95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
fonak #71914 MANPADS-től nem félnek az oroszok? Korábban azért elég sok videó volt lelövésekről, ezek szerint kifogytak a készletek a szíriai harcosoknál? -
#71913 Itt túszok sem voltak. Viszont feltételezhető volt, hogy felrobbantják magukat a terroristák. Az általad felsorolt eseteknél hány túsz hallt meg? Itt mennyi halott volt?
Nem védeni akarom őket csak kicsit az az érzésem, hogy az akciófilmekben látottakhoz, meg a játékokhoz akarjátok egy valós helyzetet hasonlítani. Én legalább megpróbálom megérteni a helyzet nehézségét nem pedig csípőből rávágni, hogy ezek mekkora bf*aszok.
Maradjunk annyiban, hogy ne kelljen megtudnunk, hogy a magyar terrorelhárítás jobban vizsgázna-e egy hasonló helyzetben. -
#71912 Ez még inkább csak megerősíti azt, amit írtam. Bőven a AAA tűz előtt már fordult. -
Lacusch69 #71911 Talán DSK-val. -
#71910 pl: 2:02-nál, a kamera nem egy hollivúdi 4k -
#71909 Nekem csak egy kérdésem volna, hogy hol van a AAA tevékenység... Hang van, semmi más. Én úgy látom, hogy itt nem kellett kimanőverezni semmit, ez a bombaoldás utáni kifordulás, amit látunk a videón.
Az már inkább érdekesebb, ha az orosz gépek valóban ilyen magasságon tevékenyednek...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.11.21. 19:31:23 -
Mivel lőhettek rá?
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.11.21. 19:17:57 -
JanáJ #71907 Index:
A bataclani rendőrségi akcióról osztott meg információkat a kommandósok vezetője, Christophe Molmy. Szerinte az egyik merénylő véletlenül robbanthatta fel magát a rendőrségi akció elején. Azt mondta, hogy az első két kommandós, akik a pajzsokkal mentek nem vett észre előrenyomulás közben egy kis lépcsőt, amin megbotlottak. A botlást követő pár pillanatig tartó zavarban az egyik kommandós a szeme sarkában megpillantott egy árnyat, és rálőtt. Az elsuhanó egyik terroristát látta meg, aki viszont megijedt a lövéstől, és véletlenül felrobbantotta a hasára szerelt bombát. -
SZUsszan #71906 Ráadásul utána néztem:
In all, two suspects were killed and seven were taken into custody.
Ezek között van az a nő is, aki felrobbantotta magát. Valamint megszólalt bennem egy hang, hogy a másikat sem a rendőrök ölték meg mert úgy emlékszem egy korai hírből, hogy a rendőrök azt mondták a második halotton lövések is voltak, de a fejét szétzúzta egy gerenda, ami az öngyilkos robbantás után leomlott részből jött. Szóval vagy ez, vagy az ölte meg.
Ez meg Blikk oldal, tudom, de több infó van róla.
Ha lehet hinni nekik egyáltalán, akkor egy parázs tűzharc után kialakult majdnem másfél órás csend, aztán fellángolt újra, AZTÁN kimenekítettek még 20 civilt, köztük gyerekeket és folytatódott harc majd felrobbantotta magát a nő.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.11.21. 11:32:18 -
JanáJ #71905 Ne nevettess már! Ennél még az amik iráni bénázása is ezerszer jobb volt. Másodszorra láttuk, hogy mit tud a francia rendőri elit beavatkozó csapat. Ha a kóser boltos bénázást nem láttam volna, akkor én is élnék a gyanúval, hogy valamibe belefutottak, de így nem. És igen, innen a fotelból mondom, hogy szánalmas. Nem tudom, hogy ki vagy mi az oka, de másodszorra csődöltek be. Egy fia túsz nem volt, mégis a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg senki. Az is lehet, hogy senkit nem találtak el, csak felrobbantották magukat. Amit írsz, hogy sikeres, mert meghaltak a terroristák. Hát egy pont megmaradt és gondolom az lett volna a legjobb ha a többi is, mert a halottakat nehéz kihallgatni. Ennyi erővel ha ég a házad és kijönnek a tűzoltók és nem találják a fecskendőt, de reggelre leég a házad és elalszik a tűz, akkor az egy sikeres oltás? -
SZUsszan #71904 Egyébként te ugyanúgy fotelből okoskodva véded őket, már nem azért. Én nem örülnék neki, ha a családommal ott laktam volna az épületben egy egy fejlett nyugati ország elit rendőr kommandója össze-vissza robbantgat az épületben, ahol lakom és ellőnek a gipszkarton falak között 5000 lőszert és felmutatnak két-három halottat (akik közül még mindig nem világos, hogy az öngyilkos merénylő is beletartozik-e) és még 6 lőszer nélküli terroristát. Ja, és eközben minket csak a végefelé méltóztatnak kimenteni.
Mennek a taktikai pajzsal, villanókat minden szobába, lőjék őket le precízebben, haladjanak tovább. Ha kell, használjanak korlátozott erejű támadó gránátokat.
Két taktikai pajzsos emberen csak a kézigránát megy át. Nem tűzharcot kell vívni, meg fedezet tüzet adni, amit utána ki sem használnak. Vagy ezt csinálták csak órákon át?
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.11.21. 10:13:53 -
SZUsszan #71903 Igen, ilyen fenyegetettséggel még nem álltak szemben mások...
Beszláni iskola
32 terrorista, 1150 túsz, szintén jól bevédték, felszerelkeztek robbanóanyagokkal...
Moszkvai színház incidens
40 terrorista, 900 túsz, jól elbarikádozták magukat, több robbanóanyag a kulcs fontosságú helyeken.
Wikipedia szerint ha a terroristák az akció közben robbantanak, az kb. 80%-os veszteséget okozott volna a túszok között.
A speciális erők a csatornán keresztül próbálták meg felmérni a terepet. Rejtett mikrofonokkal a színház alatti csatornajáraton ki tudták kémlelni a terroristák helyzetét. Ez taktikailag jó döntésnek bizonyult, hiszen a terroristák fentről, az épület teteje felől vártak támadást.
A támadás megkezdésekor a biztonsági erők altatógázt juttattak a szellőzőrendszerbe, aminek hatására mindenki elkábult, ezután a különleges erők az „Alpha” különítmény kommandósai behatoltak és sorban lövésről-lövésre kivégezték az elkábult terroristákat. Azonban a mentés hiányos szervezése miatt, az orvosi egységek nem álltak készen az elkábult túszok kihozatalára, példának okáért a barikád miatt még a mentők sem tudtak a helyszínt kellőképpen megközelíteni és megfelelő számú orvosi eszköz, illetve személyzet sem állt rendelkezésre.
A szemtanúk beszámolói szerint az elkábult túlélőket, ahogy kihordták az épületből egymásra fektetve helyezték el és sokan még órákkal a mentés után is az utcán, a hideg kövezeten feküdtek. Nem volt elég orvos és mentős, aki foglalkozzon velük, ellássa őket. A mentésben résztvevőket, nem informálták az altatógáz bevetéséről, és ellenszert is csak az akcióba részt vett kommandósok kaptak. Sőt az orosz kormány, államtitokra hivatkozva csak öt nappal az incidens után adta ki az altatógáz pontos összetételét. Ez jelentősen megnehezítette a túlélők kezelését. Kiderült, hogy egy katonai célokra kifejlesztett fentanil (a gyógyászatban erős fájdalomcsillapítóként használják) származékot használtak. Hivatalos álláspont szerint a meglévő krónikus betegség kiújulása miatt haltak meg sokan, mivel a stressz és éhség hatására, a majd 3 napig tartó túszdráma idején teljesen legyengültek. Egyes vélemények szerint, viszont a gáz helytelen, túl nagy dózisú alkalmazása és a megkésett orvosi segítség miatt kellett ennyi embernek meghalni.
-
Papichulo #71902 Gyerekkoromban sokszor lattam ezt a filmet, nagyon tetszett :)
Amugy Lewis Collins IRL Parakent szolgalt es az SAS selectionon is atment, csak az ismertsege miatt elutasitottak a felvetelet. -
#71901 -
#71900 Demo:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#71899 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#71898 sztem akkor lenne érdekes, ha a párizsi meg most a bamakói esetet nézzük meg. igaz bamakóinál voltak külföldiek, de érdekelne -
#71897 Semmilyen infó nincs mert ilyen fenyegetettséggel egyetlen különleges egység sem állt még szemben. Én megértem őket ez egy erődemonstráció volt azért mentek oda, hogy megöljék a tettest. Pipa megvolt, saját veszteség nélkül. Akkor miről is beszélünk? Mindent megtettek robotot küldtek be, ami elakadt a romokban aztán, amikor behatoltak a lövések lőtte réseken kis kamerákat vezettek be.... mégis mi kellett volna? Pechük volt a behatolásnál, hogy a robbanószer nem robbantotta be tökéletesen az ajtót. Tényleg nem értem azokat akik fotelből okoskodnak (nem rád értem). -
Lysandus #71896 Oké, akkor titkold az álláspontod. :-) Bár úgy nehéz beszélgetni. :-) -
Lysandus #71895 Az amcsik meg a francik is ezt csinálták Párizs után nem? Valahol olvastam, hogy ők is üziket írtak a bombákra. II. világháborúban is csinálták, a Csendes óceáni hadszíntéren biztos. Emeli a morált. -
F1End #71894 Van arról bármiféle információ, hogy hasonló helyzetekben az amerikai és brit egységek mennyi lőszert lőnek el? Mert ennek hiányában szerintem nem lehet megállapítani, hogy ez most kirívóan soknak számít-e, vagy sem. -
SZUsszan #71893 Megismétlem, rendőri akció, ismeretlen számú civillel a házban, belvárosban, lakott övezetben.
Oroszok is ezt teszik, sőt ők már akkor ellőnek 2-3000 lőszert, mielőtt még bemennének a házba, közte 2-3 RPG-t is. Aztán a nyugatiak ilyenkor mondják, hogy barbárok. -
Sequoyah #71892 Nem ertem miert fugg ossze az akcio sikere a felhasznalt loszerek szamaval. Nem hiszem, hogy loszerhianyban szenvedtek volna, hogy sporolni kelljen.
Ha egy minimalis elonyt is el lehet erni plusz 10.000 loszer ellovesevel, akkor el kell loni plusz 10.000 loszert. -
JanáJ #71891 Semmi személyeskedés, de ne mond meg, hogy én mit feltételezek. :-) Mivel minimális infónk van, ezért én a korábbiakra alapozv azt feltételezem, hogy megint elbénázták. Ellőttek két raklap lőszert 3 emberre. Ez szerintem vicc. Nem tudom, hogy francia sajátosság, vagy elaprózzák az erőiket, vagy csak ennyivel "gyengébbek" a rendőrségi alakulatok a kaonainál, de ez így egy vicc. Ennyi erővel belőhettek volna pr gránátot 2 perc alatt is. -
Lacusch69 #71890 Elszórják a régi cuccot, nem kell hatástalanítani. -
Sequoyah #71889 Hat ha aztan a testet elo, bocsanat halott pajzsnak hasznaltak, akkor siman gyulhet benne a golyo. Vagy siman csak a tovabbi harcok soran a test a kereszttuzben marad. -
fonak #71888 Inkább a "mieinkért" -
#71887 Jól értem, hogy "miattunk" és "Páizsért"? Végre látni low drag bombát is.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.11.20. 16:59:55 -
sulyid #71886 Oroszok. :)
-
Lysandus #71885 Oké, de te azt feltételezed, hogy a cél a sebészi pontosságú akció végrehajtása volt, ahol egy lövés = egy találat.
De mi van, ha az ellenkező igaz? Maximális pusztítás, erődemonstráció. Még pontosabban: a bosszú. Lezavarták egyben a tárgyalást, az ítélethirdetést és a végrehajtást. A másik esetben az egy terroristából kiszedett 70+ golyó inkább ezt igazolja... -
JanáJ #71884 Értem. Ez szerintem egyedi, de akkor legyen a három rossz fiú 500 lövés. És a többi. Az SASmikor akciózott? Akkor volt csőkamera, most meg nincs? Itt még túszok sem voltak, mégis a szerencsén múlt csóri alsó szomszéd élete. És ők egy középhatalom rendőri elitje. Ez szerintem a TEKtől vérciki lenne, pedig nem egy ligában játszanak (anyagilag). -
Papichulo #71883 A videoban 2:48-nal beszelnek errol, igy szerintem az egy masik eset. -
#71882 Az Anthony Kemp féle könyvben egy eset van, ami erre illik. Egy terrorpista elrejtőzött a túszok között és miután leütötték, akkor esetében és fektében ketten vagy háram belelőttek egy egész tárat. Ez lehet az, a videóban 4:30 táján.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.11.20. 12:50:38 -
Papichulo #71881 IIRC volt egy tuszejto, akin tenyleg 76 talalatot szamoltak ossze, de nem ez volt a jellemzo.
ps:
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.11.20. 12:19:51 -
#71880 Erről sosem hallottam. -
savaz #71879 Ugy emlekszem anno Londonban az Irani kovetsegen terroristankent 100-120 lovedeket szedtek ki a hullakbol. Az 3-4 tar fejenkent. Amikor valaki erre reklamalt, azt nyilatkozta a SAS, hogy biztosra kell menni, nincs mas opcio. -
#71878 hú, erre a mai gyorsan változó, fejlődő világban már nem túlzás azt mondani, hogy muzeális akciót láthatunk -
#71877 Nincs a feladathoz szükséges PGM a Tu-22M gépeken. Ennyi. Az egy haditengerészeti csapásmérő gép, elsődleges fegyverzet nem is bombafegyverzet. Azt csak úgy mellékesen tudja.
A B-52H TGP + LGB/JDAM képessége is őrület, egy stratégiai bombázót használni COIN feladatkörre. Azért a Pentagonban is egyeseknek nincs ki a négy kereke... A B-52-ön is van létjogosultjága a PGM-nek, csak nem ilyen célpontok esetén, mint ami Szírában zajlik.
Amit látsz az ponotsan az, amit Hpaps írt. A jenkik a Sivatagi Vihar idején is csak korlátozottan vagy egyáltalán nem használták erre a B-52-őt. Igen, tiszta Hanoi és Linbacker II... Ez volt 40+ éve... -
#71876 egyébként ilyenkor nem a raktár kisöprés megy? alacsonyabb fontosságú hadművelet, fogják a régi bombákat és leszórják még a szavatossági idő lejárta előtt. addig se kell veszteségként leírni. vagy egyszerűen ez olcsóbb és az emígy is labilis orosz gazdasághoz jobban igazodik. esetleg más az ok amit nem látok át, pl hogy a modern bombák nem kompatibilisek a régi vasakkal
az tuti, hogy USA bombák sokkal jobbak meg már komolyabb tapasztalat van vele, de azért az oroszok sem llehetnek ennyire bénák -
aksurv2 #71875