Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ulvar
Hihetetlen mennyire buták az emberek...ahelyett hogy utána járnának inkább a marhaságot hordják...A Koreai kérdésben már olyanokat olvasok, majd a Kína és Oroszország által pénzelt Korea lerohanja Amerikát, meg atomot dobnak majd Amerikára aztán fél Amerika megsemmisül...kezd a tököm ki lenni ...

Nem tud valaki egy normális írásos összefoglalót a jelenlegi ÉKról, DKhoz meg USAhoz mérve? Hátha legalább elolvassa valaki...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Palinko
kiképzés volt, viasat explorer asszem. csak már elfelejtettem pontosan mi volt a mûsor címe, de megmutatták milyen nyomot hagy az a lövedék és hát gondolhatjátok, ha már így évek múltán is megmarad 😄
modellmaker
Az nem valami kiképzés volt véletlenül?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Palinko
ezért volt az idézõjel. de nem tudom azt hogy hívják amit láttam a tévében. nem is airsoft. lényeg, hogy M4 volt, rendes fém köpeny lõszer, csak a vége nem ólom volt, hanem színes mûanyag és festékkel, hogy jelöljön. na az tévében is brutális volt, élõben hát meggondolnám 2 szer kipróbálni 😄 sûrített levegõ se rossz, de az mekkorát csaphat ami rendes lõporral van hajtva? 😄
Bocsi, de a paintballosok nevében: nem tartjuk katonai sportnak a mienket.
Sokkal inkább "jelöld meg a másik csapat tagját" a szlogen.
A "puskáinkat", "fegyvereinket" sem "puskának" vagy "fegyvernek" hívjuk, hanem hivatalosan markernek.
Az airsoft sokkal inkább military jellegû (tudom, létezik woodsball is...)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Palinko
az haditechnika, de amirõl én írtam az inkább morális kérdés 😄
csak láttam egy dokumentum filmet a 2.vh statisztikákból látták, legtöbb katona nem is az ellenségre célzott mikor lõtt és a zsoldosoknál is hasonló módszerekkel próbálták ezt kiküszöbölni mint amit a játékokban látunk. igaz ott elõbb ember formájú céltáblák, aztán "paintball", de most már virtuális dolgok is a kiképzés részei pár helyen.
Palinko
virtuális háború neve Armed Assault, Call of Duty

vérre menõt meg találsz pár közel keleti hadszíntéren 😄
[NST]Cifu
A videó a Bell V-280 promóvideója, magát a gép koncepcióját tegnap mutatta be a Bell.

Szóval nem tudom, miért ne férne el ide...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

qtab986
A második videó itt látható jól idõzítve.

qtab986
Úgy néz ki, ilyen járgányokat kap a BOPE (is).

A Paramount Group terméke.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Most ilyeneket használ a BOPE.

"virtuális szórakozásból ûzött háború és a valós vérre menõ háború"

?????

Mi baj Po?Megtudtam, hogy az apám...nem az apám. Apád a lúd? Igen. Hmmm...biztos nagyon meglepődtél!

Pluskast
Miért ne csinálták volna õk? Csak nézd meg ezt. Ugye milyen kísérteties a hasonlóság 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Palinko
offtopic, Cifu nyugodtan törölheted ha szerinted is floodkeltõ ez a hsz, de ebben a videóban be van már ismerve, hogy egyre keskenyebb a határ a virtuális szórakozásból ûzött háború és a valós vérre menõ háború között a különbség, amit elképedve nézek és bár magam is ARMA meg hasonló játékokat tolok néha, ez akkor is borzasztó valami.
qtab986
Bell V-280 Valor

a.carkey
Ez tuti kamu. Pontosabban nem PRKsok csinálták.

A medve nem játék.

flashpointer
Az összes-1 .P

Emancipate yourself from mental slavement!

Ulvar
Miután az összes ember meghalt 😊.

Mikor lesz végre világbéke?

★★★★★

[NST]Cifu
Amiatt aggódnak sokan, hogy az Észak-Koreai tüzérség eléri Szöult, így pedig Dél-Korea elég komoly civil áldozatokat kaphat (gazdasági és emberi szinten). Csak a fõ gond, hogy mit nyer Észak-Korea, ha Szöult lövi? Katonai szempontból nem jelentõs, ellenben utána már nem lesz épelméjû ember, aki a legkisebb mértékben is szolidaritás vállal majd velük.

Ráadásul mindig vissza kell utaljak arra, hogy Észak-Korea élelmiszerbõl nem önellátó. Lassan két évtizede. Szóval oké, háborúzni kezd, 'oszt meddig húzza, ha Kína nem áll mögé. Márpedig Kína nem állhat mögé, hiszen egyértelmû, hogy ez akkor USA-Kína szakadás lesz. Ez nem Vietnam, nem az 1950-es évek Koreája már, akkor még gazdaságilag nem volt ez gond. Ma nagyon is az.

Hupsz 😊
Bocsi, azt hittem az indexen olvastam 😞

De most komolyan, szvsz az egész buli a politikán (hogy tud egyeztetni az USA Kinával, meg a ruszkikkal)Dél Koreán (kell e neki északi púp a hátára)
a pénzen, meg annak a megszervezésén múlik, hogy rendet tudnak e tartani Északon.
Ha Észak meghuzza a gyorskioldót (copyrights by valami brit vagy amerikai katona😊akkor se lesz borzasztó nagy kihivás, maga a háború. Vagyis nem kétséges ki gyõz.
Az indexen (ez tényleg onnan van😊emlegették a keleti fanatizmust (ugye a japánok). Na, egyrészt a koreaiak nem japánok, õk is szeretnek enni (fura szokása ez az embernek)
Ugyhogy szerintem a kihivás nem az atomfegyverek (nem tudom milyük van, de még azt is szvsz osszuk el tizzel amit az amik mondanak)azokat fogják az amik elintézni elõször.A hadseregük is addig fog villogni,még az elsõ csapás el nem éri õket, utána lesznek ott olyan megadások hogy hojojj.
A probléma ott van, mit kezdenek utána Északkal.
De, ez megint saját vélemény, most olyan állapotok vannak, hogy már kis javulás is rendben fogja tartani a tömegeket- de ehhez kell hogy a határ zárva maradjon, meg hogy legyen aki átveszi Északon ideiglenesen a stafétabotot (és kemény kézzel)
Egyébbként az igaz, hogy Koreában jobban viselik a dolgokat mint máshol, más országban már szétszedték volna ezt a fattyú diktátort.

Nincsennek itt nagy katonai kérdések, megint csak index, mindenféle messzehordó tûzérséget vizionálnak- na most kérdem én, az amerikaiaknak van valamilyük, amivel ezeket ki lehet lõni ? Ha mást nem egy vákumbombát oszt jónapot. Ugye (nekem)nem kétséges, hogy kié lesz a légtér, még akkor is, ha egyszer fel tudnak emelni az északiak gépeket. Kérdés, lesz e hova leszállni.

De ez amugy csak nekünk okoz gondot, ha emlékeztek a magyar hiradókra a 2 GW ból, ott is állandóan az ment , mekkora szarban vannak az amik 😊

Mi baj Po?Megtudtam, hogy az apám...nem az apám. Apád a lúd? Igen. Hmmm...biztos nagyon meglepődtél!

Jeffjohnson
Gondolom erre az okos hszre gondolsz #60483

MEdievil
Azé mert a Józsira ráesett a repülõgép, én má nem is élvezhetem a fesztivált?<#idiota>

-
Azért elég abszurdan hangzik mai felfogással.

F

joebacsi
De itt. Gyengeelméjûek mindenhol vannak 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Jesszusom 😊 A szabad világ itt fog elbukni, ha levetitik ezt az F 22 es pilotáknak,azok ijedtükben világgá szaladnak.
Apám, ami megy Észak Korea ügyben magyar topikokon...egyiken azt olvastam, hogy vajon, ha elfoglalta Délt Észak, akkor merre megy tovább, Japánba vagy Vietnamba ? (Remélem nem itt volt😊

Willenbrock
Mintha valami vietnámi háború korabeli szovjet film lenne 😄

"Roncsot eltakarították és a show ment tovább"

Ja, az autóversenyzésben dettó. Hiába, akkor még az sem zavart senkit, hogy beton és vas minden a játszótéren, és a kocsikban sem volt kötelezõ a biztonsági öv 😊
Molnibalage
Minden komoly egy ilyen videón. 40-50 éve - de még 25 éve Rammstein elõtt is - olyan dolgokat engedtek meg repnapon, amik ma elképzelhetetlenek. Teljesen más világ volt. Az egyik angol repnapon lezunat egy gép, emberek haltak meg. Roncsot eltakarították és a show ment tovább...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Boconadi
Azért az úgy komoly, hogy a fényképészek, ill. azok akik a videót készítették csak úgy a futópálya mellett szaladgálnak.
Pluskast
Nem kétséges, biztos, hogy van náluk jó katona, na de azért ez már tényleg vicc 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
Köszi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage

lac coo
Jah, köszi !
Én valami földrengés viharkataszrófa mindmeghalsz fegyverrõl olvastam, de gondoltam csak nem az ! 😄DD

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Rapier,Blowpipe,Javellin tudtommal.
A falklandokon Stingert is használtak.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

lac coo
Biztos volt mar zaklatas miatta...,de tudjatok mi az a bigyo amit allitolag az amcsik vontatnak korea fele ?

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Molnibalage
Milyen csapatlégvédelmi eszközei voltak a briteknek a '80-as években?

Her Laca
Oszt az minek nekik?😊Csak nem gondolod,hogy gyáván megbújnak egy golyófogó mellény mögé az imperialisták lõszerei elõl? :XD
Nézd meg ,hogy minden egyes videón ökölbe szorított kézzel magyaráznak ,valami félelmetes ,hogy mennyire elvakultak.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Punker
olyan kemények hogy nincs szükségük rá, esetleg nem is hallottak még róla 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Ha a felszerelés kerül terítékre ott kezdjük, hogy melyik észak-koreai "kirakategységnél" látott valaki ballisztikai mellényt, például.

Scottt
3:10,azért a háttérben álló embereken nincs túl nagy tömeg,és õk a különleges erõk,amiket mutogatnak külföldre,akkor, hogy nézhet ki egy átlagbaka?<#fejvakaras>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Her Laca
Értelek😊Így már. Csak én mint a haditechnikai topik szemszögébõl értettem a hozzászólásodat😊
Kérdés mennyire is akarnának egyesülni a népek arrafelé.

Ulvar
A lényeg a mondanivalómból úgy látszik nem jött le, semmi baj 😊.

Az utóbbi években elég sokat foglalkoztam Észak Koreaával, sokat olvastam, pl: szökött emberek életérõl. Ha én lennék a világ vezetõ hatalmának feje ugyanazt tenném mint a mostaniak, csak legvégsõ esetben támadni. És nem a konfliktus kirobbanása miatt tartanék, hanem a sok millió éhezõ miatt...az egyesítési folyamatok a 2 Korea között több tíz évig is eltarthatnak majd, de már alig várom, hogy megtörténjen, mert nagyon szívesen kiutaznék oda mint turista, rengeteg az érdekesség ami feltáratlan...

Her Laca
Gondolom ez a kirakat😊 Nem hinném,hogy csak kézzel lábbal tudnának harcolni😊 Minden "elitebb " egység a világ minden táján csinál valami hasonlót. Én csak azt mondtam,hogy láthatólag magasan képzett arcok,és semmi nevetséges sincs abban amit csinálnak.

Ez relatív.
A taekwondo koreai harcmûvészeti ág, nyilván a déliek is magas szinten mûvelik.
Én japán karatét tanultam pár évig (doshinkan Okinawáról), de elég kicsi esélyt éreztem volna egy fegyveressel szemben.
Az edzõnk is azt mondta, hogy ha kés látunk, lehetõleg fussunk el...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Összefutnál egy ilyen sráccal a harcmezõn ,valszeg nem mosolyognál annyira rajta! Ami tény az tény. Elég jól képzett legények. Amúgy Cifu jól mondja.

Willenbrock
Nem tûnnek alultápláltnak,persze biztos nem ezek az átlagkatonáik.Mozgékonyak is,de hiába edzenek ha a tüzérségükön kívül semmi komolyabb fegyvernemük sincs.

Ulvar
Akkor is szakadok rajta 😄. Ezzel nem tudok mit csinálni jelenleg.

[NST]Cifu
Azért egy apróságra mutassunk már rá: teljesen mindegy melyik oldalról van szó, minden egyes ország hasonló célú felvételeket készít, amióta a mozgókép is a rendelkezésre áll. Elõtte volt ugye az írott szöveg, ugyanerre a célra.

Hogy most egy amerikai, dél-koreai vagy észak-koreai propaganda videóról van szó, teljesen mindegy. Hogy az amerikai vagy dél-koreai propaganda videók jobb megoldásokkal bírnak, egy dolog. A mögöttes rész, a feladat ugyan az.

Molnibalage
Zskat blogba simán jó.

Ulvar
Ez annyira vicces, fõleg a háttérbe kevert forgalmi zajok, amik kb. az 50es évekbeli amerikát idézi 😄