1990 es kép,APU-s Abrams,lehet a tornyon is ott van a másik
  • ximix #67377
    http://green-n-black-screen.blogspot.hu/2011/04/m242-and-apfs-ds-round.html
    http://warfaretech.blogspot.hu/2014/03/atk-bushmaster-iii-automatic-cannon.html
  • Freeda Krueger
    Igen,az adott csatában rész vettek Abramsok is,meg Apache ok is.
  • molnibalage83
    Az M2-őn van TOW ATGM is...
  • Lacusch69
    Nekem is kicsit hihetetlennek tűnik. Lehet , hogy besegítettek fentről a Varacskosok.
    45 centis homlokpáncélt nem lő át egy 25millis, DU ide vagy oda.
    Másrészt azt is kizártnak tartom, hogy a 72-esek ne szedtek volna szét jónéhány Bradley-t.
  • Palinko
    a kinyílló szárnyakra nem is gondoltam annyira homogénnek tűnt az egész, a lőporra gondoltam viszont azt hittem jobb oldaltartás kell, szóval az elég

az nem semmi, hogy a magasságon robbanást is megoldották
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2015.03.20. 22:15:25
  • Freeda Krueger
    Olvastam már róla,de a fórumokon azért fenntartásokkal kezelik az esetet.A DU felmerül,de...
  • repvez

itt jobban látszódnak a szárnyak

Vannak szárnyai amik kinyilnak a lövés után.ÉS amit utólag beraknak az maga a lőpor ami kirepiti a lövedéket, itt 2 részből tevődik össze és nincs visszamaradó hüvely rész mint a puskáknál.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2015.03.20. 22:03:33
  • fonak
    Bradley-k csaptak össze T-72-esekkel Irakban és a Bradley-k nyertek, úgy tudom. Mondjuk azok simán át is lőtték a 25mm-essel a tankokat (gondolom a páncéltörő, DU magvas lőszerrel), lehet nem szemből persze.
  • Palinko
    gps vezérlés ok, de ha nincs szárnya hogyan irányítja magát? mibaz amit a lövedék után betettek ilyen csőszerű?