95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Lacusch69 #71135 Nekem is így rémlett. Persze a 27-est összekeverhette a 29-essel a szemtanú (ha igaz). -
Nem, csak szuhojok vannak kint (24M2, 25SzM, 27SzM és 34). -
JanáJ #71133 MEglepődnék. De szíriának asszem van/volt. -
Lacusch69 #71132 Twitterről származó pletykának tűnik.
Egyáltalán vittek 29-eseket a ruszkik? -
JanáJ #71131 Itt ráadásúl egy 29-est emlegetnek: link. Szóval lehet a gép orosz gyártmány, nem orosz tulajdon. Persze ebből még az is kijöhet, hogy csak két jegesmedve verekedett össze. -
JanáJ #71130 Nem lehet hogy csak a sofőr úszta meg? -
JanáJ #71129 A Hezbollah ott van a KK-en. De a T-72 is vastagabb mint ezek. Ettől még szerintem jól csinálják a franszoák. -
JanáJ #71128 Sanszosan árnyékoló ernyő. Az auszik tolták a sivatagban ilyen napernyőkkel. :-) -
Lacusch69 #71127 A felső sorban levők címoldalon, vezető hírben írták volna. -
vfrtom1 #71126 A gyíkembermédia nem ír róla, hát nem tudod, hogy mindig, de tényleg mindig hazudnak és ferdítenek.

Utoljára szerkesztette: vfrtom1, 2015.10.10. 17:18:23 -
Lacusch69 #71125 BBC, CNN, Fox News, Sky News egy szór sem ír erről.
Az ITAR-TASS szerint egy török helcsi megsértette az örmény légteret.
Ennyi... -
F1End #71124 Nem tudom biztosan. Szerintem a többi nem akart/nem mert kimászni, illetve ők nem ijedtek meg annyira, hogy elmeneküljenek. Jemenben is zsákmányoltak a lázadók sértetlen M1 -est és az arab-izraeli háborúkkal kapcsolatosan is olvastam, hogy rengeteg járművet sértetlenül hagytak hátra. -
álitólag a törökök lekaptak az égről egy orosz vadászt, ha ez nem kamu akkor elég szar helyzet lesz nemsokára -
SZUsszan #71122 Nem. Mind a két pilóta szörnyethalt.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.10.10. 15:30:07 -
Túlélték? -
SZUsszan #71120 
Ez esetben miért csak egy ember tudott kimászni és miért ilyen lassan?
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.10.10. 14:14:47 -
F1End #71119 "Nekem meglepő volt, hogy ennyivel a nagy nyíltláng kicsapása után még egy ember ki tudott mászni onnan."
Pontosan ez alapján látszik, hogy valószínűleg a jármű belülről sértetlen, csak a lőszerrekesz égett ki pontosan úgy, hogy tervezték. Erről már volt szó kb egy hónappal ezelőtt, egy másik, jemeni lázadó vs szaúdi M1 eset kapcsán: #70356
Ha jól láttam itt ráadásul kb 9-10 másodperce égtek a lángok, mire kimászott az illető. Ha nyitva lett volna az a panel, amely a lőszereket elválasztja, szerintem kizárt, hogy bárki is egyben, vagy legalábbis nem lángokban állva tudta volna elhagyni a harckocsit ennyi idő után. -
SZUsszan #71118 Lehet egész nap ott kempeltek és melegük volt? -
van a torony tetején valami textil szerű terepszínű "kocka" építmény. az mire jó? azzal akarták épületnek álcázni? :D -
SZUsszan #71116 Mire célzol? Azért elég korlátozott, hogy pontosan merre és mit látsz egy konzervdoboz belsejéből. Egyáltalán nem biztos, hogy látta és volt is ideje odalőni. -
ja én is ezt vettem le elsőre. egyébként a lőszerraktárat találták el vagy mit? megint nem értettem mi az sátor a tornyon? a 3. amit nem értek, miért bénázik a toronnyal, tisztán látható merről lőnek, legalább egyet odapörkölhetett volna. -
ja,nem itt még nem csap fel a láng,rosszul emlékeztem
Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2015.10.10. 11:36:47 -
mindkettő csodával határos ,gyakorlatilag mindegy hogy 2 mp-et vagy 500 Celsiusba,vagy 10-et.
egyébként ott a szintén "epic" köln-i Panther G,az emlékeim szerint vagy 30mpig ég mielött a legénység java (talán 3-an is) kiugranak. -
SZUsszan #71112 Ez nem ugyanaz. Itt a szúróláng kiveti a fickót a búvónyíláson. Az én linkemen meg 10mp intenzív égés után bújik elő. -
már-már klasszikusnak számító videó
Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2015.10.10. 10:59:27 -
SZUsszan #71110 Az világos, nyilván a Hilux meg a többi srác még csak nem is aznap lett felvéve, nemhogy az Abrams közelében.
Nekem meglepő volt, hogy ennyivel a nagy nyíltláng kicsapása után még egy ember ki tudott mászni onnan. -
mért "cirkulál" a rakéta becsapódás előtt ?
hát értem én,hogy a lőszertárolót találta el,ami elvileg jól szeparált (?),de azért szépen lebontotta a vasat. -
áh nem is propaganda szagú :D -
SZUsszan #71107 Ez most nem kirakat Abrams volt -
JanáJ #71106 Legenda -
Sequoyah #71105 Mondjuk ugy, hogy kozeptavu kenyelmunk erdekeben en megoriznem a status quo-t:)
A reszletekbe ne menjunk bele, mert az mar politika, nem haditechnika. -
Hozzateszem, igazabol oruljunk, hogy nincs cel, mert ha lenne, akkor az azt jelenti, hogy van egy eros, fejlett es agressziv hatalom aki veszelyezteti a beket...
Itt azért csuklottam egyet. Fogalmazzunk úgy, hogy amerikai érdekeket... Értem én, hogy te azt akarod mondani, hogy ez számunkra kedvező. Egyelőre...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.10.09. 16:45:35 -
Sequoyah #71103 Nem csak egy eros kez kell, hanem egy cel is. Fogalmuk sincs hogy mi ellen is fejlesszenek. Nincsen egy peldaul ellenseges tank, ami megmutatna hogy mik az Abramsak gyengesegei, es miben is kellene konkretan fejlodni. Nincsen egy fejlettebb, vagy kozel olyan fejlett ellenseg, akiket meg kene haladni. Az oroszok gyengek, kina nem tul agressziv es meg elmaradott, a terroristak nem jelentenek valodi, nagyszabasu veszelyt.
Ez barmilyen mernokseggel kapcsolatos szakmaban nagyban visszaveti a hatekonysagot.
Hozzateszem, igazabol oruljunk, hogy nincs cel, mert ha lenne, akkor az azt jelenti, hogy van egy eros, fejlett es agressziv hatalom aki veszelyezteti a beket... -
fonak #71102 Ez olyan kötőszó, ami másoknál b.meg, fuck stb. szokott lenni. :) -
A szíriai lázadók vagy az ISIS nem Merkavákon szocializálódtak, mert akkor már a föld alatt feküdnének mind. A Hezbollah azon szocializálódott, de Libanon területén. De az egy más történet. Alapvetően a franciák az alacsony-intenzitású harcokra készülnek, és ebben elég komolyak a terveik.
Érdekes az ellenpont a németeknél, ahol ugye van PUMA, és Pzh-2000...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.10.09. 14:10:45 -
A franciák régóta hisznek a könnyű egységekben (AMX-13, AMX-10RC, stb.), de tény, hogy kemény harcokba nem voltak még. Ott elviekben a nehéz vasak is előkerülnének (ami kb. ki is merül a Leclerc-ben). Most egy közös platformban gondolkoznak, amelynek a két pillérje az AMX-10RC-t, ERC90-et és a VAB Hot-okat váltó Jaguar EBRC és a VAB-okat váltó Griffon VBMR.
Érdekes dolog lesz, mert a Jaguar és a Griffon dedikáltan a 14,5mm AP ellen (szemből) nyújt védelmet. Ez az ára a könnyű légi szállíthatóságnak... -
Előre meg nem mondja senki. 2012-es elképzelés szerint vadonatújak. Reálisabb, hogy az M1A2 SEP-hez hasonlóan is-is lesz a helyzet, tehát készülnek újak, illetve régebbi teknőket is újra felhasználnának. -
SZUsszan #71098 A legjobb rész, amikor a kamerás is elsuttog egy Allah Akbart, majd a rádióban két különböző férfihang rikoltja be, majd egy nyugodt mély hangú arab mond valamit pár szóval és befejezi három teljesen nyugodt Allah Akbárral. =) -
Vaz...
-
Új harcászati mértékegység az AApm azaz AllahAkbar per minute