95001
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Hpasp #72314
    Ambasának köszi a könyv ajánlást. Hidegháború iránt érdeklődőknek kötelező.
    Szovjet haderő felépítése.

és a többi rész...

FM100-2-2
    FM100-2-1

https://www.google.hu/?gws_rd=ssl#q=soviet+army+fm100-2-2
    https://www.google.hu/?gws_rd=ssl#q=soviet+army+fm100-2-1
  • repvez
    ez konkrétan mi volt? Sajna nincs angol rész
  • Papichulo
    Ezt kiegeszitve en is ajanlanam Zaloganak a Red Thrust cimu konyvet, melyben ugyanezzel a temaval foglalkozik, de egy erdekes hibrid modszert alkalmaz. Eloszor a kulonbozo fegyvernemek eseteben vesz egy theoretikus scenariot, majd annak az esemenyeit egy essze formajaban kifejti, megmagyarazza es valos adatokkal alatamasztja.

edit:
    Ezek a fejezetcimek:

1. Plan Buran: The Invasion of Western Europe
    2. Motor Rifle Attack: The skirmish in Hofzell Woods
    3. Tank Attack: The Charge at Presbach
    4. Spetsnaz in Action: Scouting the Danube Bridgehead
    5. Attack Helicopters: The Air Assault at Irlbach
    6. Red Artillery: The God of War
    7. Fighter Combat: The Battle for the Airfields
    8. Chemical Warfare: Gas Attack at Geiselhoring.

Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.12.07. 11:44:14
  • molnibalage83
    Ambasának köszi a könyv ajánlást. Hidegháború iránt érdeklődőknek kötelező.
    Szovjet haderő felépítése.
  • [NST]Cifu
    Alapvetően pozitív a vélemény róla. Ha lehasalsz, sokkal kényelmesebb, ha bipodot kitámasztod, és a gyenge kezeddel felülről ráfogsz a váltámasz tetejére, vagy alulról fogod a tokot, és nem kell a könyöködet letenni...

Az új FAMAS verziónál ráadásul még jobb, mert egy első markolatra kerültek rá az Elektronikus Optika kezelőszervei.

• z0ty4
  • z0ty4
    Danish F-16 Controlled Ejection
  • JanáJ
    Hallottatok bármi tapasztalatot a Famas bipodjával kapcsolatban? Nekem mindig fura volt, kíváncsi lennék bevált-e a karabélyra tett villa láb.
  • SZUsszan
    Ez is igaz. Meg persze tudni kéne a cél távolságát és fedezékének minőségét. Lehet, hogy az a lefogó tűz is bőven elég volt, csak önveszélyes is egyben.
  • JanáJ
    Ezek a gépek soha nem fognak repülni. Kb újra kellene gyártani őket. Ugyanakkor egy működő 21-eshez pilóta kell (ha az üzemeltetéstől eltekintek) mert kb a sarki játszótérről is felszáll, csak minek?
  • JanáJ
    Az említett videón egy idita van. Én csak arra repliztem, hogy képzetlen ellen ellen csipőből is küldheted a lefogó tüzet és ezt a szuper képzett amik is megcsinálják.
  • SZUsszan
    Igen, de mennyivel hatékonyabb lenne lehasalva kitámasztva lőni azt a lefogó tüzet. Mert ezek a srácok éppen nem nyomultak előre, hanem mind fekszenek egy vonalban, csak a marha Rambó áll és lő.

Van pár videó, ahol ennél kevesebbért is kaptak fejlövést.
  • Palinko
    lőgyakorlatokra jó lesz, majd lekapja valaki. bár szerintem a levegőben is akkor lesz az a gép, ha éppen eltalálja majd valami bomba... van ISIS-eseknek pilótájuk? ok tegyük fel szereztek valami szerencsétlent, van karbantartó csapat? az látható bárki számára, hogy ezeket a gépeket javítani kell. tegyük fel találnak pár embert akik már láttak villáskulcsot. ok, akkor alkatrészek is kelleni fognak, azt hogy szerzik be? ok eladják nekik valami korrupt hatalom :D hagyjuk már. akkor szerezzenek kerozint, mert olajkútjaik bár vannak, finomítóik nincsenek. akkor a felszálláshoz, repülésirányításhoz is kellene csapat. ok röhögjünk egy jót, találtak mindent, megoldottak mindent. repül a gép, hurrá. és mit fog lövöldözni? még könnyen lehet nem is minden probléma jutott eszembe, 99%, hogy ezek a gépek nem fognak repülni ISIS alatt szerintem.
  • JanáJ
    Amcsikról is van ilyen videó mikor az M240-ből csipőből lövik a bokrokat. Lefogó tűznek éppen jó volt.
  • Lacusch69
    Anno a seregben P. hallgató őrmester az AMD-be 30db fényjelzőt tárazott, és csípőből elresztette a 150-re levő álló dolingerekre. (Mint a németek a szövi / orosz filmekben...)
    Még csak a közelükbe sem mentek a lövedékek. Láttam.
    Gondolom egy nagyobb visszarúgású géppuska esetében ez még inkább igaz.
  • Lacusch69
    Zsákmányoltak két roncsot. Most valószínűleg mind a nyugati, mind az orosz pilóták rettegve bújnak a sarokba...
  • z0ty4
    ISIS release a video in which it showed captured Syrian Air Force MiG-21

szerintetek?
  • ximix #72297
    Vitaly féle nagyfelbontású
    BTR-xy képek és adattáblák
    T-xy hk. képek és adattáblák
    Viszonylag jó animáció hogyan működik a C- rakéta rendszer + még egy zenés húde videó
    Lódarázs és Sólyom babusgatás

És a végén csapassunk egyet a Svájci F-5-kel
  • SZUsszan
    Semmi garancia sincs. Sőt, biztos, hogy két felvétel van összevágva.

A lövöldözőknek semmilyen propaganda értéke nem lenne, ha egy ilyen felvételt megosztanának.

Viszont jól látható, hogy a géppuskás csípőből tüzelés megtörtént. Az tuti fix nem talált el, csak max. egy ház méretű objektumot, az is max. 150m-ig.

Tudok egy rakás felvételt linkelni, ahol a srácok csípőből nyomatják a fullauto PKM kombót, aztán vagy nem történik semmi, vagy kapnak egy fejlövést egy mesterlövésztől. Aztán megy az AAPM növelés.

Szóval, annyi a kérdéses, hogy a visszavonuló fickókra valóban lőttek-e, vagy aftereffecttel nyomatták rá a kis porfelhőket.

• Palinko
    nekem is ez volt az első gondolatom, de mivel az ISIS-t járatják le benne ezért nem fáj és nem írtam be
  • Random_
    Hát és mi a garancia, hogy ezek a felvételek egy helyen és időben készültek? Nekem ez volt az első gondolatom, nem kell mindent elhinni ami a neten található.
  • VO101Tom
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A training-eket nézem én is. A trajectory mapping feladat egyszerű matek az xyz koordinátából egyszerre csak egyet nézel. kivonod a két mért értéket egymásból (értelemszerűen a másodikból az elsőt), majd elosztod a mérés között eltelt idővel. Ezzel megkapod, hogy hány m/s-al mozog azon a tengelyen (lehet negatív is). Ha megvan mindhárom szám (könnyítés, hogy a végeredmény mindig egész szám) akkor klikk a deploy-raés kész.

A security bypass (5.) nehezebb a matek, mert időre megy. Ott a 3. szinten még nem jutottam túl :/

A drónos az szimpla RTS, a clear path az kis fizikai minigame, a dokishoz nem értek :)

Szeressük az ilyen fejtörőket. Köszi ximix.
  • ximix #72292
    Kifutottam az időből, de gondolom fogy a gogyis katona a US Army-nál és kutatnak elérhető források után, nem lennék meglepve ha a legjobbakat az US-ben megkeresnék egy állásajánlattal.
  • ximix #72291

Én tudás hiányában szemre odahúztam kb , de szerintem a kikelletne számolni a koordináta adatokból és a megadott időből, egy sebességet gondolom és abból egy becsapódási helyet?
    Nagyon leegyszerűsítve ,egy pötty, másik pötty van távolság és van idő abból sebesség majd maradék időből és sebességből távolság amit vissza kellene számolni koordináta rendszerbe ? mondjuk ilyen légköri lassulás és ívek nem tudom mennyire számítanak.
    Valami ilyesmire gondolok vagy bonyolultabbra ahol esetleg az ív pálya is számít ? nekem ez már magas
  • VO101Tom
    jóféle
  • molnibalage83
    Ez mi a túró akar lenni? Az első training missiont sem értem...
  • ximix #72288
    Off
    böngészős game
  • Ulvar
    Ezeket a felvételeket látva, ezek inkább mérsékelt iszlamista lázadók akiket lőnek, nem a szír kormányerők. Aztán tudja a tök, alig lehet a gyatra öltözéküket megkülönböztetni.
  • molnibalage83
    Na ja, de a szír kormányerők színvonalát is elárulja, hogy ezeket képtelenek lenyomni..
  • molnibalage83
  • r4pt0r
    Ahogy ott halál nyugodtan sétálnak.... :D
  • SZUsszan
  • Hpasp #72282
    Értem én hogy szeret animációkat csinálni, de amikor ezen az animátorokon...

... is néha csak ingatjuk a fejünket.

(mert túl sok a marketing factor)

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2015.12.04. 19:56:56
  • ximix #72281
    Animálni szeret az már biztos :)
  • molnibalage83
    Ökörségek készítésében világbajnokok....

A közelkörzeti légvédelem meg a tökét vakarja mi...?
    Minden gép a földön van és elephant walkot tart ugye?
    Betonfezedék smafu...?

Az már hab a tortán, hogy F-111 és F-4 gépek vannak F-22-vel.

Áh, komolyan modom az a védelmi ipar szégyene lenne, ha ekkora balfaszok talpon maradnak.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.12.04. 16:51:38
  • Lysandus
    Kábé ugyanannyira életszerű. :-)
  • [NST]Cifu
    Nem érdekli, ez ugyan az a csapat, aki anno a Giga-Mega Quadcoptert is meganimálta...
  • ximix #72277
    Azt én is láttam, én már azon agyaltam, hogy mivel keverhette össze, azzal tisztában vagyok, hogy a hüvelyes lőszerek magukban nem indíthatóak és a a 107mm-es rakéta HE nemfog egyetlen hk.-t sem likvidálni, ezért agyaltam tovább hogy a HE fej helyett HEAT és ilyen tempóval spam-eli őket akkor az x találat és y mellé lövés után, amikor már kifogyott az actív védelem, elsült a reaktív védelem és már csak a csupasz páncél van akkor talán átcsapja a hk.-t, ha eltalálja, persze a teljesen hozzá nemértő animátor is a képben van csak az túl egyszerű.
  • ximix #72276
    OFF

Hát ez nagy, mondom van itt egy metszet róla muti, klikk és az oldal alján még IED replikát is lehet venni,(persze OKé ez egy gyakorló felszerkókt áruló bolt)
  • [NST]Cifu
    Ez szép és jó, de a CGI videóban egyértelműen sárgaréz hüvelyű, jól látható peremes hüvelyfenekű egybeszerelt lőszert "lő" a robotkar...