Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ha éves szinten ellő 1000db-ot, mindjárt van kb. két 50-es doboz Para lőszere pluszban.
Egyébként a csehek is gyártanak 9x19-es forgót.
LINK
(Egyébként ilyet vettem volna, ha ne adj Isten, véletlenül, tévedésből stb... elfogadják a fegyvertörvény-javaslatot)
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.01.16. 15:11:43
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Lövedék űrméret:
.38 Special: 9.1 mm
9x19mm Luger: 9.03mm
Vannak olyan pisztolyok, amelyeknél a dobtár cseréjével (azonos csővel) lehet a két kalibert használni:
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Ezen kívül 9x19-esből nem kicsit nagyobb a választék, mint a revolver lőszerekből.
A TTPLE-nél láttam olyan .38-ast, amibe 9x19-eseket rakott a gazdája műanyag tartókeret segítségével.
Utoljára szerkesztette:
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
@Molni: Amiket én észrevettem:
2001: Pitotcső az orrkúp jobb felső részén, (nincs radar?), egy darabból álló "buborék" kabintető, a függőleges vezésík teteje egyenes, az orrfutó ajtaja "farkasfogas", a főfutó első ajtaja nyítva van felszálláskor, a beömlőnyílás "egyenes", és az oldalán sehol sincs "rádióablak".
2002: Pitotcső az orrkúp legelején, a főfutó első ajtaja zárva fel- és leszálláskor. Többiben megegyezik a '2001'-essel.
2011: Pitotcső az orrkúp legelején, az orrkúp más anyagból van mint az első két prototgépnél (feltehetően radar is van alatta), az orr alatt EOST "torony", a pilótafülke különálló szélvédőt és kabintetőt kapott, a függleges vezérsíkok és a canard-szárnyak hátsó sarka le van csapja, (a képen nem látszik, de a hajtóművek kiömlőnyílása hosszabb, és nagyobb a fegyvertér, lásd kép lent), a beömlőnyílások szűkítettek, és a külső élük meredekebben van lecsapva, a beömlőnyílás mögött két hatszögletű "rádióablak", előtte és alatta kicsivel egy kisebb, hosszúkás másik látható. Az orrfutó ajtajának eleje ék alakú lett. A kilépő élen lévő mozgatható felületeket (csűrő- és ívelőlapok) mozgató hidraulikus (?) dugattyúk háza láthatóan kisebb (ez is látható a lenti képen).
2012: Akár a '2011', de a beömlőnyílás oldalán lévő 'rádióablakok' közül az alsó láthatóan nagyobb.
2013 és 2015: Akár a '2012', de nincs pitotcső.

Egyébként meg a gép feladata és repülési célterülete sebessége(vadász, bombűázó,felderitő stb..) határozza meg, hogy épp milyen kialakitású a szárny.
Meg persze az alkalmazott anyagok amik képesek elviselni a terheléseket.
Utoljára szerkesztette: Jedicsaba, 2015.01.15. 11:32:46
Akkor az orr alatti célmegjelölö megjelenése mintha az orkúp formáján is változtattak volna és a pitotcső is elhagyásra került
És ezek csak a látható változások ehehz mégtöbb belső változtatásra volt szügség
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Utoljára szerkesztette:
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Az elme az önmaga saját helye és önmagában alkothat Mennyet Pokolból, Poklot Mennyből.
Úgy tűnik, hogy azért annyira nem baj, ha az ember jóban van az USA-val. Szlovákia egy ajánlatott kapott az amerikai védelmi minisztériumtól 9db MH-60 (nem UH-60, ez biztos, hogy melyik alváltozat, azt nem tudni) helikopterre, összesen 300 millió euró értékben. A költségekben szerepel a pilótaképzés és a pótalkatrészek is, így az ajánlat igen gálánsnak tekinthető (gyakorlatilag a DoD ugyanazon az áron adja a heliket, amennyiért az US ARMY kapja őket). Amennyiben sikerül megegyezni, az első két gépet még idén leszállítják.
Utoljára szerkesztette:
Alaszkában vagy Colorado-ban például nincs tiltva, és külön engedélyhez sem kötött (a hangtompító sem), Oregon államban engedélyezett, de regisztrálni kell ezeket az NFA-nál, míg például Californiában csak speciális engedéllyel vásárolható (ami kb. kimerül a filmipari bedolgozó "fegyvereseknek" és zárt fegyverklubbokban), Massachusetts vagy New York államban kérvényezni lehet, de engedélyt csak szökőévenként adnak ki, igen jó indoklás esetén. Washingtonban vagy Hawaii-n viszont még csak kérvényezni sem lehet, kizárólag a fegyveres testületeknek lehet a birtokában ilyen fegyver.
*vagyis valamilyen szinten lehet venni, de ahhoz valami speciális engedély kell, ha jól tudom.
A több lábon állásról meg pont a HK-t kérdezd meg, beleroppantak a katonai HK G11 programba, vagyis abba, hogy nem rendelték meg. A Steyr is alapvetően a fegyveres testületekből él, a civil fegyverekre vonatkozó forgalma elég szerény. Soroljuk tovább? Mennyi civil FN fegyvert adnak el szerinted például? 😄
Ehh... Ezek illegális fegyverek, más kategória. 😊
Ha van olajkutad akkor ez nem érint, de fegyvert nem csak más országban lehet eladni, ahhoz hogy menjen a fegyver céged nem árt egy-két konfliktus a világban, hogy jöjjön a megrendelés a hadseregtől. Az energia biznisz és a teljes háborús költségek arányát nem ismerem, de a konfliktusok és az ehhez kapcsolódó katonai fejlesztések, sorozás , kiképzés, katonai ellátmány, annak szállítása, katonai eszközök javítása, beszerzése, és a technika üzemanyaggal való ellátása se 10 filléres kategória. Mindezt szembe állítva azzal ha csak otthon masíroznának és évente volna 3-4 hadgyakorlat talán így könnyeben megérthető, hogy van mögötte érdekeltség.
Nem csak FR nagy városaiban élnek Iszlám vallású lakosok, ha FR-ben elszabadult volna az erőszak az nem hinném hogy megállt volna a határnál.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A magyar neve ne tévesszen meg
http://www.imdb.com/title/tt0861739/
ez egy régebbi
http://www.imdb.com/title/tt0317248/?ref_=nv_sr_5
ha esetleg szeretsz még játszani
Max Pain 3
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
@Molni: Amit én láttam felvételeket a favellák lakóiról, meg a szegényekről, ott mindig AK/M16 és egyébb régi fegyverek voltak. Ezekből a hidegháború után szerintem hegyekben volt. Ha láttad a Fegyvernepper cimű filmet: "Az ott egy hetes? Nem egy négyes?" 7/4 millió AK...
Azért nem egy horror összeg egy használt m4-es.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.01.12. 12:38:40
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Y

Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
A másik véglet, meg amikor ezeket a fegyverrendszereket máshol próbálják értékesíteni. Na ott aztán minden, de minden engedélyezett, hogy a megrendelést elnyerjék... 😊
A másik véglet mondjuk a "kis" költségű programok. Kézifegyvergyártás terén meglepően jól áll szinte mindenki. A HK, SigSauer, Beretta, stb. gyártók mellett simán elvannak a kisebb európai gyártók, mint a CZ - persze utóbbiak jellemzően állami megrendelések miatt. Ha nincs állami megrendelés, akkor tönkremennek, lásd például a Finn Valmet cég esetét...
Utoljára szerkesztette:
OFF
Az mindenesetre tény, hogy most meglovagolják a hullámot és lesz nagy testvér a seggünkbe is belenézhet majd. Ezzel nekem nincs bajom, mert nem vagyok terrorista.
(Én szerettem a konteó blogot, de csak ötletelés szintjén és már kifogytak a témából.)
On