Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BRAT
Az lenne a YMA 95-1-600, amit elsõnek linkeltem, csak img makró nem szereti a kínai karaktereket😊

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫

Köszi!

Elég változatos a felhozatal.

Nem tudod esetleg, hogy az általam linkelt oldalon látható optika milyen típusú?

YouTube: 23Drazse

BRAT
YMA 95-1-600, Type 75-ön alap

Type JJJ (egy az egyben PSZO-klón)

GHH-S946, GHH-S124, GHH-S185

Henan Kingopt SF6-25x56mm 007

Cixi Gangfa 0603-1001

Fuzhou Denovo Task3-9x40

Leison Global NV-16

és van nekik is saját fejlesztésû "Targeting System". Hogy ez tud-é annyit, mint a OICW comuterizált irányzékai, azt nem tudom.
Wonders Industrial Incorporation

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫

Ezért írtam hogy majdnem 😊

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
De, 1996 táján állt le az utolsó jenki F-111F és G.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

10 éve már rég kivonták az F-111F-et, nem?
Pedig elég régi kép,majdnem 10 éves,de örülök ha tudok újat mutatni.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
Ez számomra új. Ráadásul a gép száma alapján ez egy F-111F.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

erre gondoltam,ilyesmire hogy ez a szín azonos e az F-15E színével.

Molnibalage
Jenki F-111-en emlékeim szerint soha nem volt szürke festés. Az ausztrál gépeken volt a \'90-es évek második (?) felétõl. A jenki F-111 gépek tudtommal mindig terepszínûek voltak az F-111B-t leszámítva és az EF-111B-t, ami nem a taktikai légierõhöz tartozott.

Az F-15E sötétszürke színét milyen más típusokon "tesztelték"?Teljesen azonos a szín az F-111 szürkéjével?
A-7 Corsair típuson már láttam,de hátha más típuson is van.

Nem tudja valaki, hogy a kína gépkarabélyokon milyen típusú 4x optikát használnak?
A pontos típusára lennék kiváncsi! (pl. ACOG, PSO-1, M145)
Itt egy kép róla. (A lap vége felé.)
Aki esezleg még ismer más kínai katonai (nem nyugati optikák kínai másolata airsoft célra) optikákat szívesen fogadok pár típust vagy linket. A nyugati és orosz optikák jól ismeretek, de a világ másik felén szintén fejlesztenek.

YouTube: 23Drazse

Szánalom ez a kép.
Boci ruha, rába zsák és -gondolom saját pénzen vett - WL ECWCS kabát.
Egy elit(ebb) egységnél. Lefele mindig van, remélem a dragut meg a lõszert nem õ vette, hogy legyen mivel lõni.
[NST]Cifu
Brazília max. India mellé felszállhat a T-50 vonatra, de aligha döntenek így, ugyanis lényegi technológiákhoz aligha fognak hozzáférni (hajtómû, radar, fedélzeti elektronika). Azt vagy megvásárolják az oroszoktól, vagy pedig saját maguk fejlesztik ki. E kettõ hibridje zajlik ugye India esetében...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

qtab986
Modification of the PG-7 projectile to remove the self-destruct mechanism

BRAT

BRAT

Ettõl függetlenül a jenkik hozzájutottak több ruszki robbanófejhez, az biztos (Project Azorian, de feltehetõen a K-219 roncsából is kiemeltek pár rakétát, ugyanis amikor egy orosz kutatóhajó megnézte a roncsot, azt találták, hogy indítócsövek teteje nyitva van, és eltûnt pár rakéta 😊)
Molnibalage
Nem is kerestem, mert nem tudok oroszul, anélül meg elég necces. A Cifu által leírt dolgok miatt nincs is igazán értelme. Van ami nem változik.

[NST]Cifu
Amikor az új atomfegyverkezési versenyrõl írtam az SG-re, hülyére kerestem a netet ilyesmikért, ám nincs normális információ. Titok, nem titok, számtalan videót, leírást találni, ahol a volt szovjet mérnökök teljesítményét méltányolják, sõt, meg is szólaltatják õket, ám a részletekrõl olyan kuss van, hogy csak na. Még a szabadesésû légibombáknál is csak az üres burkolatról vannak képek. Semmi, de semmi információ nincs róla...

BRAT
Szovjet/orosz ICBM robbanófejeirõl, vagy simán fissziós/fúziós bombákról részletes leírást találtál már valahol? Vagy akár egy normálisabb metszeti képet
Állítólag az atomtitok ma már nem titok, de pl az R36M2, vagy RS24. vagy bármelyik régebbi modellrõl használható infót még orosz nyelven se tudtam leszedni sehonnan. <#nemtudom>

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

Molnibalage

Molnibalage
Az Atomkorszak sorozatot három meglevõ részét többször linkeltem már.

A durva az, hogy mit találtam meg ma.

A teljes dokufilm sorozat mintha összes vágatlan interjúja vagy csak a téma kapcsán hosszabb anyag fent lenne. Na, ezt nem hittem volna. Az összes fõbb megszólalóval találtam fent anyagot, nem csak a NATO oldaon, az oroszokkal készült beszélgetések is fent vannak.

Nuclear stragegy, intercontinental ballistic missile és strategic defense initative keresõ szavakkal gyak. mind megtalálható.

flashpointer

Emancipate yourself from mental slavement!

Keverem, az egyenruhák infra "ellen" védenek úgy ahogy, mert "elnyelik".
link
Molnibalage
Igen, van. Van fent a YT-n olyan hõmkamerás felvétel, ahol egy svéd (?) mesterlövész nem látszik a kamerán. Persze figyelembe kell venni a távolság és felbontás kérdését is.

öööö, de. De a hsz.-om 90%-a stimmelt, onnan meg felfelé kerekítünk. <#vigyor1>
BRAT
A GK-ban nem Irakban meneteltek Hummerben? (én egy filmre gondolok)

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

A modern egyenruhákat valamivel kezelik hogy csökkentse a hõkibocsájtást. Gondolom ettõl belerohadnak a bakák. De a generation killben simán takaró alá bújtak az afgánok. :-)
BRAT
Létezik olyan ruházata, vagy köpenye a felderítõknek/mesterlövészeknek, ami hõkamerák számára nehezebben láthatóbbá teszi õket?
Ki lehet cselezni ezt a technológiát egyáltalán?

[NST]Cifu
Felajánlják, és aztán mi lesz? Hiába kapsz ingyen egy McLaren F1-est, ha nincs pénzed tankolni, vagy az éves fizetésedet elviszi egy gumiszett. Ugyanerrõl van szó itt is. Megkapod ingyen a Mardereket, utána azokat üzemeltetni, karbantartani, tankolni kell, lõszerkészletet biztosítani (lévén nekünk nincs például hozzá lõszerünk). Ez pedig mind pénz. Nem kevés pénz.

Itthon a BMP-1-est is kivonták, mondván, hogy "nehéz". Szerinted kapálództak volna a több, mint kétszer olyan nehéz Marderek után?

A BMP-1 üzemeltetésére nem volt pénz. Akkor ezt mibõl állítjuk hadrendbe?
Ajánlgatják õk szerintem, de pl. a levedlett Leó 2-k se kellettek szinte senkinek. Max. a lengyeleknek volt annyi eszük hogy vigyék...

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Miért nem ajánlották fel nekünk, vagy valamelyik keleti NATO-tagnak? :o
Mardereket darabolnak a pifkék. A miénktõl/keleti blokktól kicsit eltérõ mûszaki kultúrájukat nem kommentálnám azon túl hogy a darabolásra váró menyétkék is jobb állapotban vannak, mint bármelyik honvédségi nagyvas amit láttam.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Molnibalage
Az hogy Mexikó mit akar az nem számít, szerintem ott az USA nem akarja hogy nekik bármi is legyen.

Akkor nem amerikai gyármágyú vadászgépeik lennének. Az USA fegyveres ereje mellett teljesen mindegy, hogy Mexikó mennyit és mire költene, nem fenyegetés nekik, foglalkozni sem kell velük.

Az hogy Mexikó mit akar az nem számít, szerintem ott az USA nem akarja hogy nekik bármi is legyen.

Én most arra akartam kilyukadni, hogy ha csak ennyi pénzük van amit a sólymokra költenek, akkor lehet jobb üzlet lett volna Kfir vagy valami olcsó de több.
Molnibalage
Az osztrákoknál alapvetõen semi értelme annak, amit csináltak, az egész beszerzésrõl két dolog ordít.

1. Ezek idióták.
2. Korrupció.

Tekintva, hogy az EF elõtt racionálisan F-5E-t béreltek Svájctól, elég egyértelmû, hogy hogyan lett EF-jük...

Vettek egy csúcsvadászt, ami a világ egyik legdurvább BVR képességével is bír. Világszínvonalú minden téren a gép. A "vas" egy rakás olyan képességet támogat, amire semmi szükségük, csakhogy ez a vas árába bele van építve, hiába nem veszik meg a cuccot hozzá. AMRAAM rakétájuk nincs, csak 25 darab IRIS-T. Póttartályokat is utóleg rendeltek a géphez...

Az osztrákoknak tökéletesen megfelelt volna egy modernzált és élettartamhosszabbított F-5E vagy a mostani izraeli ötlet, 4++ elektronikás Kfir. Lehet, hogy eretnek gondolat, de még üzemidõ tartalékkal bíró LanceR gép sem lett volna elvetendõ, mert volt belõle elfekvõ készlet.

Az a feladattól függ. Mexikó pl. elég nagy, de a "légiereje" pl. 10 db F-5-ösbõl áll, és légvédelmi rakétáik sem vannak (MANPADS kategórián felül) mégis elégnek tartják. Argentínának jelenleg nincs szuperszonikus típusa szolgálatban a Mirage III/Dagger kivonása óta, csak A-4 Skyhawkjaik (25 db) korszerûsített elektronikával.
A világon kétféle haderõ van, azok amelyek ténylegesen harcolnak, vagy reális a háború kitörése bármely pillanatban, és a többiek, ahol tulajdonképpen mindegy, mi van (azért "légi rendészet" nem igazán indok egy modern vadászgép beszerzésére, ez csak ilyen politikai PC szöveg, mert ugye egy szomszéd se ellenség stb.) Az elsõ kategóriába tartozik pl. Izrael, India, Pakisztán, Dél-Korea stb. (meg persze az USA) a másodikba pl. kishazánk (remélhetõleg nem szívjuk meg), vagy Ausztria ahol a politikusok megveszik a Typhoon-t, aztán rakétát már nem vesznek hozzá mert az minek. Valahol igazuk is van, arra feladatra, amire a gyakorlatban vették õket (reprezentálás, légi rendészet) nem is kell egy raktárnyi AMRAAM-ot venni. Elég mondjuk egy tucat. (Csak hát ha nem a státusz fitogtatása meg a korrupció lett volna a cél, akkor simán meglennének az F-5-ösökkel továbbra is, nekünk is jó lett volna a MiG-21 korszerûsítve, ahogy a románoknak is. Vagy vehettünk volna gombokért használt F-5-öst😊 De hát nálunk is hasonló a helyzet a Gripenekkel, amit meg is vettünk hozzájuk (jó drágán) azt sem tudnák alkalmazni a pilóták valszeg éles helyzetben. Hány AMRAAM-ot lõttek el a Gripenjeink tesztlövészeten? Vagy hány Mavericket? Na ugye. Mondjuk az F-16 is jobb lett volna szerintem, csak a politika közbeszólt, mint tudjuk, a beszerzési döntés elõtt az akkori (mai😊) ellenzék azzal támadtak az akkori (mai😊) kormányt, hogy korruptságból akar F-16-osokat venni, beszállt a sajtó is, ún. "Lockheed-botrány" (muhaha) stb. Aztán persze kiderült, hogy a svédek fizették le bizonyára végül mindkét politikai oldal embereit (bár persze nem nyomoznak nálunk ez ügyben, az osztrákok kiderítették, ki volt a vesztegetõemberük), de emlékezhetünk a Gripen hatalmas fényezésére is a korabeli sajtóban, a Top Gun/Aranysasban megjelent egész oldalas hirdetéseikre (Kõvári úr meg kapott hideget-meleget, fórumokon is, mint "hülye jenkib.zi"😊)
Valóban nagy fejlõdés, de ahogy én látom a nulláról ugrottak egyre egy 20-as listán. Kb most lesz majd két rep századuk (?). Egy tucat MIG, meg egy tucat 16-os. Én ezt kevésnek tartom önvédelemre. Légrendészetre nem ad pluszt. Tudom valahol el kell kezdeni.

Ha tudnának még venni még egy kör madarat, akkor 24 gép elég lenne nekik?
Franc, tõled valami csavar-csavar részletességû összehasonlítást vártam. :-)
Ok, de közelharcban, meg késsel és gyalásóval is jók. A specforceosok nekem kicsit félistenek. De ettõl még õk is a legnagyobb bunkósbottal mennek ami csak van. A pisztoly talán a rendõri spec egységeknél lehet jó a pajzsos emberkének, bár a ruszkik ahogy nézem már géppisztolyoznak. :-)
Így is fényévekkel lesznek elõrébb mint eddig.

Így is fényévekkel lesznek elõrébb mint eddig.

Ok, de közelharcban, meg késsel és gyalásóval is jók. A specforceosok nekem kicsit félistenek. De ettõl még õk is a legnagyobb bunkósbottal mennek ami csak van. A pisztoly talán a rendõri spec egységeknél lehet jó a pajzsos emberkének, bár a ruszkik ahogy nézem már géppisztolyoznak. :-)
qtab986
Én is csak tippelem. SAS szerintem biztos volt olyan helyzetben, hogy Browning HP volt az egyetlen fegyverük. Konkrét eset. IRA-sokat követtek/figyeltek meg az utcán. Civil ruhában voltak. Ebbõl ügy lett, mert az utcán lelõtték az IRA-sokat. Nem ez volt a céljuk, csak valahogy nem sikerült a megfigyelés. Talán Gibraltár volt a helyszín.

Molnibalage
De. Viszont egy ideig párhuzamosan lesznek a 21-essel a jelek szerint.

Köszönöm,érdekes levezetés.

Én is ilyesmire gondoltam elõször,de közben meglett a típusa. 😞
Beeman gh500 "air rifle",nem gondoltam volna hogy valós fegyver.

Most olvasom, hogy a románok vesznek 12 db 16-ost. Nem kevés ez egy ekkora országra? (Tudom tudom, pénz.)

Mennyire "borítja" ez a mi légi hegemóniánkat itt a környék szemétdombjain?
Szvsz a SEAL kategóriájú emberkéknek egy pisztoly max arra jó, ha elakad a 416-os, vagy ha tompító miatt kell még egy csõ. (Mondja az okos fotelharcos)