95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Marmint semmi kulonbseg akozott hogy az EU buntet a holokaust tagadasaert es az orosz allam apparatus bunteti a szovjet hadsereg nem olyan sikeres aspektusainak feltarasat? -
Freeda Krueger #68131 Röviden semmi különbség nincs a kettő közt. -
A különbség annyi, hogy az megtörtént ergo elég vastagbőrős tagadni, hogy nem... Ellenben a Vörös Hadsereg és Szálin módszerinek tagadása olyasmi, ami megtörént. Eh...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.10. 17:40:51 -
fonak #68129 Jó, hát fokozatbeli különbség van... -
Az egyik tenyek tagadasa a masik pedig tenyek megmasitasa hatalmi poziciobol es mindenkinek a buntetese aki hajlando kimondani a valos tenyeket.
Valoban nem erzed a kulonbseget?
Amit az oroszok csinalnak az kb olyan mintha az USA kormany tagadna az indian holokausztot es buntetne mindenkit aki mast mond a csodalatos nyugat benepesiteserol. -
fonak #68127 Az EU-ban meg holokauszttagadásért csuknak börtönbe embereket, és? Az Atatürkös megjegyzést sem értem, ez pont olyan mentalitás, mint a törököké (ja és az örmény népirtást is tagadják). Az USA-ban meg nincsenek ugyan ilyen törvények, de kevésbé liberális vidékeken megnézheted magad, ha mondjuk az amerikai fegyveres erőket "gyalázod".
Utoljára szerkesztette: fonak, 2015.05.10. 16:02:27 -
Freeda Krueger #68126 Mintha még nem találkoztál volna a jelenséggel..
jelzők aggatása,stb
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.05.10. 15:40:46 -
Hová? -
Freeda Krueger #68124 De ez sok helyen van csak nincs esetleg törvényesítve...
Hova is szokott vezetni ha valaki negatívan szól a Második Világháborús szerepünkről,ténykedésünkről?
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.05.10. 14:49:41 -
Képtelen vagyok megérteni ezt a fajta mentalitást. Egyszerűen félelmetes... A törököknél azt még megérti az ember, hogy Atatürk gyalázása az bűn, na de ez...? Vicc... Az ilyen országoknál szoktam azt érezni, hogy nem kellene oda mennem, mert úgysem tudnám befogni a pofámat... -
Renegade #68122 jaja, az volt, betiltanak ok mindent ami szembe megy a kannonizalt tortenelmukkel, most pl a Child 44-et tiltottak be, de sok film erre a sorsra jut, pl Az ellenseg a kapuknal is igy jart, hiszen,valotlanul abrazolta a Szovjet haderot (fegyverhiany, rohamok, visszavonulok lelovese, stb).
Van olyan torvenyuk (vagy hat torvenyjavaslatuk, nem tudom, hogy at ment-e a parlamenten), mely szerint, ha valaki negativat mond a voros hadseregrol, az komoly penzbirsag es meg talan borton is. :)
-
aksurv2 #68121 Ikarus gyártmányú orosz légvédelmi egység.
-
Victory70 RT non-stop coverage of V-Day Parades from across Russia -
SZUsszan #68119 Igen, pont ezért furcsáltam én is fonak írását. -
Igen, az oroszoknál. -
SZUsszan #68117 Mármint náluk tiltották be, nem nálunk?
Ebben az esetben egyről beszélünk. -
Csak azt nem értem, hogy ilyen nyilatkozat mellett miért tiltották be nálunk a CoH2-őt. (Asszem azt.) Pont ez ilyen ábrázolás miatt... -
Papichulo #68115 -
SZUsszan #68114 Amit a mai napig tagadnak, másítanak, szépítenek a legtöbb orosz játékban, nyilatkozatban, filmben, stb. -
fonak #68113 Ezek mondjuk a 80-as évek vége óta azért közismert tények oroszhonban is. -
meglepődtem hogy ilyen őszinték a műsor szerkesztői. idéztek katonáktól "gyáván futottunk visszafele az elején a háborúnak" meg "15x nagyobb veszteségünk volt mint a németeknek"...teljesen meglepődtem most hogy ilyeneket is vállalnak. -
Berkut111 #68111 Victory Day parades live stream:
Victory Day parades live stream -
ambasa #68110 Kicsit visszanéztem ott volt a már a 2010-esen de a 2005-ösön is, tovább nem volt kedvem visszakeresni.Ezt csak ma az ukrajnai eseményekkel kapcsolatban ismerte meg a szélesebb közvélemény de már korábban, az orosz katonai hagyományokkal egyidőben megkezdték a Szent-György szalag felelevenítését. Igaz nem ennyire látványosan, de ha megnézed a korábbi vágóképeket akkor a résztvevőkön, a háttérdrapérián már jóval korábban, legalább 10 éve újra megjelent az orosz katonai jelképként. 2010-ben még a közvetítő Rosszija 1 logójában is fel-felvillant.
TG -
JanáJ #68109 Gondolom bárkivel előfordulhat, de így akkor is ciki. -
Papichulo #68108 Szerintem beallt a tank valtoja, ezert sem tudtak eloszor vontatni. Bar nem vagyok az az autoszerelo tipus... :)
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.05.08. 10:36:50 -
A narancs-fekete sávok a Szent György szallagot képviselik, ami egy régi, még a Cári időkből származó katonai elismerés jele, de használatban volt a szovjet és az orosz időkben is. 2014-ben melegítették fel újra a "civilek", mert a Krími megszállás/visszacsatolás jelképe lett.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.05.08. 10:33:56 -
Egy kicsit fura nekem a szimbólumok megjelenése ezen a parádén, mert addig tiszta, hogy a 2.VH végét ünneplik ahol még szovjet vörös zászlót használtak,de hogy eddig sehol nem láttam megjelenni a jelenlegi orosz zászlót és a tankok oldalán is a vörös csillag az már az alacsony láthatóságú, viszont igy a sárga csikokkal olyan Kinainak tünik az egész -
JanáJ #68105 Ereszd el a ruszkikat és a németeket. Azért őket mondtam, mert egy francia - britt mecsben lehet a fegyverek fele ugyan az, meg az eljárások is. Kiegyenlítettebb küzdelem esetére mondom, ahol nem arab, exportfegyveres katonák ellen megy a birodalom. -
SZUsszan #68104
-
Papichulo #68103 Sajnos a korulmenyek viszonylag pontos ismerete nelkul eleg nehez ilyen jellegu predikciokba bocsatkozni. Konnyu olyan korulmenyeket teremteni, hogy Oroszorszagnak nem lenne semmi eselye, de forditva is ez a helyzet... -
JanáJ #68102 Csak mondtam két modern hadsereggel rendelkező államot. :-) -
fonak #68101 Ja, de 9-én azért az is kínos lenne, ha csak rövid időre leáll valamiért. -
r4pt0r #68100 Aztán van egy videó hogy a saját lábán hagyta el a helyszínt a tömeg közepén. Szóval annyira nem vészes a helyzet szerintem. -
fonak #68099 Lerohadt egy Armata a Vörös téren, nem lennék a helyében azoknak, akiknek a szombati parádén kell biztosítaniuk, hogy akkor ne legyen ilyen gubanc. :) -
Papichulo #68098 Azért egy német - orosz meccs nem lenne ilyen fekete fehér. (szerintem)
Nem igazan latok olyan kurolmenyeket, amitol ez a ket orszag csak ugy magaban haboruzni kezdene... -
JanáJ #68097 A DS remek példa, de inkább kacsa vadászat. Kicsit mintha Papp Lacival öklöznék.
Azért egy német - orosz meccs nem lenne ilyen fekete fehér. (szerintem) -
Papichulo #68096 Arrol, hogy hogyan lehet szetkapni egy IADS-ot eleg komoly szakirodalom van, de peldaul a Desert Storm egy remek pelda ra.
Finnorszag allitolag pont azert akarja lecserelni a sajat SA11 rendszereit, mert nem tartottak eleg kielegitonek az EW vedelmet. -
JanáJ #68095 Úgy értem, hogy nem fix cél, ha ügyesen lavirozik akkor nehéz szétkapni/megtalálni. Az EW-t mindig kihagyom a képletből. :-( -
Papichulo #68094 IADS = Integrated Air Defense System
Buk ellen is jo lehet a stealth, az EW es a stand-off fegyverek. Vagy egyszeruen egy agyuval szetloni :) -
JanáJ #68093 Mi az az IADS? International Association of Dental Students? :-)
Buk és egyebek ellen mi a stratégia? Mert azt lopakodva sem szedik szét. Vagy igen?